Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Bylo?

19) Vlasy a životní prostředí (rozprava o tom, proč je lepší odstraňovat vlasy z odpadu po každém sprchování a jejich dopad na globální klima)

19 je moje oblíbené. Mám 3 dcery s dlouhejma vlasama a manželka má středně dlouhý. Čištění odpadů už zvládám rychlostí mechanika u formule 1.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

19 je moje oblíbené. Mám 3 dcery s dlouhejma vlasama a manželka má středně dlouhý. Čištění odpadů už zvládám rychlostí mechanika u formule 1.

Hydroxid sodny a varici voda ;)

Odesláno

Hydroxid sodny a varici voda ;)

To jo, jen bych si zlikvidoval bakterie v septiku. A bio mrchy co jsem zkoušel tak moc nefungujou.

Odesláno

Přesně, pročistí trubky odpadu "do nova". Dělám 2x ročně.

Nemůže to poškodit ty odpadní trubky? Mi to bylo doma zatrhnuto s oddůvodněním, že hubím bakterie v septiku. 

Odesláno

Co to maj na těch tričkách - to je nějaký tajný heslo? A proč jsou všichni bílí a Žito černej? A co na to Jan Tleskač? :)

Podle mě jsou to ve skutečnosti ŽIDOZEDNÁŘI a nemalujou runy, ale dávaj instrukce Alešovi Zbořilovi přímo do studia tzv. A-Z kvízu!

Odesláno

Co to maj na těch tričkách - to je nějaký tajný heslo? A proč jsou všichni bílí a Žito černej? A co na to Jan Tleskač? :)

žito je domluvenej s Elfama že může používat jejich písmo. 

Odesláno (upraveno)

žito je domluvenej s Elfama že může používat jejich písmo. 

Že jo, mě to taky přišlo jako citát z Tolkiena

Edit: Jsem včera koukal na Heart of Lion a ty týpky na tý fotce jsou fakt úplně stejný figury jak ti vymaštěnci v tom filmu, když řvali Bílýýý Finskóóó...

Upraveno uživatelem Klotzman
Odesláno (upraveno)

Nemůže to poškodit ty odpadní trubky? Mi to bylo doma zatrhnuto s oddůvodněním, že hubím bakterie v septiku. 

tak bakterie sejmeš každopádně, trubkám to neublíží.....

Upraveno uživatelem mondeo2
Odesláno

tak bakterie sejmeš každopádně, trubkám to neublíží.....

To jako tvrdíte, že to ty vlasy v sifonu rozpustí a nemusím se v tom napůl shnilým mýdlovo-vlasovým bahně babrat? To se mi ani nechce věřit.

Odesláno (upraveno)

To jako tvrdíte, že to ty vlasy v sifonu rozpustí a nemusím se v tom napůl shnilým mýdlovo-vlasovým bahně babrat? To se mi ani nechce věřit.

Hydroxid sodný-louh je velmi účinná základní chemická surovina k čištění kotlů, potrubí a odpadů. Dále se používá při bělení a barvení textilií a k přípravě odmašťovacích lázní. Při čištění odpadů vsypeme do sifonu umyvadla, výlevky, vany cca 100 g hydroxidu sodného a zalijeme 0.5 l horké vody. Necháme působit 30 minut a pak propláchneme. Při větších nečistotách proceduru opakujeme. Nelze používat na hliníkové potrubí!

http://www.vmd-drogerie.cz/labar-hydroxid-sodny-louh-cistic-odpadu-1-kg/?gclid=CMGIooO1ocgCFeESwwod3zMIAA

Upraveno uživatelem mondeo2
Odesláno

Hele k tomu louhu - ochranné brýle. Bez diskuze, tohle umí z odpadu po zalití vodou pěkně

vyprsknout a do očí to je nebezpečné. Z rukou to zneutralizuješ třeba octem (hydroxid je silná zásada),

ale do očí to nestojí za to ani pokoušet. Lépe je zalít horkou vodou z vodovodu a 2x opakovat

než jednou vroucí vodou z konvice.

Funguje to, to rozhodně, ale maximálně opatrně prosím.

A nečistit s tím nerezový sporáky :D

Odesláno

Já už měl poleptanou rohovku (prášek do myčky), takže si dávám sakra majzla. Tehdá jsem myslel, že jsem bez vočí...brr, eště dnes mě z toho mrazí. Se mi zdá, že bývaly časy kdy se louh ani volně neprodával, a není to tak dávno.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...