NIGHTinGALE Odesláno 2. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2010 Když začala krize, tak třeba Lange psal, že přestali dělat dražší modely na sklad a vyrábějí je jen proti závazné objednávce.Každá firma se snaží prodávat. Každá. Takže silně pochybuji, že na Nautilus, který není (v portfoliu PP) nikterak vyjímečný, se čeká x-let. I PP poklesl v loňském roce. prodejA srovnávat to tady s čekačkou na Ferrari Enzo a podobně, je ptákovina. Těch se vyrobilo jen pár kousků a firma si byla jistá, že je prodá. PP Nautilus ale žádná limitka není, takže na tanečky a hrátky s nedostupností moc nevěřím. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 2. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2010 Čekací lhůty jsou pro část zákazníků jedním z důležitých znaků skutečného luxusu. Ruku na srdce - ať už si kupuju obyčejná Seika nabo IWC za sto litrů, nejhezčí částí celého procesu je ta část před samotným okamžikem koupě. Celé to martýrium uvažování, vybírání, hledání a těšení zakončené návštěvou obchodu/cestou na poštu. Myslím, že naopak je chyba, že si člověk může koupit skoro všechno hned, ušetřil bych tím strašně peněz díky pořadníkům (myslím, že pořadníky odkoukali kapitalisti od komunistů). Např. jsem si chtěl koupit jedny hodinky a tak jsem čekal až budou za dobrou cenu no a když se po 2 měsících objevily na internetu, měl jsem je z obrázků tak okoukané, že jsem je nekoupil. No a vůbec nejhorší je něco objednávat v alkoholovém opojení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dizi Odesláno 2. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2010 Mne sa taktiež nechce veriť, že sa na základné modely v oceli čaká dlhšie ako na obličku. To bude tým, že je nová doba... kedysi bol luxus nečakať, teraz je luxus čakať. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 2. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2010 Mne sa taktiež nechce veriť, že sa na základné modely v oceli čaká dlhšie ako na obličku. To bude tým, že je nová doba... kedysi bol luxus nečakať, teraz je luxus čakať. Luxus už ze zásady nemůže být snadno dostupný. Většinu lidí vyloučíš cenou, zbylých pár netrpělivců čekací lhůtou. 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kleofash Odesláno 2. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2010 už vím jak to bylo s tím, že občas někdo na čekačce umře. prodejce: "Tak, cena tohoto nového modelu je 319.990 korun"zákazník: "uff"prodejce: "a pokud jej chcete, tak si počkáte cca 7 let"zákazník: "ugh"prodejce: "no, vidím, že to s Váma nemrsklo, tak se šetřete, ať nám vydržíte..." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 2. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2010 Luxus už ze zásady nemůže být snadno dostupný. Většinu lidí vyloučíš cenou, zbylých pár netrpělivců čekací lhůtou. Wiki: Luxusní statek je ekonomické označení zboží, po němž poptávka stoupá rychleji než úměrně s rostoucím příjmem. Luxusní zboží má tedy vysokou příjmovou elasticitu poptávky: čím jsou lidé bohatší, tím kupují více luxusního zboží. To ale také znamená, že pokud se sníží příjem, prudce poklesne i poptávka po luxusním zboží. Je třeba také zmínít, že příjmová elasticita poptávky se může velmi měnit v závislosti na výši příjmu. Luxusní zboží se proto může stát normálním nebo dokonce méněcenným zbožím. HiHi 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SOZ Odesláno 2. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2010 Wiki: Luxusní statek je ekonomické označení zboží, po němž poptávka stoupá rychleji než úměrně s rostoucím příjmem. Luxusní zboží má tedy vysokou příjmovou elasticitu poptávky: čím jsou lidé bohatší, tím kupují více luxusního zboží. To ale také znamená, že pokud se sníží příjem, prudce poklesne i poptávka po luxusním zboží. Je třeba také zmínít, že příjmová elasticita poptávky se může velmi měnit v závislosti na výši příjmu. Luxusní zboží se proto může stát normálním nebo dokonce méněcenným zbožím. HiHi No potěš. A to Klaus prohlašuje, že ekonomie je věda par excellence... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 2. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2010 Kurňa tak mě napadlo, že kdyby škodovka vyráběla luxusní vozy na pořadník a propustila 10 tisíc zaměstnanců, ušetřila by spoustu peněz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 2. