montemar Odesláno 24. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2017 diky. čertovo vejce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 24. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2017 (upraveno) Hadovka smrdutá (mladé plodnice), v dospělostinejedlá, zapáchající, nebrat! Upraveno 24. září 2017 uživatelem colommbo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 24. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2017 Dospělé jedince snad nikdo a protože je znám, nekonzumoval bych ani tohle stadium, obracelo by se mi to v hubě... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 24. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2017 nebylo to spatny.. v tomhle stadiu to neni vubec nicim citit.. navic, s temito predsudky by clovek nemohl jist ani durian, ani vilejše.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mitak Odesláno 24. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2017 Ani durman. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 24. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2017 Není to spíš vraní oko čtyřlisté...? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 25. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2017 Taky jsem byl dneska "na houbách"Tak to už je na kosu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2017 Dneska ráno v lese mlha, docela dost houbařů.Do košíku jsem dal teda těch pár povinných hub na smaženici a pár bedel na řízeka měl jsem docela čas tak jsem se prošel, tady máte inspiraci na prodloužený víkend: všechno jsou to jedlé houby a nejsou nijak vzácné / chráněnélímcovka měděnkovápýchavka hruškovitá lakovka ametystová Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lazy Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2017 Něco nám na chatě roste ze špalků na topení. Tušíte někdo, co to je? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2017 (upraveno) To vypada na siskovec cerny mozna, mlade plodnice.Kdyz to rozriznes, jak to vypada? Upraveno 27. září 2017 uživatelem tano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lazy Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2017 Nevím, nekuchal jsem to, foto je ze soboty. Možná tam pojedu zase v neděli a uvidím, jak to vyrostlo a můžu to blíž zkoumat. Výše psal Krtenek, že Šupinovka kostrbatá, a wiki píše, že ta napadá stromy a degraduje dřevo mrtvých i živých stromů atd. Nerad bych, aby mě něco napadlo a poškozovalo velký smrky, který rostou v blízkosti toho složeného dřeva. Tak asi houby rychle zlikviduji a špalky konečně zpracuji na topení.Jinak rychlý výlet s dětmi do lesa znamenal hromadu suchohřibů (děckám se moc líbí a baví je to ve smrkovém lese), pěkný klouzky v nestandardním množství a velikosti a strašnou hromadu velkých bedel úplně všude. Bylo to, jako bychom se 3x zastavili, na každém místě si vždy vybrali 20 ks pěkných hub a za chvíli jsme byli doma s plnými koši. Dlouho jsem to v tomto množství neviděl. Tišnovsko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2017 Jo, nějaká šupinovka.A stačí mrkout na spodní stranu klobouku, šiškovec má rourky, šupinovka lupeny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 27. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2017 Šiškovec má jinou nohu - štíhlou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 28. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2017 wiki píše, že ta napadá stromy a degraduje dřevo mrtvých i živých stromů atd. Nerad bych, aby mě něco napadlo a poškozovalo velký smrky, který rostou v blízkosti toho složeného dřeva. Tak asi houby rychle zlikviduji ono to bude šupinovka, ale taky se dočteš že roste především na listnáčích, takže o smrky bych se nebála likvidaci můžeš provést konzumací, je jedlá (do držkové, do guláše apod., asi jako václavky) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2017 Dneska to v lese byla celkem prdel. Na prodloužený víkend jsem si nadělil zánět spojivek a mám zarudle a zalepené pravé oko. Na levé oko vidím trochu blbě normálně. Zaměřovat ty malé potvory v tom tmavším košíku nebylo vůbec jednoduché. Tak trochu Žižka na houbách. Vlastně jsem byl takovej půlhoubař. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 28. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2017 Pánové, používáte někdo sušičku na houby? Celodenní práce s čištěním, krájením a vyskládáním na noviny šla k čertu, všechno zplesnivělo. Takže bych uvítal nějaký tipy na sušičku, čemu se vyhnout, co je podstatný atp... Desítku se mi zas úplně vyndavat nechce, ty za litr zas nevzbuzujou moc důvěry. Nebo zbouchám nějaká síta do sloupu a postavím před ně přímotopnej větráček? Nějak se v tom ztrácím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 28. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2017 Usuš je v troubě, to je asi nejrozumnější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2017 Já mám leta tuhle https://www.bielmeier.cz/Susicka-ovoce/Susicka-Ovoce-Bielmeier-BHG-601.html a maximalni spokojenost. Houby, krizaly, sipky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2017 První, které jdou na pánev. Ryzce na kmínu. Delikatesa Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 28. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2017 ... ty za litr zas nevzbuzujou moc důvěry...Neblbni, je to jen teplovzdušný větrák a plast. Mám cca za 8 stovek, plus jsem dokoupil dalších 5 sít a funguje už 4 rokem bez problémů... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se