cali Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Podle mé zkušenosti to nerezové pouzdro propouští zvuk méně než mosazné, takže i proto je tišší ten model s Myiotou. Jinak jsem tyhle modely Prim nenosil, takže to nemohu zcela objektivně porovnat s 96kou Nie je to podla mna v puzdre, ale v skle,... s tenkym plastovym sklom docela slusne rachoti aj ETA (mam vyskusane.... nie ako miyota ale pocut to tiez) Inak pevnejsie prostredie(nerez vs mosadz) bude naopak prenasat zvuk lepsie. Ale ako vravim, myslim ze na vine je hlavne sklo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
X-Bob Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Jest to zde poutavé čtení. Ale stejně teda je to plané tlachání, kdo je větší fejkař , jestli Elektrotón, nebo fa Parexo. Správně by se zde měl objevit nějaký plamenný zastánce firmy MPM-Prim a ten by měl zahulákat, že teda jsou oba (Parex+Elektr.tón) lautr stejní a co že si to dovolujou tisknout někam logo, který patří jemu etc etc... Po přečtení 23 stran se mi jeví logickým závěr, že pouzdro je náhradní díl a protože neexistuje původní výrobce, tak zaplať pánbůh, že je zde jak dostupný dodavatel ND, blížících se originálu, tak méně dostupný dodavatel ND s méně vzorově opůvodním dílem, který však k ND dodá i marketingový balast "ducha původního místa". Všem Primkařům přeji pěkný den a přesný čas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 (upraveno) Jo, já si například myslím, že pouzdro od Eltonu je originál, protože Elton je nástupce Primu (a kdo tvrdí, že ne, je ignorant). Není původní, není vhodné do sbírky původních Primek, ale je to originál. Je to modernizace. Pouzdro Parexo je čínský netěsnící šmejd a fejk. Za fejk považuju také parexovské C5 SR ciferníky s nápisem PRIM. Jo myslet si to můžeš, ale to je asi tak to jediný Nikdy vás třeba nenapadlo, že podvrženej luxus může být také vlastně Manufacture Prim 1949 Upraveno 5. května 2010 uživatelem hciq Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Jo, já si například myslím, že pouzdro od Eltonu je originál, protože Elton je nástupce Primu (a kdo tvrdí, že ne, je ignorant). Není původní, není vhodné do sbírky původních Primek, ale je to originál. Je to modernizace. Pouzdro Parexo je čínský netěsnící šmejd a fejk. Za fejk považuju také parexovské C5 SR ciferníky s nápisem PRIM. Nezlob se na mne, pouzdro od Eltonu není originál. S původním pouzdrem nemá shodné ani tvary, ani materiál. Elton není nástupce Primu. Pokud se nepletu, Prim nebyl výrobce, ale značka, jejímž majitelem je mimochodem MPM, tedy zcela jiná firma. Argumentace halama, zaměstnanci a podobně je mírně řečeno úsměvná... Původní výrobce zaniknul, tedy z mého pohledu už nemůže být žádné nově vyrobené pouzdro "originál". A jsou tu dvě firmy, které nová pouzdra vyrábějí. Ani jedna nemá právo používat značku Prim, ani jedna nedělá pouzdra tak, jako bylo původní. Proč je jedno "rádoby originál" a druhé "rádoby fejk"??? Opravdu nechápu. Tohle jsou v mých očích jen nesmyslné spory a uměle vytvořené problémy... Bohužel zde někteří lidé mávají prokletým označením "fejk", který podle mého buď náleží oběma výrobcům, nebo spíš ani jednomu - což mi přijde logičtější a rozumnější... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 (upraveno) No hciq si hraje na provokatéra, ale kapku křečovitě Pouzdro prim je pochopitelně originál, žádný podvrh ani fejk a jestli je to luxus, ať se rozhodne každý sám. A já jsem v této věci opravdu fundamentalista, zcela vědomě, protože jde o to, mít jasno. Jestli chcete mít dobrej pocit ze svejch zbastlenejch sportek z aukra, klidně si něco nalhávejte, argumentujte si "logicky" duševní akrobacií, jako že elton nejsou nástupce elton, že jim nepatří značka prim, že hodinky jsou jako mona líza, nebo autoveterán ??, že ciferník C5SR je náhradní díl, dýnko 000215 je reprodukce, že je rozdíl ve fejku za 20 a 20000000 korun, že fejkař není parexo, ale mechano, který to v dobrém přesvědčení doporučuje kámošovi k "modernizaci", že pro horniky je všechnodobrý, nebo předpokladem, že v číně kladně vyřídí údajnou reklamaci průtočných sportek, který se mezitím asi nedopatřením objevily na aukru, ale tady na chronomagu narazíte na skutečnost, že fejk je fejk. Když to takhle sesumíruju, co jste ochotni veřejně vyargumentovat, tak je fakt bžunda, navrhuji vám uplatnění v parlamentu ČR. Upraveno 5. května 2010 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Tak tohle už není ani křečovitý, to je zoufalý Diskuzi na toto téma vzdávám... