Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Fakt mi chcete říct, že PRIMKy nebyly? Tak já nevím, občas za socíku záleželo na náhodě, a pod., ale já opravdu mám zkušenost, že jsem si je kupoval jakmile jsem chtěl a problm to nebyl.. Pokud se nepletu tak stály 350 nebo 450 Kč a fakt jsem prostě šel a koupil si je... asi jsem měl kliku :)

Odesláno
  Onion napsal:
Fakt mi chcete říct, že PRIMKy nebyly? Tak já nevím, občas za socíku záleželo na náhodě, a pod., ale já opravdu mám zkušenost, že jsem si je kupoval jakmile jsem chtěl a problm to nebyl.. Pokud se nepletu tak stály 350 nebo 450 Kč a fakt jsem prostě šel a koupil si je... asi jsem měl kliku :)

Tak to je až po tom zlevnění - ony původně PS2 stály cca 600,-(a nebyly k sehnání) a po tom zlevnění těch cca 400,- a to už jich bylo dost. Někde tu o tom je vlákno.

Odesláno (upraveno)

já tedy moc často sem nepíšu,ale dvě věci:

1. to že jsem posílal do Eltonu svoje 2000 třikrát s pokaždé pokaženým páskem jsem bral jako moji smůlu, komunikace slušná, ale co to bylo platné,když mi pokaždé účtovali práci a to pětinásobnou sazbu za hodinu,než mám já, a pokaždé pošta na mé náklady. Neřeším to, je to zhruba 1500,- ale štval mě ten přístup.

2.Při Diplomatech jsem tu kdysi pípnul, že za 40 tisíc mi teda nestojí a už jsem si nic nedovolil. Ale vážení-to rodinné stříbro,které se tu tak leštilo: de-facto opajcované vzory číselníku,jednoduchá masová výroba, umělý pocit levného luxusu pro širokou veřejnost. Komu ve světě se dlouhodobě podařilo z něčeho podobného udělat úspěšný podnik? Chci říct, že pokud Vaše hodinky nenosí Bond nebo podobně, cesta musí vést jinudy než pšes nostalgii,notabene založenou na pocitu, že to měl KAŽDÝ.

Upraveno uživatelem Ptiger
Odesláno

Mě se zdá, jakoby došlo na kompletně všechny slova všech kritiků Eltónu, co tady kdy padly. Celej Eltón si teď rochní v socikovským EU bordelu - načerpaly se dotace a teď se bude produkovat předraženej nekvalitní póvl, převážně pro reklamní účely a to tak dlouho, dokud to hroší kůže dovolí. Když si vzpomenu jen tak na ty Primovy PR pindy, když mu sem ještě stálo za kšeft chodit, to by mě trefil šlak. :D :D :D

Odesláno (upraveno)

Taky se domnivam, že jejich hlavni byznys je v hodinkach pro reklamni učely, nebo tajne vyrabi a dodavaji neco pro jine firmy. Rozhodne nemuze ta firma momentalne fungovat z kseftu hodinek co maji v nabidce na netu. Tomu neverim ani bohem. Tolik silencu v cechach nebeha aby jim vydelalo koupi jejich hodinek na platy a celej provoz fabriky. Tomu se mi nechce fakt verit. Jejich kolekce je pouze bobonek na dortu aby se vedelo co dokazou, ale neverim, ze je to živý. Hlavne by mne zajimala cena tech limitek pro urcite firmy.

Upraveno uživatelem bicista
Odesláno
  skalis napsal:
Pres vsechnu svoji kritiku si myslim, ze tady jsem uplne vedle. Rozjet vyrobu mechanickych hodinek pro masy za ceny 15k+ je podle me ekonomicka sebevrazda. To si muze dovolit budto etablovana firma se silnym zazemim a portfoliem hodinek (jako jsou firmy, co do levnejsi produkce montuji ETU a vyrabeji v obrovskych seriich) nebo naopak mali vyrobci hodinek pro fandy spolupracujici s internetovymi chronokomunitami (Precista, MKII Watches). Myslim, ze Elton svoje smerovani na trhnu nasel spravne (i kdyz, priznejme si, ceny nejsou uplne dokonale nastavene). A dostat znacku mezi lidi treba neni, je treba dostat ji do povedomi jejich cilove skupiny zakazniku. Takze masivni investice mely proudit do PR.

