spiderer Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2010 Harry, jako obvykle na to jdes pekne od lesa a co pises dava smysl, cele to ale nic nemeni na veci, ze cifernik s logem Prim vytisteny na objednavku z Parexa fejk je, protoze pouziva znacku, kterou pravo pouzivat nema.. to jak je to s Eltonem je pro tuhle diskuzi irelevantni a at je to jak chce, na praci Parexa to nic nemeni.. To, ze i v Eltonu jsou mozna fuseri neobhaji vyrobu "fejk" dilu Parexo Co se tyce kvality pouzder, korunek atp, tak me zarazi jen jedna vec a to jak se to prodava i naprosto nefunkcni (netesnici korunka na vodotesne hodinky je legracni, prinejmensim) vyrobek a lidi (uzivatele, hornici i hodinari) z toho maji obrovskou radost A cigiho prispevek 466 nema chybu, tak toho kluka sikovnyho nekamenujte Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Jo, já si například myslím, že pouzdro od Eltonu je originál, protože Elton je nástupce Primu (a kdo tvrdí, že ne, je ignorant). V tom, příteli, tkví celý spor. Můžeš si myslet co chceš, že je Elton nástupce, protože sídlí v nějaké budově toho bývalého areálu, a že se zabývá hodinařinou,...atakdál. A můžeš mít klidně pravdu. Ale uvědom si konečně, že to NENÍ původní firma, možná nástupnická, ale JINÁ firma, a tudíž NEJDE na těchto skutečnostech zakládat Tvoje tvrzení, že pouzdro který vyrobí je po právní stránce něco víc než pouzdro který vytočím třeba doma na koleně já. Prostě je to na roveň postavený, to je celý. Že z toho máš třeba víc hřejivý pocit, že je to pouzdro vyrobený v N.M., to je jen Tvůj subjektivní pocit, ale hlavně úplně jiná věc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 (upraveno) Už ze začátku diskuze jsem navrhl a všici, krom myslím foundrymana, to přijali, že argumentovat právně lze u soudu (i to v ČR s obtížemi), nikoli na chronomagu, život posuzovat neodbornými právními výklady jest pouze další forma duševní akrobacie, poslužte si, mě to baví. Elton má prostě originál, protože je nástupnická firma eltonu a jako první uvedl na trh nerezový model, oba jsou originály a oba patří eltonu, nikoli parexu. Parexo fejkuje, úprotože se zbůhdarma opičí. LOGO ??? A opravdu existuje jen jeden pravý prim, naštestí to tak ještě je. A opravdu jsou tu lidé, kteří k němu mají vztah, negativní i silně pozitivní - hele Harry, jak dlouho ti trvalo na to přijít, někdy je to od toho lesa zdlouhavé, viď. Nemyslím, že je to tak vykonstruované, aby to i Milis a Harry nemohli pochopit, že by v tom byl nějaký ten vztah ?? Aha, je jim to buřt . A jestli podle někoho ani po přečtení tohoto vlákna není 1000 dýnek s výrobním číslem 000215 přesně podle předlohy fejk, ale reprodukce, a to z toho důvodu, že mona lízu si taky klíďo koupím i zarámovanou, jen musím splnit podmínku, že v jiném rámu, než ta v Louvru, a je to po právní stránce čisté, tak je s prominutím umanutý blb a ten parlament ČR ho uvítá s otevřenou náručí Upraveno 6. května 2010 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sla.petr Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Dotaz : pouzdro z Prim II je rozměrově totožné s Prim leteckými ?? Díky za odpověď sic zřejmně tento příspěvek patří jinde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rubus32 Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Elton má prostě originál, protože je nástupnická firma eltonu a jako první uvedl na trh nerezový model, oba jsou originály a oba patří eltonu, nikoli parexu. Parexo fejkuje, úprotože se zbůhdarma opičí. LOGO ??? A opravdu existuje jen jeden pravý prim, naštestí to tak ještě je. A opravdu jsou tu lidé, kteří k němu mají vztah, negativní i silně pozitivní - hele Harry, jak dlouho ti trvalo na to přijít, někdy je to od toho lesa zdlouhavé, viď. Vida, opět snaha pořádně rozdmýchat nehynoucí debatu, schválně jestli se chytne zase novej trotl. 