Přejít na obsah

Tip na dobrou hospodu/ restauraci/ kavárnu...


Doporučené příspěvky

Samozřejmě, že provozovatel musí vydělávat, ale ne šidit nebo přímo krást. Copak Ty máš na hodinkách zisk stovky procent? Srovnej si jejich náklady a prodejní cenu a pak to samé udělej u hodinek, které prodáváš. A to prodáváš něco opravdu hodnotného, něco, co ukrývá obrovskou spoustu přemýšlení, vybavení, zkušeností, špičkové práce. A pak si to srovnej s palačinkou.

 

on má u hodinek nějakou přidanou hodnotu? dostane z fabriky kolečka který poskládá? pouze prodává hotovej výrobek. jak to můžeš srovnávat s jídlem? demagog

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kurňa, to tam neumí česky? Na stálém jídeláku samá zdrobnělinka, jsou jak z mimibazaru: jatýrka, večka, jablíčka, husička, kotletka, prsíčko, rohlíček. Jsem na všechny přeslazený zdrobnělinky už silně přecitlivělý, tuhle mě dorazila nedělička a moříčko. Poláci si o nás myslí, že jsme začali celonárodně šišlat, když každé třetí slovo končí na -čka, -čko. Nemáte tušení, odkud se ten mor šíří? Co takhle hodinečky na řemínečku?

 


U nás otevřeli loni www.uhubalku.cz místním to taky přijde drahý, ale je to neskutečně dobrý

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě, že provozovatel musí vydělávat, ale ne šidit nebo přímo krást. Copak Ty máš na hodinkách zisk stovky procent?

 

V gastru se asi nedá dělat s marží 10%, zvlášť když to chce někdo dělat ve vysoké kvalitě. Nejsem kuchař, ale žrout a jsem moc rád, že kvalitní a moderní podniky u nás vznikají. Tenhle obor byl u nás leta strašně mrzačen, stejně jako hodinařina a kultivace je jenom na místě. Je jasné, že podniky jako je Emma, nejsou pro člověka s průměrným příjmem obvyklá destinace, kam bude chodit každý den na oběd, ale určitě mají své místo. Podniků které šidí a okrádají jsou v Praze kvanta, hlavně v podobně různých pastí na turisty (traditional goulash soup + beer apod.), ale to je zas něco jiného?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V gastru se asi nedá dělat s marží 10%, zvlášť když to chce někdo dělat ve vysoké kvalitě. Nejsem kuchař, ale žrout a jsem moc rád, že kvalitní a moderní podniky u nás vznikají. Tenhle obor byl u nás leta strašně mrzačen, stejně jako hodinařina a kultivace je jenom na místě. Je jasné, že podniky jako je Emma, nejsou pro člověka s průměrným příjmem obvyklá destinace, kam bude chodit každý den na oběd, ale určitě mají své místo. Podniků které šidí a okrádají jsou v Praze kvanta, hlavně v podobně různých pastí na turisty (traditional goulash soup + beer apod.), ale to je zas něco jiného?

 

Silně Tě obdivuji za Tvou rozvahu a klid vše vysvětlit do poslední mrtě.

Já bych už dávno takové nebystré poslal, po našem, do chandži...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kurňa, to tam neumí česky? Na stálém jídeláku samá zdrobnělinka, jsou jak z mimibazaru: jatýrka, večka, jablíčka, husička, kotletka, prsíčko, rohlíček. Jsem na všechny přeslazený zdrobnělinky už silně přecitlivělý, tuhle mě dorazila nedělička a moříčko. Poláci si o nás myslí, že jsme začali celonárodně šišlat, když každé třetí slovo končí na -čka, -čko. Nemáte tušení, odkud se ten mor šíří? Co takhle hodinečky na řemínečku?

 

to mi uplne pripomnelo Heavy Christmas z Comebacku :) "Travnicek? Copak to je jmeno pro chlapa?"

