Návštěvník vwtyp11 Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 Mam dotaz a jelikoz nevim kam to dat tak to zkusim tady: Muze me prislusnik policie pokutovat za to ze mam nalepenou proslou dalnicni znamku aniz bych vjel na zpoplatnenou dalnici? Umyslne pisu na placeny dalnicni usek. Diky za Vase nazory.Ano, muže.
Xenomorfus Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 Jeste mne napadlo, nez se to tady zacne flambovat, kdo ma a nema pravdu, tak to ustanoveni samozrejme nevychazi ze zakona o zpoplatnenych komunikacich, ale (cituji ze zakona) :- ustanovení §34 odst. 3 vyhlášky č. 341/2002 Sb., které stanoví, že v zorném poli řidiče nesmí být žádné předměty, které by mu ztěžovaly výhled, s výjimkou schválených označení na skle vozidla. Takze kdyz narazis na blba, mas smulu...
Tom19 Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 Tá vyhláška bola zrušená paradoxne vyhláškou č. 341/2014 Sb. Dané ustanovenie, ktoré si spomenul MALO iné znenie:"V zorném poli řidiče nesmí být umístěny žádné předměty (např. okrasné a upomínkové předměty), které by omezovaly výhled řidiče všemi směry, s výjimkou schválených označení určených k umístění na skla vozidla."Takže sa to týkalo napr: zatmavenia skla nad prípustnú hodnotu, použitie rôznych necertifikovaných nálepiek ktoré zúžia výhľad čelným sklom, zavesenie predmetov ako sú ružence, osviežovače vzduchu na spätné zrkadlo, ale takisto aj ich položenie do výhľadu vodiča. Neviem naisto kde sa lepí v ČR známka, ale asi to bude ako u nás, čiže pravý horný okraj čelného skla z pohľadu vodiča, čiže miesto ktoré nebráni výhľadu vodiča do všetkých smerov. Ale vodič má podľa §21e ods.1 písm. d zákona č. 13/1997 Sb. povinnosť "odstranit díl kupónu prokazujícího úhradu časového poplatku na viditelném místě ve vozidle, jakmile jeho platnost skončila". A naň nadväzuje §42a ods.2 toho istého zákona, podľa ktorého sa vodič dopustí priestupku tým že " neodstraní díl kupónu prokazující úhradu časového poplatku z viditelného místa ve vozidle bez zbytečného odkladu po skončení platnosti tohoto kupónu."Je mi ľúto ale je to priestupok. Ak si to neriešil v blokovom konaní, tak v nasledujúcom správnom konaní by sa mohlo riešiť spojenie "bez zbytečného odkladu" ale neviem ako dlho si jazdil s tou nálepkou.
Pavelpu27 Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 (upraveno) Já bych to - jako ostatně všechno - poslal do správka a pak bych se snažil něco si načíst, případně to uhrát jinak. Kdyžtak pošli SZ, něco ti poradím. Upraveno 8. listopadu 2015 uživatelem Pavelpu27
laskajefajn Odesláno 8. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2015 Pavle: pravnik je v klidu tak mam pry zustat taky. Blby je ze to bylo s Fabii se kterou jezdi zena. No uvidime. Kazdopadne dekuju vsem za nazory.
