Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 14. 2. 2025 v 13:12, geometr napsal:

Ad 1.: Máčet a pěnovat tlamu před holením strojkem je podle mě kontraproduktivní (možná to někomu pomůže od podráždění pokožky, nevím, mě Braun pokožku nedráždí, frézkový Philips ano)

Ad 2.: Mám tu starou 3 s čistící stanicí a u té mé stanice nejde jinak, než že tam dám strojek, zamáčknu takovej čudl (ten v podstatě kontaktně připojí strojek ke stanici) a stanice nejdřív vyčistí a pak dobije. Takže to tak dělám prakticky po každým holení. To by asi potřeba nebylo (určitě ne kvůli nabíjení). Strojek má na sobě kontrolku a když má pocit, že nebyl dlouho čištěn, tak se rozsvítí (vypozoroval jsem, když jsem mimo domov / čistící stanici, že ji rozsvítí tak u druhého až třetího holení, asi podle toho kolik celkového času běžel, bych si tak tipnul). Také má na sobě kontrolku signalizující, že by se měla vyměnit planžeta, tu rozsvěcí cca po 18 měsících (asi taky podle celkového času běhu). Ten Tvůj je ale highend, měl by mít asi tu stanici lepší - možná jde zapnout extra jen dobíjení nebo čištění? Jinak u mě to vyčištění není úplně na 100%, takže jednou za čas, obvykle, když měním kazetu ve stanici nebo ob kazetu, strojek vyčistím kartáčkem a zrovna tak ze stanice vyčistím nějaké zbytky, které v ní ulpí. Co se týká mazání planžety, čistící náplň by měla mazivo obsahovat (aspoň u mého v návodu tak je psáno) a je pro všechny Brauny jedna a ta samá, takže mazání neřeším.

Ať Ti strojek dobře a dlouho slouží!

Díky. Holím se skoro každý den, je to rychlé, přiměřeně kvalitní, prostě pohoda. Oholil jsem se cca 8-10x, baterka cca na půlce a strojek si o čištění ještě neřekl. Protože jsme teď rekonstruovali koupelnu, rozhodl jsem se mít nabíjecí / čistící stanici na skříňce a při té příležitosti jsem se ji rozhodl vyzkoušet. Zastrčil jsem strojek, stanice zahlásila, že je připravena, stiskl jsem čudlík a začalo čištění. Strojek se během akce párkrát zapnul (aspoň podle zvuku) a pak už jsem slyšel jen vrnění ventilátoru. To trvalo dlouho a asi jsem udělal chybu, že jsem to po cca 5 minutách vypnul, protože jsem odcházel do práce. Když jsem se šel dnes ráno oholit, byla hlavice ještě vlhká, takže to musím nechávat doběhnout do konce. Dnes to zase zkusím, abych věděl, jak to trvá dlouho. Hlavice příjemně voněla, stanice vypadá pěkně, je to komfortní, jsem nadšený, jen musím zjistit, jestli je možné čistit i bez dobíjení.  

20250226_070132.jpg

Odesláno

U mě nejde čistit bez dobíjení. Jinak druhý den bývá hlavice vlhká, třetí už ne. Já ji kdyžtak před holením otřu. Jinak ta moje stanice žádný aktivní sušení nemá, jako že by třeba hřála. Po dobití strojku, kdy zhasnou kontrolky dobíjení na strojku, zustane svítit jen kontrolka čištění, která svítí cca 4 hodiny (to jako, že po ty čtyři hodiny to má asi schnout), ale už se fakt nic neděje, takže když strojek dobije a zhasnou dobíjecí kontrolky, vypnu stanici (když jsem doma, když ne, vypnu ji, až přijdu a to už většinou nic nesvítí). No jinak čištění - strojek se při čištění 3x zapne, po čtvrté se zapne jen čerpadlo, které už vyplachuje jen ten čistící prostor (splachuje bordel do nádržky s náplní). Jinak jsem usoudil, že tu stanici řídí strojek - elektronika strojku.

Odesláno
před 4 hodinami, geometr napsal:

U mě nejde čistit bez dobíjení. Jinak druhý den bývá hlavice vlhká, třetí už ne. Já ji kdyžtak před holením otřu. Jinak ta moje stanice žádný aktivní sušení nemá, jako že by třeba hřála. Po dobití strojku, kdy zhasnou kontrolky dobíjení na strojku, zustane svítit jen kontrolka čištění, která svítí cca 4 hodiny (to jako, že po ty čtyři hodiny to má asi schnout), ale už se fakt nic neděje, takže když strojek dobije a zhasnou dobíjecí kontrolky, vypnu stanici (když jsem doma, když ne, vypnu ji, až přijdu a to už většinou nic nesvítí). No jinak čištění - strojek se při čištění 3x zapne, po čtvrté se zapne jen čerpadlo, které už vyplachuje jen ten čistící prostor (splachuje bordel do nádržky s náplní). Jinak jsem usoudil, že tu stanici řídí strojek - elektronika strojku.