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. srpna 2010 Kurňa tak mě napadlo, že kdyby škodovka vyráběla luxusní vozy na pořadník a propustila 10 tisíc zaměstnanců, ušetřila by spoustu peněz No ono by stačilo o 100% zdražit a seškrit výrobu, pak by z toho bylo luxusní zboží 4 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 3. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2010 hehe, já mám taky pořadníky a čekačky a selektuju zákazníky.. a když se mi nějaký zákazník vůbec nelíbí, tak ho rovnou zmlátím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 3. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2010 ...zbylých pár netrpělivců čekací lhůtou. Safi, je škoda, že tu hájíš obchodníky a vystupuješ tak jako agent přisluhovač v žoldu hodinářských kšeftů. Právě ty by jsi, vzhledem k znalostem prostředí, mohl být předním objektivním a fundovaným kritikem stávajících praktik a prodejní kultury. 4 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 3. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2010 Safi, je škoda, že tu hájíš obchodníky a vystupuješ tak jako agent přisluhovač v žoldu hodinářských kšeftů. Právě ty by jsi, vzhledem k znalostem prostředí, mohl být předním objektivním a fundovaným kritikem stávajících praktik a prodejní kultury. safra to za chvíli nebudu ani moci Kubsonovi pochválit nějaký nový model Archimede, aniž by za tím všichni viděli nějakou komerci. Ale když už mluvíš o tom zaprodání mé duše - nějaké Pateky bych v šuplíku asi našel, akorát se jim nějak sypou kolečka a odpadávají ručky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BlackSteel Odesláno 3. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2010 Znáte to, jdete do kadeřnictví a během pokecu s mladou stylistkou, která vám zrovna zkracuje vaší bujnou kštici, si listujete nějakým náhodně sebraným časopisem co leží na stolku. Když tu náhle narazíte na hodinky, které se vám z nějakého důvodu již dlouho líbí. Řekněme třeba Patek Philippe Nautilus 5712/1A . Když skončíte tak zjistíte, že vám ještě platí taková ta kartička na parkování v modré zóně, a tak vás nenapadne nic jiného, než si vyrazit do Pařížské, abyste se mohli podívat na ty hodinky, co se vám tak líbí a rovnou si je objednali k narozkám (nejlepší dárek je přece stejně ten, co si člověk dá sám ). Protože Pateky v Praze neprodává nikdo jiný než Carollinum, jdete samořejmě tam. Zaparkujete před vchodem a jdete celí natěšení dovnitř. Dveře se tam neotevírají samy, nýbrž za pomoci lidské síly - to víte, v obchodě jako Carollinum už zjistili, že "Brano, zavírá samo" se dá nahradit mechanismem "Fero, zavírá (skoro) samo", protože to našemu státu vydělá více peněz na daních než krabička plněná olejem visící nad dveřmi a přidělaná ke zdi. Poté následuje klasické "Dobrý den, čím vám můžeme posloužit?". Ještě do tohoto momentu si člověk říká, "jo, je to fajn". Jenže pak se člověk zeptá na Pateky Nautilus a nestačí se divit. "No to víte, takové tu nemáme. Je na ně dlouhý pořadník. Ale můžeme vám je ukázat v katalogu..." Výborně, jako by snad dnešní klient neuměl najít fotku hodinek na internetu. Když se člověk začne zajímat proč vlastně žádné Nautily nemají, dozví se zajímavé věci. Prý Patek vyrábí těch hodinek málo a také jich málo dodává. Je po nich velká poptávka a dlouho se v obchodě neohřejí. "Pokud chcete, můžeme vás napsat do pořadníku, na Nautily je tam asi 30 lidí" dozvíte se. Výborně, říkáte si, hlavně když slečna prodávající dodá, že jim chodí tak dvoje do roka. Ku..a to mám čekat na svoje hodinky 15 let ?? Slečna mne uklidní, "když budete mít štěstí, třeba se ten pořadník zkrátí, někdo třeba zemře a tak". Výborně, slečna navrhuje, abych se radoval ze smrti jiného člověka , když mi to přinese vytoužené hodinky o půl roku dříve . Začínám se cítit jako někde na divokém východě. Po chvíli se podívám na fotku hodinek zblízka a s příslibem, že najde i fotku dýnka se postarší prodavač vrhá do skříně s katalogy. Slečna mne mezitím baví dalšími sadistickými vtipy... ne, dělám si legraci. Ani nevím co to vlastně povídá, stále mi zní v hlavě věta, že třeba někdo zemře a pořadník se zkrátí. "Tak jsem to všecko prohledal a fotku rotoru nikde nemám" povídá prodavač. Jasně, přece je to jenom autorizovaný retailer Patek Philippe v ČR tak kde by chudák vzal fotku dýnka, že? Loučím se a odcházím. Doma mi to nedá a jdu na Chrono24 a hnedka na mne vypadne několik Nautilů v mé vysněné konfiguraci. Dodání? 