Návštěvník volodjA Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké jsou rozdíly mezi replikami a originálními hodinkami, čínský strojek v lepším případě nějaký japonský, minerální sklíčko, pochybná (asi žádná) vodotěsnost to je mi vcelku jasný, ale zajímal by mě rozdíl vnějšího provedení mezi originálními a touto replikou, něco jako u oblečení adidas vs adibas kde číňani udělali rozdíl podle kterého je na první pohled jasné, že se jedná o repliky. Díky moc (kupovat je stejně nebudu), ale pokud by mi někdo vysvětlit rozdíly bez emocí a posměchů. http://sperky-hodinky-bizuterie.sbazar.cz/rolex-daytona-nejluxusnejsi-model-praha-o4909871.html
gougy Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Je to jako když si koupíš na šroťáku prohnilou 105tku a napíšeš tam fixou Porsche. Prostě hnus vs. auto, stejně tak "repliky" vs. hodinky.
Josef01 Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Někdy je dobré pohledat na internetu... http://www.qualitytyme.net/pages/rolex_or_replica.html
brett Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Rada jako většině novým příchozím - trochu tady hledat a číst ...
Josef01 Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Každopádně to jsou repliky velmi povedené, až bych skoro řekl, že na ty fotce jsou pravé a pak člověk dostane fake.
Jakubisko Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Souhlas s Josefem. Na fotce jsou téměř jistě pravé Daytony.Jinak fejky jsou prostě bezduché napodobeniny něčeho. Možná stejně vypadají, možná stejně váží, možná jsou někdy dokonce i stejně přesné! Ale co je to všechno proti tomu, že to nemá s originály nic společného. Firemní tradice, servisovatelnost nebo pocit, že jste si na ty hodinky sami vydělali, a tedy si jich náležitě vážíte - to vše u fejku chybí.
Josef01 Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Souhlas, nechápu, že někdo může nosti na ruce fake, je to jako jezdit v ukradeném autě, které je koupeno za desetinu skutečné ceny. Měl jsem v ruce fake Omega Seamaster, opravdu děsný rozdíl prakticky ve všem a strojek zasazený do umělé hmoty. Docela mě udivilo, že někteří lidé se slušným příjmem něco takového nosí, je to i výraz něčeho, co bych nazval pohrdáním práce lidí a tradicí.
Onisau Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Už jsem svůj názor párkrát napsal Nosit fejky je stejné jako si koupit diplom z VŠ
volfda Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Souhlasím se vším, co je výše napsáno! Fake je fake, nemá to s originálem nic společného, teda krom nápisu Pokud máš rád hodinky, kup si ve své cenové relaci nějaký pěkný kousek. Určitě se ti zde dostane mnoho rad. Rolexy jsou nádherné, do detailu propracované hodinky, které mají uvnitř vlastní kalibr, který je manufakturou vyvíjen několik desítek let. Ta přirovnání k autu a diplomu z vysoké jsou trefná
Milis Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Už jsem svůj názor párkrát napsal Nosit fejky je stejné jako si koupit diplom z VŠ To je dobry a asi nejpresnejsi prirovnani, jaky sem tady na foru kdy cet, todleto. Kolega se ptal na rozdily - ja treba videl na youtube video s novejma roladama subama, a ty mely, zcela nepochopitelne, tah s lestenejma strednima dilkama, jakej maj geemtecka. Tak to je treba jeden takovej rozdil - naprosto nesmyslena zamena tahu, ktera okamzite signalizuje, ze se na 99% jedna o fejky. Nevim, jestli jeste plati, ze vetsina fejku neni z oceli ale z chromovany mosazi, to sem nekde cet tak dva roky tomu nazad.