Podívej, je celkem jedno jestli chtějí dělat masovou produkci nebo drahý kusy, ve všem je možno prorazit, když máš odpovídající produkt. V tom, na koho míří nicméně mají jasno. Ekonomickou sebevraždou ale je, když prodáváš něco takového druhu a kvality, co teď dělají, a chceš to prodávat za ceny etablované firmy se světovým renomé a perfektní kvalitou. Takže to, jak jsou ceny nastavené není druhořadý problém, ale to, na čem to stojí. Navíc, větší část ceny hodinek těch renomovaných firem tvoří právě ta značka a renomé, které Elton nemá. A jak se tady dočítám, takové nedostatky se téměř nevyskytují ani u tak masových hodinek jako jsou Seiko 5. Takže jestli se pohřbí, je to smutné, ale můžou si za to jen sami, a nezachrání to ani PR. Protože ti co jsou "chronomagoři" tak o nich dobře vědí, a někoho jiného to asi těžko zaujme. Já jsem o této "nové" firmě vůbec nic nevěděl, že existují jsem zjistil až přes chronomag, tak jsem se podíval na jejich stránky, vzal na vědomí, upřímně zasmál, a to byl celý výsledek, a to ještě patřím do téhle komunity, nemluvě o těch co sem nepatří.

Odesláno
  Honza.manta napsal:
Nemohu souhlasit. Prim Sport byla čistá podpultovka. Až někdy po roce ?85?, když došlo k celoplošnému zlevnění primek, kvůli laciné konkurenci asijských digitálek se to změnilo a primek byly plné pulty, neb je nikdo nekupoval - všichni kupovali digitálky.

Prim Sport a podpultovka ??? Ani náhodou, nebo jsme tady v Hradci Králové měli asi nějaké výhody a protekci, protože ve všech Klenotech toho byly plné pulty :D. Někdy v roce ´82, jsem kupoval dárky rodině a kolem 21.-22. prosince jsem kupoval troje najednou bez problémů. Ještě dříve v 70tých letech jsem za zničené kdykoliv a koupil nové. Když nebyly v jedněch Klenotech byly v jiných. Škoda, že jsem je v té době vyhazoval. Dnes bych byl boháč :D .

Odesláno
  Honza.manta napsal:
Tak to je až po tom zlevnění - ony původně PS2 stály cca 600,-(a nebyly k sehnání) a po tom zlevnění těch cca 400,- a to už jich bylo dost. Někde tu o tom je vlákno.

Já to teda nepamatuju, ale nesouviselo to čistě nááááhodou s přechodem od Prim Sport 2.1/2.2 k Humbertům?

Odesláno
  Biges napsal:
Já to teda nepamatuju, ale nesouviselo to čistě nááááhodou s přechodem od Prim Sport 2.1/2.2 k Humbertům?

Mohla to být stejná doba, ale spojitost ne - zlevňovaly se komplet všechny primky cca o třetinu.

Odesláno (upraveno)

Mě docela mrzí, že se zde není schopen vyjádřit nikdo z Eltonu.

Pan Prokop už sem asi nechodí, ale Accutron jistě ano. O novinkách nás informuje (nové kalibry, knihy o historii, www stránky...), ale tuhle fušeřinu neokomentuje.

Jinak právě koukám na nové stránky Eltonu a jejich slogan je v kontextu tohoto vlákna vážně úsměvný:

"Jsme továrna, která umí realizovat sny našich zákazníků." Nestálo by za to zaměnit výraz "sny" za "noční můry"?

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
Mě docela mrzí, že se zde není schopen vyjádřit nikdo z Eltonu.

Pan Prokop už sem asi nechodí, ale Accutron jistě ano. O novinkách nás informuje (nové kalibry, knihy o historii, www stránky...), ale tuhle fušeřinu neokomentuje.

Samozřejmě mně naše problémy s kvalitou velmi mrzí. Je neomluvitelné, aby Elton opouštěly hodinky v takovém stavu v jakém se to v poslední době stává.

Těch případů není málo a proto nebudu reagovat na každý zvlášť, ale mohu vás ujistit, že se s tím budeme vážně zabývat, aby k těmto kopancům dále nedocházelo. Problém se dle mého názoru nenachází v technice, ale v lidském faktoru.

Odesláno (upraveno)

Accutrone, tohle prostě musíte dát do pořádku, a HNED, ať to stojí, co to stojí, protože zklamaný zákazník ( a každá reklamace takovéhoto produktu není radost, ale je trpké zklamání) vás stojí mnohem víc. Přeju hodně úspěchů !

Pro úplnost, abych jen hořce nevzlykal musím sepsat svůj seznam novodobých primek/eltonek a mé spokojenosti s prací eltonu, podotýkám, že všechny hodinky od za třetí střídavě nosím, taky ovšem mohu být slepý či zaslepený: :)

1. restaurování jednoho kal. 50 - perfekt

2. renovace kal. 68 po otci - perfekt

3. linea 40 l.e. - perfekt

4. renovace sport II - perfekt

5. renovace sport II modré - perfekt

6. Igen l.e. žluťásky - tady mi u jednoho čísla zadrhává rychlonastavování datumu - asi jsem dal starý kalibr již s tínmto zádrhelem, když to dělám pomalu a necukám, tak se to nijak neprojevuje

7. renovace eterna MVS - víc, než perfekt, vzhledem ke stavu, v jakém jsem jej do manufactury dal

8. renovace longines MVS - koupil jsem již renovované - u mě perfekt

9. diplomat i.e. - perfekt

10. policejní sport Q 41 - u mě perfekt - koupil jsem z druhé ruky, nevím, jestli byla reklamace

11. HIPPO Q45 - perfekt

Takže to jde, asi jste se accutrone trochu nahnuli, je třeba to okamžitě srovnat. Náprava pověsti bude ale dlouhodobá, to je jisté.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  accutron napsal:
Samozřejmě mně naše problémy s kvalitou velmi mrzí. Je neomluvitelné, aby Elton opouštěly hodinky v takovém stavu v jakém se to v poslední době stává.

