RomanP Odesláno 6. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2018 To souhlasím, ale 95 s nulovým obsahem etanolu v podstatě nekoupíš a stovku nevyužiju. Výkon mému motoru nepřidá a ekonomický to vyjde hůř, něž aditiva. Neberu teď sezónní auta, tam je to jasný proč na zimu tankovat 100. Na druhou stranu jsem před časem v nějakém článku o zakarbonování přímovsřikových motorů četl, že před testem používali palivo bez etanolu, aby ho zaneřádili víc. Takže možná v nových motorech těch 5% určitou čistící schopnost jako vedlejší účinek má. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 pokud jde o vliv nových paliv a aditiv na provoz osobního auta, těžko říct. Rozhodně to není tak že by se něco změnilo nějak radikálně. Moje zkušenost je z trošku jiného oboru. Na malotraktoru mám nádrž z Trabanta. Kdo to zná, ví že jde o jednoduchou "motocyklovou" konstrukci, nádrž vysoko, dole je uzávěr a palivo teče samospádem bez čerpadla. Trabant má ještě na tom uzávěru odkalovací kalíšek neboli skleničku, malou plastovou nádobku se sítkem kde se zachycují nečistoty. Obvyklý stav je asi takový, že když se odhodláte to jednou za čas vyčistit, kalíšek na závitu drží tak že ho musíte odšroubovat kleštěma. A tak to je asi 40 let. Pak jednou přijdu a zjistím že je to tam všechno nějak mokré a mastné. Osahávám co se uvolnilo, co prasklo a on se ten kalíšek na závitu viklá. Zvětšil se. Čím jiným by to mohlo být než složením paliva? Samozřejmě do toho beru benzin u levných pump, je tam dvoutakt Jawa 250, to spálí cokoliv, byl stavěný na 80 okt. A druhá zkušenostje podobná. Zahradní kultivátor Mountfield, takové ty rotující motyčky. Motor je americký B&S, velice jednoduchý čtyřtaktní "stabilák"který se vyrábí s malými změnami asi od války. Po mnoha letech používání jsem pozoroval že hůř startuje, což jsem připisoval stáří a opotřebení. Až jednou, po zimní odstávce jsem nenastartoval vůbec. Nepomohlo ani vstříknutí benzinu do sání. Zjistil jsem že nefunguje palivové čerpadlo v karburátoru. Jeho gumová membrána byla ztvrdlá a zkroucená. Krátké namočení v benzinu problém vzápětí vyřešilo, jenže stačí pár týdnů odstávky a zas se to opakuje. Když vyschne benzin v karburátoru, membrána přestane fungovat. Výměna za novou pomohla jen na krátko. Benzin z toho asi něco vymočí a ono to ztvrdne. Ale v tomhle případě pomáhá aditivum VIF. Nejdřív jsem dal silnější dávku a dál už normální, stroj startuje bezvadně. Po zimě stačí tři zatáhnutí za startšpagátek. Krásně pravidelně to běží, asi to líp dává palivo. Jak to je s čistícím účinkem nevím, ještě jsem neměl důvod něco rozebírat. A taková zajímavost, jinak to smrdí z výfuku. Asi jako kdysi před mnoha lety. Čichová paměť je zvláštní věc. Takže VIF dávám do zásobního kanystru kde mám benzin pro zmíněné stroje, pro motorovou pilu a křovinořez. A občas i do auta. Na něco to rozhodně funguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří_99 Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 (upraveno) Hele kluci, kdyz se tady tak resily ty gumy. Dostavam se nejak do pasti. Musim koupit nove, ale ztracim se. Okoli do me huci (vcetne pneuservisu) ze super jsou cinske Nexen apod. Ja si nasel nejake celorocni Michelin Cross cosi... Nevim presne. Podle testu a recenzi prej top celorocni. Ja mel takove gumy vzdy jako ptakovinu, ale pry uz je to nekde jinde. Nicmene vsichni mi tvrdi jak je to zbytecne (cena), tak nevim. Utracet samo zbytecne nechci. Rozmer je 235/65 R17 XL. Jezdim jen mesto, parkrat do mesice dalnice, kdy jedu 135-140 a kdyz chci predjet, pres 180 stejne nejdu.. Jsou ty celorocni fakt takova blbost? Upraveno 7. října 2018 uživatelem Jiří_99 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 Tak najprv sa zbav toho XL. To je uplne zbytocne