U mne po několikerém zapnutí strojku jen blikala dioda uprostřed (prý Standby), nic jiného nesvítilo a celá stanice hučela, myslel jsem si, že je to nějaký sušící ventilátor, ale možná to bylo něco jiného. To trvalo 5-10 minut a pak už jsem spěchal do práce a vypnul to, nevím, jak dlouho by to ještě hučelo..

• po měsících...
Odesláno

Chlapi, asi se to tu už řešilo, ale nějak mi nejde to v diskusi dohledat. Má tu někdo zkušenost s kvalitním umělým chlupem? Pokukuju po štětkách Muhle, nebo Brent Berkeley, s chlupem Silvertip Fibre... mělo by to mít stejnou nebo dokonce lepší charakteristiku než přirodni jezevec a rychleji schnout.

65723.thumb.jpg.809d82eb55827934120785cf7263bbfd.jpg

1.LEX04061_Fit_-2_720x.jpg.64a347c3bf5eb26a5663981e1d0d8e0b.jpg

A druhá otázka: které žiletky považujete za top? Používám Feather Hi-Stainless a Feather Platinum, ale v novém strojku (Edwin Jagger 3ONE6 Knurled), který jsem dostal od přitelkyně k narozeninám, se chovají poměrně agresivně. 

20250507_181823.thumb.jpg.3969125c1a65f1601f15b4ce8da4430d.jpg

Odesláno

Tak žiletky už jsem tady dohledal, budu experimentovat. Díky za tohle vlákno :)

Odesláno
před 48 minutami, martar napsal:

já léta používám jak na vousy tak i hlavu zelené Astra Superior Platinum a holí pěkně a jemně,měním častěji a beru většinou po 100ks balení.

poměr výkon/cena výbornej

určitě vyzkoušej 🍻

882305-astra-platinum-5ks-1.thumb.jpg.8ea2e56e6ddb05a15037d27fe8815266.jpg

• Dát hlas 1
Odesláno
Před hodinou, martar napsal:

Jen rychlý nástřel, tyto jsme brali v poslední hromadné objednávce na břitva fóru recenze zde https://forum.britva.cz/viewtopic.php?t=2815

Jinak na břitvě je celé vlákno věnované testování žiletek od kolegy Wikinga https://forum.britva.cz/viewtopic.php?t=810&hilit=sputnik&start=50

915_ziletky-perma-sharp-super-stainless.jpg

28791956al.jpg

4705_derby-extra-mini-pack.jpg

Odesláno

Moc děkuju oběma :) Ten dlouhodobý test na britva.cz je pecka. Vůbec mi nedošlo, že kvalitu žiletky lze měřit podle různých kritérií, nejen podle ostrosti. Do nového strojku by možná stálo za to vyzkoušet ne nejostřejší, ale míň agresivní žiletku s dlouhou výrovnanou výdrží. 

Bohužel, ačkoliv se řada z nás vrací k tradičním způsobům holení břitvou nebo žiletkou, z časových i praktických důvodů z procesu vynecháváme důležitou část tradičního postupu: změkčení vousů před samotným holením pomocí napařování. Starší členové si určitě pamatují z dětství své tatínky v holičství s horkým ručníkem přes obličej, jak řeší politiku a sport :) Vousy změkly a následné holení bylo hladší a šetrnější nejen pro zákazníka, ale i pro ostří holičových břitev. Dneska už se to asi v barbershopech nedělá (nevím).

-

Zítra sem mrsknu pár detailních fotek Jaggeru, ten jejich nový nerez 3ONE6 je fakt vymazlený.

-

Akorát díky žiletkám nějak zapadl můj první dotaz na váš názor na štětky se syntetickým chlupem Sivertip Fibre :D - máte ji někdo? Moc by mne zajímala vaše zkušenost.

Odesláno

Český web prodávající potřeby pro holení je chválí, otázkou ovšem je, nakolik můžu věřit marketingovým řečičkám...

"Štětiny Silvertip Fibre® svým provedením nejen napodobují jezevčí štětiny nejvyšší kvality (silvertip badger, odtud i název této štětky), ale dokonce je v mnohém předčí. Výsledkem tak je ještě jemnější pocit při nanášení pěny, skvělé absorpční vlastnosti, které umožňují významné snížení množství používaného mýdla či krému a rychlé schnutí, které zase zaručuje dlouhou životnost."

Odesláno

Moc těm " náhražkám" chlupů z jezevce nevěřím, zkrátka jsem asi staromódní. Věřím klasice z jezevce osvědčené léty a praxí. Ohledně toho napařování obličeje,ano má to něco do sebe,a je to příjemné ten ručník na hubu 😋 Jen se setkávám poslední dobou s názorem, že vousy nezměknou, nýbrž zkřehnou ( prý to dělá keratin ve vousech) a tím pádem se lépe holí.

