KFL Odesláno 26. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2013 jo, taky planuju tri. dnes jsem zacal tou nejmensiAha, v tom pripade mam 4 . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 26. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2013 Mám přesně tento model. Bezvadně startuje i za nízkých teplot, seká skvěle, motor je zlatý. Do servisu jde 1x za 2 roky při týdenním sekání cca 550 m2. tadle honda http://www.hondastroje.cz/katalog-produktu/zahradni-technika/travni-sekacky/sekacky-hobby-izy/produkt/honda-hrg-415-sd.html taky nevypada spatne.. koukam, ze s pojezdem to bude do 10 tis. orisek.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2013 Na té vřetenovce něco bude, opravdu nic nezastřihne tak pěkně a hlavně pravidelně. Jak poznám kdy potřebuje nůž na rotační kosačce nabrousit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2013 Kdyz ti zvejka konce stebel (jsou roztrepeny a do druhyho dne zluty). Na té vřetenovce něco bude, opravdu nic nezastřihne tak pěkně a hlavně pravidelně. Jak poznám kdy potřebuje nůž na rotační kosačce nabrousit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 27. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2013 ... jj tak nějak. pěkný to máš .. osázeno mám golfovou směsí, hnojil nějakýma granulema z bauhausu.. líbí se mi co nejnižší sestřih.. sekání mně baví, takže klidně každej tejden, když bude potřeba.. .. trávník je rovinatý, cca 400m2, a celkem členitý (stromky, palmy, atd).. limit tak 10. víc se mi nechce..pěkný to má, ale on není měřítko, neb není příčetný :-) na 400m si kup něco za pět litrů, volej a je to vyřízený - mám nějaký Alko už pátou sezónu, olej neměním jenom dolejvám (pyšnej na to nejsem, ale nějak to neřeším) a jede to furt - neska po půl roce chytla na první cvrknutí - vlastně čistím filtr, páč občas mixuju krtince a dost se z toho práší :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 28. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2013 (upraveno) americká značka JOHN DEERE nabízí v tomto oboru zajímavé kousky... (pravda, trochu přes rozpočet..) edt.: zařízení 'servis expert' by byla dobrá pomůcka při nákupu ojetého auta Upraveno 28. dubna 2013 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2013 Hola!chlapi poraďte mi - potřebuju benzínovou sekačku, na 95% Hondu, s pojezdem a mulčováním.Sekat hodlám cca 500 sqm.Hlavní požadavek - aby to fungovalo a nemusel jsem se o to skoro vůbec starat.Dík :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2013 nobur.cz - zajed si tam, skvelej prodejni tym a hlavne vědoucí. Maji Hondy, Husqvarny a dalsi. Ja bych volil HSQ, ale jen proto, ze Hondy jsme meli dve na chalupe a po 2 letech zacalo litani po servisech s kazdou z nich . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SEMRY Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2013 SABO - máme jí 17 let bez závady, užasnej stroj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2013 (upraveno) http://www.hondastroje.cz/katalog-produktu/zahradni-technika/travni-sekacky/sekacky-hobby-izy/produkt/honda-hrg-415-sd.html Tato je naším šampionem v práci na 550 m2. Už má za sebou první letošní seč a po zimě naskočila na první zatažení šňůry. Do servisu chodí vždy na podzim, po odsekání cca 50 mh. Upraveno 5. května 2013 uživatelem kejklik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukin_ova Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2013 Mám cca 5 let Hondu HRX 537. Naprosto bez problémů. Sekám cca 1000m2.Má kromě jiného jednu zajímavou vychytávku. Systém Clip Director. Umožňuje plynule měnit poměr mezi mulčováním a sběrem. Můžeš tedy mulčovat jen částečně a zbytek hezky sbírat. Ostatní sekačky buď mulčuješ, nebo sbíráš. Tady můžeš aj aj. Převodovka hydrostatická (používají profi stroje) atd. atd.Byl jsem sekačkově saturovaný až do doby, než jsem si přečetl příspěvek od KFL v jiném vlákně o sekačkách .... No ať to nezdržuju, prostě mám teď na cestě ruční vřetenovku a už se nemůžu dočkat, až dorazí .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2013 Chlapi neděláte mi radost.. Doufal jsem v cenu pod 20 a teď vidím, že potřebuju sekajdu nad 30 :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
