Duke650 Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 Tiez nie som pepan, len som na to volne nadviazal. Apropos spolahlivost: Zatial som nevidel nejaku rozumnu statistiku. TUV report zahrna len cast poruch a je diskutabilne ako velmi relevatna vzorka sa donho u jednotlivych znaciek premieta. O Forde Amerika nema vyznam sa bavit, to su ine auta. Ale rovnako ako si Nemci kontroluju dizajn u Skody, tak Americania vo Forde Nemecko. Zoznam o co prichadzas bol trochu zrovnavaci, ale to je jedno. TUV report je známý právě tím, že zahrnuje největší vzorek - všechna auta, která ten rok šla na technickou. Vypovídací hodnota jejich statistiky je rozhodně vyšší než takové to JPP (jedna paní povídala) "Jen část poruch" je snad OK - jde o stejné typy závad u všech značek, takže nezvýhodňuje Forda proti MB. Design evropských modelů Fordu v žádném případě Amíci neovlivňovali, vygoogluj si jména lidí zodpovědných za design Focusu, Mondea, Fiesty atd, jejich evropský původ a absolvované evropské školy... u nejnovějšího nedávno představeného globálního modelu focus si tím ale už nejsme jistý :-( tam je to uvnitř docela divočina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aldo Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 Přátelé, uvažuji o nějaké 4x4 do které by se pohodlně nasedalo a zatím mě nejvíc zaujal Tiguan a Kaškaj... Co vy na to? A co YETI? Ale já prd vím, jak se do něj nasedá, akorát vím, že se mi líbí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 Když 4x4 tak subaru, za cenu slušnějšího játyho nebo holého tigvana dostaneš dospělnou 4x4 s velkým kufrem (forester - outback)... Já si nejspíš pořídím starej fiat 500 abych se naučil jezdit pomalu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emte Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 TUV report je známý právě tím, že zahrnuje největší vzorek - všechna auta, která ten rok šla na technickou. Vypovídací hodnota jejich statistiky je rozhodně vyšší než takové to JPP (jedna paní povídala) "Jen část poruch" je snad OK - jde o stejné typy závad u všech značek, takže nezvýhodňuje Forda proti MB. Design evropských modelů Fordu v žádném případě Amíci neovlivňovali, vygoogluj si jména lidí zodpovědných za design Focusu, Mondea, Fiesty atd, jejich evropský původ a absolvované evropské školy... u nejnovějšího nedávno představeného globálního modelu focus si tím ale už nejsme jistý :-( tam je to uvnitř docela divočina Nehovorim, ze TUV nie je to najlepsie co mame. Tiez si ho rad pozriem, ale beriem ho trochu s rezervou, lebo uspesna STKcka neznamena, ze auto nemalo/nema 1000 drobnych otravnych poruch, atd. Ked uz pozeras TUV report, je podla mna lepsie pozerat porovnania podla najazdenych km. Ad dizajn: Nechcem sa o tom sporit, ale trochu viem ako to chodi. V Skodovke su tiez CZ-SK dizajneri, ale mantinely su tam jasne nastavene od Nemcov a dizajn schvaluju tiez Nemci. Verim, ze presne tak je to vo Forde. Sefdizajner je ostatne American(rovnako ako jeho predchodcovia), ktory sa, ako si spravne podotkol, podielal na dizajne europskeho skvostu VW New Beetle. Ad M-B: Mne nejde o pocit z vlastnictva. Mal som moznost vyskusat mnohe Benzy a vo vsetkych okrem A triedy som mal pocit perfektneho vyhotovenia, luxusu. Ked ich porovnam s BMW, ktorych auta su take neohrabanejsie, sportovejsie, M-B je perfect gentleman Audi je potom uz pomerne nuda o Mazde, Nissane, Forde ani nehovorim. A neberte to v zlom, mam tieto thinkers choice Mazdy a Fordy rad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emte Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 Přátelé, uvažuji o nějaké 4x4 do které by se pohodlně nasedalo a zatím mě nejvíc zaujal Tiguan a Kaškaj... Co vy na to? Moj tip na zamyslenie Mazda CX-7. Ma dobre hodnotenia a konecne ma aj rozumnu motorizaciu. http://www.topgear.com/uk/mazda/cx-7/verdict http://fwd.five.tv/cars/off-road/mazda-cx-7 Do terenu radsej nie: - Honda CRV ma v dieslovej verzii svetlu vysku len 15,5 cm. Navyse ako jedina nema haldex, ale nejaky zastaralejsi system. - Ford Kuga svetla vyska len 17,5 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 (upraveno) Zkusenost jednoho z mych nejblizsich pratel. Ford Mondeo kombi 2.O TDCI r.v. 2003 aktualne stoji v garazi s najetymi cca 75 tis km - ceka na prodej. Proste jedete a najednou vam v krizovatce , zatacce ( dosadte jak je libo ) chcipnul. Vzdy odtazen do znackoveho servisu - myslim ze 5x - pak jim dosla trpelivost. V servisu nejdriv menili palivovy filtr plus cisteni cele palivove soustavy, pry spatna nafta. To nepomohlo. Pak menili nejaka cidla , bez vysledku. Pokud se nepletu poslednim krokem mely byt vstriky a to uz bylo moc..... A ty ceny za blbe napojeni na diagnostiku ktera nic neodhalila. Verte nebo ne , ten clovek si uz Forda nekoupi.... Odradilo to i mne i kdyz osobne proti Fordu nic nemam. Ty posledni maji slusny design ,hlavne fiesta.... Jinak urcite bych tyto problemy nevztahoval na Fordy obecne. Je to jen zkusenost kamarada. Bohuzel nikoho s funkcnim Fordem ve svem okoli neznam. Upraveno 26. dubna 2010 uživatelem Dantechno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 Ty vole Dane, jeden clovek s jednim Fordem v tvem okoli zpusobil, ze vysledek tvoji osobni statistiky je, ze 100% Fordu je nespolehlivych a 100% majitelu je nespokojenych. Mezi nama, me se nikdy nesypal ani Renault (mel jsem predchozi generaci Clia), ani Focus (mel jsem soucansou generaci pred fejsliftem). Oboji bezna stredni auta svych trid. