tondako Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 V 10. 9. 2014 v 8:02, tombas napsal: S touhle odchylkou se právě vrátily od hodináře, takže to budu řešit, ale taky mám obavu, že strojek asi koupel příliš neocenil.Na sklíčku ještě zůstala skvrna po vlhkosti a na strojku otisky prstů hodináře . Ještě to budu chvilku sledovat a uvidím, jestli bude odchylka aspoň konstantní.Jinak jsem ve fázi hledání nových hodinek a seika jsou v užším výběru. Jen si nejsem jistý, jestli stačí strojek 7S26(36) nebo koukat jen po novějších kalibrech 4R35...Fakt dilema.Jestli se ti to takhle vrátilo od hodináře, tak to bude něco blbě. Neznám podrobnosti, ale podle toho co píšeš, bych to zkusil jinde. Čím dřív, tím líp pro hodinky.
tombas Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 Hodinky jsou vysušené, takže žádné přímé riziko by nemělo hrozit, ostatní budu řešit jako reklamaci. Příště už tam asi nepůjdu. A co ty seiko strojky? Má smysl řešit jestli 7S36 nebo 4R35? Rozdíly v hackingu, ručním nátahu apod. jsou mi jasné, ale co třeba přesnost, kvalita, konstrukce?Asi to sem úplně nepatří, tak se kdyžtak poptám v jiném vlákně. Dík
tano Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 V 10. 9. 2014 v 8:04, lucid napsal: To je v pořádku, taky je nikdo nehaní, naopak. Na druhou stranu po nich nemůžeš chtít aby co se týče přesnosti splňovaly požadavky kladené na hodinky, které jsou o několik řádů výše.Tak to se omlouvam, asi jsem to spatne pochopil.Ta presnost, tak to je jasne,je to jen takova mala jesitnost ))).
lub Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 V 10. 9. 2014 v 10:19, tombas napsal: A co ty seiko strojky? Má smysl řešit jestli 7S36 nebo 4R35? Rozdíly v hackingu, ručním nátahu apod. jsou mi jasné, ale co třeba přesnost, kvalita, konstrukce?z mé nevelké zkušenosti (3x4R36) mi připadá, že tenhle nový kalibr jde tak nějak líp než 7S. teda, vždycky mi šel přesněji a hlavně do plusu. ale spíš to bude o štěstí.na druhou stranu se starším 7S26/36 je větší výběr pěkných hodinek, se 4R (pokud nechceš nová monstra) je to trochu problém..
tombas Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 S výběrem hodinek se 4R je trochu problém, a hlavně s vyšší vodotěsností, protože šroubovací korunka se nemá moc ráda s ručním nátahem. Potřebuji min. do 100m, ale raději bych měl do 200m, aby byla trochu větší jistota při plavání. Koukal jsem třeba po těchto:http://www.cheapgenuinewatches.com/index.php?id_product=563&controller=product
lucid Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 V 10. 9. 2014 v 11:43, tombas napsal: ...protože šroubovací korunka se nemá moc ráda s ručním nátahem. ....Nějaký argument pro podporu tohoto tvrzení?
Americkej Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 Tak je to spíš domněnka, že závit korunky u ručního nátahu bude mnohem více namáhán, potažmo i O kroužky. Za rok asi tak 365-krát./automaty tak 12-krát. Ale já třeba přenastavuji automaty s šroubovací korunkou taky každé tři dny (při přejezdu časového pásma) a zatím drží bez problému.
lucid Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 No právě, že je to spíš domněnka než cokoli jiného.
tombas Odesláno 11. září 2014 Nahlásit Odesláno 11. září 2014 Ano, měl jsem na mysli větší namáhání, potažmo opotřebení závitu korunky při častějším využívání manuálního natahování. U automatů s poměrně přesným chodem a každodenním používáním by toto riziko mělo být minimální. Americkej: ty si kup nějaké GMTčka, abys nemusel furt štelovat.
