Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 19. 8. 2014 v 8:50, TomCZ napsal:

Tak napište jaké je, u nás jich mají ještě asi 30 flašek, tak se pro ně vypravím taky - abych věděl, kolik jich mám uzmout :)

no, já koupil nakonec karton, ta zkušební vyprchala děsně rychle

Odesláno

Psal jsem kamarádovi somelierovi. Zde je co mi poslal k tomu vinu Ahoj, chuť je plná, pikantní s vyšším poměrem tříslovitých látek na patře vnímané. Harmonické Ve vůni káva, višně, peckovina, brusinky a mletý čerstvě černý pepř. Dochuť je dlouhá, perzistentní. Tuším, že je to cuvée 80 % Merlot a 20 % Cabernet Franc - typiské pro oblast Saint-Emilion. 2008 ročník nebyl ideální..doporučuji vypít...neskladovat....cenu nevím, měl jsme to někde v degustaci Francie...

Odesláno

Gorlo, dík za hodnocení, 2008 za moc nestála, to vím, ale kartón se za ty prachy hodí a do vánoc "vyprchá"

Odesláno
  V 20. 8. 2014 v 5:11, Jivl napsal:

Už jsem se lekl, že nám Lidl prodává kvalitu za rozumnou cenu  :wine:

Já jsem ten poslední, kdo by se bil za nějaký kšeft. Jen mě teda pěkně dokáže nadzvednout takové zpracování informace. Borec, co to víno neměl vůbec v hubě, se dočte názor borce, o kterém neví lautr nic, neví, co pro něj slabší nebo silnější ročník, a tramtadatá, začne nadšeně vynášet soudy, o tom, kdo prodává jakou kvalitu.

A tohle se bohužel děje denně.... Chytráčci

Odesláno

Já tedy v Lidlu nebyl už několik let. Ale když jsem tam dříve musel (doprovodit manželku neb přece nebudu sedět v autě...) a chtěl koupit víno, tak tam v podstatě nebylo co...

Možná se časy mění, ale stejně jim nevěřím (a Tescu aj. také ne). Když víno, tak z osvědčeného zdroje.

Odesláno
  V 20. 8. 2014 v 6:27, Jivl napsal:

Já tedy v Lidlu nebyl už několik let. Ale když jsem tam dříve musel (doprovodit manželku neb přece nebudu sedět v autě...) a chtěl koupit víno, tak tam v podstatě nebylo co...

Možná se časy mění, ale stejně jim nevěřím (a Tescu aj. také ne). Když víno, tak z osvědčeného zdroje.

Podivej se treba na stranku www.jiznisvah.cz, blogy o vine a vinarstvi, tam jsou recenze mj. I vin z Lidlu a nevychazeji spatne. Slusna vina z Francie, Italie, Spanelska. Ja taky piju hlavne moravske vino, cizi vino pod kilo nekoupim, protoze za 4 eura i s dotacema to riskovat nebudu, a zkouset francouzska vina AOC, grand cru nebo italska DOC nebo DOCG za petikilo a vejs ve vinotece mi prijde rozezranost. Za dve kila jsem se v tom lidlu jeste nespalil. Pitelny, slusny vina
Odesláno

Kamarád vozí vína z Francie, zejména červená má skvělá. Namátkou Domaine de Mayat Bergerac...

Takže beru od něho.

Ohledně vín za třeba 800,- láhev musím říci, že jsem nějaká (v rámci vánočních firemních obdarovávání se) ochutnal a přišly mi spíše hnusné - asi na ně nemám hubu :-)

Odesláno
  V 20. 8. 2014 v 5:11, Jivl napsal:

Už jsem se lekl, že nám Lidl prodává kvalitu za rozumnou cenu  :wine:

Vcera jsem byl teda v tom Lidlu a zaujala me tato velice vyhodna sleva  :eek:

post-4402-0-25869800-1408521584_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)
  V 20. 8. 2014 v 6:49, Roman I. napsal:

Podivej se treba na stranku www.jiznisvah.cz, blogy o vine a vinarstvi, tam jsou recenze mj. I vin z Lidlu a nevychazeji spatne. Slusna vina z Francie, Italie, Spanelska. Ja taky piju hlavne moravske vino, cizi vino pod kilo nekoupim, protoze za 4 eura i s dotacema to riskovat nebudu, a zkouset francouzska vina AOC, grand cru nebo italska DOC nebo DOCG za petikilo a vejs ve vinotece mi prijde rozezranost. Za dve kila jsem se v tom lidlu jeste nespalil. Pitelny, slusny vina

Myslím že i vína za 4,5 eček mohou být docela dobrá, cena mnohdy opravdu nevyjadřuje kvalitu. A  občas mi nějaká ta láhev kolem tří čtyř stováků ani tolik nechutná. Asi mám jinak nastavený chuťový pohárky.. A LIDL  se dá klidně doporučit.  I levná vína mají dobrá.

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno
  V 20. 8. 2014 v 7:59, nAscA napsal:

Na 100 kg ušetříš 200,- Kč, to na chodníku nenajdeš.... :lol2:  :lol2:  :lol2:

Odesláno
  V 20. 8. 2014 v 7:59, nAscA napsal:

:D dobrý ... to Romanovo víno mělo na ceduli 269 Kč, na kase již zmíněných 199 Kč :D

Odesláno
  V 20. 8. 2014 v 6:49, Roman I. napsal:

My kdyz jedeme do Italie vyhledavame cilene retez Eurospin a tam bereme cestou zpet vina, vzdy tak 100-120 lahvi, prosecco do 3 eur, chianti do 4, ruzovky, pinot grigio, rosso toscano, obycejny vina, ale tezce pitelny a za neprekonatelnou cenu - a vubec se za to nestydim pri nasi spotrebe :-)

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...