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 Když 4x4 tak subaru, za cenu slušnějšího játyho nebo holého tigvana dostaneš dospělnou 4x4 s velkým kufrem (forester - outback)... Já si nejspíš pořídím starej fiat 500 abych se naučil jezdit pomalu. A jako bonus budeš jezdit s outbackem za 13 litrů,to je taky príma Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 (upraveno) Ty vole Dane, jeden clovek s jednim Fordem v tvem okoli zpusobil, ze vysledek tvoji osobni statistiky je, ze 100% Fordu je nespolehlivych a 100% majitelu je nespokojenych. Mezi nama, me se nikdy nesypal ani Renault (mel jsem predchozi generaci Clia), ani Focus (mel jsem soucansou generaci pred fejsliftem). Oboji bezna stredni auta svych trid. Neber me tak vazne. Pribeh je sice pravda ale jak pisu samozrejme to nemuzes vztahovat na znacku Ford kompletne. Holt mel smulu na konkretni vuz coz se muze stat u jakekoliv automobilky, i premiove - neco o tom vim. Ale s tou statistikou jsi to spocital spravne. Rad ji casem rozsirim, bohuzel aktulane je to takhle. Upraveno 26. dubna 2010 uživatelem Dantechno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 A jako bonus budeš jezdit s outbackem za 13 litrů,to je taky príma To je docela dobre mozne... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 A jako bonus budeš jezdit s outbackem za 13 litrů,to je taky príma 13 se dá, když ušetříš za servis dýzlového ekonoma Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 Přátelé, uvažuji o nějaké 4x4 do které by se pohodlně nasedalo a zatím mě nejvíc zaujal Tiguan a Kaškaj... Co vy na to? nejsem samozřejmě odborník jako Táda aj., Tiguana máme doma a maximální spokojenost, jezdíme za 8l nafty, když na to šlapu 10l, není to samozřejmě žádné pravověrné 4x4, ale co potřebuješ na sněhu nebo šotolině vyjede pokud to není tankodrom, haldex se sepne, když je třeba... pohodlně se vystupuje, nastupuje, kufr přijatelný, žádný problém, velká spokojenost. šel bych být tebou do výbavy track&field, přece jenom jsi skoro horal a u ní jsou vyšší nájezdová úhly + jakástakás ochrana pod motorem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 My máme ve firmě cca 40 aut, z toho je cca 40% Mazda (2,3) 40% Ford (Focus, Mondeo) a zbytek všechno možné. Nejméně se sypou Mazdy (respektive u nás není jediná Mazda, která zůstala někde viset díky poruše), ale mají největší spotřebu . Základem spolehlivosti u většiny aut je ale zbavit se auta po 80 tis. km. Solidní statistiku ma ADAC a to jsou čísla s naprosto vypovídající hodnotou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wave ceptor Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 Tak já osobně proti Fordu nic nemám , mě se líbí moc Fusion. Mám však kamaráda automechanika ke kterému jezdim už 20let na servis , a ten mi říká že Ford má někdy závady nad kterými zůstává rozum stát, něco jako píše Dantechno, a že to hodí na diagnostiku a všechno je ok. Říká že tam oxiduje elektoinstalace, a je problém vůbec najít závadu...Já osobní zkušenost nemám , a myslím si že každá značka může mít poruchy, zvlášt když je to "páteční" kus jak z oblibou říká kámoš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 Bohuzel nikoho s funkcnim Fordem ve svem okoli neznam. To je vděk za můj odvoz tam i z5 ze srazu v Práglu...? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 To je vděk za můj odvoz tam i z5 ze srazu v Práglu...? Mimo tehle jizdy o tvem Galaxy nic nevim - z toho jsem si netroufal delat zavery. Ale podle tve reakce jsi spokojeny.. Aby to nevyznelo spatne, pouze jsem prezentoval zkusenost cloveka kteremu verim.... Byla to spis takova zajimavost - zadny soud. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 Pět služebních fordů u mně v práci... střídá se na nich tak 20 řidičů.... 5 let jejich služby.... pokojenost, bez závad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 13 se dá, když ušetříš za servis dýzlového ekonoma Tím bych si nebyl tak jistej,při nájezdu 30 tisíc km za rok,činí rozdíl mezi naftou(7l na sto) a benzínem(13l na sto) cca 70 tisíc Kč.Za řekněme 3 roky ušetřím na palivu kolem 200 tisíc,nevím co by se mi muselo podělat na dieselu abych tuhle cifru dal za servis.Jinak nic proti Subaru,sou to skvělý auta,až na tu spotřebu.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 Tak na moderním common-railu se můžou typicky poděla vstřiky - od 10tis za kus... Spousta věcí Subaru jde celkem dobře zplynovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamondking Odesláno 26. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2010 Subaru jde celkem dobře zplynovat. Tado, dobrý..zplynovat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se