Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

U Lacoste mají různou kvalitu, mám od nich košile s krátkým rukávem, které jsou celkem pěkně ušité a barvy drží, ale látka je nic moc, pak mám s dlouhým, ktará je opravdu s výborného materiálu, ovšem košile stála ranec (mám pocit že 3.5 tis.). Hilditch košile jsem koupil nedávno za výbornou cenu 55 liber, cena je dnes 95 Liber.

Mně přijde, že u "fashion" módních značek člověk zbytečně moc zaplatí za známou značku a kvalita za ty peníze pokulhává. Setkávám se s tím téměř ve všem, boty, obleky, košile. Lepší je zvolit nějakou tradiční značku kde je zaručeno, že kvalita bude odpovídat ceně. Záleží ovšem jak se k tomu člověk staví. Pro někoho je důležitější mít na sobě známou značku aby to mohl náležitě prodat a kvalitu a složení příliš neřeší a pro někoho je zase důležitější vysoká kvalita. 3,5 tis Kč je částka za kterou se dá pořídit košile na míru v opravdu velmi vysoké kvalitě materiálu i střihu, za ty prachy už by to možná mohla být i Sea Island bavlna. Samozřejmě kvalita může být subjektivní tedy, pocitová a objektivní kde je prostě jasně popsaný materiál.

Doporučuji přečíst :-)

Zejména první polovina článku je věnována košilím :-) http://www.muzivcesku.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu jsem se pobavil, jak to funguje u T.M. Lewin, přes internet bych tam určitě nic neobjednal - viz tato diskuze

Co se týká kvality košilí Lewin v ceně 20-30 Liber, to netuším, ale za tu cenu bych kvalitní košili nehledal. Pokud jsem koupil košili dle mého hodnocení kvalitní, tak se cena pohybovala mezi 2-3 tisíci. (doplním Kč)

Od TM aj CT mám dvojciferny pocet kosiel a prevlada spokojnost. Pár kosiel som kúpil aj od Wizard of Aahs, tiež spokojnost, ale tam to je najmä o oblekoch. Posledné 3 roky si obleky kupujem výhradne tam.
Odkaz ke komentáři

Burberry... kvalitní, stylový, nepotkáš v tom za den dalších 5 lidí....

předem se omlouvám za OT. Ale nechce se mi zakládat nové téma ... mohl by mi někdo poradit nějakou značku co dělá kvalitní jarní / podzimní bundu ? na ceně ani značce mi moc nezáleží jde mi především o kvalitu !

Odkaz ke komentáři

Už to v tomto vlákně zaznělo, pár lidí u nich nakupovalo přes internet přímo, nezaznamenal jsem negativní zkušenosti ...

Zatím jsem se nestihl do Myslbeka podívat, ale určitě tak udělám, abych si srovnal kvalitu košil např. s mým aktuálním výběrem s Ch. Thyrwitt ...

Odkaz ke komentáři

Už jsem to tu někde psal - v obchodě jsem byl, výběr slušnej, ceny srovnání s těmi na internetu samozřejmě nesnesou. Obsluhu jsem rozhodil dotazem na to, jak se ze stoprocentní bavlny stane non-iron aniž by se tam namíchalo něco umělého. Jinak mi trochu vadilo, že i když jsem hned na začátku řekl, že se jdu jenom podívat a ať mě nechají, tak se mi vnutil prodavač a pořád něco nabízel.

Odkaz ke komentáři

Už jsem to tu někde psal - v obchodě jsem byl, výběr slušnej, ceny srovnání s těmi na internetu samozřejmě nesnesou. Obsluhu jsem rozhodil dotazem na to, jak se ze stoprocentní bavlny stane non-iron aniž by se tam namíchalo něco umělého. Jinak mi trochu vadilo, že i když jsem hned na začátku řekl, že se jdu jenom podívat a ať mě nechají, tak se mi vnutil prodavač a pořád něco nabízel.

Řekl bych, že tam opravdu žádná umělotina není. Někde jsem snad četl, že té vlastnosti je docíleno jiným tkaním bavlny. A podle mé manželky se rozhodně nedá říct, že je to non iron, ale spíš "better iron".

Odkaz ke komentáři

Záleží opravdu na látce a její úpravě, tzn. mám celou řadu 100% bavlněných košil, na které není potřeba absolutně šáhnout a vypadají jako po žehlení ...

Na druhou stranu jsou takové, které jsou sice 100% non-iron, ale pokud je necháte vyvěšené uschnout, zjistíte, že to stejně potřebuje trochu přežehlit ...

