Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@African

ty sazis jednu pecku za druhou, Vlasto 🙂

takovej odpurce VW koncernu ..

V cem je nesmrtelne? Co je tam za motor? To, ze smrtelnost auta muze byt kus od kusu (i kdyz nekde s vyssi pravdepodobnosti), to se urcite shodneme

A za rok ti napisu, jak to je s T7, ted je jeste brzy 🙋🏼‍♂️

PS: a to jsem svoji 6.1 fakt miloval..

Odesláno (upraveno)
2 hours ago, Murphy97 said:

@African

ty sazis jednu pecku za druhou, Vlasto 🙂

takovej odpurce VW koncernu ..

V cem je nesmrtelne? Co je tam za motor? To, ze smrtelnost auta muze byt kus od kusu (i kdyz nekde s vyssi pravdepodobnosti), to se urcite shodneme

A za rok ti napisu, jak to je s T7, ted je jeste brzy 🙋🏼‍♂️

PS: a to jsem svoji 6.1 fakt miloval..

Já nejsem odpůrce VW koncernu, vždyť máme přeci taky jeden kousek od nich 😆 Samozřejmě se shodneme, že můžeš chytit blbej a dobrej kus asi v každé modelové řadě. Já jen upřímně píšu co slyším ze všech stran, od automechaniků, majitelů, až po prodejce v Rakouských bazarech 😁, že těm novým transportérům se zrovna moc nevede, navíc když staré poctivé transportery jim nasadily laťku hodně vysoko. Tady vedle ve firmě mám tůze velkého fanouška VW, na stará auta nedá dopustit, ale T6 ho tak vyškolila, že letos poprvé objednává Vita od MB. Nevím tedy jestli si tedy zrovna s MB pomůže, ale chce to zkusit. Takže pokud jsi happy a tvoje auto je bezporuchový dříč, jen ti to přeji 👍 Ale zkazky tedy slyším drsné...my s Taigem zatím jednou doladit volné víčko nádrže, seřídit zámek kufru a kontrola brzd, protože tam něco vrzalo...děcké nemoci. Servisák mi ale bokem řekl, ať mě ani nenapadne najíždět na jednu olejovou náplň víc jak deset tisím km, jinak můžeme mít turbo v sedmdesáti v čoudu a víc se toho v té 1,5 může podělat. Když to prý budeme ale dodržovat, jedná se vcelku a bezproblémový motor. Dříve ty Taiga běhali po servisech prý mnohem častěji, dnes už je hodně věcí vychytáno. No bůh s námi, co si budeme povídat, ta auta v dnešní době to je jeden velký vtip...:cheers:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem African
Odesláno

BiTDI z těhle let je vše, jen ne spolehlivý motor. Kvůli blbému EGRu se umí zadřít i kolem kila a mění se komplet. 

• Like 1
  • Dát hlas 2
Odesláno
54 minutes ago, exBURN said:

BiTDI z těhle let je vše, jen ne spolehlivý motor. Kvůli blbému EGRu se umí zadřít i kolem kila a mění se komplet. 

Klasika 2.0 TDI je asi provláklejší spolehlivostí, dal bych ji přednost, ale znám BiTDI na která se třista tisíc nesáhlo... takže je to ve hvězdách 🙈 

Odesláno

Ještě jsem si vzpomněl že tam stál tenhle fešák, ale ten měl již dělaný motor, na druhou stranu záruka po opravě rok na celé auto. Zdají se mi ty auta levnější než u nás? Pokud jsou tedy s plnou historií, servísované ve VW a nebourané....

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

No, zanedlouho bude v aukci na totalcar..... dneska jsem jim podepisoval svolení se sprostředkováním prodeje a zítra posílám palubní dokumentaci, ORV a druhý klíč 😁

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno
14 minutes ago, Gustaf said:

No, zanedlouho bude v aukci na totalcar..... dneska jsem jim podepisoval svolení se sprostředkováním prodeje a zítra posílám palubní dokumentaci, ORV a druhý klíč 😁

A vybíráš, vybíráš? Všechno špatné k něčemu dobré, také bych chtěl nový vůz :guitar:

Odesláno
před 27 minutami, African napsal:

A vybíráš, vybíráš? Všechno špatné k něčemu dobré, také bych chtěl nový vůz :guitar:

Vybírám vybírám... zítra jedu omrknout Tiguana i Cupru, ať mám přímé srovnání.. 

