filo-boxer Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 Pokud se nepletu, tak to byly nerez pouzdra ještě z Eltonu. Tyhle budou nové, dělané v režii Parexa. To samé i fluorescenční ciferníky na Prim Sport 2.1, ručky atd. Aha! No, jsem zvědavý... Máš pravdu, tohle je jiná liga a dost možná i jinej sport Jinej SPORT určitě!
cigi Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 (upraveno) Týýý oe !! Ten prim sport je opravdu národní majetek to teď bude na aukru čilo Halt kdo chce kam, pomožme mu tam, tohle je pod mojí úroveň. Upraveno 31. března 2010 uživatelem cigi
Honza.manta Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 To aby se za chvíli dokladovalo, že díly nejsou z Parexa, aby se zvýšila cena sportek. Už se na to těším , to bude pěknej guláš. Zejména, jestli zavalí trh leteckými.
filo-boxer Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 To aby se za chvíli dokladovalo, že díly nejsou z Parexa, aby se zvýšila cena sportek. Už se na to těším , to bude pěknej guláš. Zejména, jestli zavalí trh leteckými. Jo jo, asi si nechám vystavit certifikát pravosti na svoje renovované PS I a PS II. Certifikáty Elton umí .
Návštěvník pepahop Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 To aby se za chvíli dokladovalo, že díly nejsou z Parexa, aby se zvýšila cena sportek. Už se na to těším , to bude pěknej guláš. Zejména, jestli zavalí trh leteckými. Kdo se vyzná, ten to pozná a ten kdo se nevyzná si halt postaví základ sbírky na druhovýrobě z Parexa & spol. Chápu, že tomu, kdo dvojky denně nosí, díly pochybného původu pomůžou, ale hodinky na běžné nošení mají vypadat jinak, než PSII - imho. 1
Honza.manta Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 Kdo se vyzná, ten to pozná a ten kdo se nevyzná si halt postaví základ sbírky na druhovýrobě z Parexa & spol. Chápu, že tomu, kdo dvojky denně nosí, díly pochybného původu pomůžou, ale hodinky na běžné nošení mají vypadat jinak, než PSII - imho. V tom ti budu odporovat. Já jiné hodinky než PS2 nebo PS1 nenosím. A znám takových víc.
dknespl Odesláno 31. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 31. března 2010 :-) Tohle řešit u hodinek za 15 stovek, že vás to baví ...
ricous Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 Tak jsem včera psal do Parexa, mail byl přečten, odpověď žádná... Jinak jsem netušil, že se jedná o "reedici" - myslel jsem, že někde objevili poklad a nyní se o něj chtějí s minimálním ziskem podělit raději teda vyčkám, o co se vůbec jedná...
Biges Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 :-) Tohle řešit u hodinek za 15 stovek, že vás to baví ... S tímhel v zásadě souhlasím. Jasně, můžeme si ve vitrínce nechávat krásné původní Prim Sport 2, třebas i s krabičkou, ale pokud jde třeba o novou korunku či sklíčko, tak je mi jedno, jestli je to 'originál ČSSR' nebo 'made by Parexo'. Pokud to nakonec bude nějaké použitelné. Tak jsem včera psal do Parexa, mail byl přečten, odpověď žádná... Jinak jsem netušil, že se jedná o "reedici" - myslel jsem, že někde objevili poklad a nyní se o něj chtějí s minimálním ziskem podělit raději teda vyčkám, o co se vůbec jedná... Jde o re-edici A Hněvsa toho má asi poněkud mnoho, nestíhá...
ricous Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 Jde o re-edici A Hněvsa toho má asi poněkud mnoho, nestíhá... Včetně ruček, korunek, sklíček atd? Nebo jen pouzdra?
