Přejít na obsah

Prim Sport II Sada Parexo

Doporučené příspěvky

skalis: dočista jsi mne popletl. "Kdyz si vezmete cenu pouzdra+lunety+skla z Eltonu, tak bude jen o malo vetsi nez cena setu z Parexa." Elton si účtuje stejnou cenu jako Parexo? Za sadu PRIM SPORT II kompl.sady mimo strojku 1450,- nerez-?pouzdro.sklo,ciferník, ručky, korunka a kroužek? Potom by skutečně nemělo cenu v Parexu něco kupovat.

Jsem "trochu ustrelil"... Ale cena za renovaci PS2 mi neprijde tak zavratna, aby clovek musel kupovat dily z druhovyroby. Obzvlast, kdyz se jedna o natolik zasadni cast hodinek, jako je pouzdro. Ale jak jsem psal, pro bezneho cloveka (nechronomagora), ktery chce jen dat do kupy svoje primky, to bude urcite alternativa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jen netušil, že češi jsou na tom tak bídně. Že kupujou čínský rolexky chápu, na rolexky nemají, ale čínský dvojky ?? :D :D Ještě jak 31682 vítězoslavně oslavuje porážku slušnosti a autentičnosti cenovým rozdílem 1500,- Kč . Tohle už není vzývání průměrnosti, ale vzývání bezdomovectví - dříve jsem měl trefnější název, ale nechci flamovat.

Jinak prim má, o co si koledoval, ale nemyslím, že by to nějak výrazně oslabilo poptávku po renovacích, spíš to posílí ty slušné, aby šly jen za svým. Na druhou stranu by kvůli tomu mohlo přežít pár hodinářů někde ve vyloučených lokalitách, po špeluňkách v přítmí průjezdů, v neomítnutých garážích, zadních traktech zástaváren - a tedy to snad trochu pomůže řemeslu a internetovým aukčním domům. Pokračuje rozmělňování značky prim, rádoby tzv. rodinného stříbra. Kdo z tohodle může mít radost, posuďte sami.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

haslermetra: naprosto souhlasím. Ovšem je třeba chápat i ty, kteří zaplatili nemalý obnos za renovaci Sport II, a najednou zjistí, že to samé, i přes proklamovanou jedinečnost, lze docílit výrazně levněji.

Zdá se, že mohou jít pouze jednou z těchto cest. Cesta první: "Tak to jsem se nechal pěkně natáhnout. Ale co, přišel jsem i o víc a k renovaci mám certifikát."

Cesta druhá: "Vyhodil jsem za to spoustu prachů a teď to bude mít každá socka."

Cesta třetí: dvě předchozí + podotknout, že jsou to zločinci nebo fušeři.

Každopádně bude zajímavé sledovat reakci Eltonu, který to připraví o snadný zisk. Brzy i prostému lidu docvakne, že v cenách pouzder je tak velký rozdíl, že jej neobhájí ani to, že jedno třeba vyrábí Číňani a to druhé zase Číňani. Nebo Češi? Já to tipuju na žalobu, žádost o předběžné opatření atd.

skalis: dočista jsi mne popletl. "Kdyz si vezmete cenu pouzdra+lunety+skla z Eltonu, tak bude jen o malo vetsi nez cena setu z Parexa." Elton si účtuje stejnou cenu jako Parexo? Za sadu PRIM SPORT II kompl.sady mimo strojku 1450,- nerez-?pouzdro.sklo,ciferník, ručky, korunka a kroužek? Potom by skutečně nemělo cenu v Parexu něco kupovat.

Ty tvoje cesty, to je ptákovina (s tím certifikátem to byl vtip z mé strany, žádný k renovaci nedostaneš). Kdybych si měl teď nechat renovovat Sporty tak neváhám ani minutu a posílám do Eltonu.

Proč?

1. Hněvsa a jeho podnik je banda neschopných diletantů.

2. 68ička v Parexovském pouzdru je poloviční fejk.

