Přejít na obsah

obhajoba hodinek doma

Doporučené příspěvky

Odesláno

momentálně jsem vykročil pro Hamilton Conservation. Podrobně jsem si přečetl vaše návody "jak přežít před manželkou" a uvidíme jak se mi zadaří. Přítelkyně zatím není na stejné vlně, takže se mě stále ptá, proč potřebuji čtvrté hodinky. Oblekovky mám, na denní nošení mám, třetí jsou zbytečnost a čtvrté nepochopitelnost. Tak uvidíme. Jako páte jsem vyhlédl Omega "Bond" a jako šesté bych rád asi Breitling nebo Panerai. Nicméně, základní poučení u mě doma - neříkat cenu :)

• po měsících...
Odesláno

s manzelkou temu hodiniek som preberal, kedze som zvazoval rozne cenove kategorie.... nadhodila ze tolko penazi nie lebo je to lepsie minut na dovolenku.... potom ju ale odzbrojil kamos na jednej navsteve ze je to jedina ozdoba chlapa -- t.j. nieco ako sperk ... a tym padom som mal volnu ruku aj v budgete kedze ju mam rad a som aj k nej stale stedry.... a teda mam konecne novy a dufam uz na par rokov pekny "sperk" - tolko k obhajobe

• po měsících...
Odesláno

me se neco vyjimecnyho povede skoro kazdej den.. treba neska sem si dal cigarko a pak sem se fantasticky vysral. a jak rika reklama, duvod k oslave - v tomto pripade k zakoupeni hodinek - se vzdycky najde. a kezbych vydelaval kilo mesicne - coz v prumeru stoji jedny my hodinky..

:D To mi připomělo, co se říká o pití, totiž, že existují tři příležitosti k pití alkoholu: 1. narození dítěte, 2. setkání s přítelem, 3. jakákoliv jiná příležitost...
Odesláno

Jinak zajímavé názory na téma, nad kterým se dost lidí zde jistě někdy zamyslela. My s přítelkyní dělíme všechny společné výdaje dvěma. Ona pracuje, já jsem profesionální študák, ale tyhle společné věci platíme napůl - a já jsem ten, kdo udává strop, protože nechci, aby za mě něco platila, i když vydělává. Jednak nevydělává zas tolik, jednak by mi to nešlo přes fousy mého mužného ega. Možná vás napadne, že jsem škrob, že žije se jenom jednou, tak co šetřit. Ona je z chudších poměrů, já jsem se měl o něco lépe, ale naši mě vždycky drželi zkrátka. Takže jsme spokojený, protože máme hlavně sebe a na tom kolem zas tolik nezáleží.

Společný účet nechci, ona ano. Martz tu psal o třetím společném, to se mi celkem líbí. Ale myslím, že se to dá zvládnout i s těma dvěma. S tím co dělám pochybuju, že budu někdy vydělávat závratný sumy (i když kvalifikaci, kterou budu mít bych si zasloužil mnohem víc, ale to sem nepatří), ne to ne. Říkal jsem si, hochu, jestli koupit hodinky, tak teď, protože pak bych rád někde bydlel, v něčem jezdil, něco choval. No, hodinkaří se lépe po čtyřicítce, odhaduji - alespoň pro průměrného člověka. Myslím že do těch čtyřiceti, padesáti, mi udělají radost hodinky za 8-10 000. Ty si koupím sám za to, co mi zbyde navíc a nebudu i je obhajovat před sebou ani před nikým jiným.

A k nemoci zvané chronobundus slova klasika: "Nekažme si to, co máme, touhou po tom, čeho nemáme; nýbrž uvažme, že i to, co máme nyní, bylo kdysi předmětem naší touhy".

Odesláno

A k nemoci zvané chronobundus slova klasika: "Nekažme si to, co máme, touhou po tom, čeho nemáme; nýbrž uvažme, že i to, co máme nyní, bylo kdysi předmětem naší touhy".

Kdo tohle řekl? Je to velice trefné...
Odesláno

slova klasika: "Nekažme si to, co máme, touhou po tom, čeho nemáme; nýbrž uvažme, že i to, co máme nyní, bylo kdysi předmětem naší touhy".

Tak jak jsem se začetl do tohohle vlákna, které jsem nějak přehlédl, chtěl jsem k tomu něco poznamenat, ale jak se to postupně změnilo v (před)manželskou poradnu, ta chuť mě zase přešla. Obhajoba podle mě patří jen před soud. Před nikým jiným svoje činy naštěstí obhajovat nemusím, jen sám před sebou. Chovám-li se nerozumně v nákupech čehokoliv, poškodím buď sebe, žiju-li sám, nebo celou rodinu, pokud jí mám. Obhajoba mi v tom nijak nepomůže. Chovám-li se rozumně, nemusím nic obhajovat.

A ta věta nahoře se mi moc líbí, na tu budu pamatovat v té obhajobě sám před sebou...