Odkaz ke komentáři

Díky za osvětlení. Já se právě ptal, jestli se to vlákno upraví nějak mechanicky nebo chemicky. A oni nevěděli, ale jen na mě s takovým soustrastným pohledem hleděli a pořád jenom opakovali, že je to 100% bavlna. Pokud je pravda to, co psali v článku, že si Lewin speciálně školí prodavače, tak jsem možná narazil na dva horší kusy ;o)

Odkaz ke komentáři

asi nie som nejaky extra fajsmeker alebo sa v tom az ak nevyznam, ale mam zopar two-fold poplin aj TM aj CT aj sea island 140 tusim, a subjektivne necitim nejaky extra rozdiel.. Podla mna sa to precenuje. Sranda je, ze aj two-fold a two-fold mozu byt rozne napriek tomu ze latka je oznacena rovnako. Ja vzdy netrpezlivo cakam, ze aky two-fold dorazi, ci to bude krcivy alebo nie, ci bude jemnejsi alebo hrubsi..Raz je taky, inokedy hentaky....je mi to troska zahadne.

Odkaz ke komentáři

asi nie som nejaky extra fajsmeker alebo sa v tom az ak nevyznam, ale mam zopar two-fold poplin aj TM aj CT aj sea island 140 tusim, a subjektivne necitim nejaky extra rozdiel.. Podla mna sa to precenuje. Sranda je, ze aj two-fold a two-fold mozu byt rozne napriek tomu ze latka je oznacena rovnako. Ja vzdy netrpezlivo cakam, ze aky two-fold dorazi, ci to bude krcivy alebo nie, ci bude jemnejsi alebo hrubsi..Raz je taky, inokedy hentaky....je mi to troska zahadne.

Něco na tom bude ... Výtažek z Londýnského hlédnutí

Tak co je tedy Sea Island? Používání označení není nijak regulováno, takže pokud se rozhodnu vydávat košili za Sea Island, tak můžu. A věřte mi, že jako laik (ani poučený laik) to nikdy nepoznáte. Také bych rád rozstřelil další mýtus ? čím větší číslo u látky, tím více to značí Sea Island bavlnu. Takže poučení laikové často tvrdí, že cokoli pod 180 nemůže být Sea Island bavlna. Může.

Okénko pro nepoučené

Co znamená, když je u látky košile napsáno 80/2, 100/2, 120/2 atp.? Začněme tou dvojkou. Ta nám říká, že košile je dvojmo skaná, tedy že zjednodušeně řečeno, dvě vlákna (příze) byla smotána dohromady. Látky označované dvojkou (nebo anglicky 2-ply) jsou tedy vždy kvalitnější (a dražší). A co znamená to číslo? Opět laicky (textilní odborníci prominou). Čím větší číslo, tím je vlákno (příze) jemnější. Nicméně troufám si tvrdit, že nepoznáte rozdíl mezi 80/2 a 100/2 látkou.

Z jakých látek se vyrábějí konfekční košile s cenou okolo 500 Kč? Na 99 % to nikdy není 2-ply látka. Parametry jsou většinou 40/1, 50/1. Prostě velmi levná látka. Cokoli, co je 2-ply je už kvalitní. Nejlepší poměr cena výkon jsou 80/2, 100/2, 120/2.

Šlo mi o to jestli s tím nemá někdo konkrétní zkušenost :-)

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Teď jsem se vrátil po pěti týdnech z Thajska. Ohledně košil, mám dvě zkušenosti:

1) nechal jsem i ušít pár košil na míru v ceně asi 450 Kč ks, z těch nejlepších látek co tam měli, a kvalitou šití, a kvalitou látek na stejné úrovni jako v Le Premier (krom tedy personifikace "tato košile je ušita na míru pro..." atd.). Košile sedí parádně a mám z nich dobrý pocit - pochopitelně druhý den, bylo hotovo

2) krom jiného jsme v BKK navštívili weekend market a v jednom z tisíce krámků jsem narazil na výprodej skvělých košil, které mi sedly jako ulité, kvalitou šití a látek lepší jak Zara a za cca. 55 Kč po přepočtu kus ... tomu řikám good deal.

Jinak poslední dobou začínám velmi zanevírat na značky, protože když vidím kolik za to chtěj a jaký maj výrobní náklady, tak si to radši nechám spíchnout na míru.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Chlapi nakupujuci u Tyrwhitta, mam na vas jednu otazku. Je normalne, že mi po JEDINEJ objednavke zasiela každy mesiac katalog ? :huh: Ako nemam nič proti, len je tam vždy to iste, ale inak usporiadane a naaranžovane a ešte som sa nestretol v takouto formou propagacie. Obdobny bol zatiaľ len Panerai, kde som si raz objednal katalog (nejak 2006), prišiel mi 2005 a odvtedy mi chodil každy rok...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...