Fade Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října Já měl jen renovované strojky a zkušenost, že mi museli strojek seřizovat natřikrát, zašpinili ručičky, pak zase jednu ohnuli atd No a dále zkušenosti lidí kolem mě. Můžu se ze zvědavosti zeptat jakou výrobcem danou přesnost mají jejich inhouse strojky? Všiml jsem si, že ji ani Elton z nějakého důvodu neuvádí na svých stránkách Nebo jen neumím hledat a může být zakopaná někde hlouběji na jejich webu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října před 3 minutami, Fade napsal: Já měl jen renovované strojky a zkušenost, že mi museli strojek seřizovat natřikrát, zašpinili ručičky, pak zase jednu ohnuli atd No a dále zkušenosti lidí kolem mě. Můžu se ze zvědavosti zeptat jakou výrobcem danou přesnost mají jejich inhouse strojky? Všiml jsem si, že ji ani Elton z nějakého důvodu neuvádí na svých stránkách Nebo jen neumím hledat a může být zakopaná někde hlouběji na jejich webu. Uvádi, norma je -6+24s, tato hodnota je dosahováná v různých režimech měření. V plném nátahu v pěti polohách, pak při patnáctihodinovém měření, kde se každých pět minut mění polohy a pak po 24hodinách. Pokaždé musí být hodnota v normě. Ty tvoje problémy byly jednoy a myslím že hodne dávno, a na základě jediné tvé zkušenosti hodnotíš, jsi borec. měření po 24h Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října před 33 minutami, Fade napsal: @zekon7302 pro mě za mě, ať si to dají klidně na jejich standardní ceny. On trh ukáže jak jsou blízko realitě Jinak, od dob socíku se toho hodně změnilo, to máš pravdu. Kromě jejich strojků a přesnosti Ja teda s presnosti uz roky absolutne nemam a to jsem tyhle hodinky nosil jako jedine skoro 4 roky a to ma ten kalibr pres 60 let. Vymenil se akorat perovnik. A moje zkusenost je takova ze tam kde ETA uz pomalu kolabuje, kal 66 jede dal. Myslim, ze kdyz jsou jednou za cas v rukach sikovneho hodinare, jsou to hodinky na celej zivot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října @zekon7302 Máš někde odkaz, kde to výrobce na svých stránkách uvádí a nestydí se za to? Tohle to ve mě evokuje. Je naprosto fuk jak lze individuálně vyladit strojek. Prostě mě zajímá přesnost z výroby, kde je to jednoduše za ty peníze a v porovnání s konkurencí směšné. Mají inhouse automatické strojky jako cal 95 v hodinkách za 100 tisíc už oboustranný nátah nebo aspoň rychloposun data? Hodnotím na základě zkušeností mých (trojitá zkušenost s jedním strojkem) a mých známých, jak jsem psal. Stejně tak na základě zkušeností z fóra. Jak jsem kdysi psal. Já jsem asi zaujatý a ty zase jimi zaměstnaný 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října před 5 minutami, ATOM napsal: Ja teda s presnosti uz roky absolutne nemam a to jsem tyhle hodinky nosil jako jedine skoro 4 roky a to ma ten kalibr pres 60 let. Vymenil se akorat perovnik. A moje zkusenost je takova ze tam kde ETA uz pomalu kolabuje, kal 66 jede dal. Myslim, ze kdyz jsou jednou za cas v rukach sikovneho hodinare, jsou to hodinky na celej zivot To jsem moc rád Opravdu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října před 1 hodinou, Fade napsal: @zekon7302 Máš někde odkaz, kde to výrobce na svých stránkách uvádí a nestydí se za to? Tohle to ve mě evokuje. Je naprosto fuk jak lze individuálně vyladit strojek. Prostě mě zajímá přesnost z výroby, kde je to jednoduše za ty peníze a v porovnání s konkurencí směšné. Mají inhouse automatické strojky jako cal 95 v hodinkách za 100 tisíc už oboustranný nátah nebo aspoň rychloposun data? Hodnotím na základě zkušeností mých (trojitá zkušenost s jedním strojkem) a mých známých, jak jsem psal. Stejně tak na základě zkušeností z fóra. Jak jsem kdysi psal. Já jsem asi zaujatý a ty zase jimi zaměstnaný Já byl na tom stejně jako ty, ale než abych začal nadávat, tak jsem se chtěl přesvědčit, jak to tam funguje, a až pak jsem se rozhodl že tam chci pracovat. Jako důkaz jsem ti dal info přímo z výroby, najdu někde ještě nějaký info o přesnosti, ale minimálně to mají zákazníci v certifikátu. Proč je pro tebe důležitý oboustranný