Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Já už na nový auto zanevřel. Fakt se mi to nechce splácet a ani platit i když by kačky byly. Mám 16 let starou Mareu s pětiválcem a stála 21k a mám ji třetím rokem. Pár věcí se na tom dělalo (klima, čepy) ale stálo to pár korun. Až se rozsype, tak koupím další. Stejně to mám domlácené z Brna od kikotů co neumí parkovat atd. Takhle to nechám stát přes noc kdekoliv a je mi to fuk. Spíš uvažuji že si k ní pořídím třeba Barchettu na lítačku a výlety v létě. Ale je fakt že já obecně nemám nový auta rád, takže jsem zaujatý :-)

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já už na nový auto zanevřel. Fakt se mi to nechce splácet a ani platit i když by kačky byly. Mám 16 let starou Mareu s pětiválcem a stála 21k a mám ji třetím rokem. Pár věcí se na tom dělalo (klima, čepy) ale stálo to pár korun. Až se rozsype, tak koupím další. Stejně to mám domlácené z Brna od kikotů co neumí parkovat atd. Takhle to nechám stát přes noc kdekoliv a je mi to fuk. Spíš uvažuji že si k ní pořídím třeba Barchettu na lítačku a výlety v létě. Ale je fakt že já obecně nemám nový auta rád, takže jsem zaujatý :-)

Ja som mal Mareu 1.9 a bolo to dobre auto. Pravda, ked som do toho sadol a zviezol sa po troch rokoch od predaja, tak uz by sa mi do toho nechcelo. 5val vsak bude urcite na tom lepsie. Dvojicka s barcou je super napad, 1.8 je fajn motor. Ja mam teraz Fiat Coupe 1.8 a ked ho mas v dobrom stave, tak ide o velmi prijemne zvezenie.

Odkaz ke komentáři

Mam dotaz na zkusenejsi. Magistrat mi poslal Vyzvu provozovateli vozidla k uhrazeni urcene castky za prekroceni rychlosti, kterou jsem beze sporu spachal.

Rovnou uvadeji cislo uctu na uhradu pokuty a kdyz pokutu uhradim do 15ti dnu, tak vyzvu odlozi a nezaznamenaji body.

Prijde mi to dost zvlastni, prestupek jsem jednoznacne spachal, jsem si toho vedom a obejde se to bez bodu? To mi nepripada uplne koser, mel bych za svuj prestupek zaplatit i odectenim bodu, ne?

Jeste by me zajimalo, co si predstavit pod pojmem odkladu? Zaplatim a casem to na me nekdo vytahne? Ten termin me trosku desi... 

Predem dekuji za vysvetleni.

Odkaz ke komentáři

Mam dotaz na zkusenejsi. Magistrat mi poslal Vyzvu provozovateli vozidla k uhrazeni urcene castky za prekroceni rychlosti, kterou jsem beze sporu spachal.

Rovnou uvadeji cislo uctu na uhradu pokuty a kdyz pokutu uhradim do 15ti dnu, tak vyzvu odlozi a nezaznamenaji body.

Prijde mi to dost zvlastni, prestupek jsem jednoznacne spachal, jsem si toho vedom a obejde se to bez bodu? To mi nepripada uplne koser, mel bych za svuj prestupek zaplatit i odectenim bodu, ne?

Jeste by me zajimalo, co si predstavit pod pojmem odkladu? Zaplatim a casem to na me nekdo vytahne? Ten termin me trosku desi... 

Predem dekuji za vysvetleni.

Tak se dojdi na policajty udat at je to koser :death:
Odkaz ke komentáři

Super, takže vono moc nejde o bezpečnost. Hlavně prostě vybrat prachy... Sjupr to tu funguje

Jo, Jo. Kdyby k pokutě dostal ještě pár bodů, tak na silnici bude hned bezpečněji. ;)

A jak to souvisí s fungováním státu jsem nějak nepobral...

