Přejít na obsah

Čím se holíte?

Doporučené příspěvky

Zezačátku štětka, pěna v takové té bakelitové kulaté krabičce a žiletky astra. Potom jsem přesedlal na Gillette, napřed 3 a potom 5+1 s gelem. Bývalá přítelkyně byla kadeřnice a tak mě zkusila oholit břitvou, nebylo to špatný ale sám bych to nedokázal. Asi to chce cvik. JInak bradku zakracuji strojkem na vlasy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám taky Fusion - ale ten používám jenom tehdy, když jdu do divadla na operu. Jinak to beru zastřihovacím strojkem na vousy, kterej to seseká do milimetrovýho strniště. A když je moc teplo, tak tím strojkem sejmu i vlasy...

Z dlouhodobýho hlediska stejně ženský kašlou na vzhled a jdou po charakteru :D

Odkaz ke komentáři

Přidám se do tábora Fusion 5+1 a Fusion Gel, bohužel mám nevýhodu. Potrpím si na to, abych byl hladce oholený, vousy mi roustou velmi rychle, musím se holím dvakrát denně, spotřeba žiletek je ohromná. Koupil jsem si také já blbec holící strojek Philips RQ1075/21, ale s ním nejsem spokojený, neoholí mě úplně dohladka. Měl jsem si koupit Braun, planžeta je prý lepší. Přemyšlím o přechodu na břitvu nebo na kopyto, Brabus a Astry.

Odkaz ke komentáři

Přidám se do tábora Fusion 5+1 a Fusion Gel, bohužel mám nevýhodu. Potrpím si na to, abych byl hladce oholený, vousy mi roustou velmi rychle, musím se holím dvakrát denně, spotřeba žiletek je ohromná. Koupil jsem si také já blbec holící strojek Philips RQ1075/21, ale s ním nejsem spokojený, neoholí mě úplně dohladka. Měl jsem si koupit Braun, planžeta je prý lepší. Přemyšlím o přechodu na břitvu nebo na kopyto, Brabus a Astry.

Jestli se holíš opravdu 2x denně, měl bys vážn pouvažovat o břitvě. Správným postupem dociluju relativně hladkého oholení na dva dny, tobě by to den mohlo vydržet.
Odkaz ke komentáři

Jarní setkání břetevníků :-) - já podobným komunitám v poslední době spíš závidím ten čas na setkávání se s lidmi co se podobně holí.

Jinak já mám už asi třetím rokem Brauna serie 7 s tím pařezem na nabíjení, propláchnutí a vysušení.

Věřím, že jsou lepší elektrické strojky a že i déle vydrží, ale já mám za těch necelých 20 let co se holím asi šestého brauna a jsem spokojen.

Nemám rád takové to oholení úplně do hladka a na mokro (i když se po "suchém" stejně osprchnu) a holení oddaluji jak se dá, takže se dostávám na 2-3 týdně. Asi spíš dvě, nepočítám to.

Protože se ale i na hlavě stříhám na krátko a vzhledem k tomu, že jsem se v tomto dalším šíleném tématu (myslím že už posledním před - jak často souložíte) takhle rozepsal, spíš by mě zajímalo čím si vy, s opravdu krátkým vlasem hlavu stříháte?

V poslední době jde totiž koupit zkracovač vlasů, který vás bez nástavce obere až na kost a nebo potom s použitím nástavce který se honosí třemi milimetry v reálu na 5mm a já bych chtěl asi taky ty tři. Dalších pět nástavcu je pro mě nepoužitelných úplně.

Jinak řečeno - nechci se stříhat bez nástavce a pokud nasadím 3mm (skutečnost spíš 5mm), tak tak dlouhé vlasy většinou nemám.

Míval jsem nějaký noname a po něm několik let tuším Rowentu, která zemřela nedávno a u nichž byla možnost bez nástavců regulovat posuvem ostří jemně odstupňování délky. Starý strojek měl páčku, která plynule posouvala nože a tím vymezovala vzdálenost od hlavy. Novější Rowenta měla cvakací prstenec, kterým bez nástavce uměla nože posunout v pěti krocích.

Neví nekdo kde takovou mašinku sehnat ?

Odkaz ke komentáři

Jestli se holíš opravdu 2x denně, měl bys vážn pouvažovat o břitvě.  