To, že Elton nepustí do oběhu žádné náhradní díly (pouzdro pro mě není náhradní díl, myslím spíš skla, lunety, korunky, součástky strojků) je ale opravdu škoda a neschvaluju to. To pak skončí jak psal PepaSFI.

Odkaz ke komentáři

Hele docela by mne zajímalo, když mám starou Felicii kabrio,mám ho poslat do Škodovky na renovaci? Nebo když na to použiji některé neorigo díly, třeba z jiného typu, nebo když si je udělám na dílně, předělám polstrování, nechám udělat novou plátěnou střechu, vyvařím, přechromuju, udělám novej lak, bude ta Felicie fejk a hanobení rodinného stříbra?

EDIT: Nebo nedejbože, když na to bude dělat nějakej Jacek v Polsku obroučky na reflektory, to bych je asi neměl od něj kupovat, že jo.

Upraveno uživatelem dknespl
Odkaz ke komentáři

Hele docela by mne zajímalo, když mám starou Felicii kabrio,mám ho poslat do Škodovky na renovaci? Nebo když na to použiji některé neorigo díly, třeba z jiného typu, nebo když si je udělám na dílně, předělám polstrování, nechám udělat novou plátěnou střechu, vyvařím, přechromuju, udělám novej lak, bude ta Felicie fejk a hanobení rodinného stříbra?

EDIT: Nebo nedejbože, když na to bude dělat nějakej Jacek v Polsku obroučky na reflektory, to bych je asi neměl od něj kupovat, že jo.

Mě auta nezajímají, zajímají mě hodinky (Chronomagor).

Ale třeba nějaký Škodomagor by ti řekl, že je to hanobení, co já vím.

Odkaz ke komentáři

:D

Odkaz ke komentáři

31682: a já bych viděl i čtvrtou cestu:

No jo, jen ať si kupujou tu polsko-čínskou (?) "repliku" (bude to vůbec pořádně sedět? a jak vypadat?), stejně mě bude hřát pocit, že já je mám dělaný přímo u "taťky a mamči v Eltonu", kde se narodily a kde jim daly určitě přesně to, co potřebovaly... Sice to stálo víc, ale nelituju.

Přiznám se, že nad touhle variantou začínám přemýšlet já a asi je do NMnM pošlu, i když to nebude stát 1500 ale 4500...

Přesně tak, jde o ten pocit. Dle mého názoru je blbost kupovat díly z Parexa, když si chceš zrenovovat svoje staré PS 2, které třeba nosíš od 15. Určitě je lepší připlatit Eltonu. Sice je to předražené a trvá to dlouho, ale máš jistotu, že máš skoro ty stejné hodinky, které jsi tam posílal. Navíc když je budeš chtít prodat tak za co dostaneš víc za origo renovaci z Eltonu nebo za samo renovaci z dílů od Parexa? Dal bych si na díly z Parexa pozor, jen si vezměte, jak špatně sedí ty Polské lunety, které musí člověk oříznout, aby se vůbec točily.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak, jde o ten pocit. Dle mého názoru je blbost kupovat díly z Parexa, když si chceš zrenovovat svoje staré PS 2, které třeba nosíš od 15. Určitě je lepší připlatit Eltonu. Sice je to předražené a trvá to dlouho, ale máš jistotu, že máš skoro ty stejné hodinky, které jsi tam posílal. Navíc když je budeš chtít prodat tak za co dostaneš víc za origo renovaci z Eltonu nebo za samo renovaci z dílů od Parexa? Dal bych si na díly z Parexa pozor, jen si vezměte, jak špatně sedí ty Polské lunety, které musí člověk oříznout, aby se vůbec točily.

Já bych počkal, jak to bude vypadat. Rozhodně třeba sklíčkům, těsněním, lunetám a korunkám bych se nebránil.

Odkaz ke komentáři

Ještě rádi budete prstíčkem hrabat a u Hněvsy v Pardubicích na dveře klepat, aby vám prodal sklíčka, korunky, ručičky a jinou tu obtížně sehnatelnou drobotinu ;)

(Teda pokud se mu to povedlo vyrobit...)

