Přejít na obsah

Prim sport I - Igen - chlubící vlákno

Doporučené příspěvky

Vždycky, než dáš cokoliv na servis, tak google a vědět co máš v rukách! Takhle už zahořelo nemálo hodinek, protože je někdo zprasil, předělal, nebo nechal odservisovat způsobem, kterej si nezasloužiy Naopak největší cenu má vždy co nejvíc původní stav...

Dnešní cenu okrových igenů v původním stavu netuším, ale podle mě by za to šla pořídit relativně slušná dovolená...když vidím cenu původních Spartaků...

yoda-much-you-still-have-to-learn.jpg

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zase bych to tak nepřeceňoval, ony ty nabídkový ceny nemusí ještě znamenat, že se to tak prodá...ale jinak ty hodinky, o kterejch se tady vede řeč, jsou pěkný, pokud bych je chtěl nosit jako běžný hodinky, tak bych je určitě přepouzdřil do nerezu a tohle pouzdro si k nim uložil, páč to je v podstatě to nejhodnotnější. Potom bych udělal servis, přeleštil sklo, doplnil ručku a šmidra, pokud ne, tak bych je zachoval tak, jak jsou, jako památku.

Odkaz ke komentáři

Hele nemyslím si, že je to cena rolád, ale původní pěknej kousek si myslím, že pro sběratele bude dnes přád víc jak renovační igeny, takže 30k+, pravdu by ale ukázalo Aukro...

Nejhodnotnější na hodinkách je upřímně ten původní okrovej cifr, pak luneta a především fakt, že jde o původní origo komplet v dobrým stavu, sehnat pěkný pouzdro není takovej problém jako sehnat původní nezničenej okr...na trhu je totiž spousta aftermrket cifrů, takže bacha, když člověk prochází aukro, laik to většinou nepozná...

Tady cena za samotnej cifr, za to seženeš dvoje pěkný černý ;)

https://aukro.cz/extra-rare-originalni-okrovy-ciselnik-na-prim-sport-1-igen-c-396-7016490572

Takže za mě rozhodně nesahat, nechat opravdu jen velmi citlivě vyčistit, doplnit případně tu lumi, dát na dobovej safari řemen a uložit do vitrínky. Pokud chceš igeny na tahání, tak si nech udělat renovační....

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

Ještě před asi sedmi lety jsem si nepomyslel, že to tak dopadne, ale Igenů mám několikero - černé, červené, modré aj okrové. Všecko pěkné kousky a v původním stavu, takže jsou uloženy a na každodenní nošení mám na AP pořízené nerezové, jak mi tehdy napsala paní Hovorková "v novodobém zákaznickém provedení zhotoveném v Eltonu."  Což, jak tu už výše psáno, jest nejideálnější řešení. 

Odkaz ke komentáři

A já si říkal, že budu mít super hodinky na léto 😂 O servis jsem požádal mistra Jeronima. Ale očividně mě to bude stát investici do dalších hodinek, protože teď už ty igeny na ruku prostě chci, ach jo 🙂

Odkaz ke komentáři

Doporučuju si zkusit dát zde na foru poptávku po Igen Nodate - zdejší limitka, taky jeden kousek mám. Občas je někdo pustí a jsou super (pokud teda netrváš na datumu...), případně jakýkoliv renovační, celkem pravidelně se tu v prodeji objevují...zvlášť jestli je chceš na léto, z Eltonu by jsi se jich nemusel do té doby dočkat...

Odkaz ke komentáři

Nejsem si jist, tím, že jsou 100% originál, vím, že se dělal okr + bílá luneta (od toho volí oko), ale netuším, jestli existovala origo i s černou. Navíc není jasný, kdy se to prodalo. Cenu cca 15k si právě pamatuju ještě tak 6 let zpět...ale od té doby něco padlo a něco vyrostlo. V té době se daly spartaky koupit taky za 15k...dnes si myslím, že bych je za tu cenu nesehnal...

Odkaz ke komentáři

Vím, že tohle bylo ve výrobní dokumentaci co vyhrabal Accutron, ale podle mě již tehdy se místní komunita shodla, že to co bylo v archivu Eltonu je kravina, protože tam chybí jak nejběžnější varianta (černý cifr, plochý nikolovaný ručky, černá plexi luneta) a jediný okrový sporty s červenou vteřinovkou pro aukro vyrobil(a) Nirmalita. Co mám urban legendu, tak koupil(a) tehdy celý hromady náhradních dílů a takto vznikaly úplně nový NOS hodinky na aukru a v antik primu, který ale Elton nikdy nevyprodukoval a to jak typem, tak kompletem....

Existuje až příliš mnoho fotek hodinek i zde, kde je okrový cifr, bílá luneta a bílé ručky i viz zamyšlení accutrona. Je pravda, že jsem si fakt myslel, že jsou jen tyhle a koukám, že asi byla fakt i s černou a niklovanýma ručkama...

Odkaz ke komentáři

Moje okrovky jsou v NM stavu /zvenku/ a tak jak jsou, tak byly koupeny.

Všechny Igeny jsem nechal s jejich lunetou a tuším dvě/tři jsem měnil, ale zachovával jsem barevnost.

Myslím, že tam jsou i s lunetou s Prexa, ale nechal jsem je, jak jsem to koupil.

20160326_134912-1.jpg

20240216_075313.jpg

Odkaz ke komentáři

@Lamiczka Tak jsem si to pamatoval dobře...samozřejmě netvrdím, že to pak z výroby nemohlo chodit jinak, už tehdy se o tom vedla živá diskuse a víceméně se osazenstvo shodlo na tom, že dopátrat se pravdy je těžký a jediný co víme je, že nevíme nic.

Odkaz ke komentáři

Naprosto na rovinu. Byly černé lunety a bílé lunety(těch bylo míň). A dávaly se tam tak, jak byly k dispozici. stejně to bylo s niklovýma a bílýma ručkama. Nikde nebyl záměr kombinovat barevně ručky a lunety - bylo to jen na náhodě.

A červená vteřinovka - tu zde vyplodila Nirmalita a ačkoli jí věřím, že o starrých primkách zapomněla to, co já o nich vím, tak tohle jí nevěřím.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...