 

http://www.youtube.com/watch?v=3QTLr64LDG4&feature=youtu.be&t=7m2s

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V gastru se asi nedá dělat s marží 10%, zvlášť když to chce někdo dělat ve vysoké kvalitě. Nejsem kuchař, ale žrout a jsem moc rád, že kvalitní a moderní podniky u nás vznikají. Tenhle obor byl u nás leta strašně mrzačen, stejně jako hodinařina a kultivace je jenom na místě. Je jasné, že podniky jako je Emma, nejsou pro člověka s průměrným příjmem obvyklá destinace, kam bude chodit každý den na oběd, ale určitě mají své místo. Podniků které šidí a okrádají jsou v Praze kvanta, hlavně v podobně různých pastí na turisty (traditional goulash soup + beer apod.), ale to je zas něco jiného?

 

Na 100% souhlasím. Já mám taky jídlo rád, ale vždycky za tím trochu hledám value for money. Když vezmu třeba Localis, který tu zmiňoval zmizík a který se stal mou oblíbenou restaurací - mají dobrý servis, jídla na opravdu vysoké úrovní, suroviny místní produkce a zajímavé, neotřelé recepty. Je jasné, že tam 200g hovězí steak nemůže stát 170,- Kč ale 350,- Kč, protože kvalitní suroviny jsou drahé a personál co to umí dobře uvařit také. Chápu a dokážu si to vysvětlit.

 

Když ale někde vidím jídlo, na kterém nic světoborného není a stojí třeba 600,- Kč, tak už prostě hledám důvod. Je mi jasné, že v Praze jsou vyšší náklady na provozovnu a platy personálu, což ale pro mě není přidaná hodnota. Dřív bylo zvykem jíst co nejlevněji a nestarat se o to co jím, ale občas mi u nás připadá, že dnes je trend jíst co nejdráže a taky se nestarat o to, co jím a zda to za to stojí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na 100% souhlasím. Já mám taky jídlo rád, ale vždycky za tím trochu hledám value for money. Když vezmu třeba Localis, který tu zmiňoval zmizík a který se stal mou oblíbenou restaurací - mají dobrý servis, jídla na opravdu vysoké úrovní, suroviny místní produkce a zajímavé, neotřelé recepty. Je jasné, že tam 200g hovězí steak nemůže stát 170,- Kč ale 350,- Kč, protože kvalitní suroviny jsou drahé a personál co to umí dobře uvařit také. Chápu a dokážu si to vysvětlit.

 

Když ale někde vidím jídlo, na kterém nic světoborného není a stojí třeba 600,- Kč, tak už prostě hledám důvod. Je mi jasné, že v Praze jsou vyšší náklady na provozovnu a platy personálu, což ale pro mě není přidaná hodnota. Dřív bylo zvykem jíst co nejlevněji a nestarat se o to co jím, ale občas mi u nás připadá, že dnes je trend jíst co nejdráže a taky se nestarat o to, co jím a zda to za to stojí.

 

Tak člověk vždycky musí počítat i se skutečností, že svým způsobem každý podnik v hardcore centru Prahy je více či méně pastí na turisty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak vona hlavně na světě neexistuje žádná hospoda, do který by lidi museli chodit povinně, žejo. Takže pak nikdo ani nemusí naříkat, že existujou drahý hospody, páč může chodit do levnejch nebo doma žrát šlejšky nebo co chce. Ciwe tydle náznaky třídních bojů fakt miluju. Mně teda chudý lidi nijak zvlášť nevaděj ale někdy sou takový nervózní.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak vona hlavně na světě neexistuje žádná hospoda, do který by lidi museli chodit povinně, žejo. Takže pak nikdo ani nemusí naříkat, že existujou drahý hospody, páč může chodit do levnejch nebo doma žrát šlejšky nebo co chce. Ciwe tydle náznaky třídních bojů fakt miluju. Mně teda chudý lidi nijak zvlášť nevaděj ale někdy sou takový nervózní.

