Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak to tu tak pročítám a zíram, co všechno se člověk nedoví na tomto fóru, až sem dostal pořádnej hlad (nebo spíš chuť), jdu spáchat nějaký ten gáblík:)

• Odpovědi 93
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tak už jsem dovařil. Musím říct, že to dopadlo výborně, povedlo se i závěrečné (víceméně nechtěné) připálení. Teď to dostat do pazoury, podávat vyrovnané výkony a postupně začít modifikovat. Přidání zázvoru mi přijde geniální! O těch vejcích musím přemýšlet..

Odesláno

Papriku až na maso, tak nikdy nezhořkne, místo protlaku čerstvá sladká rajčata, guláš tak dostane jemnější chuť a je možné lépe výsledek ovlivnit kořením.

PS: Nádherná věc tenhleten Papinův hrnec, guláš z hovězího hotový za 30 minut.:-)

Odesláno

Podlévat opravdu jen velmi velmi málo než maso změkne(opravdu ho udusit), potom jak napsáno výše nejlepší je dodělat šťávu vývartem s kostí nebo odřezků, ale masox je také průchodný. Pokud zahušťuješ již je to perkelt, guláš je opravdu původem spíše polévka :). Jinak jsou výborná záležitost maďarské paprikové pasty pro ty kterří jsou háklivý na papriku či připálenou pariku :P

Odesláno
Podlévat opravdu jen velmi velmi málo než maso změkne(opravdu ho udusit), potom jak napsáno výše nejlepší je dodělat šťávu vývartem s kostí nebo odřezků, ale masox je také průchodný. Pokud zahušťuješ již je to perkelt, guláš je opravdu původem spíše polévka :). Jinak jsou výborná záležitost maďarské paprikové pasty pro ty kterří jsou háklivý na papriku či připálenou pariku :P

Jojo, vody co nejmíň, až už se to připaluje. Zalít vodou a vařit v papiňáku není ten nejlepší nápad. i když je to rychlé a nemusí se to hodinu míchat :)

Odesláno

Jdu na hodinky a vono je tu hrnečku vař.

Čirou náhodou mám k obědu gulášek jak víno.

Dělal jsem ho sám podle návodu matky. Bylo to asi takto:

Dělám taky v papiňáku, ( 2 VS proč to není nejlepší nápad???)

Takže 2 velký nakrájený cibule osmahnout na oleji, jak je to akorát, tak přileju trochu oleje, do kterýho se přidá paprika, aby pustila barvu a chuť - jak se tu psalo, nesmí se spálit, aby nezhořkla.

Hned se tam hodí na kostky nakrájený hovězí přední nebo kližka ( měl jsem toho přez kilo ), to se tam vařechou honí dokola, aby se maso "zatáhlo" a když začne pouštět šťávu, tak je čas dolít vodou, osolit přidat kmín, marjánku a česnek. Když je chuť vody ok, tak přidám krajíc chleba na kostičky a zašpéruju poklici.

Papiňák to uvaří sám za půl hodiny.

Podáváme s čerstvým rohlíkem.

Dobrou chuť

Nekamenujte - Co kuchař to jiný - lepší recept na guláš.

Začínám slintat

Odesláno
Jdu na hodinky a vono je tu hrnečku vař.

Čirou náhodou mám k obědu gulášek jak víno.

Dělal jsem ho sám podle návodu matky. Bylo to asi takto:

Dělám taky v papiňáku, ( 2 VS proč to není nejlepší nápad???)

Takže 2 velký nakrájený cibule osmahnout na oleji, jak je to akorát, tak přileju trochu oleje, do kterýho se přidá paprika, aby pustila barvu a chuť - jak se tu psalo, nesmí se spálit, aby nezhořkla.

Hned se tam hodí na kostky nakrájený hovězí přední nebo kližka ( měl jsem toho přez kilo ), to se tam vařechou honí dokola, aby se maso "zatáhlo" a když začne pouštět šťávu, tak je čas dolít vodou, osolit přidat kmín, marjánku a česnek. Když je chuť vody ok, tak přidám krajíc chleba na kostičky a zašpéruju poklici.

Papiňák to uvaří sám za půl hodiny.

Podáváme s čerstvým rohlíkem.

Dobrou chuť

Nekamenujte - Co kuchař to jiný - lepší recept na guláš.

Začínám slintat

V papiňáku se to vaří. Neříkám, že to je špatné, ale já to maso s cibulkou celou dobu dusím s minimem vody tak dlouho, až je měkké a pustí hodně šťávy. Teprve potom přidám gulášové koření, trošku pálivé papriky, zaliju vodou a zahustím chlebovou strouhankou. Akorát se to musí celou dobu hlídat a míchat, připálené je to hned.

Ale každý má svůj recept a zaručeně nejlepší :) Podlévání pivem je dobrý nápad, taky to dělám.

Odesláno

Bacha na to zalévání pivem - jednou jsem to místo vody zalil Plzní a bylo to hořké jako sviňa! Na druhou stranu : jiný pivo než Plzeň nemůžu a podle některejch kuchařů by se k jídlu mělo pít to, co se do něj lilo. To je pak gulášovej paradox. :)

Odesláno

Na guláš NIKDY!! papiňák. To je barbarství. Nejde o čas, ale o kvalitu a to docílíš, jen když budeš guláš pomalu "táhnout". Nejde přeci o to, aby bylo maso měkké - musí to být jedna báseň. To si radši udělej ovar, nebo uvař hovězí žebro. Tam nic nezkazíš. Je to stejný jako jít na náš sraz s falešnejma Tagama.

• po měsíci...
Odesláno

Jo, tak jsem se do toho dneska pustil. Poprve.

A tedy - takovy gulas rozhodne neni fast-food. :D

Michal jsem se s tim skoro tri hodiny.

Vyuzil jsem prispevku Kamilova a podleval jsem bujonem a pivem. Jsa na Havaji, nemel jsem k ruce zadne ceske, tak jsem pouzil tmave mistni. No, a ze ho taky padlo. Koupil jsem karton a nezbylo nic.

Ok - priznavam, vetsinu jsem vypil sam... ;)

A vysledna chut? Tezko rici. Jelikoz je to muj prvni a mam k nemu doslova otcovsky vztah, tak jsem nadsen. :D

Diky vam, kucharici. ;)

• po měsících...
Odesláno

po včerejším psycho-pracovním dnu jsem si dal den off a dopoledne jsem věnoval přípravě guláše podle zdejších rad a návodů... chtěl jsem vám výsledek vyfotit, ale sežrali jsme vše dřív, než jsem to stihl ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...