1) Jestli Tě Elton platí za PR, tak to děláš kapku ...neohrabaně. 2) Jestli Tě za PR platí MPM, děláš to o něco líp, ale v konečném výsledku opět neohrabaně. 3) Jestli Tě platí Parexo, děláš to dost dobře. 4) Jestli Tě neplatí nikdo, pak jsi s prominutím ... ... 5) Ještě je tu pátá možnost, na tu jsem zapomněl, že jsi něco jako novodobý spasitel, taková primo Matka Tereza A nebo (6) máš rád ohníčky a už se těšíš jak se ciferníky Parexo budou kroutit a smažit ve vlastní barvě (efekt páter Koniáš). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rubus32 Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 (upraveno) A ještě dovětek k prodeji na aukru. Celá situace kolem Sportů je umělá bublina. V každém lepším vetešnictví se daj sehnat "autentické" dvojky za babku (podle stavu za 200-300 kč). Takže prodeje na aukru za několikanásobky cen u vetešníka je opravdu jen a pouze umělá bublina, kterou někdo šikovně živí, aby se prodávalo. Utvrzuje mně to v tom pocitu zejména proto, že například vůbec nepřipouštíte, že by člověk mohl nosit (a chtít renovovat) svoje vlastní sporty z dětství, nebo - pokud jste porevoluční mlaďoši - třeba hodinky z pozůstalosti, po tátovi, dědovi a tak. Obávám se, že dost podobné je to s jedničkama, kdyby nebylo chronomágu, pes by po nich nejspíš neštěkl. Jinak problém aukra není v tom, že existují náhradní díly z druhovýroby, ale v tom, že různí vychcánkové je montujou do původních hodinek za účelem vytvoření dojmu autentických zachovaných sportů a tedy prodeje za vyšší ceny. Což ovšem není etický či morální problém Parexa, ale jen a pouze příslušného aukro prodejce. Upraveno 6. května 2010 uživatelem rubus32 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 V tom, příteli, tkví celý spor. Můžeš si myslet co chceš, že je Elton nástupce, protože sídlí v nějaké budově toho bývalého areálu, a že se zabývá hodinařinou,...atakdál. A můžeš mít klidně pravdu. Ale uvědom si konečně, že to NENÍ původní firma, možná nástupnická, ale JINÁ firma, a tudíž NEJDE na těchto skutečnostech zakládat Tvoje tvrzení, že pouzdro který vyrobí je po právní stránce něco víc než pouzdro který vytočím třeba doma na koleně já. Prostě je to na roveň postavený, to je celý. Že z toho máš třeba víc hřejivý pocit, že je to pouzdro vyrobený v N.M., to je jen Tvůj subjektivní pocit, ale hlavně úplně jiná věc. Ano, v tom tkví celý ten spor. To už jsem tu psal. Ramone, já vím, že Elton není původní firma. Já vím, že ta zanikla. To už jsem tu psal taky. Ale Elton je jasný nástupce se vším všudy. A od toho se odvíjí to ostatní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
X-Bob Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Už ze začátku diskuze jsem navrhl a všici, krom myslím foundrymana, to přijali, že argumentovat právně lze u soudu (i to v ČR s obtížemi), nikoli na chronomagu, život posuzovat neodbornými právními výklady jest pouze další forma duševní akrobacie, poslužte si, mě to baví. Elton má prostě originál, protože je nástupnická firma eltonu a jako první uvedl na trh nerezový model, oba jsou originály a oba patří eltonu, nikoli parexu. Parexo fejkuje, úprotože se zbůhdarma opičí. LOGO ??? A opravdu existuje jen jeden pravý prim, naštestí to tak ještě je. A opravdu jsou tu lidé, kteří k němu mají vztah, negativní i silně pozitivní - hele Harry, jak dlouho ti trvalo na to přijít, někdy je to od toho lesa zdlouhavé, viď. Nemyslím, že je to tak vykonstruované, aby