Edit: Teď koukám, že jsem vlastně pouze zopakoval to, co řekl Hasňa, no. :)

Upraveno uživatelem 323GT
Odkaz ke komentáři

hasna: Ja na system prece nenadavam, jen mu nerozumim. Precti si muj prispevek znovu...

Zkousel jsem volat na magistrat a pry je vinik opravdu nezajima a odlozi to po zaplaceni a uz to nebude nikdo dal resit ani se v tom rejpat.

Opravdu jde asi jen o to vybrat penize. Skoda, napomenuti jsem rozhodne potreboval a uznavam svoji chybu. Prijde mi vsak, ze financni odpustek a vlastni uvedomeni je malo...

Uprimne bych jezdil podle predpisu urcite vic, kdybych prisel o nejake body jako uz se mi to stalo v minulosti a bal jsem se o papiry. To jsem jezdil fakt na dvacitce dvacet, coz po zaplaceni teto pokuty opravdu delat nebudu... Ted to sliznu, ale pisu to uprimne...

Odkaz ke komentáři

Uprimne bych jezdil podle predpisu urcite vic, kdybych prisel o nejake body jako uz se mi to stalo v minulosti a bal jsem se o papiry. To jsem jezdil fakt na dvacitce dvacet, coz po zaplaceni teto pokuty opravdu delat nebudu... Ted to sliznu, ale pisu to uprimne...

Ale vždyť těch důvodů, proč jezdit podle předpisů, je přeci daleko více (a důležitějších) než to, že mi hrozí ztráta bodů nebo přímo řidičáku.

Zkus zapřemýšlet, ono to třeba půjde.

Odkaz ke komentáři

323GT: To je demagogie a uplne odboceni z meho komentare, nemam problem s uvahou proc jezdit bezpecne a domnivam se, ze tak i jezdim. To, ze je nekde ctyricet a jedu tam padesat nebo rozjetej z Nemecka jedu z Rozvadova 150 na dalnici nepovazuji za uplne nebezpecne jednani.

Muj komentar mel za cil rici, ze paklize je to u nas takhle nastavene, tak povazuji bodovy system za naprosto zbytecny.

No nic, jdu poslat odpustek. :)

Odkaz ke komentáři

323GT: To je demagogie a uplne odboceni z meho komentare, nemam problem s uvahou proc jezdit bezpecne a domnivam se, ze tak i jezdim. To, ze je nekde ctyricet a jedu tam padesat nebo rozjetej z Nemecka jedu z Rozvadova 150 na dalnici nepovazuji za uplne nebezpecne jednani.

Muj komentar mel za cil rici, ze paklize je to u nas takhle nastavene, tak povazuji bodovy system za naprosto zbytecny.

Já už jen napíši, že o bezpečnosti nepadlo v mém příspěvku ani slovo...

To je asi vše. :cheers:

Odkaz ke komentáři

Ale já nemám potřebu bodů pro to, abych JÁ jezdil bezpečně. Já jezdím dokonce i bez napomenutí. Jen mě štvou lidi jenž jezdí kolem našeho baráku 70-90km/hod. U těch fungují body, jelikož to udělají 3x a příště pojedou busem. Takže mě opravdu mrzí, že se k tomuto stát takhle staví.

Upraveno uživatelem exBURN
Odkaz ke komentáři

Tak přeci jen ještě něco. Ono to možná vysvětlí to, proč pouze pokuta a žádné body.

Nevím o kolik jsi překročil rychlost, ale do 5 km/h v obci a do 10 km/h mimo obec je, dle bodového systému, za 0 bodů + pokuta..

Odkaz ke komentáři

exBURN: presne, ja pouzivam primeru k sobe, ale jde o princip

323GT: Namerili mi 63km/hod vs. povolenych 50 km/hod, takze trest je na miste :)

Tak zajdi na magistrát, kousni se jim ve futrech s tím, že neodejdeš do doby, než Ti ty dva body nepřipíší. Sám říkáš, že Ti to pomůže jezdit více podle předpisů.

Nezapomeň sem pak napsat, jak jsi dopadl... :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...