Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Cim Te nasrali v Deloru ? Ja uprimne taky nevim, jako pristup super ( bereme tam veci jako firma a dostali jsme moc prijemnou slecnu) ale takvalita fakt nevim. Predne jsem chtel u kosil at se nemusi zehlit a to teda vubec. No a ten strih fakt nevim, nektera konfekce mi sedne lepe.... Asi vyzkousim priste nekoho jineho.

O kvalitu nejde, dříve jsem prakticky jinde nechodil, protože jsem tam měl přízeň a friendly cena vs výkon super. Kvůli některým poměrům ve firmě se velká část zaměstnanců a konzultantů rozutekla a buď si založili vlastní salony nebo začali pracovat u jiných kolegů, co si založili vlastní salony. Od tý doby to tam jde pěkně z kopce. Začali si účtovat příplatky za každej prd (vsadky atd.), což bylo dřív v ceně košile. Nová konzultantka mi měla zjistit nějaký info a nikdy už se neozvala. Zažil jsem spoustu lidí, kterým lžou o tom, že obleky šijou ve Francii a takhle bych mohl pokračovat dál. 

Z Friendly suits taky nejsem nadšenej, kluci jsou milí a ochotní, ale kolegovi mršili košili 4 měsíce a mně se neštítili do očí říct, že košile šijou do měsíce. Kluci mají hodně crazy styl, ale nemyslím, že to je ideální řešení pro všechny. Kolegovi doporučili hodně odvážnou kombinaci a nemyslím, že by to k němu povahově úplně sedlo. V další větě mi tvrdili, že materiálově nemají žádný "šmečka", ale když jsem se podíval na sponu jinak pěknýho pásku, tak to rozhodně nebyl masivní kov. Zprostředkovaně jsem slyšel, že ochota řešit reklamace taky není úplně maximální, ale to nemám z první, tak to může být zkreslený. 

Upraveno uživatelem abbot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě, e mám bavlněné košile, které když dobře pověsíš a protřepeš ještě mokré z pračky, tak v pohodě. 

Řeším to také tak a navíc oceňuju, že nejdou vidět "puky" po žehlení.

Beru nežehlivky a žehlivky (vždy 100% BA) od CH.T.

Odkaz ke komentáři

Řeším to také tak a navíc oceňuju, že nejdou vidět "puky" po žehlení.

Beru nežehlivky a žehlivky (vždy 100% BA) od CH.T.

Já jsem to právě vůbec neřešil, ale potom jsem se rozešel s žehličkou a teď jsem nahraný :):) ty ženské jsou fakt šikovné, mi nevadí vařit, uklidit, vyprat, ale to žehlení je hrozná pruda. Navíc mě vždycky hrozně bolí záda a to už po jedné košili. 

Odkaz ke komentáři

Já jsem to právě vůbec neřešil, ale potom jsem se rozešel s žehličkou a teď jsem nahraný :):) ty ženské jsou fakt šikovné, mi nevadí vařit, uklidit, vyprat, ale to žehlení je hrozná pruda. Navíc mě vždycky hrozně bolí záda a to už po jedné košili. 

Jo..jenomže, a ne, že by mě to kdovíjak těšilo, ženská NIKDY nevyžehlí košili tak dobře a poctivě, jako my muži. A to ani profi hospodyně ... Já se vždy mentálně připravuju na to, že v hromadě prádla k žehlení jsou košile a že to dám, že přece o nic nejde....ale stejně se s nimi vyvztekám vždy do bezvědomí :)  . Ale pak ji vytáhnu ze skříně a stojí to za to...vyžehlené jak list papíru :)

Odkaz ke komentáři

ad Non-iron:

jsou jen 2 moznosti, bud bavlna s pridavkem polyesteru, nebo 100% bavlna napustena amoniakem. Z tohoto duvodu jsem se s non-iron rozloucil. Holt dan za bavlnu bez prisad.

ad zehleni ("Ale jsou borci, co dají jeden kus košile za minutu a půl."):

takove znam taky, z youtube, ale vzdy zehli obyc. kosili, ktera jde jednoduse napnout. Ja nosim pouze slimfit a superslimfit a k tomu uz nikdo navod neda. Napnout nejdou, protoze se vzdy na druhe strane nakrabati, takze se musi zehlit po malych kouscich. No, pomalu se ucim. Momentalne jsem na cca 10 min/kosile. Ale mam to v kvalite, jakou ocekavam.

Odkaz ke komentáři

Já mám asi tři košile co fakt nežehlím vůbec (když jsem je kupoval tak jsem to ani nevěděl ) je to jednak barevnou kombinaci, kde když je trošku pokrčená, tak to není vidět. A druhá věc je tloušťkou a střihem. Dvě jsou od Blažka a jedna Zegna. Všechny 100% bavlna....