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 No hciq si hraje na provokatéra, ale kapku křečovitě Pouzdro prim je pochopitelně originál, žádný podvrh ani fejk a jestli je to luxus, ať se rozhodne každý sám. A já jsem v této věci opravdu fundamentalista, zcela vědomě, protože jde o to, mít jasno. Jestli chcete mít dobrej pocit ze svejch zbastlenejch sportek z aukra, klidně si něco nalhávejte, argumentujte si "logicky" duševní akrobacií, jako že elton nejsou nástupce elton, že jim nepatří značka prim, že hodinky jsou jako mona líza, nebo autoveterán ??, že ciferník C5SR je náhradní díl, dýnko 000215 je reprodukce, že je rozdíl ve fejku za 20 a 20000000 korun, že fejkař není parexo, ale mechano, který to v dobrém přesvědčení doporučuje kámošovi k "modernizaci", že pro horniky je všechnodobrý, nebo předpokladem, že v číně kladně vyřídí údajnou reklamaci průtočných sportek, který se mezitím asi nedopatřením objevily na aukru, ale tady na chronomagu narazíte na skutečnost, že fejk je fejk. Když to takhle sesumíruju, co jste ochotni veřejně vyargumentovat, tak je fakt bžunda, navrhuji vám uplatnění v parlamentu ČR. Tak nějak nevím. Za chvíli půjdu na nákup. A po přečtení zhruba 800 příspěvků(pár je i mých), začínám mít strach, aby mi tam neprodali fejkové mlíko a rohlíky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Tak nějak nevím. Za chvíli půjdu na nákup. A po přečtení zhruba 800 příspěvků(pár je i mých), začínám mít strach, aby mi tam neprodali fejkové mlíko a rohlíky. neboj, vezmi si cislo na cigiho, ten v tom ma jasno. kdyz tak srovna pekare-fejkare, mlikare-fejkare, a tobe v tom jeste (jako bonus) udela jasno... a to vsechno na jeden nadech, mezi klatbou na parexo a chvalozpevem na jediny pravy a neposkvrneny prim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 (upraveno) Jo myslet si to můžeš, ale to je asi tak to jediný Nikdy vás třeba nenapadlo, že podvrženej luxus může být také vlastně Manufacture Prim 1949 Ale dyť jo, já víc nepotřebuju. Já v tom mám jasno. Bod zlomu v této diskuzi je názor na to, jestli je Elton pokračovatelem Primu nebo není. Vše ostatní, fejk x nefejk, se odvíjí od tohoto názoru. Upraveno 5. května 2010 uživatelem filo-boxer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 (upraveno) Já bych to pojmenoval tak. že nerez ma jinou rezonanci než mosaz. Mé znalosti materiálů z průmyslovky již vzaly za své, poté jsem dezertoval k ekonomii... Nie je to podla mna v puzdre, ale v skle,... s tenkym plastovym sklom docela slusne rachoti aj ETA (mam vyskusane.... nie ako miyota ale pocut to tiez) Inak pevnejsie prostredie(nerez vs mosadz) bude naopak prenasat zvuk lepsie. Ale ako vravim, myslim ze na vine je hlavne sklo. Srovnával jsem originální Prim Sport 2 a Prim Sport 2 'renovaci' Elton a eltoní kousek mi připadá tišší. Možná je to fakt sklíčkem. Podlé toho budou nová sklíčka z Parexa ještě "tišší", protože jsou tlustší. Tak nějak nevím. Za chvíli půjdu na nákup. A po přečtení zhruba 800 příspěvků(pár je i mých), začínám mít strach, aby mi tam neprodali fejkové mlíko a rohlíky. Jediný pravý výrobce rohlíků je ten, kdo je vyrobil jako první. Což nevím kdo je, jistě už zanikl. Takže vše ostatní je fake! A ty chceš krmit rodinu fejkama? Fuj, fuj! Upraveno 5. května 2010 uživatelem Biges Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Jediný pravý výrobce rohlíků je ten, kdo je vyrobil jako první. Což nevím kdo je, jistě už zanikl. Takže vše ostatní je fake! A ty chceš krmit rodinu fejkama? Fuj, fuj! Tak to jsem zvědav, jak vysvětlím potomstvu, že se musí zachovat čestně a spravedlivě a za účelem nepodporování fejkařských prodejců tiše zhynout hlady? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Biges Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Tak to jsem zvědav, jak vysvětlím potomstvu, že se musí zachovat čestně a spravedlivě a za účelem nepodporování fejkařských prodejců tiše zhynout hlady? Krm potomstvo ovocem! To vytváří příroda a ta si nemůže najmout právního zástupce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 (upraveno) To je přesně to, co mě na týhle diskuzi baví - teď už budou primky co zelenina a rohlíky :D I když třeba šampaňské, rum, syrečky, budvar ........ A budeme posuzovat pouzdra dle akustických vlastností, to mi přijde neprávem opomenutý úhel pohledu - soudková mají šanci dobře rezonovat !! Harry je vskutku rodilý diskutér, nadnese pár svých pravd, a když je konfrontován s jiným názorem, prohlásí ho bez dlouhýho párání za zoufalý a s opovržením to vzdává. Upraveno 5. května 2010 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Sice vubec nevim o cem tohle vlakno je ale dost me to bavi.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Děda Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Tak se dobře bavím četbou vašich příspěvků. Probůh, nazačínáme už chytat taktéž volební virus blbosti? Rouzum je pod tlakem vášní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Jo, já si například myslím, že pouzdro od Eltonu je originál, protože Elton je nástupce Primu (a kdo tvrdí, že ne, je ignorant). Není původní, není vhodné do sbírky původních Primek, ale je to originál. Je to modernizace. Pouzdro Parexo je čínský netěsnící šmejd a fejk. Za fejk považuju také parexovské C5 SR ciferníky s nápisem PRIM. To, že si ty něco myslíš, to bude (podle tebe) dozajista velmi vysoká kvalifikace k tomu, abys hodnotil kdo je ten, který si myslí něco jiného. Tím o sobě prozrazuješ dost nelichotivé věci. Nemyslíš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
onney Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Má to cenu? Stejně si vzájemně svoje názory nevnutíme. Tohle už není diskuze o hodinkách a dílech na ně, ale hádání se o tom, kdo to víc přehnal a kdo má "pravdu". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Prim maniak Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Už to tady zabalte,několik z vás má jasnou poruchu osobnosti. Dobrou noc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harry Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Harry je vskutku rodilý diskutér, nadnese pár svých pravd, a když je konfrontován s jiným názorem, prohlásí ho bez dlouhýho párání za zoufalý a s opovržením to vzdává. Ano, chtěl jsem skončit svoji angažovanost v nesmyslné diskuzi, protože to nikam nevede. Důvod proč jsem vůbec do ní vstoupil je ten, že mi prostě vadí kategorické prohlašování, že nerezová pouzdra na Prim Sport II od Eltonu jsou ta jediná pravá a originální, kdežto nerezová pouzdra od Parexa jsou hnusný fejk. Mně osobně je Parexo naprosto volný, stejně tak Elton. Sport II nemám, mám doma Prim Sport I v původním stavu. A proč mne toto kategorické a nekompromisní hodnocení obou výrobků vadí? Protože je to dle mého názoru nesmyslné a zavádějící tvrzení. Pokud vím (a opravte mne, jestli se mýlím), tak firma, vyrábějící hodinky Prim zanikla. Vlastníkem značky PRIM je firma MPM. Původní pouzdra byly z mosazi (to si nejsem jistý) a byly pochromované. Elton i Parexo nabízí nově vyráběná poudra, která nejsou tvarově přesnou kopíí původních a navíc jsou obě z nerezu. Ani jedna z těchto firem není vlastníkem značky PRIM. Proč je tedy jedno označováno za fejk??? To prostě nechápu a nelíbí se mi to Pokud jsem uvedl nepravdivé informace, tak se omlouvám, ale vycházím z informací zde zveřejněných. Mně osobně to přijde, že tu pár lidí má nějaké osobní sympatie či antipatie ke zmíněným firmám - což ale nedává přeci právo prohlašovat to co se mi nelíbí za fejky. Buď jsou fejky obě pouzdra, nebo žádný... Víc opravdu k tématu nemám a nechci se nechat zatahovat do dalšího pokračování tohoto nesmyslu. Snad jen jeden postřeh - díky této diskuzi začínám mít negativní vztah k fenoménu "ten jediný pravý a správný Prim je Elton" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Snad jen jeden postřeh - díky této diskuzi začínám mít negativní vztah k fenoménu "ten jediný pravý a správný Prim je Elton" Harry takovejch diskuzí tady bylo hafo, a musím souhlasit - i u mě to vedlo k silně negativnímu pohledu, kterej se ani za ta léta, co tady voplenduju, moc nezlepšil. Asi se v tom Eltónu málo snažej a jejich zdejší fandové jim dělaj službu spíš medvědí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se