Přejít na obsah

Poraďte sekačku prosím

Ondraj

Doporučené příspěvky

Jenže když mi to posledně zahradník bral bestií s nožema, rozsekal mi polovinu trysek závlahy.. k nezaplacení..

Ňouma :(. Já mám trysek 37 a už čtvrtou sezonu dobrý. Stačí jen vědět, kde trysky jsou a případně lehce nadzdvihnout :). Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem si loni zakázal sem do vlákna lézt. Vždycky zjistím, co ještě nemám a nebo nedělám. Minule jsem musel koupit ruční vřetetenovku a sousedi koukali co jsem to za vola, co nejprve seká motorovou sekačkou a pak ještě po čerstvě posekaném běhá s ručním vřetenem.... :lol2:

Tentokrát jsem in. Vertikulace je určit dobrá věc. Jen vnitřně zápasím s koupí kvalitního vertikulátoru. Je třeba opravdu max. třikrát ročně a jinak stojí v koutě. Nechám si tu vertikulaci vždy udělat. Mají profi stroj a odvezou co vyčešou a že toho není málo. Ideální by byla nějaká půjčovna s kvalitním strojem. Anebo se s někým dohodnout a koupit napůl či na třetinu.

Odkaz ke komentáři

Však jo. Pěstěnej trávník versus moravská louka (a tomu přizpůsobená travní směs) je holt rozdíl. Spousta lidí se vidí v dokonalym trávníku a tomu všechno podřídí :).

Já třeba dokonalej trávník nemám a ani nechci. Stačí mi jen slušně udržovanej :).

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak som kupil elektricku MTF EL4800PDBW/NTL480. Pojazd naky rychly, ledva stihnem tak rychlo kracat. Velmi jednoduche nastavenie vysky (stlacenim paky sa aretuje v siedmych vyskovych polohach). Neviem to porovnat lebo to je moja prva kosacka, ale ide jej to celkom dobre.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Ako velmi cistite kosacku po koseni ? Iba zbezne oklepete travu alebo tie zlepene kusy travy odstranite kefkou alebo ju uplne dokladne ocistite ze po trave a nie je ani stopy? priznam sa ze sa mi nechce po kazdom koseni odmontovavat noz aby som mohol spodok precizne vycistit, moze ten plech zacat hrdzaviet z prilepenych travovych zlepencov?

Odkaz ke komentáři

Máte někdo zkušenost z těma robotickejma sekačkama? Je to fakt takovej zázrak? 

Já se bavil s chlápkem od John Deere - zeptal jsem se jen jak dlouho to má záruku (2 roky), zda je možné záruku prodloužit za příplatek (nelze) a jak jsou drahý díly (jako děvka) tak jsem ten krám za 60 prutů zahodil jak jedovatýho hada....:-) 

Odkaz ke komentáři

U moji sousedky to jezdi porad. Zda se, ze to funguje. Je na to treba mit prizpusobenou zahradu, tedy aby projel vsude, kde ma a nevjel nikam, kde nema. Kdybych zakladal novou zahradu, tak bych mel tohle na pameti. Sousede jsme dva roky a dva roky ji to tam pobzukava a s uspechem. Travnik ma krasny a nikdy ho nesekala ona.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Máte někdo zkušenost z těma robotickejma sekačkama? Je to fakt takovej zázrak? 

Kup si aktuální číslo časopisu d-test (4/2014). Je tam detailní test robotických sekaček.

Nejlepší byl tenhle Viking:

http://www.dtest.cz/test/viking-mi-632/27276

Odkaz ke komentáři

...ta má plastové šasi a tak to asi nekoroduje. Nevím jistě, jestli i tento model, ale Viking má plastové šasi, Honda většinou aluminíový, ža ano.

.

kdepak. viking je premiova znacka /STIHL/, tam zadny plasty nejsou. poctivej plech, tipuju tak 2mm.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...