mechano Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Hele, nedělá ti problém pochopení psaného textu? Protože jinak si nedovedu vysvětlit ignorování rozdílu mezi náhradním dílem a finálním výrobkem. Radši nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 To jo, ale tenhle postup je spis vic obrabeni nez lisovani. Neobrabi se ocelova kostka ale predpripravena ocelova kostka . Ale tak neblbněte, každej výrobce se snaží vyrábět efektivně. Takže, když může lisovat, dělá to. Je to rychlé a levné a kromě toho se dá využívat i zhuštění materiálu. Továrna Prim (ta skutečná) lisovala co se dalo. Stačí nahlédnout do práce pana Vajsara. Měla ovšem na to vybavení, které Manufakture... nemá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Já nevím, na čem by měl elton s p. Hněvsou spolupracovat , aby to bylo pro něj výhodný ? Zaplatí mu hněvsa za originální náhradní díly víc, než koncový zákazník ? No jistě, teď už elton opravdu není jediným výrobcem sortimentu nerezových pouzder a ciferníků na prim sportII :D Hele Karlos, asi jsem tě pochopil špatně, že jo ? Tahle diskuze je pěkně zacyklená, pokusím se to obrátit: mechano, karlos, biges, dknespl, foundrymane - co je podle vás falzum, padělek, fejk ??? Možná nám to pomůže pochopit to, proč tvrdíte, že ciferník prim Č5SR z číny padělek není. Falzum, padělek, fejk by byly hodinky s nápisem Prim Sport, vybavené uvnitř strojkem Hněvsa cal. 1198, nebo Seagull. I tak by si ale mohli stěžovat jen podvedení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Padělek se může týkat pouze finálního výrobku, nabízeného na trhu. Pokud není na trhu nabízena žádná originální verze, čeho by to měl být padělek? Analogie - po celém světě se prodávají tištěné i malované reprodukce originálních malířských děl. Za padělky je nikdo neoznačuje, pokud nejsou prodávajícím vydávány za originály. Osobně bych institut duševního vlastnictví zrušil. I když pár evropských patentů ve firmě máme. Jakýpak urážení? Já se jen ptal, opravdu mi to není zřejmé. U mnoha je, aby bylo poznat, k čemu to patří. Tlumič podle tebe není finální výrobek? Když je na něm napsáno, že je PRO Forda je úplně něco jiného, než OD Forda. Jinak už to vysvětlit nejde. Nebo máš problémy pochopit psaný text? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
haslermetra Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Volání některých členů po neposkvrněnosti svých primek, mi připomíná mé mládí, kdy jsem byl rozhodnut, že do postele vlezu jen s čistou pannou.V několika málo případech se mi to povedlo.Časem jsem však zjistil, že to není vůbec důležité.Prostě ten hymen tam být nemusí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Falzum, padělek, fejk by byly hodinky s nápisem Prim Sport, vybavené uvnitř strojkem Hněvsa cal. 1198, nebo Seagull. I tak by si ale mohli stěžovat jen podvedení. Jo, máš recht, původní Prim Sport s Hněvsovým ciferníkem nejsou falzum, falzum je jen ten ciferník. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Volání některých členů po neposkvrněnosti svých primek, mi připomíná mé mládí, kdy jsem byl rozhodnut, že do postele vlezu jen s čistou pannou.V několika málo případech se mi to povedlo.Časem jsem však zjistil, že to není vůbec důležité.Prostě ten hymen tam být nemusí. Dobrý. Ale Primky z Parexa bych spíš než k odpaněné slečně přirovnal k zmalované transce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Tlumič podle tebe není finální výrobek? Když je na něm napsáno, že je PRO Forda je úplně něco jiného, než OD Forda. Jinak už to vysvětlit nejde. Nebo máš problémy pochopit psaný text? Já to vzdávám Můžeš mi, prosím, ocitovat, kde jsem psal, že tlumič s nápisem, že je vyroben Fordem, nemůže být padělkem? Nebo že nemůže být finálním výrobkem? Nápis "Ford", třeba i s logem, neříká o padělku/nepadělku vůbec nic. Padělek je určen k oklamání zákazníka. Díly s oválem nebo i s hvězdou nebo vrtulí dodává fůra výrobců, částečně do automobilek, částečně na trh jako ND. Jště edit: Parexo snad na ten cifr píše "Manufacture....." atd.? Když už, tak by se mělo bránit MPM, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Padělek se může týkat pouze finálního výrobku, nabízeného na trhu. Pokud není na trhu nabízena žádná originální verze, čeho by to měl být padělek? Analogie - po celém