No fakt, na vojně jsem měl s fousama měl pěkný problémy, pořád mě buzerovali, že jsem se neoholil  :D. Břitvy se trochu bojím, nevím, jak a kde vybrat tu pravou. Neznám údržbu, zajímalo by mě jestli se fakt brousí o kožený řemen.

Odkaz ke komentáři

mluvili jste tady o holení mašinkou na vlasy bez nástavce. Nezůstane po tomto zákroku trochu strniště? já to tak nosím nejraději a klidně bych si mašinku koupil, kdyby to tak bylo.

jj, přesně tak to je

měl jsem Remington, který holil takhle na strniště, bohužel mi umřel a tak hledám náhradu

Odkaz ke komentáři

No fakt, na vojně jsem měl s fousama měl pěkný problémy, pořád mě buzerovali, že jsem se neoholil  :D. Břitvy se trochu bojím, nevím, jak a kde vybrat tu pravou. Neznám údržbu, zajímalo by mě jestli se fakt brousí o kožený řemen.

Jo, obtahování o koženej řemen drží zalapovaný ostří. Nejsem strojařsky vzdělán, ale prostě to nějak takhle funguje a opravdu to drží ostří. Tu pravou břitvu vybereš celkem snadno. Na tvoje tvrdý hustý fousy bych asi popadnul něco s polodutým výbrusem, trochu težší, aby to mělo setrvačnost. Podíval bych se po 6/8 někde v bazaru nebo starožitnictví, určitě neuděláš chybu něčím z města Solingen. Pošleš jí na postavení břitu a nabroušení na PetrS z forum.britva.cz. Já to tak udělal a je to epes a není to za ranec. Ta pravá Břitva si tě opravdu najde. Pokud nejsi úplně zblázněnej sběratel, najde si tě ta, která za to bude stát. Já mam takový Krásky dvě. jednu německou a jednu Angličanku.

Starost je o to stejně velká jako o dobrej nůž. Jednou za rok nabrousit a zbytek roku obtahovat. Břitva se nedá kvůli tloušťce materiálu obtahovat na ocílce, takže musíš mít plochej řemen.

Mejdlo, horká voda a štetka jsou marginální záležitosti. Nmusí bejt drahý a člověk aspoň má pořád kontrolu nad tim, že má všechno pod kontrolou a netřesou se mu ruce, když se koukne na ostrou ocel :)

Odkaz ke komentáři

ja si hlavu striham/holim takhle uz hafo let... za tu dobu mam treti masinku, taky Philips, plynulou regulaci nema, jen v krocich, ale ja to stejne pouzivam "nadoraz"... kupoval jsem to, tusim, v Electrowordu tak pred rokem - sel, koupil, funguje... :)

No o to mi jde. O tu plynulou, nebo cvakací regulaci v rozmezí cca 1-3mm a to bez použití nástavců. Prostě sháním strojek, co tohle rozmezí reguluje ostřím. V reálu totiž jak jsem psal není možné nasadit na ostří co už tak má cca 1mm nějaký nástavec a dosáhnout celkových 3mm.

Dneska už to fakt nikdo nedělá. Oběhal jsem všechny tyhel větří elektra v obchoďácích a nic. Řeším to tak, že tu hlavu jedu na doraz a stříhám se méně častěji než 1x týdně jak jsem byl zvyklý.

Odkaz ke komentáři

No o to mi jde. O tu plynulou, nebo cvakací regulaci v rozmezí cca 1-3mm a to bez použití nástavců. Prostě sháním strojek, co tohle rozmezí reguluje ostřím. V reálu totiž jak jsem psal není možné nasadit na ostří co už tak má cca 1mm nějaký nástavec a dosáhnout celkových 3mm.

Dneska už to fakt nikdo nedělá. Oběhal jsem všechny tyhel větří elektra v obchoďácích a nic. Řeším to tak, že tu hlavu jedu na doraz a stříhám se méně častěji než 1x týdně jak jsem byl zvyklý.

Tchánovi jsme před asi 3-4 lety koupili asi předchůdce PANASONIC ER1511S803 a je spokojenej jako želva. A ten těch vlasů a fousů má mraky. Zastřihuje přesně jak potřebuje a hlavně netahá. Spousta těch levnejch potvor tahá jako čert.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...