martar Odesláno 28. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2020 Já byl s dětma v lese před chvílí, chtěl jsem nějaké bedly, holubinky nebo hříbky jako zpestření k těm čiřůvkám a mlženkám ze zahrady... a nic. Vysbíráno. Holt hranice Prahy. No nevadí, mám i tak matroš na kotel houbofleků, smaženici a z mlženek zkusím i řízky ( jestli po pobytu v páře udrží tvar). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 28. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2020 Ta čiruvka duslova krasne voni, skoro jako nejaky parfem. Mam ji moc rad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 29. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2020 Ja uz od soboty mam kazdy den nejaky houbovy jidlo, dneska jeste smazenice, a uz toho mam docela dost. Tak snad o vikendu uz nic moc nenajdeme... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 29. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2020 Pro klouzky chodíme jen na zahradu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 29. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2020 Koloděje, nějaký klouzek, všude spousta bedel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2020 Panove, co tyhle mensi bedly? Nalezeno ve smrkovem lese, ne na louce ci na zahrade. Na rezu oranzovej az hnednou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2020 Diky, dame je sousedum. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2020 před 1 hodinou, krtenek napsal: Koloděje? Myslíš strakoše? Doma jsme tomu vždy říkali koloděj. Máš pravdu je to strakoš. Tuhle houbu miluju, ale nenacházím je moc často. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2020 Ted se s nima roztrhl pytel. Nasli jsme jich asi 40. V podstate na dvou mistech. Minuly tyden to same. A pred tim cely rok nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2020 Já tedy nejsem houbolog, ale tohle by mělo být jedlé Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 před 8 hodinami, Irwinek napsal: Já tedy nejsem houbolog, ale tohle by mělo být jedlé Jedná se o šupinovku zhoubnou, ta není jedlá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 před 2 hodinami, Tom4 napsal: Jedná se o šupinovku zhoubnou, ta není jedlá. Díky moc, nechali jsme ji tam - nesbíráme houby, které neznáme Na fotce z mobilu to nevynikne, ale byla nádherná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 Jj, jsou pěkný pro oko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 Tak dorazila sousedka s dcerou a ze hned musi do lesa na houby. Divil jsem se, bo do lesa vubec nechodi. Rikam, ze ji nejaky houby dam, ze jsme nasli hodne, ale ona ze ne , ze oni musej za ukol do skoly nafotit v lese 10 druhu hub a urcit je... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 To nemají za 5 minut co dělat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 Netuší někdo co to je? Nikdy jsem něco takovýho neviděl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 (upraveno) Bedla vysoká. edit. jako samozřejmě se jedná o mladou plodnici, kdybys ji vydloubl tak bys asi byl překvapen že báze třeně v zemi je v této fázi větší než klobouk. Vytáhne se do výšky a následně se rozvine klobouk, zajdi si pro ni tak za 3 až 5 dní, podle toho jaké bude teplo / chladno Upraveno 1. listopadu 2020 uživatelem Tom4 doplnění informací Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 Přesně, bedla Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ewolucionar Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 1. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2020 Před hodinou, Tom4 napsal: Bedla vysoká. edit. jako samozřejmě se jedná o mladou plodnici, kdybys ji vydloubl tak bys asi byl překvapen že báze třeně v zemi je v této fázi větší než klobouk. Vytáhne se do výšky a následně se rozvine klobouk, zajdi si pro ni tak za 3 až 5 dní, podle toho jaké bude teplo / chladno díky. To mě docela překvapuje, protože byla celá šedá a ta hlava byla už o velikosti dětské pěsti a celá houba vysoká asi 15cm. Ale je pravda, že se teď v našem lese s bedlama roztrhl pytel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se