to i Milis a Harry nemohli pochopit, že by v tom byl nějaký ten vztah ?? Aha, je jim to buřt . A jestli podle někoho ani po přečtení tohoto vlákna není 1000 dýnek s výrobním číslem 000215 přesně podle předlohy fejk, ale reprodukce, a to z toho důvodu, že mona lízu si taky klíďo koupím i zarámovanou, jen musím splnit podmínku, že v jiném rámu, než ta v Louvru, a je to po právní stránce čisté, tak je s prominutím umanutý blb a ten parlament ČR ho uvítá s otevřenou náručí Už na začátku diskuse jsem sice nenavrhl, ale všichni si to určitě myslí, včetně foundrymana, a přijali to a zvnitřnili si , že argumentovat právně lze nejen u soudu, ale i ve spolku či shromáždění (zdejších) ctihodných členů určité zájmové skupiny, nejen proto, že život můžeme svobodně posuzovat třebas i nepřesnými či laickými právními výklady, byť odborník to zove duševní akrobacií, nejen k svému pobavení se. Elton prostě nemá originál, jen jakési nástupnictví, která má teda shodné i další subjekt/ty, které sídlí v původním areálu a zabývají se čímkoliv. Lze se tedy nadíti, že rozjede-li znovu někdo výrobu roznětek, může ji hrdě označovat logem Prim... To, že dnešní Elton a.s. že možná jako první na trh uvedl pouze podobné pouzdro z nerezu k původním hodinkám Prim Sport II, jej neopravňuje k tvrzení, že jen on jest originálem, neb rozdíl mezi ním a firmou Parexo jest ten, že Paraxo SHODNÉ jednání realizovalo později. Elton fejkuje, protože zneužívá logo, které je v majetku jiné společnosti. A opravdu existuje jen jeden pravý prim, naštestí to tak ještě je. Je to ten, kdo vlastní značku Prim, protože to je Prim - a tedy, ať se to líbí, nebo ne - MPM. A opravdu jsou tu lidé, kteří k němu mají vztah, negativní i silně pozitivní - hele Cigi, jak dlouho ti trvalo na to přijít, někdy je to od toho lesa zdlouhavé, viď. Nemyslím, že je to tak vykonstruované, aby to kdokoliv mohl pochopit, že by v tom byl nějaký ten vztah ?? Aha, je jim to buřt . A jestli podle někoho ani po přečtení tohoto vlákna není 1000 dýnek byť s výrobním číslem 000215 přesně podle předlohy náhradní díl (zdalipak se i v lepších rodinách při výrobě ND občas někde neujelo? ), ale fejk, pak musí odvrhnout současné "ikony" produkce Elton a to z toho důvodu, že prim diplomat je ofejkovaným modelem Rolex Air King, ikdyž má na sobě logo Manufacture ... , a je to po právní stránce asi čisté, tak je s prominutím umanutý blb a ten parlament ČR ho uvítá s otevřenou náručí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 (upraveno) Jinak problém aukra není v tom, že existují náhradní díly z druhovýroby, ale v tom, že různí vychcánkové je montujou do původních hodinek za účelem vytvoření dojmu autentických zachovaných sportů a tedy prodeje za vyšší ceny. Což ovšem není etický či morální problém Parexa, ale jen a pouze příslušného aukro prodejce. Tohle je konečně jasný moralistní stanovisko, opakuje se tu vícekrát, takže podle tebe fejk se fejkem stává okamžikem prodeje neinformovanému zákazníkovi. A když se to tomu zákazníkovi řekne, jak to hodlá dělat mechano, fejk vlastně nevzniká, etický a morální problém nemáme, že jo. :D Baví se ještě někdo jako já ?? Jsem matička tereza placená eltonem za neobratné PR a MPM za obratné PR ( MPM jsou v PR vepředu, to známá věc) Parexo si mě nemůže dovolit, dělám to pro ně zdarma. :D X bobe, pouzdro diplomat je citací pouzdra rolex, použitou ke vzniku nového svébytného modelu, už bys to měl vědět. A svůj život si klidně s foundrymanem posuzujte neodbornými výklady čehokoli, to je v pohodě, dělá to kdekdo, v tom parlamentu snad všici, ale v zájmové skupině ctihodných členů pak působí s odpuštěním jako