Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 10. 7. 2015 v 12:09, bandicoot napsal:

Poraďte mi mašinku na domácí samo stříhání vlasů. Něco, čím bych to sám ve sprše udržoval na třech mm. Mám nějaký starý základní Philips, ale s tím nástavcem to je dost o směru stříhání a sám to úplně nezvládám.

Díky.

Ja mam nakou jebku Remington z Okay a chodi. Stal do litru. Ale je to suchac, cili strihat pod tekouci vodou nee. Oplach v ramci cisteni je OK.

Nastavce ma ale siroky a je potreba to vzit z vic smeru nebo vickrat jedno misto, jinak to nechava brazdy :).

Ja uz po letech jedu bez nastavce na ten 0,5 mm - hlava i ksicht jednou tydne. Nejvetsi pohoda :).

Odesláno

Kam se v praze podívat na břitvy?? Pár adres mám, ale byly aktuální před třemi lety... Cena +- 2000,- Kč, personál který poradí. Ideálně něco aktuálního za pár peněz z druhé ruky... antiky, vetešnictví apod...

Odesláno

Ahoj, rozpočet 2000 je pouze na břitvu, nebo i na něco okolo, jako například řemen, lapovací šutr, atd .... ? Nechci Tě od Prahy odrazovat, ale neporadí snad nikde. Vzhledem  k tomu, jak břitevnictví upadá, musíš jít buďto najistotu (Thiers Issard od 3000 výše), nebo mít prostě štěstí, koupit nějakou novou (třeba čínu Golden Dollar) a nechat pořádně nabrousit. Do starých břitev být Tebou bych nešel, nese to příliš mnoho rizik.

Odesláno

Presne tak. Z ebay golden dolar, nechat nabrousit, koupit remen a je to. Vetesnictvi je blbost. Ani to nemusis poznat,ale muze byt prohnuta, zbrousena nebo jinak znicena. Ale i ta nova cina muze byt prohla,ale s tim by si mel brusic poradit.

Odesláno (upraveno)

Jo. Funguje. Stejne prvni bitvu pokusama doku ..vis :-) Jdi do ni. Od Petra S z Brity si kup pevný remen.

Upraveno uživatelem Bert
Odesláno

Já koupil ve starožitnostech 2 na první pohled zachovalé krásky, za 250 jednu. Poslal jsem fotky PetroviS z Břitvy, ten je podle fotek schválil, zrenovoval, nabrousil. Do 2000 jsem se vešel. Za obě dohromady i s pořizovací cenou.

Odesláno

Petr Smékal je opravdu značně zaneprázdněn a břitev na nabroušení případně celkovou renovaci mu doma leží v pořadníku velké množství. Termíny nabroušení zaslané břitvy se pohybují od 1 do 2 let, než se na ni dostane řada. Ale samozřejmě si ověř aktuální stav přímo u něj. Je pravdou, že jeho práce je v podstatě bezkonkurenční.

Jinak v ČR či SK umí slušně nabrousit břitvu řádově kolem 10 lidí, ale většina z nich to dělá jen u svých břitev a nepřijímá zakázky. Vedle Petra vím o dalších 2 kteří by případně břitvu nabrousili. Jeden je v Praze a druhý na Slovensku. U nich budou termíny vyhotovení podstatně kratší. V případě zájmu je možné je kontaktovat přes fórum Břitva.cz, přes SZ mohu poslat jejich nicky případně kontakt zprostředkovat.

Odesláno

Tak musím poopravit své tvrzení. V předchozím mém příspěvku zmíněný brusič není z Prahy, ale bydlí vcelku kousek od Prahy.

Návštěvník tolja
Odesláno
  V 10. 7. 2015 v 12:09, bandicoot napsal:

Poraďte mi mašinku na domácí samo stříhání vlasů. Něco, čím bych to sám ve sprše udržoval na třech mm. Mám nějaký starý základní Philips, ale s tím nástavcem to je dost o směru stříhání a sám to úplně nezvládám.

Díky.

já mám delší čas tohle

https://www.alza.cz/rowenta-evasion-d122381.htm

sice už se neprodává, ale rowentu bych se ve stříhacích mašinkách nebál doporučit

Odesláno (upraveno)

Tvl tak to sem v prdeli, cekal sem par mesicu, ne let... Prosím tedy kontakt na nekoho kdo by do toho sel, ta GD je totiž docela DODO, a potreboval bych nekoho kdo tu cepel srovná se vsim všudy...

Na britva zatim nejsem...

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno

Dostal jsem k narozeninám Merkur Solingen Futur http://www.az-noze.cz/Merkur-Futur-Shine-holici-strojek-d2086.htm

pro mě naprosté novum, holil jsem se doposud elektricky Phillipsem nebo s pěnou v rámci Gillette.

Po prvním použití - nikdy jsem asi nebyl líp oholen, ale taky tak pořezán :lol2: .

Takže jsem se chtěl poradit. Kamenec na krev, funguje to, nebo je nějaké lepší řešení?

Jaké žiletky používat? Je to jedno nebo jsou kvalitativní rozdíly, které člověk pozná? Díval jsem se tady http://www.luxusni-holeni.cz/holeni/ziletky-a-nahradni-hlavice/

a výběr je velký...

Co po holení? Mám velice citlivou pokožku, zatím mi vždycky stačila pěna ve spreji pro citlivou pokožku, a bylo to OK. Nicméně, jsem asi 3 hodiny po holení a huba mi stále hoří... takže bych potřeboval tip na něco zaručeně zklidňujícího.

Ideálně vše v dobrém poměru cena x výkon. Díky

Odesláno

Kamenec funguje, pro holení nezbytnost. Žiletky se dají používat zde dostupné zelené Astry nebo pro mě top - Feather. Na citlivou pokožku balzám po holení a kolínskou. Pokud máš hodně citlivou tlamu, tak doporučuji Sudocrem.

Odesláno (upraveno)

Ziletka Feather, nahrat hubu ručníkem, dat nejakej olejicek, oholilt - tady uz bych používal mýdlo pro citlivou pleť (pěny ve spreji jsou nahovno), na ranky kamenec, pak kolinska aspon 80% a pak zklidňující krém. Ja jeste pak dávám dětskej pudr a skvěle to uklidní :-)

A hlavne to par holení trvá, nez si huba zvykne.

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Ten Futur mam take,lze na nem regulovat pritlak ziletky.Mam ho na 3stupen,na polovinu.Jinak ja se holim ve vane,natahnu se,polevam si oblicej a je dobre se mydlit stetkou i proti rustu vousu,aby se pokozka zjemnila.Proti Gilete je oholeni mnohem hladsi,prijde mi i jemnejsi.Pouzivam ziletky Feather ze zdejsiho hromadneho nakupu.

Holeni mne fakt bavim,ritualek jsem si z toho udelal.   :lol2:  

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...