Návštěvník maxigabrielg Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Keby to bolo také jednoduché, že len s farbou mám starosť, tak som šťastný. A taktiež som v štádiu, že finálne rozhodnutie je na mne. Žene, "je to jedno"...Ide mi hlavne o to, že ide o nie málo peňazí a toto auto kupujeme na dlhšiu dobu. A teda s tým súvisí spoľahlivosť, kvalita motora a pod. Benzínová 1.6 s turbom v nissane je pre mňa absolútne neznáma. Viem, že klasika atmosféra v mitsubishi je takmer bezproblémová a v podstate sa tomu motoru nemá čo stať. Avšak koníky má lepšie QQ a to ma celkom lákachapem....tak aby sa to teda aj tebe pacilo, tak spominany Cactus motoricky nestaci... a co ten akoze Jeep, novy Renegade? Atraktivne, novinka..?Mne v tejto triede sa zda najlepsia volba Mazda CX5 Skyactive, len neviem, ci to nie je uz nad cenu ( cc 21 tisic zacinaju), ale to sa mi zda ako vhodna volba na dlhodobe radostne jazdenie....ale to su len teorie, v tejto triede nie som az tak doma
MarcelG Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 myslím si totéž - CX-5 vzhledem k požadavkům je asi nejlepší volba. A teď je na Slovensku akce, kde začínají na 18,9k ? a myslím si, že by se snad dala i nějaká sleva ukecat nebo dovýbava
Blinker Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Dík páni. Musím pozrieť detailnejšie tú Mazdu. Pri nejakých 20k by sa celkom dala. A dvojliter by bol jednoznačne najlepšia volba. Nejako podvedome som ju ani nebral do úvahy. Myslel som, že je cenovo nad limitom. Ale keďže asi prichádza nová generácia, tak stará možno bude mať akciu.
Návštěvník vwtyp11 Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 David, je to tak jak pises, proto jsem dal radsi balik za 76ku:) a nemenil bych.tlAhoj koukám na L cruiser, mohu poprosit o rady? Určitě naftu spíše 100, jak je na tom ta 76?Diky
ava Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 blackhead:Tak jinde je nepochybne, ty kola jsou paradni a sedacky taky nemaji chybu. Vůbec z venku porad jako nove auto a interier taky nic vintazniho. Mam vyhradu jen k tem plastovym tlacitkum nastrikanym tou lacinou stribrnou, to jedine me tenkrat prekvapilo a sel jsem do R170 (taky kvůli rozpoctu, nebyl jsem si jistej, jestli me kabrio chytne).Ta stříbrná tlačítka zmizela faceliftem 2008 a pak to byl super interier. Navíc použili jiné boční vedení sedaček , které se neošoupávají.
blackhead Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Kdyby to bylo v cerne tak by to bylo lepsi, to urcite.blackhead:Tak jinde je nepochybne, ty kola jsou paradni a sedacky taky nemaji chybu. Vůbec z venku porad jako nove auto a interier taky nic vintazniho. Mam vyhradu jen k tem plastovym tlacitkum nastrikanym tou lacinou stribrnou, to jedine me tenkrat prekvapilo a sel jsem do R170 (taky kvůli rozpoctu, nebyl jsem si jistej, jestli me kabrio chytne). Ta stříbrná tlačítka zmizela faceliftem 2008 a pak to byl super interier. Navíc použili jiné boční vedení sedaček , které se neošoupávají.
TLD Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 vwtyp11 - uzasne:) 4.2l, zadna elektronika, zadny turbo.Spotreba 11-13l/100km, zalezi jestli vezu stan nebo ne. Cestovnich 120kmh po dalnici uplne v pohode, jde i vice ale pak spotreba leti dost hore a udrzet to na silnici je prca:). Cruising po okreskach 60-90kmh na pohodu. Olej delam po 8tis, kdyz prijedu z vyletu kde ji ,,nakladam´´, tak to udelam bez ohledu na km. Mam to jako DD a nemam s tim problem, v podstate vytesnila Outbacka 3.6 co jsem mel jako na normalni jezdeni, protoze porad stal.Problem je, ze je to hodne drahy a ojety nejsou a kdyz jo, tak jsou za strasnej ranec. Coz muze byt vyhoda, kdyz ji chces prodat. Ja jsem nadmiru spokojenej, ale necekej luxus. Klido se ptej co te zajima.tl
Návštěvník vwtyp11 Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Díky, mas 100, jaký roky jsou in?