hospodský žvanil. Upraveno 6. května 2010 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Tohle je konečně jasný moralistní stanovisko, opakuje se tu vícekrát, takže podle tebe fejk se fejkem stává okamžikem prodeje neinformovanému zákazníkovi. A když se to tomu zákazníkovi řekne, jak to hodlá dělat mechano, fejk vlastně nevzniká, etický a morální problém nemáme, že jo. :D Baví se ještě někdo jako já ?? Já osobně se příliš nebavím. Děsí mne, co všechno mohou lidé vymyslet na obhajobu totálních sra.ek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Donuts Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 :D Baví se ještě někdo jako já ?? Urcite, minimalne jeste tak ti dva az tri co si stejne jako ty mysli, ze Elton je legitimni nastupce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Cigi vysvětli mi prosím, proč běžný hodinář nemůže opravovat Prímky? Proč od toho tvého nástupce Eltónu nedostane ani jeden náhradní díl? Proč musím, pokud budu chtít opravit sporty I-II volit jedině Eltón, proč to nemohu dát svému hodináři ? Ten objedná díly, vyčistí strojek, sestaví a předá mi hotový hodinky. Proč Eltón jeden čas skupoval náhradní díly na Prímky..taky z Parexa. Tady mi kua něco smrdí. Vyřešme nejdřív toto, pak můžeme vykřikovat něco o fejcích. A nechci slyšet, že jedině Eltón může opravovat Prímky, protože je ten pravej nástupce a že všechny ostatní opravy jsou fejk a neoprávěný zásahy nějakejch bastličů, i když jsou to třeba profící. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
X-Bob Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 (upraveno) .... ale v zájmové skupině ctihodných členů pak působí s odpuštěním jako hospodský žvanil. ts ts ts, dyk je to tady celý lautr hospoda, tak kde jest rozdílů mezi námi všemi? hciqova poznámka je nadmíru trefná! je to sic nezajímavé, ale sám jsem si udělal závěr, že kdyby snad mě náhodou napadlo, že bych si měl koupit Primky Sport II.g, tak by to bylo jedině na nošení a byla by to verze zelenobílé indexy. Ty jo. A pak bych klídně objednal v Parexu pouzdro usw, co by bylo potřeba. Na normální užití 1A a ta investice by se vzhledem k užitku vyplatila. Jestli by vespod byl nápis v.č. 000215 či co, nebo i klidně Hanghzhou time manufacture 1949, to mi bude buřt. Takže mechano, kdyby to na mě přišlo, hlásim se ti Upraveno 6. května 2010 uživatelem X-Bob Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 (upraveno) Cigi vysvětli mi prosím, proč běžný hodinář nemůže opravovat Prímky? Proč od toho tvého nástupce Eltónu nedostane ani jeden náhradní díl? Proč musím, pokud budu chtít opravit sporty I-II volit jedině Eltón, proč to nemohu dát svému hodináři ? Ten objedná díly, vyčistí strojek, sestaví a předá mi hotový hodinky. Proč Eltón jeden čas skupoval náhradní díly na Prímky..taky z Parexa. Tady mi kua něco smrdí. Vyřešme nejdřív toto, pak můžeme vykřikovat něco o fejcích. A nechci slyšet, že jedině Eltón může opravovat Prímky, protože je ten pravej nástupce a že všechny ostatní opravy jsou fejk a neoprávěný zásahy nějakejch bastličů, i když jsou to třeba profící. Na to se zeptej v eltonu, nebo toho hodináře, možná za ty náhradní díly nechce dost zaplatit, aby se to eltonu rentovalo ..... Nevím, co ti smrdí, normální likvidace neautorizované konkurence - no jo vlastně kapitalismus ti smrdí, mengelisovi taky Nejvyšší čas vypálit nějakou tu banku..... Já zas nechápu, proč by tedy měli hodináři mít automaticky nárok na originální náhradní díly primu, kvůli lidičkám, co se je stydí poslat do eltonu ? Dokud elton používá jen metody trhu, nezpolatňuje všechno a všechny, neusiluje o monopol jinde, než u vlastních