Honza.manta Odesláno 4. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2013 Už druhý týden Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Dle místních proslovů - asi jsem našel svoje definitivní.
velorexar Odesláno 4. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2013 Už druhý týden P1000673.JPG Dle místních proslovů - asi jsem našel svoje definitivní.tož, dajó sa !
financ Odesláno 4. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2013 Už druhý týden P1000673.JPG Dle místních proslovů - asi jsem našel svoje definitivní.Jsi definitivne v p... :-)Parada, uzij si je
Honza.manta Odesláno 4. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2013 Jsi definitivne v p... :-)Parada, uzij si jeObávám se, že máš pravdu, ale nelituji.
Georf Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 Moc pěkn?, blahopřeji! To by jsi teď mohl pustit ty leteck? 1961
PetrM Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 Už druhý týden P1000673.JPG Dle místních proslovů - asi jsem našel svoje definitivní. Jako jeden z mála jsi dorazil do cíle. Ti, kteří je nemají, jsou ještě na trati, většina se do cíle nedostane, to je život. Užij si je !!! Snad jednou se na ně aspoň kouknu... Budeš s nima něco dělat ? Myslím nějakou citlivou renovaci, alespoň ta luneta by si zasložila léčbu nebbo výměnu a ten originál schovat.
Honza.manta Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 Jako jeden z mála jsi dorazil do cíle. Ti, kteří je nemají, jsou ještě na trati, většina se do cíle nedostane, to je život. Užij si je !!! Snad jednou se na ně aspoň kouknu... Budeš s nima něco dělat ? Myslím nějakou citlivou renovaci, alespoň ta luneta by si zasložila léčbu nebbo výměnu a ten originál schovat.Tak nějak nevím. Komunikoval jsem to s Accutronem - luneteta se dá nechat dát nová z LE 45 a starou schovat, ale prostě nevím. Mám čím dál tím větší pocit, že je nechám tak jak jsou. Je to historický originál v kompletně původním stavu - kromě korunky, ta tam byla kdoví z čeho, tak jsem ji nahradil a obědnám z Eltonu tu správnou. Na strojku se taky podepsal hodinář výměnou dílů za nepůvodní(je podepsán zevnitř na dýnku), ale to už jsem nahradil zpět správnými díly a asi to fakt nechám v původním stavu. I když červíček stále hlodá - novou lunetu a nové sklo a ty původní zakonzervovat, tak kdo ví - dej mi čas, zatím se kochám.
czech.argyll Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 Tak nějak nevím. Komunikoval jsem to s Accutronem - luneteta se dá nechat dát nová z LE 45 a starou schovat, ale prostě nevím. Mám čím dál tím větší pocit, že je nechám tak jak jsou. Je to historický originál v kompletně původním stavu - kromě korunky, ta tam byla kdoví z čeho, tak jsem ji nahradil a obědnám z Eltonu tu správnou. Na strojku se taky podepsal hodinář výměnou dílů za nepůvodní(je podepsán zevnitř na dýnku), ale to už jsem nahradil zpět správnými díly a asi to fakt nechám v původním stavu. I když červíček stále hlodá - novou lunetu a nové sklo a ty původní zakonzervovat, tak kdo ví - dej mi čas, zatím se kochám.Jsou nádherný.Kochal jsem se osobně a je úžasnej pocit tenhle malej kousek český historie držet v ruce.Jak jsem tu vysledoval,tak většině se nepodaří ani to.O to víc si vážím příležitosti,které se mi dostalo.Díky Honzo