Návštěvník vwtyp11 Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 (upraveno) Ma to hrozně nalitano sehnat kus pod 200k je umění... Hodně jich ma 300a víc! Upraveno 24. února 2015 uživatelem vwtyp11
Návštěvník vwtyp11 Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 (upraveno) ... Upraveno 24. února 2015 uživatelem vwtyp11
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 vwtyp11 - uzasne:) 4.2l, zadna elektronika, zadny turbo.Spotreba 11-13l/100km, zalezi jestli vezu stan nebo ne. Cestovnich 120kmh po dalnici uplne v pohode, jde i vice ale pak spotreba leti dost hore a udrzet to na silnici je prca:). Cruising po okreskach 60-90kmh na pohodu. Olej delam po 8tis, kdyz prijedu z vyletu kde ji ,,nakladam´´, tak to udelam bez ohledu na km. Mam to jako DD a nemam s tim problem, v podstate vytesnila Outbacka 3.6 co jsem mel jako na normalni jezdeni, protoze porad stal.Problem je, ze je to hodne drahy a ojety nejsou a kdyz jo, tak jsou za strasnej ranec. Coz muze byt vyhoda, kdyz ji chces prodat. Ja jsem nadmiru spokojenej, ale necekej luxus. Klido se ptej co te zajima.tljs som mal okolo roka 2000 Land Cruiser 100 v diesel ( myslim, ze 4.2l) a to teda nebolo nejake jednoduche nekomplikovane vozitko! Ponukal luxusny a velmi narocny hydropneumaticky podvozok mal rozne rezimy a vela moznosti nastavenia - ale jazdilo to potom nadherne, na to, ze aky kus auta to je,tak som bol prekvapeny, ze okolo Kremnice a v Stiavnickom pohori s akou lahkostou zvladalo zatacky. Mal som dve svetelne rampy so svetlami ( vpredu a hore) a nejake doplnky a to auto bolo fakt take majestatne. Teraz uz by asi nebolo tak velke, vzniklo zopar velkych vozidiel, ( Gaziky uz vobec nesledujem), ale vtedy to bolo vazne auto a zvladalo aj teren a aj dialnicu ( omezovac na 160 km)to moje auto este dodnes vidavam a uz ma nad 300 t km a pohoda ( on ho ma iba na zimu ) a na jedno sa treba pripravit, ze to auto je vcelku spolahlive, ale dost narocne na udrzbu a opravy, takze s tym treba pocitat.
TLD Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 vwtyp11 - ja mam 76ku. U ty stovky koukej na to jak se o ni kdo staral, to auto s malo km bude rarita a draha. Asi bych sel po seriovce, kdyz to bude upraveny tak to urcite nekde radilo, zase vetsinou, kdyz to nikdo upravi tak si to hycka a stara se o to. Pokud bys kupoval, urcite si vem nekoho kdo ty auta zna. maxigabrielg - pozor, ja mam 76, ta je prosta vsech tehlech chujovin:) Byl to duvod proc jsem opustil luxusni 120tku a sel do rady HZJ. 120ka byla super, ale jeden den jsem zustal zadkem dole, presne kvuli te hydrostelovacce vysky:) Ale jinak to bylo super auto a slapalo perfektne. Take ho mam stale na ocich, jezdi ji kamarad, radne upravenou a v pohode. tl
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 jasne, to som pozeral - krasna klasika, tam ozaj sa nemusis nicoho obavat!super masinka!ja uz to zial nevyuzijem, kedysi som mal aj RAM ( Viper motor ), a malicky Wrangler 4.0 a teraz som uz stary paprda v medvedi ci v X5
TLD Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Diky a jak rikas, nema zadny kurvitko. Ram je o necem jinem, to je klasickej muscle full size p/u.Ja nabalim rodinu, stan a lednici a i o vikendech jezdime v lete cundrovat, jezdim s tim na kolo, 1-2x rok nejakej vylet do ,,divociny´´, obcas na drevo a na denni jezdeni, takze nic co by nezvladl jakekoliv SUV:), ale me se proste libi, tak ji mam a nedam:)tl Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Pcho Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Kdyby nekdo schanel MB SLK 3,5l V6 rok 2007 na sezonu, nebo vedel o nekom kdo schani tak prodavam zatim jen zde - http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/81541-p-mercedes-benz-slk-35l-v6-272hp/Krasavec a cena je velice zajimava. V Nemecku stejne auto od 3K EUR vejs.
