Přejít na obsah

Tip na dobrou hospodu/ restauraci/ kavárnu...


Doporučené příspěvky

Návštěvník maxigabrielg

Wine Food market je aj vo dvore Grosseta v Pruhonicich. Obcas tam behneme, lebo casto parkujem vzadu vo dvore priamo pred vchodom, su tam vyborne produkty - ale maloktore sa naozaj oplati kupit - ceny su ( podla mna) strasne vysoke.... 

ok, vino a chlast celkove je tam drahy, ale konzerva hribov okolo 400-500 korun? 

a je to tam dost stiesnene, nie ako v centre, takze ziadny bufet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už tady padl žebříček burgerů od Brewstera. Kdo má burgery rád a bude mít cestu do Berlína, tak vřele doporučuji berlinburger international (http://berlinburgerinternational.de/). Je to jen taková díra ve zdi a až na čtyři místa se musí sedět venku, ale spolu s In and Out asi nejlepší burger, co jsem kdy měl, opečené sladké brambory také výborné. Dohromady 12 euro. Nevýhody: průběh konzumace je fakt dost messy a když si jej dáte k obědu, je téměř nemožné vyzkoušet k večeři nějakou další výbornou berlínskou restauraci :)

 

 

post-95-0-94714600-1422776484_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bývalé veřejné záchody ve Zlíně,  v lokalitě " pod Kaštany". Dnes kavárna a pražírna. Ač nekafař tak na kafe nebo na fernetový čaj tam vždy zajdu. Příjemné prostředí i obsluha. I ceny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No....konečně jsem se dokopal do minipivovaru HOSTIVAR naproti Golfu Hostivař.

Dlouho mne tak nic nenadchlo....obsluha fajn, jídlo super a pivko jedna báseň (a to leju normálně jenom plzničku).

A ten krásný designový interiér (i exteriér).....už se moc těším, až se tam stavím v létě na pivko na zahrádce... :clap:  :lol2:

 

Tyjo tak to čumim že někdo mluví pěkně o tomhle podniku. Já tam byl nucen jít několikrát na různé oslavy a většinou tragédie. Nejhorší je obsluha, nepříjemná, neochotná a pomalá. Jídlo bylo na úrovni školních jídelen, nejvíc mě dostal kuřecí řízek dělanej z odřezků tlustýho. Pivo žádná sláva. Navíc nemaj třeba kolu, takže drink si tam nedáš. Pro mě asi nejhorší podnik který sem navštívil. 

 

Uplný protiklad je Jihoměstský pivovar na Hájích. Dobrá obsluha, rychlost, o ranec lepší pivo a hlavně jídlo na uplně jiný úrovni. Výbornej guláš, ale kupodivu i steak z tuňáka, z kterýho sem měl velkej strach :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak kdyby neseděla jen jedna věc, asi bych i uvěřil tomu, že jsem měl zrovínka štěstí..... :eek:  :eek:  :eek:

 

Já budu klidně přísahat na holej pupek, že jsem to popsal přesně (jídlo a pivka super, samotná restaurace také)....a to včetně obsluhy.....a to jsem setsakra šťoural a ke všemu rozmazlenej plzničkou.....budu muset vykonat ještě jednu kontrolu na protipartě.....no....ale......tisíc lidí-tisíc názorů....

 

PS: ten Jihoměstskej zkusím :clap:

Upraveno uživatelem Tondaa73
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

Na Mikulovské ulici je Valtická rychta, vaří velice dobře, ale když je plná hospoda, tak nestíhají. Nebo zajet do Lednice, restaurace u Tlustých, výborný standard, malý pikolík je jak z filmu "obsluhoval jsem anglického krále".

