Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

No já jako mladé střevo po střední koupil své první auto, ČR původ Citroen Saxo 1.5D od koncesionáře. Rozuměl jsem tomu kulové - resp. neznal jsem ani základy (okna, sundat gumy, koberce atd... atd... ). Napadlo mě aby udělal geometrii, a dostal jsem papír že vše OK.

No domluvili jsme se a já začal jezdit, po pár měsících jsem na dálnici přejel nějakou větší příčnou nerovnost (panel) a čelní sklo se v levém horním rohu odlepilo a začalo dovnitř profukovat ... na benzince jsem zjistil, že můžu vyndat prst ven z auta ... :-)

Tak jsem zajel do nějakého servisu, s dotazem co s tím ? Borci to zvedli nějak kolem toho chodili a že se jim to nezdá ... no po pár minutách mě frajer říká : "to máte klasickou skládačku, lego" , říkám co to je ? a on Hele vidíte tady tu čáru na podvozku ... a ona tam fakt byla za předním podběhem přes celou šířku auta.

Odstrojily se A sloupky a tam kupa kitu ... no já myslel , že mě trefí ... poslední kontrola byla VIN  a to bylo vyraženo obstojně ručně a převařené ... (na první pohled laika ok...

Dopátral jsem přes pojištovnu atd.. že auto bylo likvidováno jako totálka na předek - je to dlouhá pohádka , ale se šťastným koncem...

Můj známý právník ho donutil ke převzetí auta a podepsání uznání dluhu a pak soud (znal soudkyni) takže první kolo bez jeho přítomnosti se přezkoumávalo jestli to nepodepsal pod nátlakem (130kg týpek) ... po cca 1,5 roce cash doma (hrozba zase známým právníka, exekucí na jeho majetek) - náklady na právní dokumenty cca 4000,-, 4% z částky podání na soud ... dostal jsem kupní cenu + 4% co byly na podání ...

A to jsem šel zkratkou přes uznání dluhu - kdyby to mělo jít na soudní znalecký posudek tak by byla pohádka delší a možná i bez šťastného konce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři

Ty tam naopak musíš sto ještě namotat, jinak ti to nikdo neuvěří :lol2: Já mám na svým auťáku taky malé nájezdy, okolo dvaceti ročně, protože používám i jiná auta.

Jj, zázrak velebnosti... :D tak já mám 2008 rv a najeto 150tkm, tak proto ty nájezdy za 3 roky nepobiram...kord takovyma autama...

Odkaz ke komentáři

Bmw jsem nezkoušel,ale je pravda že lenochy chytneš i u jiných značek, ale zavolal jsem o město dál a informace byli na světě. U žádné značky se mi zatím nestalo,že by mě neřekli km a zdali bylo auto u nich servisováno pravidelně a jestli bylo havarované. Např u Subaru a Mitsubishi mě vyjmenovali každý šroubek co se kdy měnil,jsem docela koukal.

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...