Odkaz ke komentáři

... Dal bych si na díly z Parexa pozor, jen si vezměte, jak špatně sedí ty Polské lunety, které musí člověk oříznout, aby se vůbec točily.

Hmm...a já už se těšil, jak si koupím díly, pomaluju luminiscencí cifr, a složím si "vlastní" hodinky. A ups. Ono to tak jednoduché nebude :(

Odkaz ke komentáři

Díly Parexo... zajímavá alternativa pro někoho, kdo si chce něco zkusit poslkádat doma (težko říct, v jaké kvalitě ty díly budou). Ale když už to chci mít "pořádně", tak renovace v Eltonu. Ale každopádně nechci předbíhat - pokud se někomu povedou fotky a vše bude vypadat dobře, rád se přidám k objednávce a něco z toho doma poskládám :-)

Odkaz ke komentáři

Já jen netušil, že češi jsou na tom tak bídně. Že kupujou čínský rolexky chápu, na rolexky nemají, ale čínský dvojky ?? :D :D Ještě jak 31682 vítězoslavně oslavuje porážku slušnosti a autentičnosti cenovým rozdílem 1500,- Kč . Tohle už není vzývání průměrnosti, ale vzývání bezdomovectví - dříve jsem měl trefnější název, ale nechci flamovat.

Jaká porážka slušnosti?! Jak tě zase tohle napadlo? Obhajuju pouze pana Hněvsu, který se jako prodejce náhradních dílů a hodinářských potřeb, stará o to, aby mu běžela jeho živnost. Zajistil žádané náhradní díly a tím ukončil monopolní postavení Eltonu. Mimo jiné umožnil nové zakázky hodinářům, kteří tak mají znovu možnost opravit lidem tento typ hodinek. Proč by měl nějaký strejda posílat hodinky za pár stovek na tísícovou renovaci do Eltonu, když mu to nyní opraví hodinář na náměstí a za pár stovek? Tomu se říká vytváření konkurenčního prostředí. Když někdo považuje Sport II za národní poklad, vrchol hodinářského umění, případně ho k nim vážou hezké vzpomínky, pošle je do Eltonu. Kdo je má za ukazatel času, konečně je může odnést k hodináři. Sběratelů se netýká žádná z variant, ti chtějí mít pěkný kousek v původním pouzdrě. Bohužel, pochromovaná pouzdra už se nedají sehnat. Letecké ze sbírky bych do nerezu nestrčil, ale hodinky na běžné nošení klidně.

Jestli originál pouzdro z Eltonu nebo vyrobené pro Parex mi je v podstatě jedno. Já si koupil originální nerezová pouzdra z Eltonu v Parexu. Teď jsem opravdu zvědavý, zda vůbec půjde najít nějaká odchylka. Pokud dostal řemeslník dobrý výkres, nemusí tam být vůbec žádný rozdíl, dokonce je možné, že na to použili i stejnou ocel.

Odkaz ke komentáři

Jaká porážka slušnosti?! Jak tě zase tohle napadlo? Obhajuju pouze pana Hněvsu, který se jako prodejce náhradních dílů a hodinářských potřeb, stará o to, aby mu běžela jeho živnost. Zajistil žádané náhradní díly a tím ukončil monopolní postavení Eltonu. Mimo jiné umožnil nové zakázky hodinářům, kteří tak mají znovu možnost opravit lidem tento typ hodinek. Proč by měl nějaký strejda posílat hodinky za pár stovek na tísícovou renovaci do Eltonu, když mu to nyní opraví hodinář na náměstí a za pár stovek? Tomu se říká vytváření konkurenčního prostředí. Když někdo považuje Sport II za národní poklad, vrchol hodinářského umění, případně ho k nim vážou hezké vzpomínky, pošle je do Eltonu. Kdo je má za ukazatel času, konečně je může odnést k hodináři. Sběratelů se netýká žádná z variant, ti chtějí mít pěkný kousek v původním pouzdrě. Bohužel, pochromovaná pouzdra už se nedají sehnat. Letecké ze sbírky bych do nerezu nestrčil, ale hodinky na běžné nošení klidně.