 

Pokud jde o Lednici a restauraci u Tlustých, tak to mi přesně přijde jako ukázka naleštěné bídy. Už ten (nelidský a chladný) interiér by měl člověka odradit. Lidi k nim navíc chodí převážně proto, že tam byl Pohlreich, tedy tak nějak typicky turisticko-automaticky bez přemýšlení. A asi nejvíc je tam opravdu ten pikolík. Ono o tom byznysu Tlustých leccos vypovídá už jen to, že nakupují uzeniny u jednoho výborného lokálního řezníka (Hakalík z Lanžhota - mimochodem vřele doporučuju! - neskutečné žrádlo a v poslední době se jeho výrobky dají koupit i v Brně v prodejnách farmářských specialit Sklizeno) a pak je údajně pod svým jménem prodávají v Brně u Olympie. Tedy pokud náš šéf nekecal - berte to tudíž s rezervou...

 

Za mě tedy rozhodně ne, a pokud se chcete v Lednici dobře najíst, tak na prvním místě je u mě hospoda U korunky. Jediné, co mi na té restauraci vadí, je to rádoby vtipné - a bohužel jen málo obměňované - menu se slováckými názvy a pak ten fakt, že je relativně malá, pročež je tam dost často narváno tak, že si prostě člověk buď jen k někomu přisedne, nebo vůbec nesedne. Jinak určitě doporučuju ochutnat polévku, protože ty tam vaří vpravdě luxusní. Za mě pak stoprocentně vepřová panenka s šípkovou omáčkou. K tomu všemu ten nefiltrovaný gambáč a člověk se málem posere blahem. Zvláště pak když se ještě následně na náměstí staví na vyhlášené zmrzlině z boudy od Chorvata.

 

Poslední dobou pak vůbec nevaří špatně na Obecním domě (poměr cena výkon). Docela dobře se dá najíst i v restauraci U volhy, nebo v Onyxu. Naopak se spíše doporučuju vyhnout pizzerii Na knihovně na protějším rohu; pokud tedy právě nemáte v plánu čumět na kozy hodně solidní MILF, která tam obsluhuje, a zapíjet to Bernardem. A už jen kvůli té naprosto tragické obsluze vůbec nezkoušejte penzion Myslivna u starého vlakového nádraží...

Upraveno uživatelem LukeD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

Ha, po chvilce pátrání se mi podařilo najít mou starou recenzi na Tlusté z července roku 2011, tož přikládám pro ilustraci mé dojmologie:

 

Poslední dobou pobývám dost často pracovně v Lednici, pročež jsem se rozhodl prověřit místní kvalitu restaurací. Přímo se nabízelo otestovat Pohlreichem 2 hvězdami olepený restaurant U Tlustých.

Už samotná cesta do restaurace mne patrně měla varovat. Větší či menší cedule se Zdeňkovým ksichtem a hvězdičkami naprostou samozřejmosti. Vše korunováno obrovskou plachtou připevněnou na stěnu u venkovního posezení u silnice. Samotná restaurace má kromě vnitřní části také část ve dvoře. Ovšem kromě toho, že tam nikdo neseděl, jsem vzápětí zjistil také to, že je tam úplně jiné menu, než ve zbytku restaurace, takže jsem se promptně přemístil na zahrádku k silnici.

Zatímco na dvorek přiběhl číšník takřka okamžitě, venku u silnice to přeci jen trvalo poněkud déle. Obsluhoval tam ten stejný prťavý číšník s vyboulenýma očima, který nás fascinoval v tom konkrétním díle Ano, šéfe. Dostavil se cca po 10 minutách. Předložil mi jídelní lístek a zároveň jsem si u něj objednal Plzeň (s cenou 38 Kč mimochodem suverénně předčí i leckteré restaurace v centru Brna a chuťově nic moc - naštěstí jsem si pak spravil chuť Svijany v jiné části Lednice).

