Tazatel Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 Tak to tu tak pročítám a zíram, co všechno se člověk nedoví na tomto fóru, až sem dostal pořádnej hlad (nebo spíš chuť), jdu spáchat nějaký ten gáblík:)
Milis Odesláno 17. září 2006 Autor Nahlásit Odesláno 17. září 2006 Tak už jsem dovařil. Musím říct, že to dopadlo výborně, povedlo se i závěrečné (víceméně nechtěné) připálení. Teď to dostat do pazoury, podávat vyrovnané výkony a postupně začít modifikovat. Přidání zázvoru mi přijde geniální! O těch vejcích musím přemýšlet..
X-Bob Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 Hoši hoši, tohle tady nepište.... poslintal jsem si klávesnici
MarvinX Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 Papriku až na maso, tak nikdy nezhořkne, místo protlaku čerstvá sladká rajčata, guláš tak dostane jemnější chuť a je možné lépe výsledek ovlivnit kořením. PS: Nádherná věc tenhleten Papinův hrnec, guláš z hovězího hotový za 30 minut.:-)
zdenda Odesláno 18. září 2006 Nahlásit Odesláno 18. září 2006 Podlévat opravdu jen velmi velmi málo než maso změkne(opravdu ho udusit), potom jak napsáno výše nejlepší je dodělat šťávu vývartem s kostí nebo odřezků, ale masox je také průchodný. Pokud zahušťuješ již je to perkelt, guláš je opravdu původem spíše polévka . Jinak jsou výborná záležitost maďarské paprikové pasty pro ty kterří jsou háklivý na papriku či připálenou pariku
kober Odesláno 18. září 2006 Nahlásit Odesláno 18. září 2006 Já to dusím v pivu A jeden menší stroužek česneku nakonec...
VS Odesláno 18. září 2006 Nahlásit Odesláno 18. září 2006 Podlévat opravdu jen velmi velmi málo než maso změkne(opravdu ho udusit), potom jak napsáno výše nejlepší je dodělat šťávu vývartem s kostí nebo odřezků, ale masox je také průchodný. Pokud zahušťuješ již je to perkelt, guláš je opravdu původem spíše polévka . Jinak jsou výborná záležitost maďarské paprikové pasty pro ty kterří jsou háklivý na papriku či připálenou pariku Jojo, vody co nejmíň, až už se to připaluje. Zalít vodou a vařit v papiňáku není ten nejlepší nápad. i když je to rychlé a nemusí se to hodinu míchat
Andreas Odesláno 18. září 2006 Nahlásit Odesláno 18. září 2006 první zalití nedělám bujonem, ale pivem.....
Jerryl Odesláno 18. září 2006 Nahlásit Odesláno 18. září 2006 Jdu na hodinky a vono je tu hrnečku vař. Čirou náhodou mám k obědu gulášek jak víno. Dělal jsem ho sám podle návodu matky. Bylo to asi takto: Dělám taky v papiňáku, ( 2 VS proč to není nejlepší nápad???) Takže 2 velký nakrájený cibule osmahnout na oleji, jak je to akorát, tak přileju trochu oleje, do kterýho se přidá paprika, aby pustila barvu a chuť - jak se tu psalo, nesmí se spálit, aby nezhořkla. Hned se tam hodí na kostky nakrájený hovězí přední nebo kližka ( měl jsem toho přez kilo ), to se tam vařechou honí dokola, aby se maso "zatáhlo" a když začne pouštět šťávu, tak je čas dolít vodou, osolit přidat kmín, marjánku a česnek. Když je chuť vody ok, tak přidám krajíc chleba na kostičky a zašpéruju poklici. Papiňák to uvaří sám za půl hodiny. Podáváme s čerstvým rohlíkem. Dobrou chuť Nekamenujte - Co kuchař to jiný - lepší recept na guláš. Začínám slintat
decebal Odesláno 18. září 2006 Nahlásit Odesláno 18. září 2006 ja zahustuji pouze cibuli, proto ji davam vice nez masa. a klizka je na gulas neprekonatelna.
