jartop Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 Vlastimil7664 napsal: V SRN většina oklo 200.000km, u nás všechno dovoz právě z Němec a všechno okolo 100.000 km , znáte nějákého dovozce aut, který by nepodváděl?:-) J No jo...tam to nalítají po dálnicích a prodají. A tady to banda .... legálně stočí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 salamio napsal: Na stav tachometru vůbec nehleď, nemá žádnou vypovídací hodnotu. Hned po koupit vyměň, co by se vyměnit mělo (rozvody, náplně atp.). Heh Salamio......ty wolle....sem to přečetl skoro všechno..a teď sedím zborcen potem a uvažuji, jestli ten balík co jsem si půjčil vůbec utratit za nějaké to vozidlo. Tak Ti tedy pěkně děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 a tady je potvrzení mojí vypozorované teze, že kdo má Audi, už by kvůli posilování něměl další anabolické stereoidy polykat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník salamio Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 Diamondking napsal: Heh Salamio......ty wolle....sem to přečetl skoro všechno..a teď sedím zborcen potem a uvažuji, jestli ten balík co jsem si půjčil vůbec utratit za nějaké to vozidlo. Tak Ti tedy pěkně děkuji No to víš, autobazarníci jsou takoví novodobí koňští handlíři! A ti uměli z dýchavičné herky před porážkou udělat na onu důležitou půlhodinu prodeje i arabského plnokrevníka . Aspoň víš, co můžeš čekat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník salamio Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 Ještě bych doporučit tenhle seznam: Checklist_pro_nakup_ojetiny.pdfNačítání informací Přímo na místě totiž kupující bývá většinou nervózní a na polovinu věcí se ani nepodívá nebo nezeptá. Rozhodně nepodléhat nátlaku typu za hodinu se na tohle auto přijede podívat další zájemce atp. Extravýhodné koupě století neexistují (napsat si fixkou na ruku!), takže podobné auto se klidně sežene i později, i kdyby ta povídačka nakrásně byla pravdivá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal85 Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 A co třeba Logan MCV? Nové auto a veliké jako stěhovák. Přiznám se ale, že bych ho nechtěl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník SukHoi Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 (upraveno) Onion napsal: a tady je potvrzení mojí vypozorované teze, že kdo má Audi, už by kvůli posilování něměl další anabolické stereoidy polykat tohle je průzkum šílenců a tohle realita - pokud to není apríl edit: jinak jsem hlasoval pro nudnou, rachtající škodofku se kterou nikoho neoslníš, ale je to prověřený dělník, a o to asi jde Upraveno 1. dubna 2010 uživatelem SukHoi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 Vlastimil7664 napsal: Celkem mě ale dostávájí rozdíl v najetých km v SRN a ČR. V SRN většina oklo 200.000km, u nás všechno dovoz právě z Němec a všechno okolo 100.000 km Duvod bude mozna ten, ze staceni tachometru je v Nemecku trestny cin (narozdil od nasi vlasti). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 skalis napsal: Duvod bude mozna ten, ze staceni tachometru je v Nemecku trestny cin (narozdil od nasi vlasti). já sice nejsem právník ale přijde mi to jako normální podvod, zfalšování hodnoty věci které kupujícího může připravit možná i o desítky tisíc korun. Zajímavý jak se tady z naprosto jasné věci dělá problém. Asi to zas souvisí s tím co si necháme líbit. Kdyby zákazníci odmítali striktně auta s podezřelým stavem tachometru tak by se s tím rychle skončilo. Jenže tady se to prostě bere jako fakt a běžný kupující tajně doufá že to jeho vyvolené auto je utočené jen trošku. No a pak je tady taky početná skupina která snad i věří že půl dvora desetiletých oktávií může mít opravdu najeto pod sto tisíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brett Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 Se zpožděním i má trocha do mlýnice ............... Audi forever :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nettopejr Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2010 (upraveno) PepaSFI napsal: já sice nejsem právník ale přijde mi to jako normální podvod, zfalšování hodnoty věci které kupujícího může připravit možná i o desítky tisíc korun. Zajímavý jak se tady z naprosto jasné věci dělá problém. Asi to zas souvisí s tím co si necháme