Odesláno
před 15 minutami, Gustaf napsal:

Určitě...😉

Terramar bude mít pro tebe malý, nebo spíš špatně využitelný, kufr. Jeho maximální udávaná kapacita je po posunutí zadních sedaček do přední polohy a to se vzadu moc dobře sedět nedá. Praktičtější je kombík Leon Sportstourer.

• Dát hlas 1
Odesláno

Moc by mě zajímalo, jak to v přímém srovnání uvidíš ty. Každý máme jiné oči. Pokud nutné nepotřebuješ vyšší posez anebo světlou výšku pro parkování u obrubníků, tak za rovný milion na stole v českých můžeš mít tristatřicetikoňové auto s automatem, 4x4 a ještě praktické na převoz věcí.

https://marketplace.cupraofficial.cz/search?drive=Všech+kol&gear=Aut.+DSG6&gear=Aut.+DSG7&hp=min%3A300&stock-cars=true

Odesláno (upraveno)
Před hodinou, juk napsal:

Moc by mě zajímalo, jak to v přímém srovnání uvidíš ty. Každý máme jiné oči. Pokud nutné nepotřebuješ vyšší posez anebo světlou výšku pro parkování u obrubníků, tak za rovný milion na stole v českých můžeš mít tristatřicetikoňové auto s automatem, 4x4 a ještě praktické na převoz věcí.

https://marketplace.cupraofficial.cz/search?drive=Všech+kol&gear=Aut.+DSG6&gear=Aut.+DSG7&hp=min%3A300&stock-cars=true

Cupra Leon je krásný auto, ale právě že vyšší posez je jednou z podmínek, pak ještě 4x4, tažné a panorama 😉😁 no uvidím. Tedy máme půjčeny od táty Peugeot 508 gt a vůbec nechápu, jak se tam dolů může složit. A vylézt je taky peklo...i pro mě 🤣

On Tiguan taky nemá kufr bůhví co. Ale je fakt, že když jsem mel jen lepicí sadu, tak to kufr hodně zvětšilo. Spolu s posuvnou lavicí to bylo snad jen o 30l méně než O4 Rs, co jsem měl předtím.

Musím vyzkoušet a dám vědět.

• Like 1
Odesláno
před 9 minutami, Gustaf napsal:

Cupra Leon je krásný auto, ale právě že vyšší posez je jednou z podmínek, pak ještě 4x4, tažné a panorama 😉😁 no uvidím. Tedy máme půjčeny od táty Peugeot 508 gt a vůbec nechápu, jak se tam dolů může složit. A vylézt je taky peklo...i pro mě 🤣

On Tiguan taky nemá kufr bůhví co. Ale je fakt, že když jsem mel jen lepicí sadu, tak to kufr hodně zvětšilo. Spolu s posuvnou lavicí to bylo snad jen o 30l méně než O4 Rs, co jsem měl předtím.

Musím vyzkoušet a dám vědět.

Aut je spousta. Užívej si vybírání a jsem zvedavej kam se posuneš 😀

• Like 1
Odesláno
před 3 minutami, juk napsal:

Aut je spousta. Užívej si vybírání a jsem zvedavej kam se posuneš 😀

Díky 😉 👍 u mě bohužel je výběr zúženej. Jsem totiž fanda koncernu. Tak nějak vládne spokojenost, tak nemám důvod měnit.

U škoda je pouze Kodiaq a ten se mi nelíbí, takže fakt se rozhodnutí asi mezi těmito dvěma vozy.

Jeden rodinný pohodar v podobě Tiguana R-line 142kw nebo sportovně ladenejsi Cupra Terramar....

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Tak jsem zpět 😄 projel sem 3 autosalony. V prvním měli jen Cupru, pak presun do druhého, kde měli jak Cupru, tak Tiguana (ale v socialní hybrid verzi, která vypadala na první pohled kekelně - a ještě hnusně zelená), pak třetí, kde měli přesně toho R-line, co chci.

