Přejít na obsah

Co mě dnes potěšilo :) [2009-2020]

Doporučené příspěvky

potěšilo mě že jsem se neocitl ve zprávách. Dál mě potěšilo že jsem zažil něco skoro jako z Top Gearu. A dál mě těší že zas pár měsíců doufám nebudu muset jet po naší skvělé dálnici. To všecko díky tomu že jsme převáželi obytný přívěs na Slovensko. Starší Tranzit naložený všemožnou kempovací veteší, tři chlapi coby montážní komando a vzadu starý obytný přívěs. Já po dálnici prakticky vůbec nejezdím takže nejsem zvyklý. Kam se hrabou naše rozbité okresky na Vysočině. Tranzit celý drnčel, rachtal a třásl se, vzadu v bedně se přesouvaly krabice s kastrolama a přívěs si hrál na lochnesku. jak to má jednu nápravu tak to při tom drncání má snahu houpat se dopředu a dozadu. A pak jsme přejeli v Hodoníně hranice, projeli Holíč, já preventivně koukám do zrcátka na gumy přívěsu a co to? Něco je špatně! Nevidím na kola! Řidič opatrně zastavil a koukali jsme na to nadělení. Oj se ohnula a přívěs míří předkem k zemi. Ten závěs, takzvaná žehlička co se zavěšuje na tažnou kouli je na posuvné tyči která ovládá brzdu přívěsu. A ta tyč se nejspíš důsledkem toho dálničního skotačení ohnula a praskla. Vlastně už to držel jen tlumič té nájezdové brzdy. kdyby praskl tak to zůstane jen na pojistných řetězech a to už by bylo horší. Rozmontovali jsme to, ve vesnici našli místního všeuměla s dílnou, posvařovali, upravili a jelo se dál.

Takže to máme skoro 300 kilometrů v autě bez klimatizace, třímístné to je jen teoreticky, sice to má tři sedadla ale tam kde má mít prostřední spolujezdec(já) nohy, tam je topení a šaltpáka. Dál ta zkušební dráha na ničení vozidel zvaná D1, porucha která jen náhodou neskončila katastrofou a k tomu to skvělé teplo. Ale krásně jsme přes karpaty zdržovali provoz, na dvojku, plyn na podlaze, motor chroptěl jak tanková brigáda. Nakonec to dopadlo dobře, naši dovolenkáři tam můžou spokojeně kempovat. Koupaliště jsme odzkoušeli, pár hodin jsme se váleli ve vodě jak hroši. Cesta zpátky bez nákladu už byla v pohodě.

Opravdu mě potěšilo že jsme se neocitli ve zprávách na Nově.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potěšil mne první sólo navigační let. Dal jsem to po všech otočňácích a i nazpět.

A pak jeětě něco pár dní staršího. Konference v Lisabonu. Byla dobrá, to ano (ale na druhou strana mě tam natáhl taxikář), ale společnou večeři naplánovali na čtvrtek na loď. :suicide_anim: A nakonec zatímco francouzi, němci, amíci, rusové či taloši odchází na "jídelní" palubu v pozadí, skupina ve složení čech, anglán a asi pět portugalců zůstává na baru, kde má číšník telku. No nakonec jsme, abychom zachovali dekórum, tedy také šli nahoru. Ronaldo skóroval v okamžiku, kdy byl desert. Náš Porto-český stůl zmizel dole během okamžiku...

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

No a pak vlastně i tohle. Dával jsem si nějakou véču. V televizi bylo opakování Španělsko-Chorvatsko. Číšníci makali perfektně, ale jakmile se naskytla byť i vteřina, hned na to koukali a prožívali. Nicméně obsluha přesto perfekní, usměvavá a jídlo moc dobré.

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Upraveno uživatelem Hugo14
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...