líbit. Kdyby zákazníci odmítali striktně auta s podezřelým stavem tachometru tak by se s tím rychle skončilo. Jenže tady se to prostě bere jako fakt a běžný kupující tajně doufá že to jeho vyvolené auto je utočené jen trošku. No a pak je tady taky početná skupina která snad i věří že půl dvora desetiletých oktávií může mít opravdu najeto pod sto tisíc. nojo, ale tady to elegantně obejdou tak, že prodávají auto které "má stav tachometru ....." , nikdo ti nenapíše že "auto má najeto...." a v tom je ten rozdíl. Jednoduše a u nás legálně takto prodávají střep s najetými 300000km a se 140000km na tachometru- vždyť ti vlastně nelžou edit: doplnění....jinak já jezdím oktávkou- kupováno tady přímo od majitele se serviskou a přesto hned po koupi udělaný rozvody a oleje (byl nejvyšší čas, když jsem viděl stav vodní pumpy která se mění s rozvoďákem). Manželka čerstvě scenika-kupovaného v německu taky přímo od majitele Upraveno 1. dubna 2010 uživatelem nettopejr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 5. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2010 raven napsal: Zrovna tyto tři značky se poměrně dost kradou, takže jestli parkuješ na nějakém nepřehledném parkovišti, tak bys měl počítat se zvýšeným rizikem. Na druhou stranu existuje pojištění, to se asi bude v ceně u Audi a Škody dost lišit... Nevím přesně, od kdy dělá VW 2,0 diesely, ale zatím jsem na ně slyšel samou chválu a podle všeho jsou na daleko lepší úrovni než sice osvědčená, ale poněkud zastaralá 1,9 Tdi. Škodovka do výběru auta v této cenové kategorii a stáří IMHO nepatří. Za ty prachy se dá koupit lepší, vybavenější auto. Někdo tady psal o mazdě 6, což by byla v této kategorii jedna z nejlepších voleb. Možná by stálo za to zauvažovat i o nějakém Fordu Mondeo/Focus, které se kolem 150K budou pohybovat také a rozhodně bys také neměl opomenout Renaulta Lagunu, který splňuje ono známé "za málo peněz, hodně muziky". Letos mě také čeká koupě kombi, takže to po očku sleduji. Budu se rozhodovat mezi něčím rozumným kolem 200K (což by asi byla ta Mazda nebo Laguna) a něčím srdcovým za podstatně větší peníz, což je Alfa Romeo 159. Zatím vede Alfa, protože Cuore Sportivo :-D Ahoj a sorry za ot. Měl jsem Lagunu i Mazdu 6. Lagunu shodou okolností ročník 2001. Jestli mohu nějaké auto rozhodně nedoporučit, je to Laguna II ( a potom Alfa 156) Myslím, že každý kdo tato auta v letech 2001 až 2006 měl, Ti je bude rozmlouvat. V servisech mne měli opravdu rádi. U obou jsem měl, poté co se mi je podařilo prodat, větší radost než při jejich koupi. Poté, co se Laguna začala kazit ( při cca 60 000 km rozpadlé turbo, do 100 000 km poloosa, převodovka, krátce po 100 000 druhé turbo, pak servořízení - obzvlášť příjemný zážitek při 160 na dálnici v německu) jsem se rozhodl, že z ekonomických důvodů není vhodné předčasně ukončovat leasing, zaparkoval jsem ji ve firmě na dvoře a přešel z bláta do louže. Alfa vydržela do 1. opravy obou náprav ujet asi 40 000 km. Docela se škubali, že české silnice jsou plné děr apod, ale nakonec opravu udělali v rámci záruky. Druhou ještě taky, ale pak pak už pořád něco nefungovalo a opravovalo se a já platil a platil. Mazdu 6 jsem měl a mám. První (ročník 2004 - těsně před faceliftem) 290 000 km za 4 roky, jediná oprava výměna brzdových desek (120 000 a 240 000 km) a kotoučů 240 000 km. Jinak jsem lil naftu, jezdil a co 20 000 chodil na servis. Druhá je po faceliftu (nemám nejnovější model) a liju naftu a jezdím (a chodím pravidelně na servis). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klopy Odesláno 5. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2010 Zarazilo mě jak prahneš po naftě. Najezdíš tolik, že se ti vyplatí? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jožan Odesláno 6. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2010 S Vlastou jsem již mluvil,ale pro ostatní: Octavia 1,9TDi Elegance,r.v.2002,najeto 170.000km poctivých(je to od známého který ji vlastnil),načipováno na 128 koní,jede to jak šlak,žere to 5 litříků.Vlasta může potvrdit-Itálie a zpět ve třech,naložený,5,5l.Rozvoďák,kladky,pumpa,přední kotouče s deskama výměna za nové-vše originál-10.000,- i s prací.Tím většinou náklady na Octavii končí.No a nafta?Kámoš za 20,- nebo v Polsku za 24,-.Takže asi tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 6. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2010 PepaSFI napsal: já sice nejsem právník ale přijde mi to jako normální podvod, zfalšování hodnoty věci které kupujícího může připravit možná i o desítky tisíc korun. Zajímavý jak se tady z naprosto jasné věci dělá problém. Asi to zas souvisí s tím co si necháme líbit. Kdyby zákazníci odmítali striktně auta s podezřelým stavem tachometru tak by se s tím rychle skončilo. Jenže tady se to prostě bere jako fakt a běžný kupující tajně doufá že to jeho vyvolené auto je utočené jen trošku. No a pak je tady taky početná skupina která snad i věří že půl dvora desetiletých oktávií může mít opravdu najeto pod sto tisíc. Proto se do kupní smlouvy píše "stav tachometru" a ne "počet najetých kilometrů" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rubus32 Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2010 Trochu nechápu, proč to dilema. Jestli tě živí obchod a potřebuješ především dobře a seriózně působit, je to jasně Audi. Nejdražší na servis, provoz a amortizaci (ojetá už nemá takovej machr index, takže ji prodáš za relativně nejmíň vzhledem k pořizovacím nákladům). Jestli vozíš především rodinu a hodí se ti vyšší nosnost kufru, parkuješ na ulici, pak Škodovka, auto nejmíň ztrácí na hodnotě a když bude ve slušným stavu, vždycky ji slušně prodáš. Provozní a servisní náklady nejvýhodnější. Hlasoval jsem pro ní před týdnem. Měl jsem Oktávku 5 let, a na rozdíl od Fabií, které máme v práci a jsou jen pro vztek (nikdy více!), naprostá jednoznačná spokojenost. Prosadil jsem je pro obnovu vozového parku i v práci. Po všech těch debatách tady bych dneska asi zahlasoval pro VW. Servis a provoz jen o maličko dražší než u Oktávky (servisuju ve škodovce, je to koncern a střeva jsou stejný), auto vcelku drží cenu (tedy rel. nižší amortizace), kufr velikej, motor spolehlivej, vypadá docela k světu. Alternativa je superb. Jinak proč diesel - po 10 letech v 1,9Tdi si už v benzíňáku připadám jak na splašený koze, která navíc do kopce moc žhavá neni. Na nádrž za 1400,- kč ujedu skoro 1000 km. Na předjetí do kopce je Tdi k nezaplacení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2010 (upraveno) Jožan napsal: načipováno na 128 koní,jede to jak šlak... Kua co si měl před tím za auto? Fanouša? Upraveno 7. dubna 2010 uživatelem midloch Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník salamio Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2010 rubus32 napsal: ...Na nádrž za 1400,- kč ujedu skoro 1000 km. Na předjetí do kopce je Tdi k nezaplacení. Taky jsem si vždycky říkával, když jsem ta TDI předjížděl v kopcích se svým sprostým atmosférickým benzínem . Na nádrž za 2000 jsem teda většinou ujel necelých 600 km, to je pravda . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2010 rubus32 napsal: Trochu nechápu, proč to dilema. Jestli tě živí obchod a potřebuješ především dobře a seriózně působit, je to jasně Audi. Nejdražší na servis, provoz a amortizaci (ojetá už nemá takovej machr index, takže ji prodáš za relativně nejmíň vzhledem k pořizovacím nákladům). Jestli vozíš především rodinu a hodí se ti vyšší nosnost kufru, parkuješ na ulici, pak Škodovka, auto nejmíň ztrácí na hodnotě a když bude ve slušným stavu, vždycky ji slušně prodáš. Provozní a servisní náklady nejvýhodnější. Hlasoval jsem pro ní před týdnem. Měl jsem Oktávku 5 let, a na rozdíl od Fabií, které máme v práci a jsou jen pro vztek (nikdy více!), naprostá jednoznačná spokojenost. Prosadil jsem je pro obnovu vozového parku i v práci. Po všech těch debatách tady bych dneska asi zahlasoval pro VW. Servis a provoz jen o maličko dražší než u Oktávky (servisuju ve škodovce, je to koncern a střeva jsou stejný), auto vcelku drží cenu (tedy rel. nižší amortizace), kufr velikej, motor spolehlivej, vypadá docela k světu. Alternativa je superb. Jinak proč diesel - po 10 letech v 1,9Tdi si už v benzíňáku připadám jak na splašený koze, která navíc do kopce moc žhavá neni. Na nádrž za 1400,- kč ujedu skoro 1000 km. Na předjetí do kopce je Tdi k nezaplacení. A ten sajrajt co z toho leze, to je teprve k nezaplacení . A rád bych viděl, jak mě v kopci s 1,9 Tdi předjíždíš . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 7. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. dubna 2010 SAAB Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se