 

Buď v klidu. Já to beru jako debatu o jídle, trendech a dnešní době a ne o třídních bojích. Nepleť do toho sociální poměry. Taky si rád dám ústřice, šneky, dobré sushi, kvalitní hovězí a neváhám za to zaplatit - tohle byla jen diskuse o tom, zda někdy už ta cena není jen tahání peněz z lidí, kteří gastronomii nerozumí. Taky se rád poučím a dozvím nové věci a proto jsem se zeptal, čím si lidé takové ceny obhajují. Zajímal mě opravdu jen názor lidí na tuhle problematiku a ne hádání se o to, že někdo má na to, na co někdo jiný ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz se tu bavite o jidle a cenach.. pocital nekdo z vas na kolik vyjde udelat doma lepsi veceri? Myslim treba poradnej 300g steak (poradne ulezely hovezi) nebo vepr. panenku s prilohou nebo treba nejakym grilovanou zeleninou?

To nemluvim o tom, ze priprava taky zabere cas, nemluve o naslednem umyti nadobi apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyz se tu bavite o jidle a cenach.. pocital nekdo z vas na kolik vyjde udelat doma lepsi veceri? Myslim treba poradnej 300g steak (poradne ulezely hovezi) nebo vepr. panenku s prilohou nebo treba nejakym grilovanou zeleninou?

To nemluvim o tom, ze priprava taky zabere cas, nemluve o naslednem umyti nadobi apod.

 

Teď jsem kupoval hobězí z místní BIO farmy. Opravdu nejvyšší možná kvalita, plemeno Aberdeen Angus. Na steaky snad to nejlepší. Kilo vysokého roštěnce za 260,- Kč. Kdybych bral pravidelně větší množství, nechal by ho za 200,- Kč.

 

200g steak by mě tak přišel na 40,- Kč v mase, s energií a kořením do 50,- Kč. S dobrou omáčkou a přílohou do 100,- Kč. Cena v běžné lepší restauraci 350,- Kč. Podle mě spousta místa pro zisk. Proto mě třeba zajímá, zda není 600,- Kč už docela dost....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trzni cena je takova jakou jsou zakaznici ochotni a schopni zaplatit. Pokud jsou, tak je vse v poradku. Pokud nejsou, tak na to musi prodavajici reagovat tj. snizit cenu, zvysit kvalitu nebo odejit z trhu. Tak jen cas diskutujici rozsoudi, zda jsou ceny v poradku, nebo ne. Pockejme tak rok a uvidime. Pokud jeste za rok bude restaurace fungovat se stavajicimi cenami, tak maji pravdu ti, co si mysli, ze cena je primerena. Pokud fungovat nebudou nebo cenu snizi, maji pravdu ti, co ceny povazuji za prilis vysoke. To vse plati, pokud se nejedna o pracku penez. To pak s trznimi principy nema nic spolecneho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem kupoval hobězí z místní BIO farmy. Opravdu nejvyšší možná kvalita, plemeno Aberdeen Angus. Na steaky snad to nejlepší. Kilo vysokého roštěnce za 260,- Kč. Kdybych bral pravidelně větší množství, nechal by ho za 200,- Kč.

 

200g steak by mě tak přišel na 40,- Kč v mase, s energií a kořením do 50,- Kč. S dobrou omáčkou a přílohou do 100,- Kč. Cena v běžné lepší restauraci 350,- Kč. Podle mě spousta místa pro zisk. Proto mě třeba zajímá, zda není 600,- Kč už docela dost....

Tak to mas dobry ceny, k tomu se v Praze moc nepriblizis, taky musis pocitat s orezem, odpadem apod. Obecne si troufnu rici ze v cistejch surovinach bude naklad na ten steak 100 Kc k tomu marze a kdyz ho prodas za 300 tak jsi v podstate na nule, vse navic je ten zisk o kterym se bavime, ale toto plati u ceskyho masa, vetsina lepsich restauraci bere maso z venku protoze ta kvalita je konzistentni a nekolisa dodavku od dodavky a tam pak jsou naklady vyssi ...
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Mně teda chudý lidi nijak zvlášť nevaděj ale někdy sou takový nervózní.

 

To je vůůůl, todle až řeknu na pracáku... :lol2:

 

Kdysi tady proběhl výrok, že chudý lidi jsou zbytečný. :) To byl taky Milis?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...