Americkej Odesláno 11. září 2014 Nahlásit Odesláno 11. září 2014 (upraveno) GMT-čka už jsem měl dvoje, ale vždy taková "lepší", která mi je líto nosit do práce. Na námořních lodích se hrabu v motorech, čerpadlech, kompresorech a různých zařízeních, prostě leštěnek přes dvacet je mi na to líto.EDIT: Nehledě, že i ta GMT-čka bych musel přenastavovat úplně stejně, s vyjímkou vnitřní otočné lunety. Upraveno 11. září 2014 uživatelem Americkej
petr.k Odesláno 17. září 2014 Nahlásit Odesláno 17. září 2014 zase po nějake době Zdravim místní nadšence!Jak jsem se tu již dříve vyptával na seřízení Monster - tak jsem došel k závěru že většina hodinaru v mém okolí ( Karvinsko) jsou vlastně jen menici baterek!!! Spozdovaly se mi asi o 50 sec. denně a všichni co jsem navštívil mi tvrdili ze to lepší nebude a že to bude drahá oprava- chtěli tam něco měnit a tak podobně a nikdo si je ani nevzal do ruky aby se na ně podíval!Pri návštěvě polského tesina jsem vstoupil do prvního hodinarstvi - velice ochotne se tvářili řekli že není problém , seridili je plus udělali tlakovou zkoušku a v přepočtu jsem zaplatil asi 170 Kč! Doma jsem pak zjistil ze se zpozdujou jen o 4 sek. - takže super!!!Ale jen do doby asi 10 dnu, pak jsem vyjel na horském kole (polní cesta) a pak najednou zase se začaly zpozdovat asi o 25 sek. denně. Může to být tím že byla slabě zaaretovana poloha ( nevím jak to napsat- toho serizovaciho kolečka) nebo tam není možnost nějaké aretace - takže po dalším seřízení a projížďce na kole to bude zase rozhozene? A tím pádem to nemá cenu znovu nechat serizovat?
Sherwood Odesláno 17. září 2014 Nahlásit Odesláno 17. září 2014 Zdravim,vlastnim SNZG15 J1 so strojcekom 7S36C a nakolko by mal byt so 7S26kou velmi podobny, pytam sa sem. Hodinky nosim uz cca 1 a pol mesiaca, vacsinou prakticky cely den (12 a viac hodin) a na noc davam dole. Cas som nejako specificky neriesil, ale v poslednej dobe som si trosku odpozoroval odchylku. Odchylku meriam pomocou porovnania casu na hodinkach a na telefone Samsung Wave II. Pred spanim o cca 22. h som porovnal odchylku a hodinky oproti mobilu mali naskok cca 3 sekundy. Rano po zobudeni o cca 7.h sa situacia nezmenila. Dnes po prichode domov cca o 17. h vsak hodinky meskali o cca 6 sekund. Na fore som cital skusenosti viacerych uzivatelov, ze strojcek zvykne pri pohybe skor predbiehat ako meskat. Trochu ma to zarazilo, kedze cez den som cca 1,5h chodil po meste a navyse hodinky mi pred par tyzdnami v noci meskavali... Je podla vas mozne, ze sa strojcek casom este usadi? 9s na den mi pride vselku dost a skor ma zarazila ta nocna odchylka. Radili mi takisto rychlu chodzu... Nestaci obcas silnejsie zamavat rukou? Vdaka za rady.
tano Odesláno 17. září 2014 Nahlásit Odesláno 17. září 2014 V 17. 9. 2014 v 16:36, Sherwood napsal: Zdravim,vlastnim SNZG15 J1 so strojcekom 7S36C a nakolko by mal byt so 7S26kou velmi podobny, pytam sa sem. Hodinky nosim uz cca 1 a pol mesiaca, vacsinou prakticky cely den (12 a viac hodin) a na noc davam dole. Cas som nejako specificky neriesil, ale v poslednej dobe som si trosku odpozoroval odchylku. Odchylku meriam pomocou porovnania casu na hodinkach a na telefone Samsung Wave II. Pred spanim o cca 22. h som porovnal odchylku a hodinky oproti mobilu mali naskok cca 3 sekundy. Rano po zobudeni o cca 7.h sa situacia nezmenila. Dnes po prichode domov cca o 17. h vsak hodinky meskali o cca 6 sekund. Na fore som cital skusenosti viacerych uzivatelov, ze strojcek zvykne pri pohybe skor predbiehat ako meskat. Trochu ma to zarazilo, kedze cez den som cca 1,5h chodil po meste a navyse hodinky mi pred par tyzdnami v noci meskavali... Je podla vas mozne, ze sa strojcek casom este usadi? 9s na den mi pride vselku dost a skor ma zarazila ta nocna odchylka. Radili mi takisto rychlu chodzu... Nestaci obcas silnejsie zamavat rukou? Vdaka za rady.Tak za mne, mam strojek S726 a zrychluje se, je to zavisle na mem pohybu. Jinak max 8 vterin do +. Jinak do plusu urcite pomaha s hodinkami provadet pohyby ve vodorovne poloze, dejme tomu rano a vecer po dobu 1,5 minuty. Uvidis, ze pujdes do plusovych hodnot. Jinak na - hodnotu jsem zatim nenasel recept. Bohuzel. Drzim palce.
