Přejít na obsah

Dotaz k čínským hodinkám

Doporučené příspěvky

Odesláno

Může mi prosím někdo z místních znalců vysvětlit:

1. jaká je kvalita tohoto modelu

2. porušuje, kopíruje, zneužívá vizuálních, nebo jiných prvků ostatních výrobců

3. zneužívá nápisů k označení třídy, funkce nebo kvality

4. jinak porušuje pravidla

I po přečtení všech diskuzí, nemohu najít názor. Nemám velký přehled o značkách a modelech. Tyto hdinky se mi celkem líbí, v obou barevných variacích. 

Děkuji za názory

post-12678-082321500 1282222408.jpg

post-12678-008439700 1282222421.jpg

• Odpovědi 109
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Mám od tohoto výrobce jedny hodinky, s kvalitou jsem byl překvapen. To, jak tu všichni čínu démonizují, se v mém případě nepotvrdilo.

Za necelé dva tisíce mám pěkné hodinky na výjimečné nošení s vyloženě formálním oblečením (které u mě přijde na řadu párkrát do roka).

Kvalitativně

- pouzdro bezchybně obrobené, vyleštěné - povrchová úprava na jedničku

- sklíčko bezchybně usazené, čisté

- ciferník bezchybně usazený, čistý

Kdybych měl hledat výhrady, tak u svého kusu najdu:

- mírná vůle strojku při manipulaci s korunkou - je zřejmý pohyb všech ruček jedním směrem při manipulaci s korunkou (jsou to ale možná setiny mm)

- vlasové smítko velikosti cca. 2mm zřejmě na spodu sklíčka, nicméně nevylučuji, že to je moje práce, hodinky myslím nejsou vodotěsné. Je to viditelné jen při bedlivém zkoumání pod lupou

- ukazatel rezervy není přesný, na deseti hodinách chodu z něj ubyde cca. 12 hodin

Co se týče stroje - je to nějaký Seagull, funkční je, rezerva je cca. 40-45 hodin, ale neměřil jsem přesně. Přesnost jsem také neměřil, ale tipuji to do cca. +30s denně stabilně. Nesnažil jsem se je nechat prohlédnout nebo seřídit.

Mám je asi 2 měsíce a posledních pár týdnů je stále natahuji a sleduji.

Osobně bych se na ně jakožto na měřič času nebál spolehnout, s uvážením jeho přesnosti. Takže pro mě nejen módní doplněk.

Odesláno
  V 19. 8. 2010 v 12:53, 'Sekhmet' napsal:

2. kopíruje ... vizuálních, nebo jiných prvků ostatních výrobců

Pokud jde o to kopírování, uspořádání ciferníku je velmi podobné hodinkám Ulysee Nardin. Neříkám, že vypadají stejně, ale inspirace je zřejmá.

Posted Image

Odesláno
  V 19. 8. 2010 v 13:33, 'mechano' napsal:

Asi nebudou moc kvalitní.

Děkuji za názor. Je možné ho upřesnit.

1. je v této ceně a podobě něco lepší.

2. mohou tyto hodinky fungovat např. 5, 10, 20, 30, 40 let. Bez poškození a s minimálním servisem. 

3. Jak mohu rozeznat kvalitní od nekvalitních. Jenom podle pohledu. 

4. Jak je na tom asijská mikromechanika? Informace jsou minimální. Zkušenosti žádné. Jen laické dojmy.

5. mohu někde najít víc informací

děkuji za odpověď

Odesláno
  V 19. 8. 2010 v 14:23, 'PavelK' napsal:

Pokud jde o to kopírování, uspořádání ciferníku je velmi podobné hodinkám Ulysee Nardin. Neříkám, že vypadají stejně, ale inspirace je zřejmá.

Bohužel, nemohu souhlasit. Jsou to úplně jiné hodinky. V čem je tato inspirace špatná. Je uvnitř okopírovaný mechanismus Ullisee Nardin a pozměněný vzhled celých hodinek? Nebo jde o omezení řešené mechaniky.
Odesláno
  V 19. 8. 2010 v 15:08, 'Sekhmet' napsal:

Bohužel, nemohu souhlasit. Jsou to úplně jiné hodinky. V čem je tato inspirace špatná. Je uvnitř okopírovaný mechanismus Ullisee Nardin a pozměněný vzhled celých hodinek? Nebo jde o omezení řešené mechaniky.

No, lepšej se kluci. Inspirace je víc než zřejmá, ale už to není do posledního detailu jako u starších modelů (tedy včetně barvy, fontů, ruček atd.). Mám doma jeden exemplář "hommage" Navitimerů značky Parnis v quartzovém provedení. Proti jejich kvalitě ani slovo (materiál, zpracování, funkce), naopak, jsou to nejpřesnější hodinky které mám a řídím podle nich všechny ostatní, ale ten vzhled je oprásknutej včetně "B" na korunce, což už mi připadá dost za hranicemi dobrého vkusu. Prostě rozdíl mezi kvalitně udělaným fejkem a Parnisem je v tomto případě pouze v tom jediném nápisu.

