Návštěvník maxigabrielg Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Kdyby Ti to na palubce nenapsalo, že jedeš na dva válce, tak to ani nepoznáš...tak to ti celkom zavidim!
JR_2010 Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 tak to ti celkom zavidim! Sice nevím co, ale i tak se Ti nedivím...
TLD Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Nemela to odpojovani uz stara V6 3litry maxima? A lexus to myslim ma uz taky dlouho. Samo ne o 4valcu.tl
ewolucionar Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Ok 12 valec nech ma moznost vypnut 6 valcov,ale nech sa rozhodne vodic a nie elektronika..
Josef01 Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Mercedes s tím vypínáním skončil před 10 lety, Škoda začne.
sibirnaya Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 teda nevim, skoly nemam, ale podle me to bude celkem slozity zarizeni, hodne namahany, a dalsi kram, co se muze pokazit..
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 vypinanie valcov teoreticky nie je zle riesenie a pripustam, ze na 8 valcovom aute to moze byt aj znesitelne ale zo 4 valcov dva vypnut sa mi zda uz dost silny zasah mne uz vadi, ked menim 6 valcove auto za mensi 4 valec
JR_2010 Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Je třeba se zamyslet nad tím, jaký to má vlastně smysl a proč je to u toho Superba právě (a jenom) u motorizace 1.4 a do kontextu si dát ten smysl takového technického řešení u aut v kategorii která používá 8 válců.
Josef01 Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 (upraveno) Třeba to je test, zda aby lidem nestačily dva válce. Nakonec v Mazdě stačil i jen jeden válec (Wankel) Upraveno 13. května 2015 uživatelem Josef01
TLD Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Ja bych to dal na motorku a vydelame balik:) Mohla by se jmenovat treba HoTrDu. Jedes si na ctyrvalu, pohoda, prasknes tam trival a za chvilku bum dvouval, pak zatouzis po jednobuchu a prask a uz si vibrujes:) A kdyz se to osvedci, tak bych to delal i ze sestivalu:)tl
JR_2010 Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 To je právě ten mýtus, ty písty se točí všechny, takže uživatelsky nic nepoznáš, jen ty dva středové nespalují palivo, "odpojení" trvá 13 ms, "zapojení" 36 ms, proto jsem psal, že to vlastně nikdo nemá šanci ani postřehnout.
jbem Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Třeba to je test, zda aby lidem nestačily dva válce. Nakonec v Mazdě stačil i jen jeden válec (Wankel) Pokud myslíš RX8, tak tam by mělo být 2x654 (=1.3) Ja bych to dal na motorku a vydelame balik:) Mohla by se jmenovat treba HoTrDu. Jedes si na ctyrvalu, pohoda, prasknes tam trival a za chvilku bum dvouval, pak zatouzis po jednobuchu a prask a uz si vibrujes:) A kdyz se to osvedci, tak bych to delal i ze sestivalu:)tl Na motorce by to možná bylo zajimavý, kdyby se dala měnit pozice pístu, že by na čtyřválu bouchaly dva a dva (jako u dvouválu), nebo všechny 4 zaráz, hned bys měl litrovej "jednovál" :-D
Josef01 Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Jo máš pravdu 2 komory. Jednou jsem s tím jel, fakt pěkný autíčko na tu dobu a motor šlapal jako hodinky, ve výkonejší verzi to mělo nějakých 170kW, takže Superbu 1.4 by stačila jedna komora a mělo by to nižší spotřebu
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 To je právě ten mýtus, ty písty se točí všechny, takže uživatelsky nic nepoznáš, jen ty dva středové nespalují palivo, "odpojení" trvá 13 ms, "zapojení" 36 ms, proto jsem psal, že to vlastně nikdo nemá šanci ani postřehnout.nepoznam ten novy motor 1.4, ale asi tak nejakych 10 rokov dozadu som mal 8 valec ( 5,7 litra) s odpojitelnymi valcami a ver tomu, ze uplne jasne to je poznat, ked nejde na vsetkych osem valcov.