Původně jsem si chtěl objednat něco lehčího, protože bylo celkem dusno. Na to konto jsem i požadoval i nějaký tip od toho číšníka, ale když jsem viděl, co mi doporučuje, tak jsem raději prohlásil, že si něco zkusím vybrat sám, načež odkráčel. Dalším varováním měla být Butter fish na prvním listu (něco ve stylu jednoduchého menu ve stylu Z.P.), která byla v závorce přeložena coby "máslová ryba". Chvíli jsem přemýšlel o rybě, ale vzhledem k tomu, že v nabídce měli z těch českých akorát profláknutého pstruha, tuto myšlenku jsem vzápětí opustil. A nakonec jsem si objednal v podstatě jednu z nejdražších věcí na jídelníčku. Kolínko z novozélandského jehňátka připravené na nějaké zelenině (pamatuju si akorát mrkev) a položené na šťouchaných bramborách.

Třetím varovným prstem v řadě byl i fakt, že mi číšník jídlo donesl cca po 7-8 minutách od objednání. Doslova a do písmene jsem se pak zhrozil při pohledu na úhledně vystavěnou zahrádku v rohu čtyřhranného talíře, v rámci které asi nejvíc dominovala totálně oschlá kolečka mrkve. Pohlreich by jim to hodil na hlavu - já to pouze ignoroval. Maso bylo jakžtakž, ale místy bohužel poněkud tužší. Svého času jsem v Potrefené huse na Stodolní jedl mnohem lepší exemplář. Zelenina s jakousi šťávou, na které bylo maso připraveno, byla v podstatě bez chuti a bez zápachu. Na šťouchaných bramborách se toho moc zkazit nedá.

Celkový dojem velmi vlažný. Nic, co by mne přimělo se tam vrátit a zkoušet další pokrmy. Útrata cca za tři kila a zážitek nic moc. Všechny nedostatky jsem sdělil číšníkovi, ovšem nejsem si jist, jestli se dostaly alespoň do kuchyně. Civěl na mne tím svým hypnotizujícím pohledem masového vraha a nakonec se mne před placením ještě nebál zeptat, jestli si dám nějaký desert.

Mimochodem, cca po týdnu jsem si v další restauraci, kterou mi noví kolegové doporučili, dopřál vepřovou panenku na tymiánu s bramborami na másle a výsledný dojem byl - za o něco menší cenu včetně dvou Plzní, které chutnali výrazně lépe - tak minimálně o 50 % lepší. Žádný gastroorgasmus, ale poctivý kus žvance za rozumnou cenu rozhodně ano. Restaurace se jmenuje U korunky a jestli se do Lednice chystáte, vřele doporučuji na úkor nemastných neslaných Tlustých.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja U tlustych byl v lete v ramci vyletu na moravu a bylo to zdaleka nejlepsi jidlo co jsme za tyden meli, meli total narvano presto stihali, nemuzu si stezovat. Jinak uroven gastronomie na morave dost slabota, byli jsme kazdy den nekde a jediny kde nam chutnalo bylo U tlustych a Penzion Andre ve Velkych Pavlovicich ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

LukeD: Já viděl nějaký díl, kde se Pohlreich do těch lokálů vracel... jídlo vychválil a pohledově vypadalo dobře, ten uzenej jazyk bych si dal taky... přes den měli narváno, ale možná že maj venku portýra jako bordely v praze, který láká...

 

co se týče toho řezníka, tak on sám v televizi říkal, že kdyby nebylo jména Andreje a asi i peněz, tak dávno zkrachoval... jako Pohlreich je určitě tahák,ale nějakých 5 let od první návštěvy by to určitě jen na jeho jméně neutáhli v takovém objemu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník LukeD

Ale jo, může být. Ostatně, každý má jiný šmak a navíc se to může měnit v čase a podle směn kuchařů. Já si asi tou svojí první návštěvou vyrobil takový menší blok na tuhle restauraci. Už delší čas se chystám, že jim dám druhou šanci a furt ne a ne se k tomu dokopat. Tenhle rok už to snad konečně dopadne.