Návštěvník volodjA Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Musím říct, že jste mě dostali tím, že na fotkách jsou opravdové... mě jediný co na nich zarazilo bylo na řemínku to logo rolex mi přišlo takový nevýrazný jako nekvalitně vyvedený, hledal jsem na netu fotky originálních a s nimi je porovnával a nenašel jsem tam žádný markantí rozdíl, dokonce i ciferník je totožný se vším všudy, což často u faků je jinej... Moje první hodinky jsou Seika s hardlex sklíčkem a 10atm a chronografem dostal jsem je jako dárek, ale mým snem byly originál švýcary, takže jsem si před půl rokem koupil candina swiss made se safírovým sklíčkem, cenově byly uplně někde jinde než tyto "rolexky", ale při těch parametrech, které jsem chtěl, jsem v podobné cenové relaci našel jen tissoty a ty se mi tolik nelíbili, i když bych s nima taky nepohrd. Tyhle faky mě zaujaly proto, že před lety příbuznej od někoho přinesl asi třicet podobných faků abych si je prohlíd a nějaký vybral, u některých omeg upadaly tlačítka už po první manipulaci s nimi, ale některý modely byly moc hezký. On si koupil právě rolexky daytony ale s bílým ciferníkem, pamatuju si, že měl i jedny celé pozlacené vypadaly pěkně, ale bál bych se, že se na jejich pokovení moc šetřilo jinak byly i s krabičkou a takovou tou pečetí pomalu jak z krámu Hodil jsem je sem proto, že je nosil na jednání a všichni si mysleli, že ty hodinky jsou origo (nicméně je to člověk, kterej kdyby chtěl tak si originálů může koupit kolik chce). Daroval mi jedny fake Cartiery, jsou osázené diamanty nedávno jsem je doma našel a začal je občas nosit (měly jednu nevýhodu že se moc zpožďovaly, ale teď jsem je nosil dva dny v kuse a další dva dny mi leží na polici vedle quartzů a ukazujou pořád dobře). Jediný co mi na nich připadá levný je sklíčko, myslel jsem si že je plastový a odnes je do hodinářství, kde mi řekli že prej plastový neni... to mě taky překvapilo. Jinak co si kdo myslí o nošení originálu nebo neoriginálu je mi jedno. Já jsem si koupil na mý poměry drahý hodinky, vlastně je mám i k letošním Vánocům a možná ještě k příštím když rozpočtu tu cenu a stejně tak mi nedělá problém nosit i ty faky, protože kdyby se mě někdo zeptal, tak mu s klidem řeknu že jde o fake. Jinak za čtyři tis. se daj koupit nový orienty se zárukou, minerálním sklíčkem a 20atm, navíc automaty a myslim, že poslouží úplně stejně jako originál rolexky za desetinásobek (jsou jim dost podobné ), ale to už je o tom kolik má kdo peněz a jakým způsobem si chce udělat radost. Zároveň nevidím moc velikej rozdíl mezi fake rolexkama a jinejma hodinkama, který se prodávaj normálně v hodinářství a přitom evidentně kopírují jejich design. Včera jsem na Proseku narazil na hodinky JVD (asi nějaká čína), 10atm, minerální sklíčko a jsou to komplet okopčený, ale trošku zmenšený daytony, dokonce maj jeden model celej černej takovej jako rolexky.
XXXfazerXXX Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Na co koukáte z okna? ...a potom este todle...ty wolle-TADY SE DNESKA DEJOU VECI :eek: :eek: :eek:
brett Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Takového povídání a vysvětlování jsem tady už četl víckrát.Nejlépe to vystihuje heslo, které jsem někde četl, nebo ho má někdo v podpisu - Fake people wear fake watch - Howgh!
tmoris Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 precti si pravidla tohoto fora, je to tam jasne napsane (konecne!!). pokud nekdo vyrobi hodinky jakekoliv kvality a umisti na ne logo ci jine ochranne znamky treti strany, pak je to kradez. pokud touzis po tom dizajnu, ale nemas na original, pak resenim neni si koupit fake, ale hodinky ktere se dizajnove tomu blizi, ale vydavaji vse pod svym brandem, pripadne to v nekterych detailech meni. napriklad steinhart, precista, parnis apod. koupit si hodinky, na kterych je brand treti strany je hnus.