VS Odesláno 18. září 2006 Nahlásit Odesláno 18. září 2006 Jdu na hodinky a vono je tu hrnečku vař. Čirou náhodou mám k obědu gulášek jak víno. Dělal jsem ho sám podle návodu matky. Bylo to asi takto: Dělám taky v papiňáku, ( 2 VS proč to není nejlepší nápad???) Takže 2 velký nakrájený cibule osmahnout na oleji, jak je to akorát, tak přileju trochu oleje, do kterýho se přidá paprika, aby pustila barvu a chuť - jak se tu psalo, nesmí se spálit, aby nezhořkla. Hned se tam hodí na kostky nakrájený hovězí přední nebo kližka ( měl jsem toho přez kilo ), to se tam vařechou honí dokola, aby se maso "zatáhlo" a když začne pouštět šťávu, tak je čas dolít vodou, osolit přidat kmín, marjánku a česnek. Když je chuť vody ok, tak přidám krajíc chleba na kostičky a zašpéruju poklici. Papiňák to uvaří sám za půl hodiny. Podáváme s čerstvým rohlíkem. Dobrou chuť Nekamenujte - Co kuchař to jiný - lepší recept na guláš. Začínám slintat V papiňáku se to vaří. Neříkám, že to je špatné, ale já to maso s cibulkou celou dobu dusím s minimem vody tak dlouho, až je měkké a pustí hodně šťávy. Teprve potom přidám gulášové koření, trošku pálivé papriky, zaliju vodou a zahustím chlebovou strouhankou. Akorát se to musí celou dobu hlídat a míchat, připálené je to hned. Ale každý má svůj recept a zaručeně nejlepší Podlévání pivem je dobrý nápad, taky to dělám.
Milis Odesláno 18. září 2006 Autor Nahlásit Odesláno 18. září 2006 Bacha na to zalévání pivem - jednou jsem to místo vody zalil Plzní a bylo to hořké jako sviňa! Na druhou stranu : jiný pivo než Plzeň nemůžu a podle některejch kuchařů by se k jídlu mělo pít to, co se do něj lilo. To je pak gulášovej paradox.
gandalf Odesláno 18. září 2006 Nahlásit Odesláno 18. září 2006 Na guláš NIKDY!! papiňák. To je barbarství. Nejde o čas, ale o kvalitu a to docílíš, jen když budeš guláš pomalu "táhnout". Nejde přeci o to, aby bylo maso měkké - musí to být jedna báseň. To si radši udělej ovar, nebo uvař hovězí žebro. Tam nic nezkazíš. Je to stejný jako jít na náš sraz s falešnejma Tagama.
mechano Odesláno 19. září 2006 Nahlásit Odesláno 19. září 2006 Kdo z vás jed škvarky z koňskýho sádla..........? on nesmí chroupat ,to je připálen......... a zase nesmíte mít pocit že vám teče sádlo po bradě. (dík pane Hašku). M.
sheepeck Odesláno 26. října 2006 Nahlásit Odesláno 26. října 2006 Jo, tak jsem se do toho dneska pustil. Poprve. A tedy - takovy gulas rozhodne neni fast-food. Michal jsem se s tim skoro tri hodiny. Vyuzil jsem prispevku Kamilova a podleval jsem bujonem a pivem. Jsa na Havaji, nemel jsem k ruce zadne ceske, tak jsem pouzil tmave mistni. No, a ze ho taky padlo. Koupil jsem karton a nezbylo nic. Ok - priznavam, vetsinu jsem vypil sam... A vysledna chut? Tezko rici. Jelikoz je to muj prvni a mam k nemu doslova otcovsky vztah, tak jsem nadsen. Diky vam, kucharici.
kubson Odesláno 25. října 2007 Nahlásit Odesláno 25. října 2007 po včerejším psycho-pracovním dnu jsem si dal den off a dopoledne jsem věnoval přípravě guláše podle zdejších rad a návodů... chtěl jsem vám výsledek vyfotit, ale sežrali jsme vše dřív, než jsem to stihl
31682 Odesláno 25. října 2007 Nahlásit Odesláno 25. října 2007 Jenom poznámka k podlévání pivem. Na podlévání se používá Budvar, ostatních piva varem zhořknou.
New Milis Odesláno 25. října 2007 Nahlásit Odesláno 25. října 2007 Jenom poznámka k podlévání pivem. Na podlévání se používá Budvar, ostatních piva varem zhořknou. No Budvar se zas IMHO nedá používat na pití..
boo-beek Odesláno 25. října 2007 Nahlásit Odesláno 25. října 2007 No Budvar se zas IMHO nedá používat na pití..
havran Odesláno 25. října 2007 Nahlásit Odesláno 25. října 2007 Já si zase myslím, že po skočení výroby Plzeňské desítky , je Budvar jediná pitná desina.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se