Honza.manta Odesláno 26. září 2011 Nahlásit Odesláno 26. září 2011 Já jsem tam tak trochu zaháčkovaný. A hodnocení mi je celkem jedno, jednak je aukro pojištěné do 20K a jednak to je na dobírku, takže by to mohlo být v pohodě.
skodna Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Odesláno 28. září 2011 Blahopřeji také, a pokud mohu vědět ,páč zjišťuju že nic neznám,co je na nich krom cifru tak zvláštního? Sorry za blbou otázku
Honza.manta Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Odesláno 28. září 2011 Konzultovali jsme to s Mischou a shodli jsme se na tom, že je to civilní verze leteckých. To znamená, že by tam měl být kalibr 96 a měla by to být první verze PS2.1 a navíc jediná verze PS2 auto s označením sport.
skodna Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Odesláno 28. září 2011 Tak to je super.O ničem takovém jsem neslišel že existuje.Ještě jednou blahopřeji k úlovku
Radek K Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Odesláno 28. září 2011 Tak poreferuj až přijdou. Taky blahopřeji.
Petr_P Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Odesláno 28. září 2011 Konzultovali jsme to s Mischou a shodli jsme se na tom, že je to civilní verze leteckých. To znamená, že by tam měl být kalibr 96 a měla by to být první verze PS2.1 a navíc jediná verze PS2 auto s označením sport. Až ti přijdou, tak je prosím otevři a nafoť. Pokud máte s Mishou pravdu, tak je to pecka! Už jste něco takového předtím viděli? Já jsem možnost existence (správněji řečeno oficiální výroby či existence oficiálních výkresů) civilních Sportů s kalibrem 96 probíral před nějakým časem s Accutronem. A podle jeho nejlepších znalostí, nic takového neexistovalo! S kalibrem 96 se dělaly pouze Sporty pro letectvo (PRIM Letecké Automatic, typové číslo 96 033.1, výroba v roce 1983). Civilní verze sportovních automat byla až v 90. letech (jak známo ale s kalibrem 69, výroba v letech 1993 -1995). A foto těch vydražených primek,ať je na co koukat, než to z Aukra zmizí:
diver60 Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Odesláno 28. září 2011 Nerad bych šířil nějaké bludy. Ale já byl na vojně 79-81 a nějak matně si vzpomínám že někteří "modráci" (tak jsme říkali letovodům) měli už tyto hodinky se znakem letectva. Na 100% si jistý nejsem ale na 80 ano. Bylo mě právě divné že se dělaly be fluorescence ty moje krásně svítily v přítmí OS RL.
Honza.manta Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Odesláno 28. září 2011 (upraveno) Až ti přijdou, tak je prosím otevři a nafoť. Pokud máte s Mishou pravdu, tak je to pecka! Už jste něco takového předtím viděli? Já jsem možnost existence (správněji řečeno oficiální výroby či existence oficiálních výkresů) civilních Sportů s kalibrem 96 probíral před nějakým časem s Accutronem. A podle jeho nejlepších znalostí, nic takového neexistovalo! S kalibrem 96 se dělaly pouze Sporty pro letectvo (PRIM Letecké Automatic, typové číslo 96 033.1, výroba v roce 1983). Civilní verze sportovních automat byla až v 90. letech (jak známo ale s kalibrem 69, výroba v letech 1993 -1995). A foto těch vydražených primek,ať je na co koukat, než to z Aukra zmizí: Nevím, jen hádám. Nikdy jsem nic podobného neviděl. Ale jen hrubýmy odhady - pouzdro je klasické na modely PS2.3 a dále, ručky jsou na PS2.2 a ladí k indexům na cifru a cifr je hodně blízký modelu "humberto", který se dělal někdy od roku +- 79. Takže to vše napovídá kalibr 96. Edit: chybka Upraveno 28. září 2011 uživatelem Honza.manta
Petr_P Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Odesláno 28. září 2011 (upraveno) Nevím, jen hádám. ... Hádat a pak vysolit 11 tisíc? Ostatně, kdo jinej, než ten, jehož motto zní "Prim sport automat - a co je víc?" Za mě palec nahoru, ať už to dopadne jakkoliv. Upraveno 28. září 2011 uživatelem Petr_P
Honza.manta Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Odesláno 28. září 2011 Vím, že jsem možná blbec, ale ta možnost je dost pravděpodobná a jinak, než když to koupím, to nezjistím. A nechci pak litovat. Nejsem multimilionář, ale tuhle šanci prostě nechci prošvihnout.
