martar Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2020 Jestli je to panenka s hŕíbkovou, tak po tom bych se utloukl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2020 Jojo, trefils jen nerozumím jak utloukl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2020 Není to sice žádná velká houbarina, ale inspiroval mě @martar ... Hele co jsem našel při uklízení zahrady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2020 Nedávej to psovi, bude mu zle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2020 před 26 minutami, M3maniac napsal: Jojo, trefils jen nerozumím jak utloukl Se řiká, ne? Jakože ji mám k smrti rád... a hlavně se teď neptej, jak myslim to "k smrti" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2020 Co já, já to pochopil viz foto, jen Ty jsi nepochopil, že já bych se po ni taky utlouk, když takto vylizuji talíř Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 25. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2020 Ah so! Jinak tedy na prvním mistě vedle hříbkový mám ještě spoluvítěze - liškovou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 26. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2020 Ja loni desitky kremenacu, suchohribu a par pravaku, no a letos totalni kulovy, az na posledni tyden Ulovky z minuleho pondeli a patku: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 Je to ryzec? A jakej? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 To nám ale musíš popsat víc kamaráde. Voní po něčem? Hořký? Barva mléka při poranění? Biotop nebo stromy u kterých roste? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 Ty jo, Tome,. Hele asi mlíko žádný, v trávě u cesty, bylo jich víc a 1m2 třeba 5-7, les spíš listnaty Nechutnal jsem ani nečuchal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 U těch hub je to ošementné, některé druhy jsou tak jednoduše určitelné, že stačí doslova letmý pohled do košíku. U ryzce je mléko, tedy jeho barva a chuť zásadní znak, bez toho si v tomto případě netroufnu určit, ani to být ryzec nemusí. Není to úplně moje parketa tenhle typ hub, ale kouknu do atlasu jestli mě to netrkne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 nemusíš, jen že na ní narážím relativně často Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 Podle fotek a atlasu bych si tipnul, ale vážně jen tipnul na strmělku přehrnutou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 28. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2020 (upraveno) před 15 hodinami, Tom4 napsal: Podle fotek a atlasu bych si tipnul, ale vážně jen tipnul na strmělku přehrnutou. Pánové mykologové, doma nic čerstvýho k jídlu a kvůli svátku krám zavřenej. Jdu teda pro houby na zahradu. Pár novejch klouzků, z toho nic neudělám... ale v hrabance pod smrky i pod borovicema hromada hub, které neznám a kterých je tu nekecám tak na dva koše. Nevite co to je? Vypadá to jako stejný nebo příbuzný druh, liší se jen tonem barvy dle stanoviště. Mlženka? Fakt nevím. Pŕijemně jedle voní, žadná pochva, žadná sukýnka, okraj přehrnutý u mladých, později u velkých skoro bez přehrnutí, kůže se snadno loupe, střed klobouku tmavší miskovitý. Barva šedá, šedohnědá, šedá s nafialovělým nádechem. Stačí mě nasměrovat na správnej rod nebo skupinu druhů, přesně si je už určím. A pak teda zda není nějaký podobný jedovatý druh nebo jiná zaludnost. Upraveno 28. října 2020 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 28. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2020 Myslím že tam máš dvě různé houby, první dvě fotky porovnej se strmělkou mlženkou, vůně by ji měla prozradit s jistotou. Druhé dvě fotky bych směroval určení k čirůvce bledé (považována za skupinu c. fialové). Mrkni na to jak mají rozdílné připojení lupenů ke třeni, ta první sbihají lupeny na treň, ta druhá je má připojené "se zoubkem", plus ta barva (ale foto může být zkresnelé podání, stejně jako můj monitor). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 28. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2020 Hm, sotva jsem vlezl do lesa tak všude čirůvky fialové. Mraky. Pro ilustraci ten zoubek lupenů u třeně. Je dost možné že máš tu druhou přímo č. fialovou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 28. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2020 Moc děkuju, Tome! A nějaké "kontraindikace" z hlediska gastronomie? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 28. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2020 Snad jen č. fialová vyžaduje před jídlem projít varem. Jo a narazil jsem na mlženky, a takovej krásnej podzim v lese. Fantazie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Borisslos Odesláno 28. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2020 Pěkně hoši! Já ráno našel pár krásných žampionů...už jsou v polívce. Fotku jsem nezrobil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se