Na druhou stranu mám i jedny obří mechanické (to jsou všechno hříchy chronomládí) se strojkem ST3600 (čínský klon UNITASu). Po stránce funkční i kvality provedení bych řekl bezchybné, šlapou naprosto přesně, ale je z nich zase vidět U-Boat. (Tyhle jsem si loni pořídil proto, že se mi líbily, o značce U-Boat jsem tehdy nevěděl a radoval jsem se jako malej, že konečně Parnis má něco původního :lol: )

Celkem si nemyslím, že hodinky této značky jsou šunt, alespoň ty, které jsem měl v ruce. Ale ta původnost holt silně pokulhává.

Jo a to, co jsem psal o hodinkách, neplatí o řemenech. Ty připomínají většinou spíš obušek nebo řemen na pohon mlátičky.

Odesláno
  V 19. 8. 2010 v 16:11, 'Widloun' napsal:

No, lepšej se kluci. Inspirace je víc než zřejmá, ale už to není do posledního detailu jako u starších modelů (tedy včetně barvy, fontů, ruček atd.). Mám doma jeden exemplář "hommage" Navitimerů značky Parnis v quartzovém provedení. Proti jejich kvalitě ani slovo (materiál, zpracování, funkce), naopak, jsou to nejpřesnější hodinky které mám a řídím podle nich všechny ostatní, ale ten vzhled je oprásknutej včetně "B" na korunce, což už mi připadá dost za hranicemi dobrého vkusu. Prostě rozdíl mezi kvalitně udělaným fejkem a Parnisem je v tomto případě pouze v tom jediném nápisu.

Na druhou stranu mám i jedny obří mechanické (to jsou všechno hříchy chronomládí) se strojkem ST3600 (čínský klon UNITASu). Po stránce funkční i kvality provedení bych řekl bezchybné, šlapou naprosto přesně, ale je z nich zase vidět U-Boat. (Tyhle jsem si loni pořídil proto, že se mi líbily, o značce U-Boat jsem tehdy nevěděl a radoval jsem se jako malej, že konečně Parnis má něco původního  :lol: )

Celkem si nemyslím, že hodinky této značky jsou šunt, alespoň ty, které jsem měl v ruce. Ale ta původnost holt silně pokulhává.

Jo a to, co jsem psal o hodinkách, neplatí o řemenech. Ty připomínají většinou spíš obušek nebo řemen na pohon mlátičky.

děkuji za odpověď,

já se bavím o tomto vyobrazeném modelu. Může mi někdo sdělit od otázky 2 a více něco víc.

Odesláno

Většinou platí YOU GET WHAT YOU PAY. Za 95 dolarů i s dopravou asi těžko čekat super kvalitu. Ale poměr cena výkon asi bude OK. Blbý jsou dvě věci, spousta do mrtě oprásknutejch modelů zrovna super reputaci značky Parnis nevytváří a pak čím víc hodinek poznáš a propadneš chronomagořině, tím víc ti začnou vadit drobný nedostatky v provedení (nepřesný závit dýnka, volná korunka, nepřesný tisk, špatná čitelnost ocelových ruček na bílým ciferníku, nápis chronometer atd. Ďábel je v detailu. Ale většina z nás tam byla - a většina se posunula dál.

Jinak design vychází ze starých námořních chronometrů, velkých hodin v dřevěný bedýnce, který se používaly na lodích od 18. století k přesnýmu výpočtu pro určení polohy lodi.

Návštěvník YPO
Odesláno
  V 19. 8. 2010 v 15:08, 'Sekhmet' napsal:

Sekhmete já myslím, že ty máš naprosto jasno, ale rád sem znovu nakouknu
Odesláno
  V 19. 8. 2010 v 14:48, 'Sekhmet' napsal:

1. je v této ceně a podobě něco lepší.

2. mohou tyto hodinky fungovat např. 5, 10, 20, 30, 40 let. Bez poškození a s minimálním servisem. 

3. Jak mohu rozeznat kvalitní od nekvalitních. Jenom podle pohledu. 

1. Obycejne Seiko (porad se to tu opakuje, ale ony jsou v low-endu asi jedina rozumna varianta) bude kvalitou mnohem dal.

2. Pokud je budes nosit jako Martz, tedy nekolikrat do roka, tak nejspis par let vydrzi, ale mozna taky ne.

3. Porovnej cenu tech hodinek s cenou renomovanych vyrobcu nabizejici obdobne komplikace.

Nejlip to ale vystihuje tento post.

Návštěvník Tada
Odesláno

Na druhou stranu třeba Seagull, kterej je čínskej, tu pár lidí mělo a k velké spokojenosti, třeba ten jejich chronograf je docela fajn.