světě se prodávají tištěné i malované reprodukce originálních malířských děl. Za padělky je nikdo neoznačuje, pokud nejsou prodávajícím vydávány za originály. Takže již nevyráběná verze rolex airking z replica watches je reprodukce ?? A když si tu reprodukci koupím po částech, tak snad originál ? Nebo je to originál, dokud si to nesmontuju, pak reprodukce a když to prodám, tak fejk ? Foundry, promiň, tohle není přesvědčivé, viď. Mechano, ano, prosím, s tím asi souhlasím, nebavme se o věci de jure, to je nad naše síly, vědomosti, chápání a je to v důsledku natolik věcí náhody, že do toho se nepouštějme. Ale porád ses vyhnul tomu důležitému - kruci je podle tebe ten ciferník prim Č5SR fejk nebo ne? A proč ? nebo bude fejk jenom, když ho havíři někdo zandá do primek a neřekne mu, že je z číny ? porád nerozumím té hranici. Já ji mám jasnou, když někdo něco vymyslel a někdo druhý to kopíruje bez relevantního přidání vlastní nadhodnoty, napodobuje a je to chlubení se cizím peřím, v krajním případě krádež ( já to opravdu nemyslím de jure !) , když si přidá i logo původního tvůrce, je to padělek, fazum, tedy navíc i podvod . Týká se to jak tvůrce originálu, tak kupce fejku, jeden byl okraden, druhý podveden (opravdu to myslím ideologicky, jako princip). Reprodukce je, a opravte, jestli se pletu vždy reprodukcí konkrétního jednoho kusu (obrazu), nikoli typu/modelu. Existuje ještě namátkou standart nebo standard ? (béčka), který nesouvisí s jedním modelem, firmou ale danou specifikací , čitelností, typologií strojku ... například. Dále jsou věci, které se standartem staly tak, že zlidověly (šipka na 12 ........) Taky bych řekl, že náhradní díly, které jsou zaměnitelné s jinými výrobci - standartní šroubky, péra, těsnění , co já vím,.... s těma taky nemám problém Ani jedno není případ sportek II a jejich pouzdra, ciferníku, lunety. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Takže již nevyráběná verze rolex airking z replica watches je reprodukce ?? A když si tu reprodukci koupím po částech, tak snad originál ? Nebo je to originál, dokud si to nesmontuju, pak reprodukce a když to prodám, tak fejk ? Foundry, promiň, tohle není přesvědčivé, viď. Ach jo, tak znovu: "Za padělky je nikdo neoznačuje, pokud nejsou prodávajícím vydávány za originály." Taky to čtení... Vzhledem k tomu, že jsme výrobci nábytku, kde hraje design, znčka, institut průmyslového vzoru atd. dost velkou roli, je tohle můj denní chleba. Při čtení téhle debaty se ovšem nestačím divit. Radši jdu na pivo, užijte si to tady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Já to vzdávám Můžeš mi, prosím, ocitovat, kde jsem psal, že tlumič s nápisem, že je vyroben Fordem, nemůže být padělkem? Nebo že nemůže být finálním výrobkem? Nápis "Ford", třeba i s logem, neříká o padělku/nepadělku vůbec nic. Padělek je určen k oklamání zákazníka. Díly s oválem nebo i s hvězdou nebo vrtulí dodává fůra výrobců, částečně do automobilek, částečně na trh jako ND. Jště edit: Parexo snad na ten cifr píše "Manufacture....." atd.? Když už, tak by se mělo bránit MPM, ne? Přímo jsi to nenapsal, ale z tvých příspěvků to vyplývá. Stejně tak jako z otázky "Nebo máš problémy pochopit psaný text?" vyplývá, že mi chceš říct, že jsem blbej. Ach jo, tak znovu: "Za padělky je nikdo neoznačuje, pokud nejsou prodávajícím vydávány za originály." Taky to čtení... Padělek je padělkem ve chvíli kdy je vyroben, ne prodán. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Takže replica watches to samozřejmě přiznávají, že to není rolex, takže podle tebe je ten fejkař až frajírek, co to jako prezent dá svý letušce ? viz jiné vtipné vlákno zde na foru - doporučuju nebo ta letuška, co to nosí aby před kámoškama vypadala šmrnc ? Asi tě překvapím, logiku to má, je to jasný. Falešná pětka se stává falešnou až při placení, do té doby je reprodukce. Ale přesto si fejky nekupuješ, viď. Ale divím se ti, když z něj fejk dělá vlastně až nepodaná informace. Pro mě je to , a vážně by mě zajímalo, jestli souhlasíš, přecejen kapinku měkké měřítko. Myslím, že tak měkké, až úplně mimo. Zde ovšem musím ocenit obchodnické mazáctví Ing. Hněvsy, kterak v tomto foundryho systému lišácky přehazuje zodpovědnost o dům dál - na mechána například. taky jsem dostal chuť na pivko! hele, ale ještě něco, než skáknu