Cupra: dělaná do sportovna, jak karoserií, tak vnitřkem, což je patrné i z posedu za volantem. Je nižší než Tiguan, což ale uvnitř zas tak nejde poznat. Při mých 187 cm úplně v pohodě místá nad hlavou... jak vepředu tak vzadu. Určitě je uvnitř menší na zadních sedadlech. V předu ani tak ne, ale tam pocit menšího místa dělá větší středový tunel. Kufr, je menší, ale dostačující na běžný provoz. 2x ročně na dovolenou bych tam asi věci sbalil. Neviděl jsem variantu bez rezervního kola, který zabírá velikou část kufru. Tam by to bylo určitě mnohem lepší. Při posunu zadní lavice dopředu (pro zvětšení místa) už to měli děti na zadních sedačkách tiptop.

Shrnuto: Prostě emoce jako blázen, není to tuctové auto. Krásné jak venku tak uvnitř. Spousty parádních detailů, kvalita zpracovaní na vysoké úrovni. Pro normální cestování a jízdy s rodinou po výletech a nákupy super. Vyšší posez, ale subjektivně ne tolik, jako v Tiguanu. 

Tiguan: Už od pohledu větší auto, ale to je i na papíře. Ještě v bílé perleti, která ho zvětšuje opticky (Cupru jsem viděl jen v černé, pak modré a šedé). Při sednutí dovnitř opravdu pohodlné a prostorné. Na všech postech. Posez klasicky vyšší. Kufr byl také ve varientě s rezervou, takže rozdíl jsem úplně neshledal oproti Cupře. Navíc nešlo dát dno o patro níže, páč tam byl zabudován subwoofer od soudsystému. Ale to je vše o specifikaci. Bez rezervy bude kufr větší, to je jasný.

Takže jsem na tom stejně jako předtím....v prdeli. Nejraději bych oboje :D Teď opravdu nedokážu říct, jaký vzít. 

emoce vs praktičnost

• Like 1
Odesláno
před 13 minutami, Gustaf napsal:

Tak jsem zpět 😄 projel sem 3 autosalony. V prvním měli jen Cupru, pak presun do druhého, kde měli jak Cupru, tak Tiguana (ale v socialní hybrid verzi, která vypadala na první pohled kekelně - a ještě hnusně zelená), pak třetí, kde měli přesně toho R-line, co chci.

Cupra: dělaná do sportovna, jak karoserií, tak vnitřkem, což je patrné i z posedu za volantem. Je nižší než Tiguan, což ale uvnitř zas tak nejde poznat. Při mých 187 cm úplně v pohodě místá nad hlavou... jak vepředu tak vzadu. Určitě je uvnitř menší na zadních sedadlech. V předu ani tak ne, ale tam pocit menšího místa dělá větší středový tunel. Kufr, je menší, ale dostačující na běžný provoz. 2x ročně na dovolenou bych tam asi věci sbalil. Neviděl jsem variantu bez rezervního kola, který zabírá velikou část kufru. Tam by to bylo určitě mnohem lepší. Při posunu zadní lavice dopředu (pro zvětšení místa) už to měli děti na zadních sedačkách tiptop.

Shrnuto: Prostě emoce jako blázen, není to tuctové auto. Krásné jak venku tak uvnitř. Spousty parádních detailů, kvalita zpracovaní na vysoké úrovni. Pro normální cestování a jízdy s rodinou po výletech a nákupy super. Vyšší posez, ale subjektivně ne tolik, jako v Tiguanu. 

Tiguan: Už od pohledu větší auto, ale to je i na papíře. Ještě v bílé perleti, která ho zvětšuje opticky (Cupru jsem viděl jen v černé, pak modré a šedé). Při sednutí dovnitř opravdu pohodlné a prostorné. Na všech postech. Posez klasicky vyšší. Kufr byl také ve varientě s rezervou, takže rozdíl jsem úplně neshledal oproti Cupře. Navíc nešlo dát dno o patro níže, páč tam byl zabudován subwoofer od soudsystému. Ale to je vše o specifikaci. Bez rezervy bude kufr větší, to je jasný.

Takže jsem na tom stejně jako předtím....v prdeli. Nejraději bych oboje :D Teď opravdu nedokážu říct, jaký vzít. 

emoce vs praktičnost

Ty máš ale těžkej život😜.

• Haha 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...