Moty Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 Moty123: Pak dej vědět, jak funguje olejíček před holením. Až budu v Londoně tak ho navštívím:-))
ggrand Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 (upraveno) Moty123 : Spíš mi jde o funkčnost. Kupodivu tohle video znám a tak mi všechny ty jeho serepetičky už přijdou jako kšeft než něco, co má extra smysl. Proto mě to zajímá. Marcus : Mühle dělá 2 hlavy a 2 velikosti rukojetí. Hlavy jsou R89 a R41, rukojeti jsou klasická a Grande. Grande je delší a má větší průměr a je o něco těžší. Bohužel se nedá říct, co je lepší. Osobně mám raději delší rukojeti, ale Grande má zase na můj vkus velký průměr. Pro mě ideál by byla klasická rukojeť o něco prodloužená. Ale 100 lidí, 100 chutí. Co je ale nezpochybnitelné, tak Grande má lepší zdrsnění,méně klouže. Ne že by mi klasika někdy vyklouzla, ale není tam takový pocit jistoty. Na 2. stranu, pokud bych chtěl maximum jistoty za každou cenu, tak použiju ručku z nějakého Merkuru-ty mají zdrsnění asi nejlepší(ale to je asi tak jediné plus Merkurů). Rukojeti jsou kromě konců duté, takže patří k těm lehčím.Vůbec nejde o to, jestli se mají holit krátké nebo dlouhé vousy. Ono je to takové všeobecné zjednodušení. Holení s R41 je méně pohodlné než s čímkoliv jiným. A to z důvodu atypické polohy žiletky, která je oproti jiným strojkům dost kolmo k obličeji a tak neřeže vous jakoby kolmo na vous,ale zešikma. Výsledek je, že o něco víc strojek tahá i s novou žiletkou a žiletky v R41 vydrží o pár holení míň. Za to ale oholí velmi důkladně. Tam, kde pro určitý výsledek musím s R89 3x namydlit, tak mi s R41 většinou stačí 2 namydlení. Stále si stojím za svým, že R41 není moc pro začátečníka. Říznout se s ní je oprovdu jednoduché+třeba já v ní nesnesu nic tupějšího než je Feather nebo Perma-sharp. Upraveno 6. března 2014 uživatelem ggrand
Marcus Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 ggrand: Díky moc za ten detailní popis a naprosto vyčerpávající informace. Myslím, že mám jasno a bude to Muhle R89 Grande + žiletky Feather. Zkusím projít pár obchodů, jestli je někde nemají, že bych si to ještě prohlídnul. Pokud na ně nenarazím, objednám na upravse.cz
Moty Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 Z úpravse jsem vcera objednal a zitra je budu mit, po nedělním holení napisu postřehy jak na olej tak na vsechno ostatni
Filip.J Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 Ggrande, když tam u strojku Fatip Piccolo píšou, že má odkrytý hřeben, můžu očekávat, že to bude něco podobného jako ten Muehle R41?Jak definuješ začátečníka? Holím se tím plastovým Wilkinsonem s žiletkami Wilkinson někdy od podzimu a sem tam se ještě lehce říznout zvládnu...
patriknapr Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 Má někdo zkušenost z R89 a holení hlavy ? Rád bych slyšel jak moc je těžké na slepo holení s tímto strojkem. Do teď si hlavu holím nějakým trojbřitým Giletem.
Peto86 Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 Ggrande, když tam u strojku Fatip Piccolo píšou, že má odkrytý hřeben, můžu očekávat, že to bude něco podobného jako ten Muehle R41?Jak definuješ začátečníka? Holím se tím plastovým Wilkinsonem s žiletkami Wilkinson někdy od podzimu a sem tam se ještě lehce říznout zvládnu... Aj keď nie je dotaz adresovaný mne, skúsim Ti naň aspoň čiastočne odpovedať. Fatip by mal byť menej agresívny, ako nový Muehle R41. Nový píšem preto, pretože ten "starý" používal hlavicu práve od firmy Fatip. Čo sa týka toho začiatočníka, tak to je dosť individuálne. Ja sa takto holím skoro 5 rokov a zmáknuté som to začal mať možno tak po dvoch, troch rokoch a nejaké drobné pokroky robím stále :-). A o britvách nehovorím už vôbec, to som vzdal. Inak keby si chcel vyskúšať žiletky rôznych značiek, prípadne iný strojček, tak mi kľudne napíš SZ a môžem Ťa zásobiť.
Filip.J Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 Peto86, děkuji. Jestli se dá R89 považovat za normální strojek, R41 pro intenzivní holení, který "tahá za vousy" a ten Fatip je někde mezi, tak ho zkusím. Počítám, že s žiletkami Feather by to nemělo tahat výrazně víc než ten Wilkinson, který tady moc pozitivních ohlasů nesklidil...