nátah? Ten má taky své nevýhody, ruchloposuv data u primek funguje přes půlnoc, ale chápu že to asi chceš mít stejné jak si zvyklý u swiss značek. Za mně nepochopitelný požadavek, protože mám vícero hodinek, střídám a tahle funkce mi nějak ani nechybí. Já měl nedávno pamy s inhousem za dvě kila, s naklapávacím víkem a bez hackingu, a i přes to byly supr. Je to jen věc názoru, a co komu odpustíš. Jo a taky máš speedy, kde inhouse je vlastně stará lemania a taky bez hackingu a s plastovým sklem protože je to historicky cool a nevadí ti za to dát balík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října Je to v “O nás” a v okínku “slovník pojmů”. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října před 21 minutami, zekon7302 napsal: Já byl na tom stejně jako ty, ale než abych začal nadávat, tak jsem se chtěl přesvědčit, jak to tam funguje, a až pak jsem se rozhodl že tam chci pracovat. Jako důkaz jsem ti dal info přímo z výroby, najdu někde ještě nějaký info o přesnosti, ale minimálně to mají zákazníci v certifikátu. Proč je pro tebe důležitý oboustranný nátah? Ten má taky své nevýhody, ruchloposuv data u primek funguje přes půlnoc, ale chápu že to asi chceš mít stejné jak si zvyklý u swiss značek. Za mně nepochopitelný požadavek, protože mám vícero hodinek, střídám a tahle funkce mi nějak ani nechybí. Já měl nedávno pamy s inhousem za dvě kila, s naklapávacím víkem a bez hackingu, a i přes to byly supr. Je to jen věc názoru, a co komu odpustíš. Jo a taky máš speedy, kde inhouse je vlastně stará lemania a taky bez hackingu a s plastovým sklem protože je to historicky cool a nevadí ti za to dát balík. Jednoduše třeba proto, že takový Tudor to nabízí za stejnou cenu, včetně METAS strojku a nevím čeho. Plus má i jméno a celosvětovou historii. Stejně tak Omega. To je jako kdybych si koupil auto za milion a říkal bych si, že tam vlastně ty sedačky v elektrice nepotřebuju. Moony neberu - tam je to cíleně bržděné kvůli tomu, že to jsou Moony a zbytek má Omega Inhouse. A navíc to jsou Moony, proboha a ne hodinky, kde jejich jméno končí za hranicemi Česka a Slovenska. A neříkej mi, že chceš porovnávat Omega a Primky. To už můžeš porovnávat Rolex a Primky. Diskuze asi nikam moc nevede, no 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miguel Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října Sme brutal off-topic pani. Ale neda mi: web udava -6/+28 s za den, zekon pise o -6/+24 s za den a vacsina skusenosti tu na fore je, ze idu od buka do buka. V minulosti som Orliky vlastnil, isli relativne stabilne okolo +10 sekund za den, ale byvali dni, kedy to skakalo hore dole… Fakt by som primacky strojcek neporovnaval s kalibrom 1863, ktory sice nemal hacking, ale urcite podaval stabilnejsie vykony. Apropo vylepseni strojceka, ktore Prim robi - ak to nie su tajomstva, rad sa o nich dozviem… 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října před 3 minutami, miguel napsal: Sme brutal off-topic pani. Ale neda mi: web udava -6/+28 s za den, zekon pise o -6/+24 s za den a vacsina skusenosti tu na fore je, ze idu od buka do buka. V minulosti som Orliky vlastnil, isli relativne stabilne okolo +10 sekund za den, ale byvali dni, kedy to skakalo hore dole… Fakt by som primacky strojcek neporovnaval s kalibrom 1863, ktory sice nemal hacking, ale urcite podaval stabilnejsie vykony. Apropo vylepseni strojceka, ktore Prim robi - ak to nie su tajomstva, rad sa o nich dozviem… Sorry, uklepl jsem se, 28. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října @miguel pravda. Jsem si to ani neuvědomil. Jinak, uvedení přesnosti někde v kategorii "O nás" v jedné větě uprostřed odstavce ve mě budí dojem, že je na ni Elton vysloveně pyšný a chce se tím pochlubit Zatímco u žádných hodinek zmíněná není a není zmíněná ani u specifikace konkrétních strojků. A to ani nezmiňuju pravopisnou chybu ve slově tip vs. typ na ofiko stránkách, kde se firma prezentuje To mi připomíná ten fail se značením dýnka na bronzových Orlík 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října před 6 minutami, Fade napsal: Jednoduše třeba proto, že takový Tudor to nabízí za stejnou cenu, včetně METAS strojku a nevím čeho. Plus má i jméno a celosvětovou historii. Stejně tak Omega. To je jako kdybych si koupil auto za milion a říkal bych si, že tam vlastně ty sedačky v elektrice nepotřebuju. Moony neberu - tam je to cíleně bržděné kvůli tomu, že to jsou Moony a zbytek má Omega Inhouse. A navíc to jsou Moony, proboha a ne hodinky, kde jejich jméno končí za hranicemi Česka a Slovenska. A neříkej mi, že chceš porovnávat Omega a Primky. To už můžeš porovnávat Rolex a Primky. Diskuze asi nikam moc nevede, no Ty jsi začal s tím že konkurence a proč tam nemáme to nebo tamto jako jiní atd. Prim není konkurentem nikomu, to nikdo tady netvrdí a nikdo ani nesrovnává. Já jen říkám že jsou to fajn hodinky a mají své místo na trhu a taky si ho zaslouží. Tobě se prostě nelíbí, nerozumíš některým věcem, jako například, proč Tudor může mít ceny jaké mà a Prim zas ne, a spousta dalších věcí. Tobě podobní změnili názor a hodně věcí jim došlo, když nás osobně navštívili, ale asi jsme tak daleko od Frýdku, že je lepší si jen tak občas kopnout, aby byla sranda. Nechápu tedy proč se k primkám vůbec vyjádřuješ. Co se mi nelíbí, nekomentuju. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zekon7302 Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října Právě teď, Fade napsal: @miguel pravda. Jsem si to ani neuvědomil. Jinak, uvedení přesnosti někde v kategorii "O nás" v jedné větě uprostřed odstavce ve mě budí dojem, že je na ni Elton vysloveně pyšný a chce se tím pochlubit Zatímco u žádných hodinek zmíněná není a není zmíněná ani u specifikace konkrétních strojků. A to ani nezmiňuju pravopisnou chybu ve slově tip vs. typ na ofiko stránkách, kde se firma prezentuje To mi připomíná ten fail se značením dýnka na bronzových Orlík Už to z tvé strany začíná byt vtipné, nemyslíš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wendellin Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října No tak se vrátíme k tématu vlákna. Já mám ty staré Primky prostě rád. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 25. října Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října před 15 minutami, zekon7302 napsal: Už to z tvé strany začíná byt vtipné, nemyslíš? Nemyslím. Tímto to ze své strany končím abychom to tu neplevelili dále. 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
soldier Odesláno 27. října Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října Už je čas 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malesan Odesláno 28. října Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října Zdravím, já dlouho nosil tyto starší po dědečkovi, typ popravdě ani neznám (na stavu je to znát a nyní půjdou k renovaci). A nyní jsem dostal tyto nové. Chvíli s tímto vystačíme a časem mám v plánu něco od Tag Heuer nebo Alpiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 28. října Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října Ahoj a vítej na fóru. Nechci Tě hned rozesmutnit, ale přečti si tady něco o MPM. Bohužel, to co máš nyní na ruce jsou čínský srágory 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AquaTerra Odesláno 31. října Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října V 25. 10. 2024 v 16:25, Fade napsal: Já měl jen renovované strojky a zkušenost, že mi museli strojek seřizovat natřikrát, zašpinili ručičky, pak zase jednu ohnuli atd No a dále zkušenosti lidí kolem mě. Můžu se ze zvědavosti zeptat jakou výrobcem danou přesnost mají jejich inhouse strojky? Všiml jsem si, že ji ani Elton z nějakého důvodu neuvádí na svých stránkách Nebo jen neumím hledat a může být zakopaná někde hlouběji na jejich webu. Na stránkách je uvádí a já osobně jsem zakládal na toto téma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fade Odesláno 31. října Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října @AquaTerra kde kromě jedné věty zastrčené v sekci O nás a tam ve Slovníku pojmů pod pojmem Odchylka strojku? Možná jen neumím hledat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se