laskajefajn Odesláno 9. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2015 Ještě k tomu včerejšku jsem zjistil že se jedná o § 21e zák. č. 13/1997 kde v odstavci d) je napsáno že řidič v systému časového zpoplatnění je povinen odstranit díl kupónu prokazujícího úhradučasového poplatku na viditelném místě vevozidle, jakmile jeho platnost skončila. Takže pokuta hrozí pouze a jen na dálnici. Na technicky stav mimo dálnici to stěží někdo může dát, jelikož ta známka je nalepená tak jak má být. Takže zcela určitě nebrání ve výhledu. Ano, pokud jich tam budu mít 10 nad sebou, tak to už je o něčem jiném. To mi bylo "řečeno" mimo soutěž. Není to z mé hlavy
Radek124 Odesláno 9. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2015 S tou implikací "Takže pokuta hrozí pouze a jen na dálnici." bych byl opatrný - pokuty lačnej fízl může za překážku ve výhledu operativně považovat cokoliv mimo homologovaných částí vozu (tedy i přísavkové GPS a kamery) a předmětů krytých výjimkou, jako je právě platná dálniční známka. Uplynutím platnosti výjimka pro známku končí - a ve správním řízení bude na Tobě prokázat, že Ti ve výhledu skutečně nebránila (znalec by vysypal z rukávu výhledové úhly předepsané k homologaci atd.), nebo že doba uplynulá mezi skončením platnosti a silniční kontrolou byla šikanózně krátká. Místo hledání výmluv bychom si spíš měli uvědomit, jaká buzerace a sprostota je samotný princip "zpoplatnění silnic a dálnic" (jedno jestli prostřednictvím jakýchsi samolepek, snímání RZ a nebo instalací korupčních krabiček) osobákům, když státu víc a všichni bez rozdílu na totéž přispíváme s každým litrem legálně natankovaného paliva - a příslušným způsobem tvrdě útočit na politiky a poslance, kteří měli drzost tohle "dodatečné zdanění" tankodromů zavést a dál šroubovat...
pavel23 Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2015 Respektive od 2015 je to tak, ze pokuta za vylepenou neplatnou dalnicni znamku (je jedno, zda se jede po dalnici) je max. 5000,- kc. Naprosto přesně napsáno. Ptal jsem se kluků z dálničního. Na skle může být nalepena pouze platná dálniční známka. Jinak právníci jsou vždycky v klidu ,za to je platíme. Kyž prohraješ oni to za tebe platit nebudou.
pavel23 Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2015 zákon č.13/1997Sb. § 21ePovinnosti řidiče vozidla v systému časového zpoplatnění(1) Řidič vozidla v systému časového zpoplatnění je povinena) uhradit časový poplatek a přilepit prováděcím předpisem určený díl kupónu prokazující úhradu časového poplatku celou plochou na viditelném místě ve vozidle, vyznačit údaj o registrační značce vozidla na kupónu prokazujícím úhradu časového poplatku,c) na požádání předložit ke kontrole příslušníku Policie České republiky (dále jen "policista") nebo celníkovi díl kupónu prokazujícího úhradu časového poplatku,d) odstranit díl kupónu prokazujícího úhradu časového poplatku na viditelném místě ve vozidle, jakmile jeho platnost skončila.(2) Prováděcí právní předpis stanoví vzory kupónů, místo, kde musí být ve vozidle přilepen díl kupónu, způsob jejich vyplňování, způsob jejich evidence a u kupónů s kratší dobou platnosti než jeden rok způsob vyznačení počátku doby jejich platnosti. Pismeno d) na telefonu mi to nějak nejde podtrhnout.
laskajefajn Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2015 (upraveno) Presne tak "v systemu casoveho zpoplatneni" tzn.ze kdyz me zastavi na neplacenem useku tak dalnicni prosla znamka byt MUZE. Nezavisle na sobe konzultovano s Dopravni Policii Zlinskeho kraje. Ze by to kazdy vykladal jinak? Upraveno 11. listopadu 2015 uživatelem laskajefajn
Návštěvník vwtyp11 Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2015 odstranit známku trvá jak dlouho? 3 dny nebo 3 vteřiny?!...
Gustaf Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2015 taky si říkám... a tady sou o tom 4 stránky..