Návštěvník vwtyp11 Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Diky a jak rikas, nema zadny kurvitko. tlJeště koukám po lr defender, ale to je lc o dost lepší a víc pohodlnější asi i v zimě jeto víc auto než defik?!Mám par aut ve vyberu, zkusím je ještě procistit a pak dam odkaz, koukám od 2000 výš je to proste auto na louku, na dřevo, možná se někdy vyspat v horách, rozhodne není masnacky jako obytnák...
wawrik Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 ... a na jedno sa treba pripravit, ze to auto je vcelku spolahlive, ale dost narocne na udrzbu a opravy, takze s tym treba pocitat. Čím je náročné? Mne po úvodnom vychytaní prúserov po predchádzajúcich majiteľoch slúži dokonale. Raz ročne nalejem olej (ok, 12 litrov :-)) a vymením kostičky stabilizátora, ktoré pri tom ťažkom predku rady odchádzajú. Ende. A to má to auto 18 rokov... Btw, keby niekto vedel o 18-palcových diskoch na LC100, vedel by som, čo s nimi... Predsalen to väčšinu roka trávi na asfaltke a ten vysoký profil sa nie zrovna najlepšie kočíruje...
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 myslene to bolo tak, ze ked niekomu poviem, ze to auto je velmi spolahlive, tak si to mylne vysvetluju, ze je to auto bez udrzby a zial zanedbavaju klasicku povinnu servisnu udrzbu, ved je to Toyota a ta vzdy funguje! Ved mas sam skusenosti od zlych predoslich majitelov a nemyslim, ze budes len raz rocne menit olej este 18 rokov... Olej som menil 2 az 3 krat rocne, samozrejme vsetky filtre a pravidelne jazdil do servisu vtedy este v Rakusku a nebolo to nejako lacne servisovanie... wawrik mas tam aktivny podvozok?automaticka prevodovka?
wawrik Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 maxigabrielg: Olej a filtre sa menia na každom aute, to snáď robí každý a na každom aute. Aj na dedinských oktáviach :-) Ale ako je už auto pokope, naozaj tam nie je treba opravovať nič. Raz ročne mením olej len preto, že mám veľmi nízke nájazdy, do 10-15k ročne. Jo, keď s tým vleziem do terénu (u mňa teda výhradne Island), jazdím tam ako tatrd a obúcham prevodovú skriňu o šutre, do servisu potom ísť musím :-) Ale inak to naozaj považujem za celkom bezúdržbové auto. Mám tam AHC a manuál, osobne si to AHC neviem ani v bežnom teréne vynachváliť - v brodoch zodvihnem, a aj tak to v default výške jazdí stabilne bez nadmerných náklonov. Ešte zohnať tie osemnástky kolesá na asfalt a budem vybavený asi nafurt. A keď príde čas, poriešim koróziu, čo sa objaví.
TLD Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 vwtyp11-defik je jedno z dalsich aut co me bere. Krasny a ma historii. Ale ja bych ho nechtel. O nem Ti urco vse muze rict Cyril. Ale pokud to chces jen na drevo a pod, pak radsi prachy utrat jinde a kup si neco jinyho a levnejsiho. Tady by si platil zbytecne moc. Co Ti mohu doporucit z aut z meho okoli, tak Hilux je nezmar treba. A pokud neplanujes zadny velky off, tak klido forestera. Ten projede nesmysl, dokud ho nepovesis za bricho. A krome bezny udrzby na nej nesahnes.tl
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se