Peto86 Odesláno 6. března 2014 Nahlásit Odesláno 6. března 2014 Filip.J: To ja práve neviem... Síce bez vlastnej skúsenosti, ale Fatip by som dal veľmi blízko k R41. Na to "niečo medzi" by som na Tvojom mieste skúsil uloviť nejaký starší Gillette Super Speed, nastaviteľné Gilletty už vyjdu celkom draho, "spídy" sa dajú zohnať za pár stovák. Je ale, samozrejme, na Tebe, ako sa vyrovnávaš s pocitom používať nástroj veľmi osobnej potreby, ktorý už niekto používal :-).
patriknapr Odesláno 7. března 2014 Nahlásit Odesláno 7. března 2014 Tak co? nikdo si neholí hlavu žiletkou? Má někdo zkušenost z R89 a holení hlavy ? Rád bych slyšel jak moc je těžké na slepo holení s tímto strojkem. Do teď si hlavu holím nějakým trojbřitým Giletem.
Marcus Odesláno 7. března 2014 Nahlásit Odesláno 7. března 2014 Tak co? nikdo si neholí hlavu žiletkou? Já ano. Ale R89 Grande se teprve chystám objednat, takže zkušenost konkrétně s tímto strojkem nemám. Zatím používám sestavu, kterou jsem sem nedávno dával na fotce.http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/31324-čím-se-holíte/?p=1116051
Filip.J Odesláno 7. března 2014 Nahlásit Odesláno 7. března 2014 Peto86: Díky za nabídku, ale věci na holení bych radši nové. Asi teda nakonec půjdu do R89. Očekávám, že hlavní rozdíl tak jako tak udělají ty žiletky...Patriknapr: Zbytky vlasů na své hlavě zkracuji elektrickým zastřihovačem. Je to rychlé, pohodlné a víc není třeba - i když to nechám dva měsíce růst, pořád se mi přes to chmýří leskne pleš.
patriknapr Odesláno 7. března 2014 Nahlásit Odesláno 7. března 2014 Já ano. Ale R89 Grande se teprve chystám objednat, takže zkušenost konkrétně s tímto strojkem nemám. Zatím používám sestavu, kterou jsem sem nedávno dával na fotce.http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/31324-čím-se-holíte/?p=1116051A zkušenost oproti klasickým holítkům ? Už jsem včera tu 89 měl v košíku a nakonec jsem cuknul ))
Marcus Odesláno 7. března 2014 Nahlásit Odesláno 7. března 2014 A zkušenost oproti klasickým holítkům ? Jak už jsem psal, předtím jsem používal Wilkinson XTreme3. S klasickou žiletkou si asi dávám o něco větší pozor, ale zatím jsem se nepořezal. Navíc předpokládám, že s lepšíma žiletkama a lepším strojkem, než mám já, by to mělo být naprosto v pohodě.
patriknapr Odesláno 7. března 2014 Nahlásit Odesláno 7. března 2014 Jak už jsem psal, předtím jsem používal Wilkinson XTreme3. S klasickou žiletkou si asi dávám o něco větší pozor, ale zatím jsem se nepořezal. Navíc předpokládám, že s lepšíma žiletkama a lepším strojkem, než mám já, by to mělo být naprosto v pohodě.aha, tak děkuju. Jdu objednávat ))
Marcus Odesláno 7. března 2014 Nahlásit Odesláno 7. března 2014 Hned jak se mi naskytla příležitost, tak jsem pořídil jezevce z DMka. Včera jsem si v DM toho jezevce prohlížel, měli dva typy, ale oba byly s takovou obyčejnou plastovou rukojetí. Tak jsem si nakonec řekl, že nebudu tentokrát spořivý a že ke strojku Mühle by měla být i štětka od stejného výrobce.
Lion Odesláno 7. března 2014 Nahlásit Odesláno 7. března 2014 Včera jsem si v DM toho jezevce prohlížel, měli dva typy, ale oba byly s takovou obyčejnou plastovou rukojetí. Tak jsem si nakonec řekl, že nebudu tentokrát spořivý a že ke strojku Mühle by měla být i štětka od stejného výrobce. ggrand: Co se tyka stetek, tak jsem jako prvni koupil jezevce z DM za nejakych 180Kc a pozdeji koupil Muehle silvertip pres litr a rozdil mezi nima je minimalni,ale kdybych presel z prasete,tak bych mluvil jinak. Zkratka chci rict, ze pokud nekomu nevadi rucka ci si ji predela na drevo u DM stetky, nemusi stetku uz dal resit.
Lion Odesláno 7. března 2014 Nahlásit Odesláno 7. března 2014 taky dnes budu nakupovat.... Kamenec Allume di rocca naturale 1 ks 95.2 23.8 119,- Taylor of Old Bond Street Shaving Shop krém na holení 1 ks 207.2 51.8 259,- Žiletky na holení Perma-sharp Super 1 ks 36 9 45,- Žiletky na holení Feather 1 ks 92 23 115,- Žiletky na holení Derby Extra 1 ks 18.4 4.6 23,-
Marcus Odesláno 7. března 2014 Nahlásit Odesláno 7. března 2014 Lion: S DM mám dobré zkušenosti a věřím, že i tato štětka je dobrá, ale designově se mi prostě nelíbí.
patriknapr Odesláno 7. března 2014 Nahlásit Odesláno 7. března 2014 (upraveno) tak objednáno Muhle R89, žiletky Feahter, kamenec a taky tonikum na vousy tak jsem zvědav ))) Jen si nejsem jistej, zda jsem neměl objednat R89 Grande, Ale to holt uvidím, až to příjde. Upraveno 7. března 2014 uživatelem patriknapr
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se