borp18 Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2013 Oplotit, na jaře koupit jehně na podzim upíct a kašlat na anglickej trávník. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2013 Oplotit, na jaře koupit jehně na podzim upíct a kašlat na anglickej trávník. To moc nefunguje, meli jsme berana. Na dvorku plno bobku, trava vysoka a nejradeji se rval s tatem o kybl se srotem pro slepice. Jo a furt to becelo a honilo to ovcaka. Zase na druhou stranu, na kotliku byl dobrej:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2013 Hola!chlapi poraďte mi - potřebuju benzínovou sekačku, na 95% Hondu, s pojezdem a mulčováním.Sekat hodlám cca 500 sqm.Hlavní požadavek - aby to fungovalo a nemusel jsem se o to skoro vůbec starat.Dík :-)pokud ti můžu poradit mrkni na nějakej AutoMower od Husqvarny,myslím že by to splnilo vše co očekáváš a žadná dřina okolo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kulix Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2013 Mrkni na Viking.. Motor B&S, plastovy case, velice pohodlna a odolna.. 3 roky spokojenost.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2013 (upraveno) Byl jsem sekačkově saturovaný až do doby, než jsem si přečetl příspěvek od KFL v jiném vlákně o sekačkách .... No ať to nezdržuju, prostě mám teď na cestě ruční vřetenovku a už se nemůžu dočkat, až dorazí .... Tak promiň, no . V rámci kompenzace ti prozradim, že se mi objevily v trávě houby a dělaj mi čarovný kruhy. Jsem na mrtvici a tady žádná sekačka nepomůže . EDIT: Jen pozor, pokud budeš sekat výhradně vřetenovkou, je potřeba sekat maximálně po 3 dnech, jinak denně nebo obden .JEREMY: To vlákno je tu - třeba tam taky něco najdeš. Chlapi neděláte mi radost.. Doufal jsem v cenu pod 20 a teď vidím, že potřebuju sekajdu nad 30 :-( Nesmysl. Mám Husqvarnu 48Le za 15K a je super! Dělaj jí i s elektrickym startérem. Ergonomie na jedničku (ovládání, výška sečení, pojezd atd.), motor B&S, variátor, plastovej GIGAkoš a navíc má servisní polohu (výměna nože, čištění) "na zadních", která je úplně boží. Jen je důležitý koupit hi-lift nůž, protože ve standardu je tam mulčovací. Ten sice vyhazuje, ale má menší sečnou plochu a je měkčí, takže je potřeba ho brousit á 8 týdnů. Nůž stojí 660 kaček. Do servisu jsem za ten rok nejel, jen jsem měnil olej a po sezoně to udělám zas. A že sekám dost (2x týdně). pokud ti můžu poradit mrkni na nějakej AutoMower od Husqvarny,myslím že by to splnilo vše co očekáváš a žadná dřina okolo Viděl jsem to v akci, bohužel jsem viděl i ten trávník, kterej po půl roce vypadá jak 100x přežvejkaná houžev . Ale to je samozřejmě věc pohledu . Upraveno 5. května 2013 uživatelem KFL Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 5. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2013 zejtra si jdu pro strunofku STIHL a asi vezmu i VIKINGA v benzinu... vretenovka gardena uz je taky na ceste.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2013 tak od včerejška zabíhám vikinga.. a jsem nadsenej.. je to stroj presne podle meho ocekavani.. jednoduchej, 150ccm Briggs & Stratton, spartansky vybavenej (nema nic), bytelnej (kovove sasi), minimum veci k posrani.. jo, pohled atraktivni sousedky asi nepritahne zpusobem, jako navoněná husquarna, ale to jsem nemel v (prioritnim) zadani.., tenhle nedostatek budu muset dohnat na "prislusenstvi" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 7. května 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2013 pěkný to má, ale on není měřítko, neb není příčetný :-) na 400m si kup něco za pět litrů, volej a je to vyřízený - mám nějaký Alko už pátou sezónu, olej neměním jenom dolejvám (pyšnej na to nejsem, ale nějak to neřeším) a jede to furt - neska po půl roce chytla na první cvrknutí - vlastně čistím filtr, páč občas mixuju krtince a dost se z toho práší :-)on to ani olej už nebude spiše hnusná černá vazelína Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se