odjinud Odesláno 20. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2020 A hned jsem s dovolením dám druhý dotaz - předpokládám, že jde o klouzky, ale nejsem si jist na 100 %. Bylo to na lesní cestě v trávě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 20. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2020 (upraveno) Klouzek kravský jsou ty v prvním postu, klouzek sličný ty druhé ed. v tom druhém postu ty dva vpravo mi přijdou že mají hnědé klobouky? Pokud je to tak, jednalo by se o klouzek obecný. Upraveno 20. září 2020 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 20. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2020 Díky moc! Čili vše k jídlu... Jdu je krájet. Ty druhé - ano, je možné, že ty dva vpravo jsou ty hnědé. Tedy ne nějak úplně, byl jsem teď na ně mrknout v ledničce, ale je fakt, že na těch hnědých jsme narazili plno. Bohužel už staré, lidi je moc neberou a před týdnem byli asi zmlsaní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 21. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2020 Otrávím se, pane Lorenc? Identifikoval jsem to jako ryzec smrkový, náhodný houbař to potvrdil, aplikace Na houby taky. Na houby nechodím, protože vždycky najdu houby. Ale to jsem našel dneska vedle cesty v mladém smrkovém lesíku na ploše asi 5x5 m. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 21. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2020 jsou to ryzce. Zelený ďubky na klobouku, oranžové mlíko, na kmínu super. Jen mi přijde, že jsou už dost jetý, hodil bych je asi na hnůj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 21. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2020 V podstatě jak je píše výše, ano většina vypadá že je ryzec smrkový, ale v tom množství nelze zaručit že tam není přimíchán jiný druh, pod ně prostě nevidíme Ano jsou už horší kvality, asi se podepsalo i to období bez deště. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 21. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2020 syn ma ze skoly poznavacku hub, tyhle 2 nemuzem urcit.. nevi nekdo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kapo Odesláno 21. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2020 Na druhé fotce by to mohla být dutohlávka sobí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 21. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2020 (upraveno) Pavučinec plyšový (tuším nejjedovatější houba u nás), a dutohlávka sobí edit odeslali jsme stejně, doplním jen že plyšák je pěkně záludný, doporučuji si o tom počíst a ta dutohlávka je lišejník. Upraveno 21. září 2020 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 21. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2020 thanks Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan7 Odesláno 22. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2020 Jedná aktuální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 26. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2020 Ještě pořád se občas nějaký hříbek najde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 27. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. září 2020 Dalsi dotaz do poradny... co to je? Kovar? Sorry za nic moc fotky, kdyztak to vezmu jeste zitra doma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 28. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2020 (upraveno) Tak znova ja... je to opet kovar? Spodek do oranzova, hodne tvrda noha. Upraveno 28. září 2020 uživatelem odjinud Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.ocvirk Odesláno 28. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2020 Pekna prochazka v lese kousek od Zdaru nad sazavou.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 28. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2020 Krasny ulovky Mne se★ete... u nas je uz dva mesice brutalni sucho, tak snad pomuze dest, poslednich dnech naprselo slusne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 28. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2020 (upraveno) Tak já mám letos nasbírané tohle ... Výhoda toho bydlet v lese Druhá půlka je v mrazáku .... Upraveno 28. září 2020 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 28. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2020 Jsme o víkendu našli sotva tak půlku co j.ocvirk, ale zase jsme našli košík na houby Minulej týden kudla (kuchyňská, tak jsme ji tam nechali), ale kdo může v lese ztratit košík... no, dal jsem to na místní nástěnku v obci, tak jsem zvědav, kdo zavolá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 28. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2020 Ja jednou ztratil v lese svyho "Bifteka" neck-knive od Jirky Hraly alias Zelvy, po asi hodine a pul jsem ho nasel, coz byl maly zazrak. Od ty doby chodim na houby s lacinym zavirakem, Bifteka vytahuju jen svatecne na pravaky a kovare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kupa54 Odesláno 4. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2020 Ahoj mykologové, přinesl jsem z lesa václavky a když jsem je začal čistit, došel jsem k tomu, že jsou to spíše šupinatky. Nebo je to jinak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se