Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Point s udrzbou u Lexusu - relativne lacny olej a spotrebaky /opakujem relativne/. Ked som sa prvykrat pozrel na fakturu aky tam ide olej, uvidel som "Toyota Motor Oil", tusim 5W-30. Cize rovnaky gumidzus ako ine Toyoty. Slusne. Cena bola nejakych 12-13eur za liter..? Verim ze sa dal najst aj lacnejsi, ale tak u mna to nebolo take horuce. Spotreba oleja pocas jazdy virtualne ziadna.

Do embecky ma nutili liat Castrol Turbo SLX Ultra Maganevimco za tisic korun/32eur liter. A to si este pasicek potiahol pocas jazdy - asi to bol slusny matros tak mu chutil. Ale kym to fungovalo, nemal som co ine tomu autu vytknut. Zdochol na aktivovane softverove kurvitko v deviatom roku zivota. Tak som ho jeden vecer zobral na tiche miesto a dostal pazbou kres kompjuter, nech sa viac netrapi. A hlavne mna.

Teraz mi to nedalo pozriet sa do navodu, co ide do mojho aktualneho Lexusa.. a kua, Toyota Motor Oil :) Inac kto ste cez japoncov, link na specifikaciu oleja Toyota 5W-30, ten myslim ide do vacsiny vozitiek tejto značky. Oleje robi pre Toyotu Esso /Exxon/ LINK

+ vsimnite si cislo poslednej strany navodu na pouzitie... srandisti su to. a zeru surove ryby

post-4112-0-83502300-1396909115_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za reakce, já auto nemám v plánu kupovat (ani na to nemám :D ), ale jak všichni nadávají, že takové nové auto, tím myslím 2012+, když např uvedu konkrétní modely a to audi A4/MB CLA/BMW 5/Škoda octavia III RS atd. je finanční sebevražda, tak by mě to zajímalo, kolik to vyjde ročně.

Odkaz ke komentáři

BMW X5 2009 3,0d 230PS - akt. 220t km - 5 let/100t km servis zdarma

BMW X5 2011 3,0d 245PS - akt. 120t km - 5 let/100t km servis zdarma

vobe X5 zatim bez problemu, leje se do toho jen volej, ten do kila neplatis, brzdovy desky a kotouce se teda platej, ale zadny extra dardy. na prvnim se menily loziska ve 180t km na kolech, ca 8 litru za vobe, ale to uz nedelal autorizak. jinak pohoda.. tlumice puvodni, motor ani elektronika zadny problem.

gumy jezdime zasadne matadory neRunFlat, tzn 3tis za gumu zimni a 2,6 za gumu letni ca.

Odkaz ke komentáři

Jeremy: Sibiř píše o matadorech, tam máš letní Hectorry 2 - 245/40 R 18 XL 97 Y za +/- tři litry/ks :) . Já kupoval na S8 R19 za 3.500,-Kč/ks, nějak mě to netížilo, když jsem najel do 8.000km ročně, vesměs za hezkého počasí, takže jsem značku úplně neřešil.

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři

Hele ten Matador je takovej přijatelnej ekvivalent, ale za předpokladu že to dáváš na 4x4 což já jsem měl. Kdybych to měl dát na pozdější Báwo na zadek, tak určitě neváhám připlatit. Ale jak píšeš, rozdíly v cenách na rozměr 18/19" jsou v různých značkách propastné. Mimochodem, na BMW jsem měl Dunlopy a maximální spokojenost.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...