pokial nechodis vecne pretazeny.Mam info od jedneho tipka, ktory ich ide davat uz na druhe auto, ze uplna pohodka. Byva na dolniakoch, cize snehu a ladu pomenej. Beznu zasnezenu cestu zvladnu tiez. Do extremu to samozrejme nie je. A volaju sa crossclimate. Sent via IPoAC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 Tak najprv sa zbav toho XL. To je uplne zbytocne pokial nechodis vecne pretazeny.Mam info od jedneho tipka, ktory ich . . .Pohodka to je do momentu způsobené nehody, kdy se přijde na to, že na voze o tovární hmotnosti X byly nasazeny pneu které mají udávanou nosnost Y kg. Ono to souvisí i s rychlostí, kdy je ten index nosnosti . . . kurwa píšu jak Karlos . . . a co je mě do toho jak je který "tipek" na tom s rozumem a odpovědností, že jo, sorry. No nic, mnoho šťastných km bez nehody a na pohodku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 Pohodka to je do momentu způsobené nehody, kdy se přijde na to, že na voze o tovární hmotnosti X byly nasazeny pneu které mají udávanou nosnost Y kg. Ono to souvisí i s rychlostí, kdy je ten index nosnosti . . . kurwa píšu jak Karlos . . . a co je mě do toho jak je který "tipek" na tom s rozumem a odpovědností, že jo, sorry. No nic, mnoho šťastných km bez nehody a na pohodku.Co to splietas? Pisem nieco o hmotnostnom indexe? Uz si videl bezne auto, kde je predpisana XL pneumatika?To ze Xlka su tazsie, viac hucia a pre bezne auto uplne zbytocne je proste fakt. Teba do tipka nic, ale Jiri sa pyta na skusenosti s danou pneu. Mozem len sprostredkovat od cloveka co ich ma na 200 konovom aute s pohananou jednou napravou a vozi v nom rodinu... ty si ako prispel? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mvxmilivnx Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 Chapu to spravne, ze kdyz stary bavko budu po sezone zazimovavat mam natankovat sto oktanovy benzin aby bio slozka petadevadesatky nezalepíla vsechno? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 No tak zaprvé jsem se omluvil. Za druhé by mě zajímalo jak jsi z toho postu vydedukoval že se jedná o běžné auto? Jediný údaj co píše je rozměr 235/65/17 XL. Ty z toho poznáš na jaké auto to má být? Ja teda ne, ale třeba nám to objasní. Možná si pod pojmem XL představuješ kdovíjaký offroad vybavení, ale takto mají vyrobci značené pneu s vyšším nosností. A tyto jsou vyžadovány i pro běžné auta, stačí aby to bylo suv. Asi tak. Jinak kombinace - hlavně levně - týpek říkal - mi připomíná že jsme pořád stará dobrá východní Evropa, nic ve zlým kluci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 XL znamena zesilena bocnice. Jinak univerzaly, pokud neresis hory a tak, sou v poho. CR-V sme dostali od dealera na uni a pohoda. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 To co píše Pepa o motorech zahradní techniky jsem vlastně psal hned úvodem.Eliminuju aditivem vliv etanolu. Porovnání moderního motoru se sekačkou kulhá, ale mám stejný pozitivní pocit, jako lidi se sekačkama. Motor je tišší a o trošku líp jde do otáček. Čistit vstřiky jsem u nafty za 10 let provozu nepotřeboval, ale prý se to Vifem dá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 No prosi, dělám chytrýho a přitom tak napůl blbě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miramax Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 Co to splietas? Pisem nieco o hmotnostnom indexe? Uz si videl bezne auto, kde je predpisana XL pneumatika?To ze Xlka su tazsie, viac hucia a pre bezne auto uplne zbytocne je proste fakt. Teba do tipka nic, ale Jiri sa pyta na skusenosti s danou pneu. Mozem len sprostredkovat od cloveka co ich ma na 200 konovom aute s pohananou jednou napravou a vozi v nom rodinu... ty si ako prispel?Já mám docela běžné auto, škodu superb II, a ano, v TP mám předepsané pneu xl. Radost mi to nedělá protože v jejich vlastnostech máš pravdu, ale pokud nechci riskovat že pojišťovna nebude plnit, tak na nich holt jezdím. Odesláno z mého SM-G960F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 Halejc s těma pojišťovna a (ne)plnením. Možna kecam kraviny, ale nejni to tak, že aby pojišťovna odmítla plnění, musela by se prokázat přímá souvislost mezi povahou nehody a charakterem neshody? Jinými slovy, že např. ty non-XL gumy významně k nehodě přispěly? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 Vyrobca predpisuje XL gumy? A na suberba? Neni to len chyba v zapise? Prip. v alternativnych rozmeroch nie je zapis bez toho xl? Inac to je fakt pekne blbe...Ja mam tiez obute zimne XL ale len preto, ze som ich dostal k autu. Presne jak pise sibir, tieto moderne celorocky su do nasich juznejsich okresov uplne na pohodu. A par ciest na lyze tiez zvladnu. Ked som mal 2 skodove udalosti (ako poskodeny) tak mi ani pri jednej nikto na pneu nepozeral. Pravda, policia prizvana nebola, skoda bola mala iba na plechoch. A obuty mam rozmer, ktory je na moje auto vyslovene povoleny, ale pan prislusnik ho pri prepise auta zabudol prepisat do noveho TP... takze podla nasich zakonov mam vlastne nelegalne obutie a nemal by som mat ani STK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří_99 Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 Diky za zkusenosti. Tohle mi celkem staci. A jak je to v Rakousku s tema colorocnima, nevime? Vim, ze nemeckym cetnikum se to moc nelibi.. Jinak auto je dvou a ctvrt tunove suv s psanym XL, takze bych to na ty gume urcite chtel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 Jiří, to je na Rko? To je 4 Matic? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 Jsem se koukal a i na V60 máme psaný XL gumy a jsou tam obutý. Ad pojišťovna bych řekl že škody jako plechy to nikdo zkoumat nebude, ale už jsem viděl šetření smrtelné nehody a tam to je o něčem jiném. Nehledě na nehody s velkou škodou jako způsobit řetězovou na dálnici, strefit blbě extra drahou káru na světlech a tak.Nebo si dovedu představit že způsobím nehodu, pojišťovna odmítne plnění ve výši jaké by si poškozený představoval (auto veterán, následky na zdraví) a poškozený se začne u civilního soudu dožadovat peněz, pak cokoliv v nepořádku na autě viníka bude přitěžující, speciálně pokud by to bylo v přímé souvislosti. Ta nosnost vozidel je docela nic moc, když to je u auta 400 kilo, tak dva 110kg borci a hej, tu laminátovou podlahu do toho v pohodě dám . . . a vem ještě dva pytle lepidla . . . a jsem přes nosnost raz dva, schválně se koukněte kolik mají obyčejné auta.Ale já jsem známá hysterka, berte to tak že si tady povídáme co kdyby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří_99 Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 (upraveno) Jiří, to je na Rko? To je 4 Matic?Ano. Ano. Odkud vis, jake mam auto?? Upraveno 7. října 2018 uživatelem Jiří_99 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 Hele, já bych byl na číny opatrný, vlastní zkušenost nemám, ale od kamaráda jsem slyšel o zcela tragických Goodride, to byly úplně vyhozené peníze (předokolka/2t auto/letní). Co třeba nějaké Hankooky nebo Klebery, Kleber je střední cesta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří_99 Odesláno 7. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. října 2018 (upraveno) Ja prave chci ty Micheliny, ale vsichni mi vali do hlavy jak je to k nicemu pac celorocni. Me se ale libi, tak se ptam na zkusenost..Edit: jak jsem psal, nechci ale zbytecne utracet, pac jedna ta Michelinka stoji cca 3,5k+ a pokud by to byly spatne gumy... Upraveno 7. října 2018 uživatelem Jiří_99 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se