Odesláno (upraveno)

Že já starej vůl sem lezu. Místo abych se díval jen na hodinky kouknu na ostatní vlákna a vždy najdu něco must have jako třeba Barbour.  Nyní mám sice starý, ale fungující strojek Braun series 5 před rokem jsem koupil novu hlavu s břity a když jsem si četl tuódu na series  9 tak už mě čeká v alzaboxu.😪 Leláku čert aby tě vzal.😃

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno

Vyzkouším to nějak stlačit a srozumitelně odpovědět, ale nejsem si tím úplně jistý je to obšírné téma. Vše je jenom můj osobní názor, nechci ti nic nutit ani tě jakkoliv přesvědčovat. Syntetický uzel můžu doporučit o průměru 24 mm Tuxedo,Timberwolf,Cashmere, mají krásnou páteř a přitom jsou dostatečně jemné na pokožce aby tě nepodráždily. Uzel o kterém se zmiňuješ ty, najdeš pod názvem Catwhisker a pro Muhle a Simpson ho vyvinula společnost Frank Shave. Žiletky ti doporučím otestovat všechny které jsou na trhu, nic není tak subjektivní jako tvoje pokožka,technika a strojek který používáš. Zjistíš že jeden člověk dosáhl nejlepšího BBS ve svém životě a druhému se rozsvítila tvář jako žárovka a už ji nechce nikdy vidět. K testování doporučím tyto stránky https://www.razorbladesclub.com pán je ze Švédska a poštovné stojí tři eura, má všechny žiletky světa. Nabízí testovací sety nebo i jednotlivé žiletky podle tvé chuti. Musíš zkoušet a hledat, myslím že je to hezké a zábavné.

Odesláno

@Conrad Lelák je fakt hroznej, naprostej souhlas. Já kvůli němu zas denně tahám dva Ledrmeny! :D

@bohus76 Aha, děkuju za upřesnění. Je to možné, že spíš zkřehnou, i když pocitově mi opravdu připadá, že jsou po horké hydrataci na dotek měkčí a méně pichlavé.

Odesláno

A bych jenom nekecal, tak dnes proběhl výlet na oběžnou dráhu se vzácným úlovkem. Žiletky Polsilver vyrobené před čtyřiceti lety ještě v Polské Lodži, fungují krásně 

IMG_0383.jpeg

Odesláno

@mamut moc díky! Testovací sst je skvělý nápad.

K těm syntetickým uzlům (už si osvojuji terminologii :) ) chápu správně, že máš pozitivní zkušenost s 24 mm Tuxedo, Timberwolf, Cashmere, zatímco s Catwhisker (Sivertip Fibre) vyvinuté pro Muhle a Simpson zatím zkušenost nemáš a stojí za to je vyzkoušet? Anebo to vlákno není tak dobré jako ta tři Tebou zmíněná? 

Odesláno

Průměr 24mm považuju za dokonalou velikost, pěnu si tvořím na obličeji. Menší uzel nebyl schopný pobrat a udržet tolik pěny pro tří průchodové holení a s větším uzlem jsem měl pěnu až za ušima. Catwhisker mám a víc mi vyhovují štětce které jsou jemnější, nepotřebuju tolik páteře a s tím spojenou i masáž pokožky. Pořád považuju Tuxedo za krále, neboj se koupit uzel od Yaqi třeba tohle https://vi.aliexpress.com/item/1005008719667554.html?spm=a2g0o.productlist.main.7.4e5d4604Mlu3WO&algo_pvid=38331b41-0d6a-49b1-a496-c0cfbc4a499a&algo_exp_id=38331b41-0d6a-49b1-a496-c0cfbc4a499a-6&pdp_ext_f={"order"%3A"1"%2C"eval"%3A"1"}&pdp_npi=4%40dis!CZK!711.39!355.68!!!228.67!114.33!%40211b613917466927603323193efbe5!12000046382531379!sea!CZ!765423387!X&curPageLogUid=516z7yTS34ES&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A pak budeš vědět kterým směrem se vydáš.

Odesláno
před 3 hodinami, mamut napsal:

A bych jenom nekecal, tak dnes proběhl výlet na oběžnou dráhu se vzácným úlovkem. Žiletky Polsilver vyrobené před čtyřiceti lety ještě v Polské Lodži, fungují krásně 

IMG_0383.jpeg

Pěkná klasika, až na tu štětku z " uměliny". Zde pár jezevčích Silvertipů od Mistra PetraS .

Screenshot_2025-05-08-11-46-54-354_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2025-05-08-11-50-13-610_com.android.chrome.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...