Karlos Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 Všechno je to nově vyrobené. Kde a kým, to se neříká ani jinde. Prostě je poptávka, tak se objevila i nabídka
Biges Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 Včetně ruček, korunek, sklíček atd? Nebo jen pouzdra? Jak říká Karlos. Takže včetně ciferníků a ruček PS 2.1. A včetně lunetek. Ale zatím stále nejsou fotky, takže nepodléhat předčasnému nadšení...
haslermetra Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 V tomhle panu Hněvsovi fandím.Přístup eltonu,že nedodá žádný náhradní díl, mě i další hodináře hodně sere. Není nic horšího než-li to, že ČESKÝ HODINÁŘ NENÍ SCHOPEN OPRAVIT ČESKÉ HODINKY, a to z důvodu nedostupnosti náhradních dílů. Dnes a denně se zákazníkům vysvětluje, proč mu jeho milované hodinky neopravíme, věřte, je to velmi nepříjemné. Priority vás chronomagorů-sběratelů a běžných (normálních) nositelů mechanických hodinek se liší. Hlavním úkolem je udržet co největší podíl mechanických hodinek na zápěstích lidí a tady elton podporuje pravý opak.
Flavamatic Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 V tomhle panu Hněvsovi fandím.Přístup eltonu,že nedodá žádný náhradní díl, mě i další hodináře hodně sere. Není nic horšího než-li to, že ČESKÝ HODINÁŘ NENÍ SCHOPEN OPRAVIT ČESKÉ HODINKY, a to z důvodu nedostupnosti náhradních dílů. Dnes a denně se zákazníkům vysvětluje, proč mu jeho milované hodinky neopravíme, věřte, je to velmi nepříjemné. Priority vás chronomagorů-sběratelů a běžných (normálních) nositelů mechanických hodinek se liší. Hlavním úkolem je udržet co největší podíl mechanických hodinek na zápěstích lidí a tady elton podporuje pravý opak. Nemyslím, že je záměr Eltonu to, aby lidé přestali nosit mechanické hodinky. Spíš si tím, že nedodávají součástky, vytvořili monopol a to se pak vydělává na renovacích, když člověk nemá možnost sehnat díly jinde.
PepaSFI Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 Nemyslím, že je záměr Eltonu to, aby lidé přestali nosit mechanické hodinky. Spíš si tím, že nedodávají součástky, vytvořili monopol a to se pak vydělává na renovacích, když člověk nemá možnost sehnat díly jinde. no já bych řek že tímhle přístupem jsou trošku mimo realitu. Běžný uživatel který Sporty nosí denně už cca čtvrtstoletí v první řadě chce aby mu šly dál. Nemá je jako kousek do sbírky. A pokud mu v hodinářství nejsou schopni ani vyměnit ošoupanou korunku nebo prasklé sklo protože je prostě nemají, tak hodinky skončí v tom lepším případě v šuplíku. Koupí si něco za 150 u bambusa nebo za pár stovek QQ ale rozhodně nepoběží do Eltonu na renovaci za dlóuhý peníze.
skalis Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 No ja nevim... Kdyz si vezmete cenu pouzdra+lunety+skla z Eltonu, tak bude jen o malo vetsi nez cena setu z Parexa. Podle me je to, jak pise cigi i Nightingale, na urovni polskych lunet. Na druhou stranu pro bezneho hodinare, kteremu nosi obycejni lidi sportky (na zapesti tech starsich se obcas vyskytnou) na opravu, se muzou hodit. Otazkou ale je, jestli jsou takovihle zakaznici ochotni zaplatit za nove pouzdro tech patnact stovek plus prace.