Radek124 Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2015 (upraveno) 2laskejefajn: A Ty nevíš že "Dopravní policie Zlínského kraje" s oblibou používá "mozkové myšlení" , tiskovou mluvčí nevyjímaje?Jestli se chceš odvolávat na tuhle bandu bezmozků, pak si tu známku fakt radši sloupni, protože ten samý den Tě za totéž libovolný z nich v klidu oflastruje... PS: "Vozidlem v systému časového zpoplatnění" se rozumí ne "auto na placené dálnici", ale takové na které se nevztahuje povinnost platit mýto jiným technickým způsobem, tj. tuším osobák/dodávka do 3,5t. Onen "systém časového zpoplatnění" pro tebe nezačíná vylepením kupónu, ale je to pojebaný právní eufemismus sráčů z MD pro trvalou klasifikaci auta, za které jako majitel smíš platit mýto formou vylepování předplacených dálničních známek. Sorry že Ti tu musíme suplovat právníky, když ten Tvůj je brzda... Upraveno 11. listopadu 2015 uživatelem Radek124
Mechac Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2015 Pojďme se bavit o něčem jiném :-) V pondělí jsem se svezl s BMW i3 a musím říct, jak se mi to auto nelíbí, o to zábavnější ve městě je. Ten zátah je nečekaně silný, pružnost 30-80kmh neuvěřitelná a starty ze světel lehce tvoří úsměv na tváři. Navíc s náhonem na zadek (o čemž jsem nevěděl), nedochází k žádné ztrátě přilnavosti, vzhledem k těm úzkým pneumatikám. Pro mě velké překvapení. Jediná škoda je cena, kde u nás není forma dotace, jako v jiných zemích EU, kde je možné s tou dotací auto koupit za půlku.
Radek124 Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2015 Elektrická ještěrka i trolejbus mají při rozjezdu taky nečekaně silný "zátah vocpod", jde o vlastnost všech elektromobilů a (nezpackaných) hybridů Jiná věc je že v i3 bych se možná ani nerozjel, jak bych se v něm krčil a styděl za to do jak hnusného pekáče jsem vlezl...
Hasňa Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2015 Ja jsem divnej, ale me se i3 libi. Na rozdil treba od X6, nebo X4. i3 vypada skutecne moderne, i vevnitr a kdyz jsem vedle toho zastavil ve svem Fordu Ka z roku 99, tak ta i3 vypadala jako kosmicka lod vyspelejsi civilizace.
Andrew Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2015 Pánové, nemáte/měli jste tady někdo Z4ku? Přemýšlím o něčem pro zábavu a SLK už jsem měl...nebo nějaké další tipy? Cena tak 500-800KKč, 2011+, km do 40-50KKm, raději bych 4 místa, ale ty nebývají tak stylový. Kabriolet sice není podmínkou, ale stýská se mi (na léto) po větru ve vlasech, uvažoval jsem ještě o 911, ale tam jsme cenově o hodně výš Díky za případné reference, či tipy...
panedge Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2015 Ja jsem divnej, ale me se i3 libi. Na rozdil treba od X6, nebo X4. i3 vypada skutecne moderne, i vevnitr a kdyz jsem vedle toho zastavil ve svem Fordu Ka z roku 99, tak ta i3 vypadala jako kosmicka lod vyspelejsi civilizace.Jel jsem v i3,ale s vnitrkem jsem mel trosku problem,plasty mi nepripadly nejak moc cool za tu cenu,co se to prodava.Jinak do mesta fajn povoz.
Tondaa73 Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2015 Pánové, nemáte/měli jste tady někdo Z4ku?....neměl jsem vlastní, ale párkrát jsem za volantem seděl.....a jestli máš figuru jako Karel z avataru (nebo já), tak budeš muset jezdit stylem "loket z vokna", je totiž neuvěřitelně malá/úzká...
Andrew Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 11. listopadu 2015 (upraveno) ....neměl jsem vlastní, ale párkrát jsem za volantem seděl.....a jestli máš figuru jako Karel z avataru (nebo já), tak budeš muset jezdit stylem "loket z vokna", je totiž neuvěřitelně malá/úzká...No Karlovi, kterému se říká Roman, protože je romantik, podobnej asi docela jsem Ale když o tom přemýšlím, tak oproti Tobě (čerpáno z fotek DBSPCH, nebo jak se ten spolek jmenuje) budu asi menší Upraveno 11. listopadu 2015 uživatelem Andrew
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se