Cyber Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Takového povídání a vysvětlování jsem tady už četl víckrát. Nejlépe to vystihuje heslo, které jsem někde četl, nebo ho má někdo v podpisu - Fake people wear fake watch - Howgh! Mám ho na avataru
Návštěvník volodjA Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 To je Váš názor, můj je ten, že když někdo okopíruje design, je to to samý jako kopie 1:1, nevidím v tom žádný markantní rozdíl, obojí je klamání spotřebitele. Rozdíl je ten že ochrana známky je možná lépe vymahatelná než ochrana vzoru. Já ty hodinky kupovat nebudu ani žádný jiný, ale nečekal jsem tolik nenávisti proto, že sem pástnu odkaz na fake hodinky.
Viktor Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 No jo, my tady nemáme propagaci fejků a lidi, co fejky nosej, moc rádi. S tím nic nenaděláš, už jsme takový.
cali Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Zlate rolady za pol mega ukazuju cas rovnako dobre ako casio za 5stovku alebo mobil. Kto chce vediet kolko je hodin a nema na tie rodaly, vzdy moze ist do casia. Takze to rozhodne nie je o tom ze by chudobnejsi museli kupovat repliky lebo nemaju co na ruku. Kto nema na rolady a chce nosit look-like-rolady, moze nosit Steinhart, ci milion inych homages. A to je tak vsetko co je slusny chronomagik ochotny ako tak tolerovat. Proste nemas na Rolex fajn, to nie je hanba, na nieco nemat, ale musis sa bez toho napisu zaobist. Napis je pre tych, co si za neho zaplatili. Cinsky sunt s napisom Rolex, bude vzdy cinsky sunt, aj keby to bola rovno kvantova 1:1 kopia pravych rolad. Pretoze je to len prizivovanie sa na cudzom mene, nic viac nic menej. Proste ked na to nemam tak si to nekupujem. A ked si tie hodinky nechces kupovat, tak nemas ani dovod nechat si "bez emoci" vysvetlovat ich parametre.
Návštěvník volodjA Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Mě zajímá jak je od originálu poznat nikdy jsem nebyl znalec a ani nebudu, tyhle vypadaj hodně povedeně, proto jsem chtěl znát rozdíly, obávám se, že normální smrtelník dobře povedenou kopii od originálu stejně nepozná (můj případ). Tuhle rubriku jsem zvolil proto, že mi nepřišlo příliš fér zakládat post v "Rolex", když se stejně ptám na hodinky o kterých vím, že nejsou pravé. Honit ego replikama nepotřebuju, zvlášť proto, že bych se s nima ve společnosti spíš ztrapnil. Na tahání ven mi ty cartiery nevadí, proč by vadit měly? Už je mám a poslouží stejně jako jakýkoliv jiný hodinky v týhle cenový skupině, navíc jsem je dostal a dělaj mi radost.
Adam99 Odesláno 4. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2010 Jak je rozeznat od originálu? Porovnat. Takže si někde, nejlépe u výrobce najít fotku originálních hodinek a srovnat podrobnosti s fotkou těch v prodeji. Porovnávat detaily provedení ciferníku, pouzdra, fontů, lunety, dýnka a podobně. Ovšem tohle všechno je ti na prd, když ti prodejce postne fotku originálních, ty to porovnáš, zjistíš, že jsou v pohodě, ale pak ti pošle fejk a jsi v háji. Takže kupovat hodinky u Autorizovaných dealerů, u prověřených obchodníků, tady na fóru a zapojit zdravý rozum. Edit: Jo a když kupuješ od neznámého prodejce, tak trvat na osobním předání a nechat je před prodejem ověřit u AD.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.