Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já nic přestavovat nehodlám - ale můžeš mi prosím tedy KONEČNĚ říct, co způsobilo tedy těch 25kW rozdíl u 25d a 30d verzí M57? Už se tě na to ptám asi pět stránek a stále jsi mi neodpověděl. Psal jsi turbo, vačky, písty... V tom to není, ty jsou stejné. Tak co tedy? Já to opravdu nevím, chci to vědět a ty jsi říkal, že to víš, tak prosím... :)

sibir: no já ti to nepovím, já doufám, že nám to konečně poví jirka...

To je jednoduchý v 30d a 35d je víc trpaslíků na otáčení klikovkou než v 25d :clap: . Těžko ti něco vysvětlit, když máš jako pomocníka google. Já už na tohle téma nebudu diskutovat, když ty máš na věc svůj názor. Běž si do autorizovaného servisu koupit např. vstřikovače na 30d. Bez VINu ti před tebe položí 4 kousky, každý je jiný a vyber si :) (jen teorie-bez VINu ti nic neprodají). Takže part no. z ETK ti je nanic :) . Je to jen informativní číslo dílu, které se potom dělí na několi dalších parametrů.

Odesláno

jirka404: Tvůj způsob diskuze se mi zamlouvá, nejdřív do ní s vervou vlezeš, pak všem vysvětlíš, že jsou blbci (mimo jiné proto, že se koukli na gůgl), na několikrát opakovanej dotaz, ať nám to teda jako odborník vysvětlíš, napíšeš něco o trpaslících a ukončíš diskuzi:)

Odesláno (upraveno)
Takže part no. z ETK ti je nanic :) . Je to jen informativní číslo dílu, které se potom dělí na několi dalších parametrů.

Až doteď ti to docela šlo. Teď však bohužel nemáš úplně pravdu. Děláme servis na motocyklech BMW přes 12 let a ETK, které je shodné pro motocykly i auta, (dále i pro Mini a Rolls Royce), používáme téměř každý den. Pokud zadáš číslo ETK dílu u kteréhokoliv jiného typu vozidla, než do kterého byla součástka opravdu montována (ročník, modelová řada), systém okamžitě nahlásí, "Tento díl není na tomto vozidle namontován" a nedovolí ti jej ani objednat, i když je vyobrazen na konkrétní montážní sestavě. (Starší verze ETK (přeloženo - Elektronického katalogu náhradních dílů) tuto možnost vždy úplně nepodporovaly.

Pokud klikneš pravým tlačítkem myši na konkrétní díl v řádku pod grafikou, vyskočí ti nabídka "možnosti". Jednou z nich je "použití". A tam se po kliku ukáže, na kterých vozidlech je ten který díl použit. Konkrétně, na jaké modely a ročníky a v jakém počtu. Pokud se druh dílu měnil v průběhu kalendářního roku, tak i konkrétní (od-do) měsíce. Pokud se číslo dílu z jakéhokoliv důvodu měnilo v průběhu výroby a díl přesto zůstával stejný, je za číslem dílu velké písmeno "A", které naviguje k informaci, že díl má již nové číslo. Aktuální číslo dílu je buď v řádku pod starým označením, nebo se k němu opět dostaneme cestou přes "Možnosti". Podle VIN je samozřejmě vyhledávání dílů efektivnější. V tom s tebou naprosto souhlasím...A že na pultě v servise neprodají bez zadání VINu díl, je dle mého soudu správné. Hlavně proto, aby předešli zdlouhavému vracení materiálu nebo peněz. Zákazníků, kteří vlastně nevědí co potřebují je totiž pořád dost.

Zde http://www.realoem.com/bmw/select.do odkaz na starší on-line verzi v českém jazyce. Ceny v USD doporučuji brát s rezervou. My máme On-line přístup přes diagnostiku a rovněž každý měsíc aktualizované pevné ETK v PC od Renocar Brno, který nám na něj každý měsíc posílá technika.

Upraveno uživatelem Cyril
Odesláno

jirka404: Tvůj způsob diskuze se mi zamlouvá, nejdřív do ní s vervou vlezeš, pak všem vysvětlíš, že jsou blbci (mimo jiné proto, že se koukli na gůgl), na několikrát opakovanej dotaz, ať nám to teda jako odborník vysvětlíš, napíšeš něco o trpaslících a ukončíš diskuzi:)

Promiň, ale když vidím, že,(nechci použít staré české pořekadlo) tak raději debatu ukončím. Jak můžu někoho přesvědčitk když má svoji pravdu? Já ty díly X let objednával a měl jsem je v ruce, takže bych asi měl vědět "která bije" , ale nemám chuť o tom přesvědčovat někoho, kdo tomu nevěří. Je to jako náboženství - někdo věří, někdo ne :) .