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

ad Non-iron:

jsou jen 2 moznosti, bud bavlna s pridavkem polyesteru, nebo 100% bavlna napustena amoniakem. Z tohoto duvodu jsem se s non-iron rozloucil. Holt dan za bavlnu bez prisad.

ad zehleni ("Ale jsou borci, co dají jeden kus košile za minutu a půl."):

takove znam taky, z youtube, ale vzdy zehli obyc. kosili, ktera jde jednoduse napnout. Ja nosim pouze slimfit a superslimfit a k tomu uz nikdo navod neda. Napnout nejdou, protoze se vzdy na druhe strane nakrabati, takze se musi zehlit po malych kouscich. No, pomalu se ucim. Momentalne jsem na cca 10 min/kosile. Ale mam to v kvalite, jakou ocekavam.

beru CT a ten amoniak jsem hledal nekolikrat, ale nenasel. Primo CT ma na webu toto:

A non-iron shirt still should feel soft and lovely

Unlike the non-iron fabric of old, proper non-iron shirt fabric should be made of 100% two-ply cotton so it feels as comfortable as regular shirt fabric. That means it should not contain any man-made fibres such as polyester (a shirt should never sparkle suspiciously in the sun thank you very much) and so should feel luxuriously soft against the skin.

The non-iron magic

The 'non-iron magic' in proper non-iron shirts doesn't come from the fibres themselves, but from the special treating process which involves subjecting the finished shirt to high temperatures. This ensures that when the shirt is hung up to dry after washing, it stays remarkably crease-free. Of course, there are other non-iron shirts on the market that have been treated using additives that make the shirts feel, and look like, cheap-as-chips nylon. If a non-iron shirt doesn't feel as smooth as cotton, we say avoid it like the plague.

- See more at: http://www.ctshirts.co.uk/Non-iron-shirts?cnt=about-non-iron-shirts#sthash.i0lOdDfB.dpuf

Unlike the non-iron fabric of old, proper non-iron shirt fabric should be made of 100% two-ply cotton so it feels as comfortable as regular shirt fabric. That means it should not contain any man-made fibres such as polyester (a shirt should never sparkle suspiciously in the sun thank you very much) and so should feel luxuriously soft against the skin.

The non-iron magic

The 'non-iron magic' in proper non-iron shirts doesn't come from the fibres themselves, but from the special treating process which involves subjecting the finished shirt to high temperatures. This ensures that when the shirt is hung up to dry after washing, it stays remarkably crease-free. Of course, there are other non-iron shirts on the market that have been treated using additives that make the shirts feel, and look like, cheap-as-chips nylon. If a non-iron shirt doesn't feel as smooth as cotton, we say avoid it like the plague.

- See more at: http://www.ctshirts.co.uk/Non-iron-shirts?cnt=about-non-iron-shirts#sthash.i0lOdDfB.dpuf

The non-iron magic

The non-iron magic

Odkaz ke komentáři

Po čtyřicítce jsem si začal žehlit sám. Než poslouchat ty kecy nebo mít ve skříni jednu vyžehlenou košili, radši si tu hodinku týdně večer udělám. Stihnu vyžehlit 5 košil a mám týden klid. Začínám uvažovat o nějaké lepší žehličce. Asi založím vlákno nebo kouknu zda neexistuje žehličkové fórum :). Jinak kupuju leta košile u Marks&Spencer, protože je tam nemusím zkoušet a vždycky sedí.  Asi vyzkouším časem i CT, ale zatím mám košil  dost.

Upraveno uživatelem organic
Odkaz ke komentáři

Po čtyřicítce jsem si začal žehlit sám. Než poslouchat ty kecy nebo mít ve skříni jednu vyžehlenou košili, radši si tu hodinku týdně večer udělám. Stihnu vyžehlit 5 košil a mám týden klid. Začínám uvažovat o nějaké lepší žehličce. Asi založím vlákno nebo kouknu zda neexistuje žehličkové fórum :). Jinak kupuju leta košile u Marks&Spencer, protože je tam nemusím zkoušet a vždycky sedí. Asi vyzkouším časem i CT, ale zatím mám košil dost.

Ja tyhle veci kupuju dle d-testu (vysavac,zehlicku etc.) protoze tomu vubec nerozumim a vzdy super. Ta zehlicka je mnohem lepsi nez ta predtim a byla za rozumnou cenu.

Odkaz ke komentáři

Ja mam zehleni jako relax uz spoustu let, neslutecne se mi vycisti palice. Zehlim svoje a detem /ty uz se chtej zapojovat dobrovolne/, na manzelciny veci nehrabnu, kdo ma poslouchat, ze to ma vlnky :-)

Po čtyřicítce jsem si začal žehlit sám. Než poslouchat ty kecy nebo mít ve skříni jednu vyžehlenou košili, radši si tu hodinku týdně večer udělám. Stihnu vyžehlit 5 košil a mám týden klid. Začínám uvažovat o nějaké lepší žehličce. Asi založím vlákno nebo kouknu zda neexistuje žehličkové fórum :). Jinak kupuju leta košile u Marks&Spencer, protože je tam nemusím zkoušet a vždycky sedí.  Asi vyzkouším časem i CT, ale zatím mám košil  dost.

Odkaz ke komentáři

Dokud není samostatný žehlivlákno, tak se pochlubím co mám doma:

Prkno Philips GC240/25 (s křidélky, ženský neodolaj).

Mašina Rowenta DW6010F1

Původně jsem si chtěl pořídit takovej ten parní generátor, ale pak jsem ho viděl v akci a bylo to na mě nějak komplikovaný.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...