straspol Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 Zvláštní. Moje přestavěný vajíčka se nelíbí a tyhle jo, přestože jsou z obyčejnějších komponentů to nic. Časem to uvidíš sám.
siwi Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 To je nějaká skrytá reklama na výdrž hodinek značky PRIM? No jo, už to tak vypadá... Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk
straspol Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 Krásky, moc pěkné, nahoď víc fotek!!
CollectorX Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 Hned to bude. Já je můžu, tuhle prachotěsný pouzdra.
CollectorX Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 Chtěl jsem říci TYHLE prachotěsný pouzdra, ale spletlo se mi písmenko...
bohus76 Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 Panove spatne, modre nemam a vsechny barevný sbirat nebudu. :-) Ale prece je tam nenecham jen proto, ze jsou barevny. No puvodne jsem je bral jen kvuli pouzdru, stacilo vymenit vlozku lunety a jsou jak novy. Remen je RiosZase kecá,to vidím,kecá :-)
straspol Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 Zase kecá,to vidím,kecá :-) ...ale na to už jsme tady přece zvyklí
velda Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 Moc hezké, opravdu super, hoď víc fotek, ten budík je taky pěkný !
Milan Praha Odesláno 26. října 2014 Nahlásit Odesláno 26. října 2014 Tak už sem taky postižen zatím prozatimní luneta, nemohu nikde sehnat novou
Jarda_Prim Odesláno 27. října 2014 Nahlásit Odesláno 27. října 2014 Nerad kazím radost, ale je to přestavba,Radost nekazíš, neboj...
David Tichy Odesláno 27. října 2014 Nahlásit Odesláno 27. října 2014 Neodolal jsem a vybral si tyto Primky moc se mě líbí ciferník šupináčů tak sem je zkusil. Vůbec se v nich nevyznám takže jsem šel podle vzhledu. Mají měněné sklíčko pouzdro v relativně dobrém stavu a ciferník podle mě krásný. Akorát mě radost dělaly jen chvilku do té doby než jsem po druhé nastavoval čas:-( Asi mojí nešikovností se mi podařilo vytáhnout korunku tak, že mi zůstala v ruce . Teď jde pouze nastavovat čas a nejdou natáhnout... Budu muset k hodináři. Bude to náročná oprava nebo to bude jen prkotina?
CollectorX Odesláno 28. října 2014 Nahlásit Odesláno 28. října 2014 Ahoj, bylo by dobré je vidět zespodu. Hoď fotku. Pravděpodobně by tam měl být kalibr s můstkem pro centrální vteřinovku, co je v něm ten šestnáctý rubín jak se píše na cifru. Tento stroj je vyšší a vyžaduje hluboké dýnko..Nejprve bych očistil a zkontroloval hřídelku, jestli není poškozená.Sundal bych dýnko. Při pohledu zespodu vlevo vedle hřídelky korunky je šroubek, těsně vedle můstku centrální vteřinovky.Ten bych povolil, hřídelku s korunkou řádně usadil a šroubek znovu dotáhl. Pokud není nic poškozeno, mělo by to fungovat. Ještě se podívej, není-li korunka na své hřídelce povolena. Pokud je tam někdo nabastlil cal.66 (není pravděpodobné, ale už jsem to viděl) tak na tom místě není šroubek, ale jenom tlačítko. To může být zatuhlé a zůstat viset. Pokud jsou tyhle hodinky v originále,s kalibrem co tam patří, tak je osobně považuji za docela zvláštnost. Vyráběly se i s datovým kroužkem s číslicemi v červené barvě. Je pěkné, že jsou Pavouk šupináč a navíc v hezkém stavu. Lunetka by chtěla přeleštit, aspoň Sidolem.
David Tichy Odesláno 28. října 2014 Nahlásit Odesláno 28. října 2014 Fotka je mizerná ale snad to z ní půjde poznat. Když jsem je hledal, tak jsem právě chtěl nějaké šupináče bez datumky a jsem měl trosku strach aby to nebyl nějaký pořádný bastl:-) Tak snad je tam kalibr co má být:-) Lunetka by možná přeleštění zvládla:-) budu muset něco nastudovat o tom jak pečovat o staré Primky:-)
CollectorX Odesláno 28. října 2014 Nahlásit Odesláno 28. října 2014 Dík za foto. Všechno vypadá jak má. Podle mého názoru jsi s tímto kalibrem měl štěstí. Není jich zdaleka tolik, jako cal. 50 s mimostřednou vteřinovkou. Ale možná jsem na ně taky zatíženej. Už jsi to zkoušel opravit? Ten šroubek má docela úzký šlic. Já si na tněj občas přebrousím šroubováček na kameni.
CollectorX Odesláno 28. října 2014 Nahlásit Odesláno 28. října 2014 Já dnes tyhle "ptačí"... DSCF4427 - Kopie.JPGJá furt proč ptačí, a už ho vidím. to je super.Mám je-samozřejmě bez reklamy Avia- a říkám jim plachetnice.
David Tichy Odesláno 28. října 2014 Nahlásit Odesláno 28. října 2014 Opravovat je asi radši ani nebudu zkoušet na ty malé šroubky nemám nervy a znalosti. Půjdu navštívit hodináře stejně už se tam chystám delší dobu se starýma ruskýma automatama po dědovi:-) Snad se podaří oboje zase rozchodit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se