Odesláno

No jo no, a teď si vemte, že je potřeba obhájit nákup nákup IWC do kterých se člověk nemůže nezamilovat a pak Jaguar XK8 coupé (ojetej za super cenu :-), když zrovna máme doma malého skřítka a manželka je ještě na mateřské. Kočárek bych rval do toho coupé marně, golfky už se tam naštěstí snad vejdou, ale až s tím přijedu domů stejně mne manželka zastřelí :-D U hodinek je výhoda, že se cena dá zatajit nebo zastřít u těch aut to jde trochu hůř :-)

Odesláno

U hodinek je výhoda, že se cena dá zatajit nebo zastřít u těch aut to jde trochu hůř :-)

Myslis? Tak to jsem asi udelal jen ja tu chybu, ze jsem zenusku naockoval koukat se po hodinkach a ted si cenu umi velmi rychle vygooglit - ted je to i pro ni rychlejsi, nez to ze me vymlatit.

Odesláno

Mas-li zenu, ktera vubec netusi, kolik stoji Tvoje hodinky, tak neco neni podle me uplne v poradku...

Stará škola,smekám klobouk.Důvěra je pěkná vlastnost.
Odesláno

přesně tak. záleží to na finanční situaci rodiny. pokud máme barák, dvě auta a na účtu několik set tisíc, tak není důvod proč by mělo partnerce vadit, že utratím kilo za hodinky... pokud bysme bydleli v nájemním bytě, měli rezavýho favorita a já si koupil hodinky za kilo, tak bych se ani nedivil kdyby stará měla kecy a nejenom to... :)

Odesláno

přesně tak. záleží to na finanční situaci rodiny. pokud máme barák, dvě auta a na účtu několik set tisíc, tak není důvod proč by mělo partnerce vadit, že utratím kilo za hodinky... pokud bysme bydleli v nájemním bytě, měli rezavýho favorita a já si koupil hodinky za kilo, tak bych se ani nedivil kdyby stará měla kecy a nejenom to... :)

vlastni zkušenosti? jak to npasal pevo ...souhlas
Odesláno (upraveno)

Mas-li zenu, ktera vubec netusi, kolik stoji Tvoje hodinky, tak neco neni podle me uplne v poradku...

Nevím no, tak zná mne a tuší kolik asi utrácím, já taky ale nemám tušení kolik utrácí za šaty, kabelky, boty atd. Nemame společnou kasu. Dáváme akorát určitou část každý na provoz domácnosti :-)

Upraveno uživatelem VasekN
Odesláno

Čtu podobné příspěvky dost dlouho a často a dnes už mi to opravdu nedá a musím se zeptat.

poslední kapka byl příspěvek :

Publikováno Včera, 18:12

no pěkný... já jsem zatím ve fázi hledání... tak jako tak mám jenom jeden výstřel:-) víc než dvoje hodinky(jedny už mám) bych doma neobhájil:-)

Podotýkám, že podobné téma jsem tu četl mnohokrát. A proto se chci zeptat. To opravdu myslíte vážně, že doma musíte obhajovat jaké, kolik a za kolik si koupíte hodinky? Tato otázka lze určitě randomizovat na studenty závislé na financích rodičů, ženy závislé na platu solventního manžela a asi většinovou skupinu mužů ženatých nebo v soužití s partnerkou. Já mám na mysli hlavně třetí skupinu. Přeci jsem dostatečně svéprávný na to, abych zhodnotil sám, na co mám a na co ne, co zatíží rodinný rozpočet a co ne, kolik piv ještě snesu a kolik už ne. To mi vážně chcete říct, že si musíte obhájit každý další kousek, ba co víc, musíte se zeptat a si dovolit si? Zažil jsem i případ, že někdo neřekne skutečnou cenu hodinek a před partnerkou mlží, že stály polovinu (však ona to stejně nepozná..)

Nezlobte se na mě, ale takové soužití je soužití ve lži a pokud se musím ptát o souhlas, zda si můžu koupit hodinky, nebude dlouho trvat a budu se třeba taky ptát kolik rohlíků můžu sníst k snídani. Nebo "víc než jedny slipy bych doma neobhájil"

Možná jsem mimozemšťan, nebo mám výjimečně tolerantní manželku, ale ona má radost, že já mám radost a naopat. Přece nebudu někoho omezovat. To mi přijde přinejmenším trapný.

Fakt si to doma obhajujete, nebo si to tady jen obhajujete sami před sebou?

Obhajovat doma naštěstí nic nemusím, přítel ma IWCčka, tím pádem moje Longiny s nadhledem vůbec neřeší :D

Odesláno

Obhajovat doma naštěstí nic nemusím, přítel ma IWCčka, tím pádem moje Longiny s nadhledem vůbec neřeší :D

hele, prvni ofiko priznana bukvice na foru. tak co, hosi - Gas, Tombed, Stopa99, Frantik, Roman I... - nemeli bysme se taky priznat? :D
Odesláno

hele, prvni ofiko priznana bukvice na foru. tak co, hosi - Gas, Tombed, Stopa99, Frantik, Roman I... - nemeli bysme se taky priznat? :D

Odesláno

Netlač kluky do comming outu... mě to taky trvalo měsíc, než jsem tady nahodil fotku svejch hydroconquestů... jen sem tam si dam na ruku starýho portofina a jsem happy :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...