Jestli originál pouzdro z Eltonu nebo vyrobené pro Parex mi je v podstatě jedno. Já si koupil originální nerezová pouzdra z Eltonu v Parexu. Teď jsem opravdu zvědavý, zda vůbec půjde najít nějaká odchylka. Pokud dostal řemeslník dobrý výkres, nemusí tam být vůbec žádný rozdíl, dokonce je možné, že na to použili i stejnou ocel.

S tím souhlasím. Pokud dostanou dobře napsaný program, stačí ho vložit do nějake cnc mašiny a výsledek by měl být stejný. Jde jen o to, jaké výkresy dostanou a jaké postupy použijí.

Odkaz ke komentáři

No a kde je napsáno, že Elton si ty díly nenechává vyrobit někde jinde... a třeba právě u stejné firmy, ke které si to zadal Hněvsa? No nikde.

Klíďo píďo se vám tak může stát, že budete hrdě ukazovat své Sporty renovované za velké peníze v Eltonu a budou na nich ty samé díly, které nabízí Parexo za zlomek ceny :smoke:

A například sklíčka Parexo - výrobce je uveden jako Tvar Pardubice, čili původní výrobce!

Odkaz ke komentáři

Díly Parexo... zajímavá alternativa pro někoho, kdo si chce něco zkusit poslkádat doma (težko říct, v jaké kvalitě ty díly budou). Ale když už to chci mít "pořádně", tak renovace v Eltonu...

Jo, prej pořádně :D Třeba renovované Sport 1 se zásadně liší od originálu. U Sport 2 je to už lepší, tam je vizuální shoda opravdu velká.

A jak jsem psal, nikdo netuší, odkud Elton ty nové díly bere. Něco si vyrábí, ale jistě ne všechno. Výrobců některých součástek, jako třeba ručičky, až tolik taky není. Co když se Parexo domáklo odkud to Elton bere a prostě si tam toho objednal najednou 100x tolik? No?

Odkaz ke komentáři

Když někdo považuje Sport II za národní poklad, vrchol hodinářského umění, případně ho k nim vážou hezké vzpomínky, pošle je do Eltonu. Kdo je má za ukazatel času, konečně je může odnést k hodináři. Sběratelů se netýká žádná z variant, ti chtějí mít pěkný kousek v původním pouzdrě. Bohužel, pochromovaná pouzdra už se nedají sehnat. Letecké ze sbírky bych do nerezu nestrčil, ale hodinky na běžné nošení klidně.

To je přesně vono. Spousta lidí tady považuje svoje "renovované" primky za cosi originálního a velmi cenného (nebo ceněného). Nikomu to neberu, ale z mého pohledu a ze sběratelského hlediska je to bastl a novodobá replika, na které je původní často jen strojek a která vznikla ve firmě, která má s původním výrobcem jen velmi podobný název, žádný původní výrobce to není. Výroba je novodobá s použitím zcela jiných postupů, materiálů i strojů a nástrojů.

Odkaz ke komentáři

Jo, prej pořádně :D Třeba renovované Sport 1 se zásadně liší od originálu. U Sport 2 je to už lepší, tam je vizuální shoda opravdu velká.

A jak jsem psal, nikdo netuší, odkud Elton ty nové díly bere. Něco si vyrábí, ale jistě ne všechno. Výrobců některých součástek, jako třeba ručičky, až tolik taky není. Co když se Parexo domáklo odkud to Elton bere a prostě si tam toho objednal najednou 100x tolik? No?

No však právě proto říkám, že nechci předbíhat. Až uvidím foto, třeba změním názor. Pokud to budou stejné díly (stejná kvalita a zpracování), není co řešit. Hodinář mi to poskládá odborně za zlomkovou cenu, než jaká by byla v Eltonu. Zatím ty díly ale nikdo pořádně neviděl. Jak říkám, chce to foto a prohlédnout.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...