Biges Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 (upraveno) No ja nevim... Kdyz si vezmete cenu pouzdra+lunety+skla z Eltonu, tak bude jen o malo vetsi nez cena setu z Parexa. Podle me je to, jak pise cigi i Nightingale, na urovni polskych lunet. Na druhou stranu pro bezneho hodinare, kteremu nosi obycejni lidi sportky (na zapesti tech starsich se obcas vyskytnou) na opravu, se muzou hodit. Otazkou ale je, jestli jsou takovihle zakaznici ochotni zaplatit za nove pouzdro tech patnact stovek plus prace. Ještě jsme neviděli, tak nezatracujme. Navíc jak správně píše třeba PepaSFI či haslermetra, lidi potřebují vyměnit korunku, těsnění, lunetku a možná sklíčko a to pokud možná do pár stovek. Jinak si koupí quartz Sporty od MPM a budou spokojení, jaký udělali hezký kup. A Elton bude rád, že díky všudypřítomným MPMkám se značkou PRIM se stále o tehlě hodinkách udržuje povědomí Všichni jsou spokojení. EDIT: Ještě jedna podstatná poznámka - víčka na Prim Sport automaty se NEbudou prodávat samostatně. Upraveno 31. března 2010 uživatelem Biges
ricous Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 Skalis: těch 1.450,- je za komplet Sporty II bez strojku (u Eltonu 2.000,- nerez pouzdro + korunka + sklo + plast. luneta), jinak ceny dílů hodně přívětivé: Těsnění dna SPORT 16,- Vložka upevňovací 24,- mosaz Korunka nerez vodotěsná CR 38,- Znakový kruh otoč.plast černý 21,- Ručky s fosforem CR Jeden z prvních SPORT II 69,- (u Eltonu 500,-) Cifer.černý se znaky fosfor.z prvních SPORT II 69,- (u Eltonu 700,-) Sklíčko SPORTII 40,- Já osobně jsem z počátečního nadšení vystřízlivěl a počkám na reálný vzhled, nicméně pro běžného hodináře má zřejmě Parexo řešení, ve které už ani nedoufal. A na Aukru bude spousta NOS Prim Sport II
31682 Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 haslermetra: naprosto souhlasím. Ovšem je třeba chápat i ty, kteří zaplatili nemalý obnos za renovaci Sport II, a najednou zjistí, že to samé, i přes proklamovanou jedinečnost, lze docílit výrazně levněji. Zdá se, že mohou jít pouze jednou z těchto cest. Cesta první: "Tak to jsem se nechal pěkně natáhnout. Ale co, přišel jsem i o víc a k renovaci mám certifikát." Cesta druhá: "Vyhodil jsem za to spoustu prachů a teď to bude mít každá socka." Cesta třetí: dvě předchozí + podotknout, že jsou to zločinci nebo fušeři. Každopádně bude zajímavé sledovat reakci Eltonu, který to připraví o snadný zisk. Brzy i prostému lidu docvakne, že v cenách pouzder je tak velký rozdíl, že jej neobhájí ani to, že jedno třeba vyrábí Číňani a to druhé zase Číňani. Nebo Češi? Já to tipuju na žalobu, žádost o předběžné opatření atd. skalis: dočista jsi mne popletl. "Kdyz si vezmete cenu pouzdra+lunety+skla z Eltonu, tak bude jen o malo vetsi nez cena setu z Parexa." Elton si účtuje stejnou cenu jako Parexo? Za sadu PRIM SPORT II kompl.sady mimo strojku 1450,- nerez-?pouzdro.sklo,ciferník, ručky, korunka a kroužek? Potom by skutečně nemělo cenu v Parexu něco kupovat.
ricous Odesláno 31. března 2010 Nahlásit Odesláno 31. března 2010 31682: a já bych viděl i čtvrtou cestu: No jo, jen ať si kupujou tu polsko-čínskou (?) "repliku" (bude to vůbec pořádně sedět? a jak vypadat?), stejně mě bude hřát pocit, že já je mám dělaný přímo u "taťky a mamči v Eltonu", kde se narodily a kde jim daly určitě přesně to, co potřebovaly... Sice to stálo víc, ale nelituju. Přiznám se, že nad touhle variantou začínám přemýšlet já a asi je do NMnM pošlu, i když to nebude stát 1500 ale 4500...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se