15 let? Ale ne, ihned samozřejmě. Cena rozumná, geograficky nedaleko. Fotka dýnka? Taky není problém. Carollinum na webu o sobě píše toto: Společnost CAROLLINUM byla založena roku 1996 s cílem stát se předním hráčem v oblasti prodeje luxusního zboží. CAROLLINUM s.r.o. je český distributor luxusního zboží, zahrnujícího především hodinky... a další serepetičky okolo. Chlapi já nevím, mně příjde, že jsou spíš zprostředkovatel čekacích listin než prodejce. Vzpomínáte na to, jak tady někdo z místních v Carollinu sháněl Rolexy GV? Nevím, jestli to byly Milgaussy nebo Suby, to je jedno, ale v Pařížské se mu dostalo odpovědi, že je na to čekací listina. Kdežto Bechyně suverénně dodá do týdne. Má pro to někdo vysvětlení? Já tedy ne. Když to tak vezmu kolem a kolem, nechápu jediný smysl tohoto obchodu na Evropském trhu. Na západě se najde všechno, případně objedná. V Praze se jenom napíše na seznam. Nic nemají, na všechno se čeká a obchod v Pařížské vlastně jenom zabírá místo. A Tamara ještě do médií hrdě prohlašuje, že by jí nejraději koupila celou - myšleno ulici. Kdo ví, třeba jednou v budoucnu příjdeme do Pařížské a když budeme chtít obyčejný párek v rohlíku, napíšou nás na čekací listinu a do roka párek dostaneme. Díky Tamaro! Nakonec malý dárek pro prodavače - fotka dýnka a rotoru, kterou oni nevládnou: Zdroj: http://www.haroldfre...1a_4-776002.jpg A další: Zdroj: http://patek.watchpr...mage.779916.jpg No ono taky, když je něco na pořadník, čeká se na to a je toho málo, tak o to hned stoupne zájem, to je jasný a kdo na to má, tak se hned zapíše, aby mu něco neuteklo. Myslím, že PANERAI na tomhle "nedostatku" vyrostly a dneska jsou to pomalu kultovní hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 5. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2010 (upraveno) Pri dnesnim nakupu Lonzin pro brachu jsem se jen tak cvicne zeptal na Daytony v oceli. Chlapik se usmal a rekl, ze dodaci lhuta je 25 sekund. :-) Jedny s bilym cifernikem ma na krame. Pokud by je prodal, tak v nejhorsim moznem pripade je cekaci doba 5 tydnu. Takze asi tak. http://www.lervikur.no/ umi. Upraveno 5. srpna 2010 uživatelem Hasňa 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 5. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2010 Hasňa: A ukázali ti ty Daytony? Podle mě si to tady čtou a moc dobře vědí, že je jen zkoušíme... Tak třeba jestli nekecali 1 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 5. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2010 (upraveno) Myslis jako, ze si ten sedesatilety Nor, v malem norskem meste cte ceske hodinkarske forum a kalkuluje s tim, ze nejaky clen mistniho fora prijde do jeho obchodu, bude s ptat na zde prave probirane Daytony a ma tedy v zaloze pripravenou lez o jejich existenci u nej v sejfu? No,... tak mozne to je, ale svy prachy bych na to nevsadil. Upraveno 5. srpna 2010 uživatelem Hasňa 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 5. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2010 (upraveno) ... Upraveno 30. března 2011 uživatelem Chumpus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 5. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2010 Myslis jako, ze si ten sedesatilety Nor, v malem norskem meste cte ceske hodinkarske forum a kalkuluje s tim, ze nejaky clen mistniho fora prijde do jeho obchodu, bude s ptat na zde prave probirane Daytony a ma tedy v zaloze pripravenou lez o jejich existenci u nej v sejfu? No,... tak mozne to je, ale svy prachy bych na to nevsadil. Aha, tys nebyl v Carollinu, jsem tvůj příspěvek nějak špatně pochopil. Takže do Norska Rolex dodává, ale do Prahy a Německa ne... 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