bohus76 Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 (upraveno) Tak nějak nevím. Komunikoval jsem to s Accutronem - luneteta se dá nechat dát nová z LE 45 a starou schovat, ale prostě nevím. Mám čím dál tím větší pocit, že je nechám tak jak jsou. Je to historický originál v kompletně původním stavu - kromě korunky, ta tam byla kdoví z čeho, tak jsem ji nahradil a obědnám z Eltonu tu správnou. Na strojku se taky podepsal hodinář výměnou dílů za nepůvodní(je podepsán zevnitř na dýnku), ale to už jsem nahradil zpět správnými díly a asi to fakt nechám v původním stavu. I když červíček stále hlodá - novou lunetu a nové sklo a ty původní zakonzervovat, tak kdo ví - dej mi čas, zatím se kochám.Asi by mě ty drbance dost štvaly a nechal bych vyměnit alespoň tu okousanou vložku /lunetu?/.Ty staré díly bych si pochopitelně uschoval.Určitě se přimlouvám za malý facelift.Rozhodnutí je samozřejmě jen a jen na Tobě. Upraveno 5. dubna 2013 uživatelem bohus76
andiem Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 @Honza.manta: Great minds think alike :-) Ja podobne dilema resil se svymi 806 AOPA Navitimery... Luma z rucek vypadala, cifr by mohl byt taky hezci/zachovalejsi, atd. Puvodne jsem je chtel dat do tip-top stavu, ale nakonec jsem je trochu ponosil, zvykl si na jejich stav a nechal je "jak jsou", jen dostaly dobovou jesterku a vycisteni, serizeni a promazani... Takze ja vych rekl, ze za mou malickost +1 za ponechani jak jsou...<br /><br />
velorexar Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 Tak nějak nevím. Komunikoval jsem to s Accutronem - luneteta se dá nechat dát nová z LE 45 a starou schovat, ale prostě nevím. Mám čím dál tím větší pocit, že je nechám tak jak jsou. Je to historický originál v kompletně původním stavu - kromě korunky, ta tam byla kdoví z čeho, tak jsem ji nahradil a obědnám z Eltonu tu správnou. Na strojku se taky podepsal hodinář výměnou dílů za nepůvodní(je podepsán zevnitř na dýnku), ale to už jsem nahradil zpět správnými díly a asi to fakt nechám v původním stavu. I když červíček stále hlodá - novou lunetu a nové sklo a ty původní zakonzervovat, tak kdo ví - dej mi čas, zatím se kochám. Jsou nádherný.Kochal jsem se osobně a je úžasnej pocit tenhle malej kousek český historie držet v ruce.Jak jsem tu vysledoval,tak většině se nepodaří ani to.O to víc si vážím příležitosti,které se mi dostalo.Díky Honzo Asi by mě ty drbance dost štvaly a nechal bych vyměnit alespoň tu okousanou vložku /lunetu?/.Ty staré díly bych si pochopitelně uschoval.Určitě se přimlouvám za malý facelift.Rozhodnutí je samozřejmě jen a jen na Tobě. @Honza.manta: Great minds think alike :-) Ja podobne dilema resil se svymi 806 AOPA Navitimery... Luma z rucek vypadala, cifr by mohl byt taky hezci/zachovalejsi, atd. Puvodne jsem je chtel dat do tip-top stavu, ale nakonec jsem je trochu ponosil, zvykl si na jejich stav a nechal je "jak jsou", jen dostaly dobovou jesterku a vycisteni, serizeni a promazani... Takze ja vych rekl, ze za mou malickost +1 za ponechani jak jsou...<br /><br /> Kdybych to řešil já, a ono je to u všech "veteránů" stejné dilema, tak bych to asi nechal jak to je. Mám rád patinu. Jen pohledu "investice" bych v Eltonu udělal minimální nutný servis, aby hodinky cenou "nedevalvovaly" a udržel se i nadále jejich vzhled a funkčnost. To nepočítám u sklíčka, to je myslím základ, dobře vidět na ciferník Byť je fakt, že tam vyrobí nový ten či onen díl a nakonzervovaný starý se vrátí zpět k uložení do sejfu . .. Dilema myšlenky, zda bych takové hodinky a jak často nosil. Pokud denně, tak bych si k nim stejně koupil raději novou "repliku" z Eltonu a tu hrdě nosil na rukou? A tvrdě sběratelsky bych kousek nechal s patinou k občasnému vzácnému provětrání?Ale jaké hodinky mají vlastně největší sběratelskou hodnotu, zrenovované či slušné původní? To vědí jiní, já rozhodně teda ne . A kruh se uzavírá,byla to ve své době přece jen jenom věc k používání, dnes taky, ale ....... .