Odesláno

Dneska delaj jak totalni sunt co koupis beze jmena snad i za 200kc a vramci moznosti i kvalitu, zazracna kvalita to neni, ale vramci moznosti skarede nejsou, ale asi dlouho nepujdou. Potom delaj lepsi kousky, kde uz muze tikat nejakej seagull (da se rict ze je to kvalita, neni to hnuj). Do neceho snad davaj i etu, ale muze ta muze bit fake.

Problem s nima je ze umej lhat jako kdyz tiskne. Druhy problem je cinani si problemy delaj sami, nikdy nezistis kdo ty tvoje delal, veci vypadaj stejne ale jsou z jineho zdoje a jine vyrobi, kvalita biva ruzna. Pokud je stesti a solidni prodejce tak jdou koupit i "kvalitni" hodinky.

Cenu u nich asi dela i to ze je to castecne manufakturni vyroba a rucni prace :D , nejake cinan (cinanka) to sklada doma v chatrči na rohozi z rakosi (bambusu) a prakticky za to nic nema.

Muj zaver je ze si jejich hodinky nekoupim protoze netusim co prijde a z japonske produkce se za podobne nebo o neco horsi peniz da vybrat neco u ceho je vzhled a kvalita.

PS: Ty levne sunty jdou poznat podle otlacenych drazek sroubku od sroubovaku, je to blato, kolikrat je to poznat i na fotkach. Podle me to jsou vyhozene penize a pokud nekdo chronomagorine propadne tak ho ani moc tesit nebudou.

Odesláno

všeobecne odporúčanie znie: seiko, orient a iné japonské značky. Ale ak už musí byť čína, tak to čo predáva samotný Sea-Gull, resp. americká alebo európska stránka. Zvládnu aj večný kalendár v zlate, ak by bol chop-suey vírus nezvládnuteľný.

aj majster fejkár tao občas vypustí niečo z kategórie "zaujímavý gýč":

post-4112-058600900 1282333668.jpg

post-4112-078822200 1282333677.jpg

Odesláno
  V 19. 8. 2010 v 14:48, 'Sekhmet' napsal:

5. mohu někde najít víc informací

isteže, firma google ti je k službám 24 hodín denne :) skus napr. TU, na chronomagu nie su cinske hodinky prave stredobodom zaujmu

Sekhmet - jemne off topic, ale zaujal ma tvoj neobvyklý štýl vetnej syntaxe. Nedá mi to nepoložiť otázku - naozaj nie preto že si tu nový člen - keď sa ráno ideš holiť, určite nevidíš v zrkadle toto?

post-4112-005084700 1282334092.jpg

Odesláno
  V 20. 8. 2010 v 19:48, 'instant' napsal:

všeobecne odporúčanie znie: seiko, orient a iné japonské značky. Ale ak už musí byť čína, tak to čo predáva samotný Sea-Gull, resp. americká alebo európska stránka. Zvládnu aj večný kalendár v zlate, ak by bol chop-suey vírus nezvládnuteľný.

aj majster fejkár tao občas vypustí niečo z kategórie "zaujímavý gýč":

Pro evropana možná. Pro místní uživatele nožná ne. Mě se líbí .

Odesláno

Řiď se srdcem, pokud se Ti líbí a cítíš že z nich budeš mít radost, jdi do nich, vždyť o co jde v životě víc než o pocit uspokojení...

Mám troje hodinky zde zakázané značky, která napodobuje jinou značku podobně jako jiné firmy z Nového Zélandu, Anglie apod., tato je ovšem čínská a mnohým vadí. Kvalita asi jako Parnis, nosím je několikrát týdně do práce, kde nechci riskovat poškození mých dalších německých, ruských či švýcarských hodinek. Mám je cca 3/4 roku, pokud nejsou na ruce, jsou obvykle na winderu. Přesnost o něco - ne tragicky - horší, více se "předbíhají", ale k funkci nemám výhrady, fungují skvěle, ukazatel rezervy nátahu nelže a někde se tady psalo, že nezávislý hodinář po zhodnocení obdobných "čín" odhadl funkčnost na několik desítek let, což je jistě vynikající poměr cena/kvalita. Na druhou stranu si podstatně víc vážím jiných, značkových hodinek, které mám, tyto mi ale dělají radost.

PS: řemeny špatné

Odesláno
  V 21. 8. 2010 v 21:45, 'Sekhmet' napsal:

Mě se líbí.

Nedělej si násilí, pokud se ti líbí, tak si je prostě kup. Jak říká jedna moje známá, o leccos můžeš přijít, ale zážitky ti nikdo neveme.

• po měsících...
Odesláno
  V 21. 11. 2010 v 12:31, 'ALLROAD' napsal:

K čínským věcem nemám důvěru.V dnešní době je to velmi těžké, když je skoro všechno z Číny... :sad01_anim:

Hele Allroade, dej si chvilku klidu a neotvirej 20 starych temat. Zacina to bejt dost nápadný!

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...