DavidLC Odesláno 16. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2016 Ať nezakládám nové vlákno, máte někdo tip na dobrý vertikutátor ? Budu muset asi koupit, chtěl jsem to řešit půjčovnou (nechci další krám, olej, svíčka,atd.), ale 3 krát a dost (vždy šrot, který nefungoval). Lépe než "profi" půjčovny mě fungoval sousedův Hecht, ale nějak nevěřím, když to není Briggs. Díky za tip. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepas Odesláno 19. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2016 no zrovna tenhle hecht https://cz.hecht.cz/hecht-s-390-h-motorovy-provzdusnovac/ je dobry,je nozovy a ma pekny AL podvozek.Prace samo o sobe je samozrejmne hodne zdlouhava protoze se toho hodne vyhrabe a clovek furt lita s kosem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 To už asi Stigu (za podobný peníze) kterou mám odzkoušenou a kámoš je prodává (servis, atd.) Já to nechával ležet a sbíral pak traktůrkem, z koše by mě jeblo Spíš bych nějakou osobní zkušenost (dlouhodobou). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepas Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 v mem okoli to vsem dlouhodobe lezi v garazi a nikoho s tim nebavi provzdusnovat . Jinak to bude vse plus minus vse stejny, duezite je aby to melo noze, ty neco vydrzi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 20. června 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2016 Mě to musí bavit, protože jsem ženatý ale asi máš pravdu, jde o štěstí na dobrý kus, nože se holt časem koupí nové. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 4. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září 2016 Hecht Čína jak prase,ta druhá nikdy tolik nestála. ....takže platíš normální cenu.Z těchto bych šel do té druhé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 4. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září 2016 Větší šířka záběru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 4. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září 2016 Aby ses nedivil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 4. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září 2016 3 cm jsou zanedbatelné.No holky říkají něco jiného.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 4. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. září 2016 Za 12 mas myslim i Alko s hondou... Popr. Kolem 11 je tam brigs s vario pojezdem, bočním vyhozem atd... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bedan Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2016 Tak čeho je lepší vrazit prachy? Neni někde skrytej háček? Objem koše je pro mě nepodstatný, nepoužívám ho. HECHT 5564 SX 5 in 1https://cz.hecht.cz/hecht-5564-sx-5-in-1-benzinova-sekacka-s-pojezdem/ SP 535 HW 4Shttp://www.mountfield.cz/benzinova-sekacka-sp-535-hw-4s-1sek2115Jednoznačně Castel Garden od Mountfieldu. Ten Hecht má hlavně origo čína motor. Nevím jestli ta Honda není taky vyráběná v Číně, podstatné je , že ji konstruovali a výrobu hlídají Japonci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 5. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2016 Podle mě u těch normálních značek (Stiga, Honda, Husqvarna atd.) nebudeš mít problém se servisem nikde. Osazují buď B&S nebo Honda motory a všichni v zásadě ty stejný (v rozmezí pár modelů), max je mají jinak zadeklovaný, ale na servis je to fuk co je na tom za značku, opravit to umí každej slušnej servisák... Mountfield má všechno cenově napálený, aby pak mohl dělat ty svoje vykutálený akce s Bédou trávníčkem, nicméně v té akci je to imho za rozumný peníze a s Honda motorem bych neváhal... Hecht ve mě moc důvěru nevzbuzuje už jen kvůli tomu OHV motoru, ten montují snad všichni "noname" výrobci - imho to bude stejnej šunt jako třeba tyto:http://sekacky.heureka.cz/vega-46-hwxv/http://sekacky.heureka.cz/riwall-pro-rpm-5135/ Já mám letitou Stigu turbo s motorem B&S a nemůžu si stěžovat. Výkonově to stačí i na vzrostlejší trávu a pojezd vyjede fakt cokoliv... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pepas Odesláno 7. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2016 Ten Hecht celkem pekne seka, ty jejich cinske motory jako takove celkem funguji pekne a jsou tiche, nicmene hodne dilu se kupuje jako celek coz neni cenove uplne priznive. Ale z pohledu funkcnosti i za par let bych jednoznacne koupil tu CG s Hondou.To je sazka na jistotu. Kdyz uz nic jineho tak nestranou plasty a gum.dily tak rychle jak na cine. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 8. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2016 Tak čeho je lepší vrazit prachy? Neni někde skrytej háček? Objem koše je pro mě nepodstatný, nepoužívám ho. HECHT 5564 SX 5 in 1https://cz.hecht.cz/hecht-5564-sx-5-in-1-benzinova-sekacka-s-pojezdem/ SP 535 HW 4Shttp://www.mountfield.cz/benzinova-sekacka-sp-535-hw-4s-1sek2115Myslím, že tady by Ti dokázal fundovaně poradit člen Melly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 8. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2016 Meli jsme na sekani firemni zahradky (cca 250 metru) starou sekacku s Briggsem. Motor prezil, sasi bylo Mountfield, takze se casem rozpadlo v kupu rzi. Majitel koupil noveho maleho Hechta. A ja tomu rikam "sekacka pro line zahradniky". Poprve (studena) chytne na prvni potahnuti, vynesu prvni nasekany kos, napodruhe uz chyta hur a nastartovat ji napotreti uz se nataham jak ukrajinsky delnik. Po ctvrte uz nastartovat nejde. Takze kdyz sekam, udelam dva kose a jdu si dat na 15min pauzu, obcerstveni. Mit to doma, tak vypiju pokazde pivko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 8. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2016 Podle mě se vyplatí si připlatit za kvalitnější zpracování. Když si vezmu, že tu sekačku plánuji tak na 20 let při sekání 15x za sezónu, tak to je 300 sekání dejme tomu po hodině. Tedy 300 motohodin. To podle mě musí vydržet při normální údržbě každý motor. Horší to je s kvalitou šasí, táhel, lanek, ložisek koleček apod. Otcova sekačka již po několika letech přišla o páku nastavování výšky, kolečko, ovladač rychlosti apod. Když jsem viděl to zpracování firem Hecht, VeGa, MTD a jiných čínských hrůz tak mi bylo jasné, že to přežije sotva pár sezón. Proto jsem nakonec koupil sekačku i křovinořez od Stigy, protože tam je opravdu vidět to kvalitní zpracování. Cena byla sice o 30% vyšší než u Číny, ale rozdíl v kvalitně je opravdu veliký. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Melly Odesláno 8. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2016 Čína je Čína. I když se čínská produkce hodně zlepšila za posledních pár let, pořád je to divoký východ s poměrně nestabilní hladinou kvality. Motory Honda jsou cajk, ale jsou náchylné na horší benzín nebo takové to "nechám tam benzín přes zimu a na jaře koupím nový"...Poradit dovedu a nebo mi napište SZ, občas zvládnu výhodně dohodit nějaký slušný vzorek z evropské prukce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 8. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2016 Předejít se tomu dá když se začne používat stabilizátor paliva od B&S třebas,je pravda že Honda na kvalitu paliva trpí víc,ale nová řada motoru B&S tomu už sekunduje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas_2002 Odesláno 8. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2016 Jen se zeptám - když mám v motoru palivo Verva 100 bez biosložky, mohu ho tam nechat přes zimu ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 8. září 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2016 Jasně. Jistota je i přidat kapku technckého lihu (dá se koupit i jako předražený Aquafobin). To zabraňuje vodnatění paliva. Dělám to s motorkami, sekačkami i pilou, zkrátka se vším sezónním. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se