kutilprim Odesláno 28. září 2011 Nahlásit Odesláno 28. září 2011 Také se přidám s gratulací, a jsem zvědavej co tam bude za kalibr, ale typoval bych to taky na 96.
nikdo Odesláno 29. září 2011 Nahlásit Odesláno 29. září 2011 (upraveno) to Honza.manta No chybu jsi určitě neudělal,jestli je to chybějící článek (byť nepodloženej) tak je to prostě nedocenitelnej exponát.To že se o nich nic neví není nic neobvyklého.Já jsem aukci sledoval,zajímalo mi jestli ta paní (hádám podle nicku) není nějaký přihazovač od nulového prodejce. Nakonec jsem vyguglil,že všechna hodnocení co má jsou za koupi zajímavých hodinek.Budeš mít chvilku napětí než dojdou a ty zjistíš jak se věci mají .A my také... PS:ne že votevřeš hned na poště .A tady si můžete počíst chronozajímavost(ale je to už ze včera tak to možná každý ví) Upraveno 29. září 2011 uživatelem nikdo
Petr_P Odesláno 29. září 2011 Nahlásit Odesláno 29. září 2011 .....ale jsou takové detaily,že ten ciferník je v nabídce pana Ing.Hněvsy originál i fejk . ...Tady je z nabídky: letecke . Mě Ing. Hněvsa před nedávnem napsal, že ho nemá v nabídce. Jen remake. Pak ale prodal pár kousků pouzder s origo ciferníkama na aukru. Tak nevím.... Že by pan Hněvsa dal do oběhu nepoužité ciferníky z původních zásob? http://forum.chronom...post__p__416344 ....Musí se v Parexu koupit ten ?originální? ciferník katalogové číslo D/1 za 328,- Kč (s DPH?)... Aktualizace webové nabídky firmy PAREXO (živnostník Ing. Jiří Hněvsa) - originální (nebo "originální"?) číselník pro PRIM Letecké Automatic už opravdu není prodáván jako samostatá součástka za 328,- Kč, ale pouze jako součást celé sady za 1850,- Kč (s pouzdrem, lunetou, sklem, ručičkami, korunkou, atd.). Viz následující foto:
booker007 Odesláno 30. září 2011 Nahlásit Odesláno 30. září 2011 (upraveno) Že by další nové téma na obzoru. Freedom nahodil prototyp číselníku Diplomat na aukro. Zná někdo ? Viděl někdo ? Od toho který se dostal do výroby se dost razantně liší. Já jsem vedle jak ta jedle Upraveno 30. září 2011 uživatelem booker007
rommy Odesláno 30. září 2011 Nahlásit Odesláno 30. září 2011 Už se tu myslím kdysi objevil, vím že se také řešili nezvykle zachovalé nápisy, proti tomu jak ciferník vypadá- nevím, neznám.
orlando1 Odesláno 30. září 2011 Nahlásit Odesláno 30. září 2011 Mám pocit, že všechno se tady už jednou řešilo...
nikdo Odesláno 1. října 2011 Nahlásit Odesláno 1. října 2011 (upraveno) Letecký PRIM číslo 000563 na AUKRU ,Mimo lunety snad origo . edit: Ale koukam,že už sou v seznamu čísel,tak asi s křížkem po funuse . Jo a ještě automaty ze 69 ....... Upraveno 1. října 2011 uživatelem nikdo
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se