Těch případů není málo a proto nebudu reagovat na každý zvlášť, ale mohu vás ujistit, že se s tím budeme vážně zabývat, aby k těmto kopancům dále nedocházelo.Těch případů není málo a proto nebudu reagovat na každý zvlášť

Tohle si nemuzu nechat ujit......pouze v tomhle vlakne vidim zmrseny troje hodinky-Bert,Fantik a Apepovo lunetu maloval vyklepanej vopilec fixou....za posledni rok,by se toho naslo vic,ale sem linej kvuli tehle firme hledat.Dovolim se take vyjadrit......Samozřejmě mně naše problémy s kvalitou velmi mrzí-JISTE,CO JINYHO NAPSAT A NAVIC NIKDO NECHCE BEJT V PRISTICH LETECH CHUDEJ............Je neomluvitelné, aby Elton opouštěly hodinky v takovém stavu v jakém se to v poslední době stává-SAMOZREJME,JE STESTI,ZE NEPRODUKUJETE PRO ELITU NARODA VYROBKY Z AUTOMOBILOVEHO NEBO POTRAVINARSKEHO PRUMYSLU.ELITA BY POMALU VYMRELA A VASE VEDENI BY CEKAL KRIMINAL......Těch případů není málo a proto nebudu reagovat na každý zvlášť....ANO,PROC SI SYPAT POPEL NA HLAVU VICEKRAT.... Problém se dle mého názoru nenachází v technice, ale v lidském faktoru.JISTE,TO JE VEC ZNAMA A STATISTIKA U VYROBY TO VYJADRUJE CISLEM VICE JAK OSMDESAT PROCENT,JENOM ABY SE NEHLEDALA CHYBA POUZE U TOHO,KDO ZMRSIL VLASTNI PRACI.LIDSKEJ FAKTOR Z KANCLU,BY SE MOH DVAKRAT TEJDNE PODIVAT,CO SE ZAKAZNIKUM PRODAVA A NEMLUVIM O TOM,ZE BY SE LIDSKEJ FAKTOR ZAMYSLEL NAD CENOU VYROBKU A PRACE VUCI VYSLEDKU.......vase rodiny stribro je v tomto stadiu,zhave na navstevu mistra Pohlreicha a nemyslim si jiste sam,ze pri nalezeni zasadniho problemu tehle firmy,bude jeho ukazovacek zabodnutej do hrudniho kosicku vedeni.

Odesláno
  cigi napsal:
10. policejní sport Q 41 - u mě perfekt - koupil jsem z druhé ruky, nevím, jestli byla reklamace

Jakožto první ruka hlásím, že byly bez reklamace a perfekt.

Odesláno
  xxxxxfazerxxxxx napsal:
..... a Apepovo lunetu maloval vyklepanej vopilec fixou....

Byla to individuální zakázka, nedělám z toho trochu nepravidelného trojúhelníku na lunetě vědu :)

Odesláno

Mě jen nejde do hlavy jedna věc. Chápu, že při vysokým podílu ruční práce se sem tam může objevit nějaký drobný nedostatek. Nemělo by, ale může se to stát. Nechápu ale to upatlaný sklíčko, upadlou korunku, křivý ručky.. Vždyť to vidí i slepej. To ty hodinky tam montuje nějakej rozklepanej feťák v absťáku?? Vždyť to je přeci to nejzákladnější, co se po jakékoliv opravě, výrobě, výměně atd. zkouší. Prostě to pořádně prohlídnu očima, protočím ručky, natáhnu, zkusím překlápění datumu a tak. Tohle celý zabere když moc tak minutu. A pokud jsou ti montéři slepí, tak by to po nich měl někdo kontrolovat. Teda vždycky by to měl někdo kontrolovat. Někdo svéprávnej, co o hodinkách ví víc, než jen že se nosí na ruce.

Mám známého, je to důchodce, takovej hodinářskej samouk a fanda. Když mě na starých hodinkách mění třeba jen sklíčko a korunku, všecko pečlivě zkontroluje, prohlédne strojek, nechá pár dní proběhnout, seřídí a pak si nesměle řekne o 50 Kč na pivo. Říkám si, jestli by je neměl do Eltonu jet proškolit :thumbsup_anim:

Odesláno

Já se vůbec nedivim, že výráběj na stejný úrovni jako kdysi (měl jsem primky jako malej, šli od začátku asi o 4minutky denně vedle), když Vám stačej tři řádky a vše je odpuštěno :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...