Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Když jsem vlezl na Chronomag, tak první hodinky, co jsem si vysnil, byly PS2. Trvalo to dlouho, nakupoval jsem pouzdra, vraky, ciferníky až se mi do ruky dostalo tohle omlácené a lehce obroušené pouzdro. Viděl jsem v nich ty správné drsňácké hodinky do hor. Tak jsem vzal jeden kal. 68, jeden zelený Humberto ciferník a odnesl to k panu Frýdlovi a vypadlo z toho toho. Jsou to fotky z intenzivního testování při zářijové brigádě. Tu Parexo lunetku  snad omluvíte, do pracovních podmínek mi přišlo cokoliv jiného škoda. (Mimochodem, nové německé sklíčko bez jediného škrábnutí, ale na lunetě už prosvítá bílý plast)

post-38421-0-53912300-1443559846_thumb.jpg

post-38421-0-57896000-1443559860_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Pěkné to máte. Chtěl bych se zeptat místních znalců. Koupil jsem Humberta(rozuměj- naletěl jsem na inzerát) ohemrane pouzdro které mělo být dle inzerátu nerez už jsem tady někde postoval. Strojek v něm lítá,nebyl ani jeden šroubek který by upevňoval strojek k rámečku. Šroubky jsem dodal ale ani tak se to o moc nezlepšilo,vypadá to,že ciferník nedosedne až k armováku. Jako by bylo pouzdro hlubší a nebo je to tím armovákem? Myslím že do Humbert černý s bílými minutovými indexi nepatří,nebo se pletu? Co to může být?

Upraveno uživatelem bob.zizka
Odesláno

Armovák tam má být černý, ale tím to není. Na obvodu rámečku jsou takové tři průřezy a ty musíš malým šroubováčkem napružit tak asi o milimetr, ale citlivě, aby nepraskly. Už se to x-krát řešilo ve vlákně o opravách.

Odesláno (upraveno)

To už jsem udělal Honzo. Mám to tu pročtené tak to bylo po dodání šroubků hned to první co následovalo.stejně to nepomohlo. Jak říkam: opticky je mezi armovákem a cifrem tak 1 mm mezera. Když hodinky otočím dnem vzhůru tak ciferník dolehne k armováku jen v místě devíti hodin a pak je evidentně nakřivo. Jakoby se mírně přetočil strojek v rámečku okolo své osy kterou mu tvoří ty dva upevňovací šroubky. I po utažení šroubků rámečku pokud mám strojek venku z pouzdra je možné se strojkem mírně pohybovat ve směru 3h 9 h. Když dám do pouzdra jen rámeček a utáhnu dno tak rámeček sedí pěkně. Nemůže to být tedy tím rámečkem,že neobepne strojek těsně po jeho obvodu? Ale i tak bychpak měl pořát tu mezeru mezi ciferníkem a armovákem.

Upraveno uživatelem bob.zizka
Odesláno

Velkou trojku nemám, ale mám pestrou trojku - nejen barevně ale i původem - od leva trojnásobný bastlík, uprostřed originál a vpravo renovace do nerezu (u ní je zajímavý jiný armovací kroužek na okraji ciferníku). Nemůžu si pomoct, nejvíc se mi líbí ten bastlík vlevo - to tedy asi budu "praštěný chronomagor" :-)

Edit: řemínky nepůvodní nepestře stejné.

Mipo, kde se dají prosím tě koupit takové řemeny? Díky M 

Odesláno

Ahoj pánové, nějak nemohu v renovačním ceníku najít samostatnou plastovou lunetku. Nevíte, jestli tuto Elton nabízí i v bílém provedení? Potřeboval bych jí do jednoho projektu. Nebo je snad bílá luneta z Parexa jediné řešení? Je totiž docela ee, slušně řečeno.

Odesláno (upraveno)

Pro MaraThon - dotaz v #1949:

Řemínek je z Mavexu Turnov typ P068 - šíře 18 mm - www.mavex.cz/reminky.htm - tel. 603 218 894, 604 653 521 podle prospektu - líbí se mi, že děrováním se trochu (jen trochu) podobají těm původním.

Edit: Jo a ještě ty prolisy v řemínku u pouzdra trochu korespondují s tvarem pětiminutových indexů ciferníku - jen prosím můj dojem.

post-19465-0-31707100-1444226730_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Mipa
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Ahoj, mám nový přírustek. Chci ještě koženný bílou nití prošívaný pásek. Vypadají, že jsou origo. Co myslíte? Jinak nečekal jsem, že mně tak chytnou za srdce...

post-35076-0-48990600-1445506628_thumb.jpg

post-35076-0-96767900-1445506643_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...