modelů, nevidím etický a morální problém. Znovu, primky nejsou segment, i když to tak chvílema vypadá . Nezastírám, že bych na místě eltonu jednal v tomto případě asi jinak, myslím, že by se měli víc otevřít světu, jestli chtějí firmu rozvíjet, rozdělit hodináře na autorizované machry a bídný zbytek, ale je to jejich obchodní rozhodnutí, chtějí mít 100% kontrolu, nechci žvanit. Jestli chceš spravedlivou poptávkou horníků ospravedlnit fejkování, pošlu tě bez váhání na cvičení mezi uslintaný duševními akrobaty, ale nerad bych. Ty mi vysvětli něco jiného, když ti seberu nápad (teoreticky - není kde brát ), protože si jej můj chudý a potřebný klient (řekněme hornik) žádá, prostě mi uznale potřeseš pravicí se slovy, vždyť jsi profík, cigi ??? Upraveno 6. května 2010 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Já osobně se příliš nebavím. Děsí mne, co všechno mohou lidé vymyslet na obhajobu totálních sra.ek. "Lidé" mě neděsí, realita je prostě taková. Děsí mne na slovo vzatý mistr, jako mechano, to je jediná věc ze který tady prostě nemůžu mít legraci, kde jen vzal to svoje přesvědčení ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Na to se zeptej v eltonu, nebo toho hodináře, možná za ty náhradní díly nechce dost zaplatit ..... Nevím, co ti smrdí, normální likvidace neautorizované konkurence - no jo vlastně kapitalismus ti smrdí, mengelisovi taky Nejvyšší čas vypálit nějakou tu banku..... Já zas nechápu, proč by tedy měli hodináři mít automaticky nárok na originální náhradní díly primu, kvůli lidičkám, co se je stydí poslat do eltonu ? Nezastírám, že bych na místě eltonu jednal v tomto případě asi jinak, myslím, že by se měli víc otevřít světu, jestli chtějí firmu rozvíjet, ale je to jejich obchodní rozhodnutí, nechci žvanit. Jestli chceš spravedlivou poptávkou horníků ospravedlnit fejkování, pošlu tě bez váhání mezi uslintaný duševními akrobaty, ale nerad bych. Co to meleš za hovadiny, já chci opravit hodinky u hodináře opraváře, tak jak to je v každým jiným oboru, kde se výslednej produkt skládá z dílů normální. Já nechci čekat xxxx měsíců než mi to laskavě zbouchaj v Eltónu. Když už tady něco camráš vo kapitalismu, tak se nemůžeš divit postupům Parexa, díly nejsou, tak je teda vyrobíme. Jedině na co máš nárok, je prohlásit, že je to netěsnící šmejd, a že si ho nekoupíš...ty řečnickej akrobate Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Zkusím to odjinud. Kolik lidí zde diskutujících opravdu naživo vidělo díly made in Parexo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Zkusím to odjinud. Kolik lidí zde diskutujících opravdu naživo vidělo díly made in Parexo? Berte, já neřeším kvalitu Parexo výrobku, řeším fanatismus cigio a podobnejch, v této diskusi. Kvalita onoho výrobku je nyní naprosto irelevantní argument. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 (upraveno) "Lidé" mě neděsí, realita je prostě taková. Děsí mne na slovo vzatý mistr, jako mechano, to je jediná věc ze který tady prostě nemůžu mít legraci, kde jen vzal to svoje přesvědčení ? Mistr si naopak zachoval zdravý rozum a nadhled, kterej si ty někde, v zápalu Primího fanatismu, asi ztratil. Upraveno 6. května 2010 uživatelem hciq Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 6. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2010 Berte, já neřeším kvalitu Parexo výrobku, řeším fanatismus cigio a podobnejch, v této diskusi. Kvalita onoho výrobku je nyní naprosto irelevantní argument. Ach jo, tak pokus o odbočku na racionální téma (současný směr diskuze totiž vnímám jako zcela iracionální) se nepodařil ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se