systema Odesláno 10. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2010 Pan blacksteel se snažil o rádobyvtipný příspěvek, ale jinak je vedle. O lidské síle otevírající dveře: Dokáže krabička oleje pohlídat 4 rolexy, když jde prodejní asistent pro nějaký podklad k hodinkám apod.? Asi těžko. Zároveň je lidská síla otevírající Vám dveře znakem, že si nejdete koupit dva rohlíky a salám, ale kvalitní hodinky nebo jiné luxusní zboží. O pořadnících: Na ocelové Daytony je pořadník asi všude ve světě. Četl jsem tu o Ferrari atd. Na všechna Ferrari jsou čekací lhůty mezi rokem a dvěma lety. U vyjímečného kousku musí mít člověk třeba dvě-tři už v garáži. Třeba Lamborghini reagovalo na silný pokles poptávky ještě větším poklesem výroby, aby byl převis poptávky značný. (Jinak doporučuji odkaz níže) Pokud se vrátíme zpět k hodinkám, tak každý prodejce má možnost objednat počet hodinek jaký si žádá, ovšem u zajímavých kousků má smůlu, tam je určitá kvóta podle výrobce- občas prodlouží lhůtu, občas nedovolí ani objednat. Všeobecně je prodejce velmi svázán direktivou od výrobce, jak má vypadat třeba výloha obchodu apod. Jinak mě překvapil názor, že by měli mít vše na skladě. Jako proč? Vždyť je to nemožné. Možná v levném segmentu, kde Vám je cpou horem dolem a neřešíte ani finanční stránku věci. Pár lidí by si tady mělo uvědomit, že kvalitní hodinky mají složitou výrobu se značným podílem lidské práce náročnou na čas. Dále by si měli uvědomit, že nekupují rohlíky ale věc, se kterou pojí určité kouzlo a exkluzivita získaná třeba čekací lhůtou. Ta odrazuje kupříkladu různé pozéry, co mají nějakou náhodou zrovna teď peníze, překupníky nebo je třeba neumí tak rychle vyrobit. Vždyť vzpomenutý Patek klade důraz v reklamě na to, že si otec koupí hodinky, v určitém věku je dá synovi a položí základ tradice viz. ?You never actually own a Patek Philippe. You merely look after it for the next generation.? Tak proč by si nepočkal, aby syn měl vyjímečnou upomínku? Jinak když tu někdo srovnává pořadníky na Škodovky a kvalitní hodinky tak asi neví, jak složitý je třeba takový Tourbillon. Lexus LF-A si nyní můžete v Americe i koupit, volně s ním nakládat ale stále nikoli 3 4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 10. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2010 Pan blacksteel se snažil o rádobyvtipný příspěvek, ale jinak je vedle. O lidské síle otevírající dveře: Dokáže krabička oleje pohlídat 4 rolexy, když jde prodejní asistent pro nějaký podklad k hodinkám apod.? Asi těžko. Zároveň je lidská síla otevírající Vám dveře znakem, že si nejdete koupit dva rohlíky a salám, ale kvalitní hodinky nebo jiné luxusní zboží. O pořadnících: Na ocelové Daytony je pořadník asi všude ve světě. Četl jsem tu o Ferrari atd. Na všechna Ferrari jsou čekací lhůty mezi rokem a dvěma lety. U vyjímečného kousku musí mít člověk třeba dvě-tři už v garáži. Třeba Lamborghini reagovalo na silný pokles poptávky ještě větším poklesem výroby, aby byl převis poptávky značný. (Jinak doporučuji odkaz níže) Pokud se vrátíme zpět k hodinkám, tak každý prodejce má možnost objednat počet hodinek jaký si žádá, ovšem u zajímavých kousků má smůlu, tam je určitá kvóta podle výrobce- občas prodlouží lhůtu, občas nedovolí ani objednat. Všeobecně je prodejce velmi svázán direktivou od výrobce, jak má vypadat třeba výloha obchodu apod. Jinak mě překvapil názor, že by měli mít vše na skladě. Jako proč? Vždyť je to nemožné. Možná v levném segmentu, kde Vám je cpou horem dolem a neřešíte ani finanční stránku věci. Pár lidí by si tady mělo uvědomit, že kvalitní hodinky mají složitou výrobu se značným podílem lidské práce náročnou na čas. Dále by si měli uvědomit, že nekupují rohlíky ale věc, se kterou pojí určité kouzlo a exkluzivita získaná třeba čekací lhůtou. Ta odrazuje kupříkladu různé pozéry, co mají nějakou náhodou zrovna teď peníze, překupníky nebo je třeba neumí tak rychle vyrobit. Vždyť vzpomenutý Patek klade důraz v reklamě na to, že si otec koupí hodinky, v určitém věku je dá synovi a položí základ tradice viz. ?You never actually own a Patek Philippe. You merely look after it for the next generation.? Tak proč by si nepočkal, aby syn měl vyjímečnou upomínku? Jinak když tu někdo srovnává pořadníky na Škodovky a kvalitní hodinky tak asi neví, jak složitý je třeba takový Tourbillon. Lexus LF-A si nyní můžete v Americe i koupit, volně s ním nakládat ale stále nikoli velmi dobře řečeno! 1 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se