Honza.manta Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 Strojek jsem si už zaservisoval sám. Korunka bude z Eltonu replikovaná - původní vzal čas. A zbytek - asi si sklo i lunetu pořídím, ale nevím, jestli je chci namontovat, jen je mít. Co jsem se o hodinkách dozvěděl, tak z těch padesáti let svého věku(byly vyrobeny 1963) minimálně čtyřicet let(spíš mnohem víc) strávily v aktivní službě(byly na ruce) a jsou takhle zvyklé - a já je tak asi chci nechat. To si radši na demo pořídím LE 45, ale tyhle si zaslouží úctu(minimálně moji úctu) tak, jak jsou.
kadakii Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 Obávám se, že máš pravdu, ale nelituji.Asi uz chapu proc jsi mel takovy vyprodej, je to novinka?? Urcite si to tu nekde psal. Az ti prirostou k ruce, tak si te koupim celyho
kadakii Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 Ja zase nevydrzel a koupil Fialky od Nirmality. Dnes jsem si kvuli nim vzal fialovy svetrik, a tak to ma byt:) Pekne svetr k hodinkam a ne naopak. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Honza.manta Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 Ja zase nevydrzel a koupil Fialky od Nirmality. Dnes jsem si kvuli nim vzal fialovy svetrik, a tak to ma byt:) Pekne svetr k hodinkam a ne naopak.IMAG0936.jpgKaždopádně gratuluju - vínové dvojky jsou asi nejzajímavější! Někdy mi je musíš ukázat.
PetrM Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 Ja zase nevydrzel a koupil Fialky od Nirmality. Dnes jsem si kvuli nim vzal fialovy svetrik, a tak to ma byt:) Pekne svetr k hodinkam a ne naopak.IMAG0936.jpgNo to je moje krevní skupina, vínové PS2. A věřím, že od Nirmality je i pouzdro v pěkném stavu. Na čem to máš ? Nějaký silikon nebo guma ? Vypadá to nezvykle, takové řemeny se dávají na nové potápky, třeba oranžová Monstra od Seika. Ale je to zajímavé. Užívej si je, blahopřeji !!!
prischera Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 Dám je i sem, mám z nich radost . U Bakera jsem objednal šedej řemen, tak jsem zvědavej, jak jim bude slušet... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Viktor Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 Spartaky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
long Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 Nenech se kamaráde zblbnout od místních " bastlířů" a nech je tak jak jsou. Na to aby jsi si je vzal 12 x za rok jsou akorát a ta jejich hodnota je i právě i v tom původním stavu.Tak nějak nevím. Komunikoval jsem to s Accutronem - luneteta se dá nechat dát nová z LE 45 a starou schovat, ale prostě nevím. Mám čím dál tím větší pocit, že je nechám tak jak jsou. Je to historický originál v kompletně původním stavu - kromě korunky, ta tam byla kdoví z čeho, tak jsem ji nahradil a obědnám z Eltonu tu správnou. Na strojku se taky podepsal hodinář výměnou dílů za nepůvodní(je podepsán zevnitř na dýnku), ale to už jsem nahradil zpět správnými díly a asi to fakt nechám v původním stavu. I když červíček stále hlodá - novou lunetu a nové sklo a ty původní zakonzervovat, tak kdo ví - dej mi čas, zatím se kochám.
kadakii Odesláno 5. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 5. dubna 2013 Každopádně gratuluju - vínové dvojky jsou asi nejzajímavější! Někdy mi je musíš ukázat.jj, ukažu. Na příští vykend jedu domu, tak te vytahnu na bejro.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se