do pěny, tahle debata, na to, jak je vypjatá, a emocionální, je fakt věcná, to se mi ani nechce věřit, že to ještě na chronomagu sfoukneme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 No, kdo uvažuje prakticky, bude mít asi jiný názor než ty. A potom, oni to pouzdro shání u nejbližšího hodináře a ten potom u p. Hněvsy. Chápeš? Moc by mě zajímalo, jak tvůj hypotetický hodinář bude s tím vykukem z Parexa komunikovat, respektive jak se s ním bude domlouvat o tom, co vlastně od něj potřebuje koupit? Mám v živé paměti zděšení zdejšího váženého člena - mého kamaráda, když se vrátil z Parexa obtěžkán náhradními díly. Ten tvůj lidumil tehdy vůbec neovládal běžný žargon, výraz plastová vložka do lunety na sport 1 mu byl cizí, a po dlouhé domluvě "rukama nohama" se vytasil s UHT kroužky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Mechano, ano, prosím, s tím asi souhlasím, nebavme se o věci de jure, to je nad naše síly, vědomosti, chápání a je to v důsledku natolik věcí náhody, že do toho se nepouštějme. Ale porád ses vyhnul tomu důležitému - kruci je podle tebe ten ciferník prim Č5SR fejk nebo ne? A proč ? nebo bude fejk jenom, když ho havíři někdo zandá do primek a neřekne mu, že je z číny ? porád nerozumím té hranici. Šmarjájozef, nevímpokolikáté to opakuju. Ten číselník není fejk, je to součástka, sice zmetková ale to se dá napravit. Fejk by byly celé hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Zde ovšem musím ocenit obchodnické mazáctví Ing. Hněvsy, kterak v tomto foundryho systému lišácky přehazuje zodpovědnost o dům dál - na mechána například. taky jsem dostal chuť na pivko! O mě se vážně bát nemusíš. Jedině, že by se mi z vás rafla pumpa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dknespl Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Ach jo, tak znovu: "Za padělky je nikdo neoznačuje, pokud nejsou prodávajícím vydávány za originály." Taky to čtení... Vzhledem k tomu, že jsme výrobci nábytku, kde hraje design, znčka, institut průmyslového vzoru atd. dost velkou roli, je tohle můj denní chleba. Při čtení téhle debaty se ovšem nestačím divit. Radši jdu na pivo, užijte si to tady A už jste někdy vyrobili něco co vypadá jako průmyslový vzor, který už chráněný není? Třeba něco ala Korbík nebo židle ala van der Rohe? To jsou fejky jak bič, co? Teda tu trubkouvou židli asi jenom z bazaru. že jo. Ostatně taková trubková židle od Roheho z Thonetu, předválečná, do tý bych taky šel. Jen nevím co bych dělal s tím poškozeným výpletem. Dilema. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 O mě se vážně bát nemusíš. Jedině, že by se mi z vás rafla pumpa. Jak to tak vidím,je to čím dál víc na infarkt nebo Bohnice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Moc by mě zajímalo, jak tvůj hypotetický hodinář bude s tím vykukem z Parexa komunikovat, respektive jak se s ním bude domlouvat o tom, co vlastně od něj potřebuje koupit? Mám v živé paměti zděšení zdejšího váženého člena - mého kamaráda, když se vrátil z Parexa obtěžkán náhradními díly. Ten tvůj lidumil tehdy vůbec neovládal běžný žargon, výraz plastová vložka do lunety na sport 1 mu byl cizí, a po dlouhé domluvě "rukama nohama" se vytasil s UHT kroužky Tedy komunikovat bude dost obtížně, hlavně kvůli nedohledným zástupům otravů z Chronomagu. Jinak tedy "běžný žargon" já taky neovládám a ani v budoucnu to neplánuju. Nejsem amatér. (tah, kalibr atd. žejo?) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 A už jste někdy vyrobili něco co vypadá jako průmyslový vzor, který už chráněný není? Třeba něco ala Korbík nebo židle ala van der Rohe? To jsou fejky jak bič, co? Teda tu trubkouvou židli asi jenom z bazaru. že jo. Ostatně taková trubková židle od Roheho z Thonetu, předválečná, do tý bych taky šel. Jen nevím co bych dělal s tím poškozeným výpletem. Dilema. Musí se ti drát p...l ven, jinak by se ta židle stala falzem. Jediná šance je, že by ti ji vyplet ten dědek osobně. A dost, jdu taky, vivat Ferdinand. (desítka, ráno jedu)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2010 Šmarjájozef, nevímpokolikáté to opakuju. Ten číselník není fejk, je to součástka, sice zmetková ale to se dá napravit. Fejk by byly celé hodinky. No jo, jenže on ten číselník právě je fejk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.