Přejít na obsah

Prim Sport II Sada Parexo

Doporučené příspěvky

Vzhledem k tomu, že tu neustále mlátíme prázdnou slámu a ztrácíme drahocenný čas, pokusím se to trochu zkonkrétnit (konkretizýrovat?)

Na obrázkách jsou ručky Prim Sport, pojďme je hodnotit. Zajímá mě názor všech které to zajímá a hlavně místních "puristů" , které z nich jsou fejk a které originál.

Taky jsem tu někomu nabízel, že koupíme PrimSportParexo pouzdro k výzkumným účelům napůl. Bez odpovědi. Tak začněme aspoň ručkama.

Za kvalitu fotek se tradičně omlouvám. :)

post-343-1273310423.jpg

post-343-1273310444.jpg

Upraveno uživatelem mechano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Copak je to za ručičky? Ty zelené jsou moc zelené, nedobře lisované, tvarově trochu jiné a vůbec nepěkné, minutovka má moc tenkou špičku a hodinovka má zase díru jako do ...

Ale ty se světlou výplní, ty jsou fajn, ty jsou původní, jen stářím vybledlé a maličko orezlé, ale to je takový druh :)

Tady je foto origo ručiček: http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=28706

EDIT:Takže světlé jsou původní a ty zelené... že by novoeltonské? :)

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Mechano, neviem co presne znamenaju vyskumne ucely ale ak to neznamena znicenie puzdra, tak jedno kupim kludne sam. Vy ho potom mozete skumat a az ho doskumate, osadite mi tam stroj, ktory dodam (neviem ako sa presne vola je to sport s datumom na sestke, takze asi nie 68) plati?

Upraveno uživatelem cali
Odkaz ke komentáři

Přiznám se, že když vidím ty ručičky takto z blízka, ta kvalita je zoufalá, a to bez ohledu na to, odkud pochází nebo kdo je vyrobil ...

Takto si představuji čistou Čínu s velkým tlakem na cenu ...

Odkaz ke komentáři

ja mam igen renovovane v eltone a taka tragedia to s tymi ruckami nie je.... nasli by sa tam horsie veci ako rucky.... vlastne rucky sa este celkom podarili..... vacsie vyhrady mam k lunete, kde indexy su zarovnane od buka do buka a nezrazena korunka co tlaci do ruky ma trapi ovela viac.

Odkaz ke komentáři

a s tymi ruckami neblbnite uvedomte si pomer zvacsenia aj rucky od langeho budu v takom zvacseni vyzerat...... no asi lepsie, to nepopieram, ale urcite nie dokonale.

Upraveno uživatelem cali
Odkaz ke komentáři

Ty se světlou výplní bych tipoval na originál, ty se zelenou na nějaký domácí pokus, který vypadá docela zajímavě.

V nejbližších dnech by mi měly dorazit 'renovace' z Eltonu. Už teďka vím, že nebudou takové, jaké jsme se domluvili (poté poreferuji blíže ve správném vlákně). Nicméně jsem skutečně zvědav, jak budou vypadat ručičky.

Odkaz ke komentáři

A ta debata o ručkách a jejich kvalitě je k čemu, prosím pěkně?

Mám pocit, že je úplně jedno, v jaké kvalitě je luneta z Polska či ručky z Parexa, ne?

Starořecký obolos vyrobený v dnešní době také bude vypadat lépe, než originální z roku 200 př.n.l. Ražba bude ostřejší, ryzost stříbra vyšší...

Ale bez ohledu na kvalitu provedení to bude fejk, ta novodobá mince. A i kdyby ručky pro Sporty dělal Patek ze zlata v super kvalitě, pořád to bude fake. Zrovna tak jako ta Parexácká sada náhradních nefunkčních dílů.

Odkaz ke komentáři

A ta debata o ručkách a jejich kvalitě je k čemu, prosím pěkně?

Mám pocit, že je úplně jedno, v jaké kvalitě je luneta z Polska či ručky z Parexa, ne?

Starořecký obolos vyrobený v dnešní době také bude vypadat lépe, než originální z roku 200 př.n.l. Ražba bude ostřejší, ryzost stříbra vyšší...

Ale bez ohledu na kvalitu provedení to bude fejk, ta novodobá mince. A i kdyby ručky pro Sporty dělal Patek ze zlata v super kvalitě, pořád to bude fake. Zrovna tak jako ta Parexácká sada náhradních nefunkčních dílů.

Ty ručky z Parexa nejsou. Ty zelené jsou z Mekky(=Nové Město). Tyto jsem prosím dostal jako nové při opravě Orlíků l.e. Byly navíc křivé. Nebyl to jediný problém. Výsledek opravy novodobých primek byl ten, že jsem je nechal znovu opravit u Hodináře, abych se za ně memusel stydět.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...