Přejít na obsah

Houby, hřiby, muchomůrky

Doporučené příspěvky

Já byl s dětma v lese před chvílí, chtěl jsem nějaké bedly, holubinky nebo hříbky jako zpestření k těm čiřůvkám a mlženkám ze zahrady... a nic. Vysbíráno. Holt hranice Prahy. No nevadí, mám i tak matroš na kotel houbofleků, smaženici a z mlženek zkusím i řízky ( jestli po pobytu v páře udrží tvar).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dorazila sousedka s dcerou a ze hned musi do lesa na houby. Divil jsem se, bo do lesa vubec nechodi. Rikam, ze ji nejaky houby dam, ze jsme nasli hodne, ale ona ze ne , ze oni musej za ukol do skoly nafotit v lese 10 druhu hub a urcit je...

Odkaz ke komentáři

Bedla vysoká.

edit. jako samozřejmě se jedná o mladou plodnici, kdybys ji vydloubl tak bys asi byl překvapen že báze třeně v zemi je v této fázi větší než klobouk. Vytáhne se do výšky a následně se rozvine klobouk, zajdi si pro ni tak za 3 až 5 dní, podle toho jaké bude teplo / chladno

Upraveno uživatelem Tom4
doplnění informací
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Tom4 napsal:

Bedla vysoká.

edit. jako samozřejmě se jedná o mladou plodnici, kdybys ji vydloubl tak bys asi byl překvapen že báze třeně v zemi je v této fázi větší než klobouk. Vytáhne se do výšky a následně se rozvine klobouk, zajdi si pro ni tak za 3 až 5 dní, podle toho jaké bude teplo / chladno

díky. To mě docela překvapuje, protože byla celá šedá a ta hlava byla už o velikosti dětské pěsti a celá houba vysoká asi 15cm.

Ale je pravda, že se teď v našem lese s bedlama roztrhl pytel

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...