 

Lion: Hele, a o tom vracení Pohlreicha jsem také slyšel své. Zrovna v souvislosti s těmi Tlustými něco o zaplacení přízně. Ale důkazy pochopitelně nevlastním, takže sere pes. Mě právě v souvislosti s tím chlubením se hodnocením od P. nakrkla ta zeleninová "zahrádka" přes čtvrtinu talíře. Jednoduše nechápu, jak si někdo, kdo se zaštiťuje P., může dovolit tohle prezentovat (navíc u jednoho z nejdražších jídel na lístku), když to byla většinou jedna z prvních věcí, kterou P. v kuchyních těch hodnocených restauracích sestřeloval...

 

Ad Hakalík: Jasně, tak ona každá mince má dvě strany, takže věřím, že to tak nějak může být. Mě hlavně těší to, že se teď Hakalík "probojoval" do toho Sklizena. My se u něj v Lanžhotě pravidelně stavujeme při návratech z výjezdů na Slovensko a nikdy se nám nestalo, že by nás něco zklamalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U Tlustých nevaří vůbec dobře, normální past na turisty. V lednici můžu doporučit dva podniky.

 

Restauraci Obecní dům, která sice uvnitř vypadá šíleně, ale hotovky typu kachna nebo svíčková a klasiky jako řízek tam jsou opravdu skvělé. https://foursquare.com/v/restaurace-obecn%C3%AD-d%C5%AFm/4e103ed145dde6c62dc8c9a4

 

A pak Burger Club Lednice, kde dělají výborné brugery včetně vlastních housek. Jen pozor na jejich pálivé omáčky z Nové Paky, jsou opravdu brutální. http://www.burgerclub.cz/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl jsem u Tlustých tak dva roky zpátky. Na Z.P. jsem si vzpomněl až když mi přišel povědomej ten malej pikolík..jinak jsem vlastně jen šel do první hospody, co jsem viděl, nijak jsem si nevybíral. Bramboračka byla vynikající. Pak jsem si objednal klasiku..svíci. Nejhorší co jsem kdy měl, a to i ve srovnalní s opravdickými pajzly. Maso ani netuším, z čeho bylo, protože na krávě snad ani nic tak nepozivatelneho není..tvrdý, žilnatý, prorostlý..no neukrojitelný a nejedlý. Knedlík jestli byl domácí, tak má kuchař stejnej recept jako mají v Kauflandu. Omáčka..jedlá..lepší hodnocení nedám. Nicméně jíst samotnou omáčku mě neba, takže jsem to celý vrátil. Nikomu to ani nepřišlo divný, ze jsem si nechal odnést plný talíř, nikdo se me na nic neptal. Manželka měla nějakou pastu..bez chuti a bez zápachu. Něco jako jídlo pro kojence z mikrovlnky. Nechali jsme tam pětikilo a šli hladoví pryč. Děkuji ani na shledanou jsme od personálu neslyšeli. Za mě never more.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, sice s drobným zpožděním, ale nemohu si to nechat pro sebe: V sobotu jsem měl tu čest (a to superlativy v této oblasti šetřím) ochutnat NEJLEPŠÍ svíčkovou, kterou jsem kdy jedl! Café Savoy v Praze na Újezdě, resp. na Vítězné před mostem Legií (ten k Národnímu divadlu). Podnik má trochu "snídaňovej" design, ale jídlo skvostné. Není to sice žádná láce, cca 400,- za prakticky "hotovku", ale stálo to za to do poslední kapky! Byl jsem tam po delší době, tak nevím, jestli to byl standart nebo šťastná shoda náhod, budu to muset brzo zopakovat. Nemít rezervaci, tak si nesedneme, personál kmital jako o život a všichni milí a s úsměvem, včetně holčiny se smetáčkem, co tam byla evidentně na brigádě. Jen prý svíčková už není na stálém jídelním lístku a dělávají ji hlavně o víkendech, takže pro podobně chuťově postižené lze doporučit předchozí tel. ověření (a lépe i rezervaci).

Svíci zdar! :mobile:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Praze Nota Bene na pavláku, na míraku třeba Bruxx nebo Blue Wagon mě příjdou Ok. U Tlustých jsem byl někdy před pěti lety, domácí paštika byla vynikajíci, jídlo v normě (řekl bych takový český standard).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...