JR_2010 Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 nepoznam ten novy motor 1.4, ale asi tak nejakych 10 rokov dozadu som mal 8 valec ( 5,7 litra) s odpojitelnymi valcami a ver tomu, ze uplne jasne to je poznat, ked nejde na vsetkych osem valcov.Já Ti to věřím a věř mi Ty, že u toho 4válce to nepoznáš, spíš jsem mluvil o té filozofii, ale to bychom se v tom babrali stále dokola, on brzy vytasí koncern litrovej tříválec s 200 kW a to bude teprve téma k diskusi
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Já Ti to věřím a věř mi Ty, že u toho 4válce to nepoznáš, spíš jsem mluvil o té filozofii, ale to bychom se v tom babrali stále dokola, on brzy vytasí koncern litrovej tříválec s 200 kW a to bude teprve téma k diskusito ano, uz som zachytil nejake info o tom zazracnom trojvalci...cim nas este prekvapia, fakt uz asi jenovalec BiTurbo???
Jeremy Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Všechno to míří k tomu, že to auto bude fungovat 150 tisíc a pak se vysypou všechny tři válce najednou, všechna tři turba, chcípnou akumulátory a popraská umělá kůže na sedadlech. Během jediného týdne.Ale to už bude výrobci jedno, protože spokojená firma mezitím auto prodala nějakému důvěřivci a sama koupila nové.Zlaté nesmrtelné benzínové atmosféry..
instant Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 (upraveno) Nemela to odpojovani uz stara V6 3litry maxima? A lexus to myslim ma uz taky dlouho. Samo ne o 4valcu.tl vypinanie valcov pokial viem Lexus nepouziva, a snazi sa mu vsemozne vyhnut, hlavne pokial ide o tlak zo strany regulacie emisii. Boli rumors pred uvedenim RC-F, ale nakoniec ma motor atkinsonov cyklus a ziadne vypinanie valcov. Snazia sa tomu vyhnut, co je pochopitelne, kedze maju hybrid, ktory rovno odpoji (vypne) cely motor.. vypinanie valcov je pomerne zlozita vec generujuca problemy - zere to olej, kazi sa to.. nic co by znacka ktora si zaklada na spolahlivosti potrebovala. (vlajkova lod LS je vyhodnotene "In J.D. Power's long-term Vehicle Dependability Study, the Lexus LS has been the most reliable car for fifteen consecutive years, the most for any manufacturer, and Consumer Reports has ranked the sedan as the most reliable vehicle ever tested.") takze Atkinsonov cyklus, priame a nepriame vstrekovanie sucasne atd. Ale zase, fyzika sa och.at neda, vid turbobenziny v Toyote aj v Lexuse.. dobre uz bolo z japoncov odpajanie valcov pouziva(la?) Honda, ale pokial viem mali s tym velke problemy a v USA ich to aj cosi stalo. Ok 12 valec nech ma moznost vypnut 6 valcov,ale nech sa rozhodne vodic a nie elektronika.. toto by si mu vazne urobil? furik ti do ruk a nie volant.. Mercedes s tím vypínáním skončil před 10 lety, Škoda začne. Já Ti to věřím a věř mi Ty, že u toho 4válce to nepoznáš, spíš jsem mluvil o té filozofii, ale to bychom se v tom babrali stále dokola, on brzy vytasí koncern litrovej tříválec s 200 kW a to bude teprve téma k diskusi ja myslim ze to prave bude uz koniec akychkolvek diskusii Upraveno 13. května 2015 uživatelem instant
sch7 Odesláno 13. května 2015 Nahlásit Odesláno 13. května 2015 Ano ja mám volvo XC90 2,5T a uz 280t a stale drzak..... Ale proto volim operativni na jeden rok Superb III
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se