Sherwood Odesláno 17. září 2014 Nahlásit Odesláno 17. září 2014 V 17. 9. 2014 v 17:22, tano napsal: Tak za mne, mam strojek S726 a zrychluje se, je to zavisle na mem pohybu. Jinak max 8 vterin do +. Jinak do plusu urcite pomaha s hodinkami provadet pohyby ve vodorovne poloze, dejme tomu rano a vecer po dobu 1,5 minuty. Uvidis, ze pujdes do plusovych hodnot. Jinak na - hodnotu jsem zatim nenasel recept. Bohuzel. Drzim palce. Este som pocul o roznom odkladani na noc... mozno ma vyznam odkladat tak, aby par sekund nadbehli. A inak neviete niekto po akom cca case sa da strojcek povazovat za zabehnuty?
tano Odesláno 17. září 2014 Nahlásit Odesláno 17. září 2014 V 17. 9. 2014 v 17:33, Sherwood napsal: Este som pocul o roznom odkladani na noc... mozno ma vyznam odkladat tak, aby par sekund nadbehli. A inak neviete niekto po akom cca case sa da strojcek povazovat za zabehnuty?U mne nejvic do + je opatrne odkladani na noc na sklicko, tzn. dynkem nahoru.
filo-boxer Odesláno 17. září 2014 Nahlásit Odesláno 17. září 2014 V 17. 9. 2014 v 15:28, petr.k napsal: zase po nějake době Zdravim místní nadšence!Jak jsem se tu již dříve vyptával na seřízení Monster - tak jsem došel k závěru že většina hodinaru v mém okolí ( Karvinsko) jsou vlastně jen menici baterek!!! Spozdovaly se mi asi o 50 sec. denně a všichni co jsem navštívil mi tvrdili ze to lepší nebude a že to bude drahá oprava- chtěli tam něco měnit a tak podobně a nikdo si je ani nevzal do ruky aby se na ně podíval!Pri návštěvě polského tesina jsem vstoupil do prvního hodinarstvi - velice ochotne se tvářili řekli že není problém , seridili je plus udělali tlakovou zkoušku a v přepočtu jsem zaplatil asi 170 Kč! Doma jsem pak zjistil ze se zpozdujou jen o 4 sek. - takže super!!!Ale jen do doby asi 10 dnu, pak jsem vyjel na horském kole (polní cesta) a pak najednou zase se začaly zpozdovat asi o 25 sek. denně. Může to být tím že byla slabě zaaretovana poloha ( nevím jak to napsat- toho serizovaciho kolečka) nebo tam není možnost nějaké aretace - takže po dalším seřízení a projížďce na kole to bude zase rozhozene? A tím pádem to nemá cenu znovu nechat serizovat?Ja bych je spis nechal seridit a na kolo vzal nejake digosky. A nebo poridil lepsi odpruzenou vidlici. A nebo jim dej jeste jednu sanci, vsak kdyz ti to polak seridi za 6 Euro, tak to stoji za zkousku.
petr.k Odesláno 17. září 2014 Nahlásit Odesláno 17. září 2014 Zajima mně jestli na těch Monstrech je nějaká aretace toho serizovaciho sroubku nebo prostě jen sroubek s kterým se nastaví odchylka do +- a ten sroubek se může sám od sebe uvolnit, nebo pootocit - ( při prudkých pohybech hodinek) ?
filo-boxer Odesláno 17. září 2014 Nahlásit Odesláno 17. září 2014 Je to tahle packa, neni nijak aretovana.
petr.k Odesláno 18. září 2014 Nahlásit Odesláno 18. září 2014 Pěkná fotka, dík za ni.Tak mně napadá- to u žádných hodinek se nedá zaaretovat nějakým sroubeckem, nebo jen u některých? A co takhle zakapnuti barvou - proti samovolnemu pohybu - a rozstelovani? Nebo tam je tak natesno že by se sama od sebe nemohla pohnout? Jakto ale že mně se asi pohla?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se