Odesláno

Ja nemam zadnou svou pravdu. Naopak si myslim, ze jsem byl velmi pristupny diskusi a vecne argumentoval. Tys pri kazdem nazoru, ktery byl jiny, nez tvuj rekl, ze to nema cenu.

Misto toho jsi zacal mluvit o nejakem prevrtavani, coz je vec stara vic nez 15 let a nijak to s dotazem nesouvisi.

Ale objednavej si dily dal, delej si prestavby, drzim ti palce a sobe taky, aby se zadne z mych bmw neobjevilo v servise, kde carujes ty...

Odesláno

Až doteď ti to docela šlo. Teď však bohužel nemáš úplně pravdu. Děláme servis na motocyklech BMW přes 12 let a ETK, které je shodné pro motocykly i auta, (dále i pro Mini a Rolls Royce), používáme téměř každý den. Pokud zadáš číslo ETK dílu u kteréhokoliv jiného typu vozidla, než do kterého byla součástka opravdu montována (ročník, modelová řada), systém okamžitě nahlásí, "Tento díl není na tomto vozidle namontován" a nedovolí ti jej ani objednat, i když je vyobrazen na konkrétní montážní sestavě. (Starší verze ETK (přeloženo - Elektronického katalogu náhradních dílů) tuto možnost vždy úplně nepodporovaly.

Pokud klikneš pravým tlačítkem myši na konkrétní díl v řádku pod grafikou, vyskočí ti nabídka "možnosti". Jednou z nich je "použití". A tam se po kliku ukáže, na kterých vozidlech je ten který díl použit. Konkrétně, na jaké modely a ročníky a v jakém počtu. Pokud se druh dílu měnil v průběhu kalendářního roku, tak i konkrétní (od-do) měsíce. Pokud se číslo dílu z jakéhokoliv důvodu měnilo v průběhu výroby a díl přesto zůstával stejný, je za číslem dílu velké písmeno "A", které naviguje k informaci, že díl má již nové číslo. Aktuální číslo dílu je buď v řádku pod starým označením, nebo se k němu opět dostaneme cestou přes "Možnosti". Podle VIN je samozřejmě vyhledávání dílů efektivnější. V tom s tebou naprosto souhlasím...A že na pultě v servise neprodají bez zadání VINu díl, je dle mého soudu správné. Hlavně proto, aby předešli zdlouhavému vracení materiálu nebo peněz. Zákazníků, kteří vlastně nevědí co potřebují je totiž pořád dost.

Zde http://www.realoem.com/bmw/select.do odkaz na starší on-line verzi v českém jazyce. Ceny v USD doporučuji brát s rezervou. My máme On-line přístup přes diagnostiku a rovněž každý měsíc aktualizované pevné ETK v PC od Renocar Brno, který nám na něj každý měsíc posílá technika.

Ale já myslím, že se v názorech nerozcházíme. Číslo dílu je katalogové, VINem se upřesní typ, Protože jeden motor může mít několik variant. Jako příklad - napínák na řemenici klimy E39

3 různé možnosti.

Odesláno

Jako vrchol tveho experstvi uvedu to, ze se celou dobu bavime o motoru M57 a abys mi ukazal rozdil, tak postnes fotky N57...

No vidíš a proto považuji tuto debatu za bezpředmětnou. Postnul jsem foto starého převrtaného 57 a nově zkonstruovaného 57 aby byl vidět ten rozdíl a ty z toho uděláš aféru :) . Kdybych to býval věděl přidal jsem k tomu vysvětlující komentář. Nicméně jsem potěšen alespoň tím, že jsi po 4 stránkách debaty konečně vzal za své, že ten starý 57 je opravdu převrtán :D .

Odesláno

Slibuji, že toto je už můj poslední příspěvek na toto téma, jednak vidím, že ty schopen diskuse absolutně nejsi a jedeš si jak kolovrátek neustále to stejné, nic konkrétního neřekneš a jen mlžíš a dvak je to určitě pro ostatní disktující absolutně nezáživné téma.

Abych shrnul v bodech tvé příspěvky. Sice už poněkolikáté, ale stále nejsi schopen se vymáčknout:

- byl vznesen dotaz, jaký je rozdíl mezi dvěma výkonovými verzemi jednoho a toho stejného motoru M57.

- láska, já, ještě tuším někdo, jsme se shodli, že nejspíše jen v elektronice, ale že to nevíme, protože se v tom nevyznáme

- přišel jsi ty, vykřiknul, že rozdíly jsou obrovské a zase zmizel

- já se tedy zeptal jaké jsou ty rozdíly

- a ty, že to je převrtaná 2500.

