Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Po letech...
Odesláno

Ty jsi tou otázkou na hovor navázal, jako by to ostatní řešili včera večer, docela jsi mě pobavil... :lol2:

Odesláno

Docela rád se babrám v technických detailech, protože ty mnohdy rozhodují o úspěchu nebo neúspěchu věci. Tak mne Jafurákovo znovuoživení tohoto tématu přimělo si toto vlákno projít a nenašel jsem zde potvrzující odpověď, zda porucha sjezdových Primek po dlouhotrvajících bouřlivých potlescích je pomluva nebo skutečnost. Pokud je to skutečnost (což předpokládám), tak co byla ta technická závada. Nabízí se v první řadě selhání nárazuvzdorného uložení setrvačky systému KIF. Ptal jsem se na to jednoho z nejpovolanějších, konstruktéra Eltonu na nedávné předváděcí akci konstrukční kanceláře Eltonu v pražské prodejně. Byl to však mladý konstruktér perfektně ovládající konstrukční program SOLIDEDGE, ale na mou otázku odpověděl nejistě, že snad prý se tehdy uvolňovaly špatně zajištěné rubínové palety kotvy a že se mám zeptat hlavního konstruktéra, což jsem se však dosud neodvážil. Ví prosím někdo odpověď na tyto otázky z historie značky Prim?

Odesláno

Docela rád se babrám v technických detailech, protože ty mnohdy rozhodují o úspěchu nebo neúspěchu věci. Tak mne Jafurákovo znovuoživení tohoto tématu přimělo si toto vlákno projít a nenašel jsem zde potvrzující odpověď, zda porucha sjezdových Primek po dlouhotrvajících bouřlivých potlescích je pomluva nebo skutečnost. Pokud je to skutečnost (což předpokládám), tak co byla ta technická závada. Nabízí se v první řadě selhání nárazuvzdorného uložení setrvačky systému KIF. Ptal jsem se na to jednoho z nejpovolanějších, konstruktéra Eltonu na nedávné předváděcí akci konstrukční kanceláře Eltonu v pražské prodejně. Byl to však mladý konstruktér perfektně ovládající konstrukční program SOLIDEDGE, ale na mou otázku odpověděl nejistě, že snad prý se tehdy uvolňovaly špatně zajištěné rubínové palety kotvy a že se mám zeptat hlavního konstruktéra, což jsem se však dosud neodvážil. Ví prosím někdo odpověď na tyto otázky z historie značky Prim?

Dle pamětníků se jednalo o méně než 10 kusů u kterých se uvolnit popudný kámen z dvoukotouče.  Šlo o technologickou nekázeň. Zda byl za to někdo potrestán netuším, ale dle mého názoru je to úplně jedno, neboť příběh o porouchaných sjezdových hodinkách si žije svůj vlastní život a i nadále se bude mluvit a psát o tom, jak to bylo hrozný a bla bla bla ......

Odesláno

Je tam strojček  kaliber 683.

S inými hodinkami takého kalibru som tlieskal na koncertoch nemenovaných umelcov

/ aby sa to zase nezvrhlo na pindy o politike/ a hodinkám sa nič nestalo.

Skôr ma zaujíma farba centrálnej sekundovky.

Tá červaná mi tam dizajnovo viac pasuje, ale  pôvodná je biela.

Možno to bol nenápadný protest konštruktára proti červenej farbe.

Či?

Odesláno

accutron - 27. 1. 2014 - 13:17, napsal:

Dle pamětníků se jednalo o méně než 10 kusů u kterých se uvolnil popudný kámen z dvoukotouče.  Šlo o technologickou nekázeň. Zda byl za to někdo potrestán netuším, ale dle mého názoru je to úplně jedno, neboť příběh o porouchaných sjezdových hodinkách si žije svůj vlastní život a i nadále se bude mluvit a psát o tom, jak to bylo hrozný a bla bla bla ......

Děkuji za bleskovou odpověď z míst nejpovolanějších a nejdůvěryhodnějších. Dnes se mi bude dobře usínat, protože se mi vyjasnila otázka, která mi dlouho "nedávala spát".

Odesláno

Pekne fotky danych hodinek udelal (16/1/2014) Kibi. Bohuzel my forum neumoznuje vlozit odkaz na danou stranku... Ze by cenzura? :) 

Jedna se o hodinky v te dobe patrici "Stanik73"

Odesláno

Pekne fotky danych hodinek udelal (16/1/2014) Kibi. Bohuzel my forum neumoznuje vlozit odkaz na danou stranku... Ze by cenzura? :)

Jedna se o hodinky v te dobe patrici "Stanik73"

Jak to myslíš "v té době" ,pojď ven... :-).

Fotky jsou už staršího data, jen asi Kibi k fotkam dopsal příběh

Odesláno (upraveno)

HA! Ja vedel, ze se ozves :D

Fotky jsou nahodou super a povidani taky neni spatny. Mozna by ho chtelo jen doplnit na zaklade vyjadreni Accutrona vyse.

Neda mi to abych sem alespon jednu nedal...

Upraveno uživatelem filo-boxer
Autorska prava
Odesláno

Nositeli jakékoliv ideologie, jsou vždy jen lidé. Cokoli jiného, je jen pouhým nástrojem. Žádný lidský výtvor si nezaslouží nespravedlivou destrukci. Zvláště hodinky. Na druhou stranu, nebýt komunistů, tak jsou naše sbírky o něco chudší. Taky nepřestaneme nosit naše značkové obleky H.B., jenom proto , že jejich zakladatel byl dvorním fašistickým krejčím. Politika patří do hospody a do Parlamentu. Co takhle nějaká limitka s nějakým dobovým tématem? :helpsmilie:

Odesláno

Nositeli jakékoliv ideologie, jsou vždy jen lidé. Cokoli jiného, je jen pouhým nástrojem. Žádný lidský výtvor si nezaslouží nespravedlivou destrukci. Zvláště hodinky. Na druhou stranu, nebýt komunistů, tak jsou naše sbírky o něco chudší. Taky nepřestaneme nosit naše značkové obleky H.B., jenom proto , že jejich zakladatel byl dvorním fašistickým krejčím. Politika patří do hospody a do Parlamentu. Co takhle nějaká limitka s nějakým dobovým tématem? :helpsmilie:

Myslíš srp a kladivo? Dík,  možná na stará kolena až úplně zblbnu...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...