- doteď nechápu, proč jsi to napsal, protože to je jednak trochu zavádějící info, protože M57 s objemem 3000 je na trhu od 1998, M57 s objemem 2500 přišla až v roce 2000. Většina produkovaných M57 však byla v objemu tří litrů a to jak vznikla nebo nevznikla s touto debatou naprosto nesouvisí, ještě vzhledem k faktu, že poslední 2500 M57 byla v E60 devět let zpátky.

- znovu jsem se tedy zeptal, jaký je rozdíl mezi dvěma 3.0 M57 s různými výkony - 145 a 170kW

- na to jsi napsal, že rozdíl je tak velký a k tomu přiložil obrázky M57 a N57. Což je opět naprosto mimo mísu, protože N57 nikdo neřešil, protože to je o dost jiný motor a my se od začátku bavíme jen a pouze o M57 s různými výkony ve stejné generaci vozu. Já ti na to poslal nákresy 145kW M57 a 170kW M57 - byly stejné.

- opět jsem se z tebe snažil dostat, jaký je tedy rozdíl mezi 145kW a 170kW verzemi M57

- na to jsi napsal, že rozdíl je v turbu, pístech, vačce, ventilech...

- já na to opáčil, že se mi to nezdá a srovnal jsem v ETK dva vozy s těmito výkony. Než mě napadneš, že ETK nic neznamená bez vin, tak podotýkám, že jsem jak 325d tak 330d měl zadány konkrétně s konkrétními vin. Díly byly stejné. A jelikož nejsi jediný, kdo tady nakupuje originální díly v BMW, tak i já z vlastní zkušenosti vím, že prodejci za kasou nic jiného než toto nedělají, takže tvá představa, že ti donesou tři různé díly a ty si pak v teple své dílničky zkoušíš, který je ten pravý, je naprosto zcestná. Prostě když máš VIN, tak ti ETK vyhodí takový a takový díl a u konkrétních VINů pro 325d a 330d s M57 jsou ty díly, které jsi uvedl totožné. Screenshoty mám uložené, takže není problém toto dokázat.

- znovu jsem se tě tedy zeptal, když jsou tedy ty tebou zmíněné díly totožné, co tedy udělá ten rozdíl 25kW? Jestli pouze elektronika, nebo je tam ještě nějaký další rozdíl...

- pak už od tebe následovala jen snůška posměšek, jak teoretizuji u googlu, poznámky o trpaslících a že jedinou pravdu máš ty, protože nakupuješ originální díly a víš to.

- tak jsem tě znovu požádal, abys mi tedy konečně řekl ty rozdíly mezi 145kW a 170kW stejného motoru.

Bohužel dosud jsem se ty rozdíly od fundovaného odborníka, jakým jistě jsi, nedozvěděl, i když jsem tě několikrát zdvořile žádal.

Prosím tě tedy naposled - jaké jsou rozdíly v motoru u 145kW verze motoru M57 a 170kW verze toho samého motoru. Mnohokrát děkuji.

Odesláno

m.n. Já myslím, že se nedočkáš :D Jirka tady často píše jako fundovaný odborník s mnohaletou praxí, ale tím to většinou skončí. Asi nejsme dostatečně zkušení aby se s náma byl ochoten bavit ;)

Odesláno (upraveno)

Slibuji, že toto je už můj poslední příspěvek na toto téma, jednak vidím, že ty schopen diskuse absolutně nejsi a jedeš si jak kolovrátek neustále to stejné, nic konkrétního neřekneš a jen mlžíš a dvak je to určitě pro ostatní disktující absolutně nezáživné téma.

Prosím tě tedy naposled - jaké jsou rozdíly v motoru u 145kW verze motoru M57 a 170kW verze toho samého motoru. Mnohokrát děkuji.

Sleduju tenhle rozbroj už od začátku a docela sem se bavil :D je pravda, že argumentace Jirky mi přijde dost mimo. Tak jsem se ptal taťky jaký že je ten rozdíl. Řek mi, že je to opravdu jenom v elektrice, a důvod je prý ten, že v některých zemích (třeba Itálie) jsou na auta s těmahla motorama velký pojistky tak ten motor v Mnichově vzali a trošku ho přiškrtili. Jinak je to stejný motor. Jako příklad mi dal tatka 525i a 523i, že u těch motorů to BMW dělalo stejně. Neni to z mojich vědomostí - musel sem se zeptat, jednak abych to sám věděl protože mě to zajímalo a druhak aby se to nějak vyřešilo tady.:)

EDIT: Zkrátil sem citaci aby to nebylo jak plakát.

Upraveno uživatelem Z. Paul
Odesláno

Takže nachipovat 325 na výkon 180kW je otázka napojení blbě řečeno na noutas.Je to tak? Jen se ptám,dělat to samozřejmě min.první rok nebudu a uvidime jak to pujde za plynem :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...