Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 19. 3. 2013 v 22:17, stanik73 napsal:

Máš pravdu, život se dá prožít i s náhražkama.......rozpustný kafe, šlehačka z tuby, umělá imitace dřevěného plotu a uniformní masovky rolexů na ruce ;) .

Nebo mít opravdové věci - čerstvou doma umletou kávu z lokální pražírny, dortíček s pravou šlehačkou a původní Orlíky :) . Myslím, že pocity nejsou stejné......

No, rolexy zrovna nemusím. Na ruce bych to nechtěl.  Ale máš samozřejmě pravdu- než upadnout do kopie Omeg se strojkem z LIPu, je fakt lepší originál  ;)  Fakt je, že Orlíky zrychlí tep každému sběrateli Primek, mně samozřejmě taky, ale všechno má svou cenu. Já o těchhle přestal uvažovat někde mezi dvacítkou a třicítkou. Pokud to takhle půjde dál, začnu sbírat spíš ty Omegy. Na AUKRu už často vyjdou obyčejnější modely švýcarů se skutečnými mašinami pod dýnky levněji než průměrně zachovalé  Igeny.

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno (upraveno)
  V 20. 3. 2013 v 5:43, Josef01 napsal:

booket007: podle mě renovací tomu dá ještě větší pecku, než mají teď. Nějak si nedovedu představit, že to někdo zrenovuje do pěkného stavu bez výměny ruček, ciferníku a lunety a to už skoro není původní Orlík. To je jako bych si koupil ve špatném stavu Rolex Comex a nechal si tohle všechno vyměnit za nové - budou  toho tuctové Submarinery.

To je otázka. Třeba se mu válí doma už pár let ručky, luneta a nosovej cifr a až třesoucí se rukou vybalí ten šrůtek co mu přijde poštou, udělá z toho zase hodinky. Tomu bych rozuměl. (to je geneze mých prvních Spartaků) Nebo je pošle na KOMPLETNÍ renovaci do Eltonu. To bych udělal já. Nechal bych vyměnit úplně všechno, pak bych to rozebral, starý díly bych dal zase k sobě, do renovace bych vrznul nějakou načinčanou padesátku a měl bych origoš i renovaci. Tohle by mi dávalo smysl. Kluci, jestli je koupil někdo z Vás, půjčte mi je za úplatu, já Vám je zase za půl roku vrátím :whistling:

Odesláno
  V 19. 3. 2013 v 20:25, Honza.manta napsal:

Za tyhle prachy se dají podle mého sehnat i ve velice zachovalém stavu.

V 19. 3. 2013 v 20:47, Honza.manta napsal:

Ale loni na podzim jsem je měl nabídnuté údajně(neviděl jsem je, neboť jsem nabídku odmítl) ve velmi zachovalém stavu za o malinko méně, než byla tahle aukce.

Jenze ty jsi insider, pohybujes se v tom, nemuzes z jedny nabidky pausalizovat, ze se "daji sehnat".

Hele, ja mel dvakrat Orlik 55LE a treba Josef01 by urcite nerekl, ze se daji sehnat...

Ano, nekteri z nas umi sehnat Orliky, jini zas novy IWC z polovic, presto to ale nejde zobecnit.

Takze ja se te cene nedivim.

Sance pro toho kupce sehnat Orliky uz treba nebude, na poraddny by nemel tak vzal tady a ted tyhle.

Resit u Orliku jestli byly za pade nebo sede je jedno, protozetech deset litru rozdil je pri poctu Orliku sranda...

Odesláno
  V 20. 3. 2013 v 5:43, Josef01 napsal:

booket007: podle mě renovací tomu dá ještě větší pecku, než mají teď. Nějak si nedovedu představit, že to někdo zrenovuje do pěkného stavu bez výměny ruček, ciferníku a lunety a to už skoro není původní Orlík. To je jako bych si koupil ve špatném stavu Rolex Comex a nechal si tohle všechno vyměnit za nové - budou  toho tuctové Submarinery.

To máš sice pravdu a já na to koukám podobně, ale co ty víš. Já znám třeba člověka, kterému se doma válí ciferníček z orlíků. Mít tohle doma tak do té koupi se možná také opřu, jelikož to už je skoro polovina úspěchu. A pokud vezmu v potaz kdo to koupil, tak věřím, že se mu doma něco podobného může také povalovat. 

Teď naše hypotézy a rozbory určitě čte a musí se náramně bavit :))) 

Odesláno

Řekl bych že nečtě, zajímá ho jenom nákup a prodej :). Ale ať si každej koupí co chce, já taky občas kupuju blbosti, které nejsou skoro k ničemu...

Odesláno
  V 20. 3. 2013 v 8:15, Josef01 napsal:

Řekl bych že nečtě, zajímá ho jenom nákup a prodej :). Ale ať si každej koupí co chce, já taky občas kupuju blbosti, které nejsou skoro k ničemu...

Pokud se nepletu tak je členem našeho tábora a mnozí z nás možná vlastní jeho hodinky ať už PRIM nebo jiné značky. Vždyť přeci který magor může koupit totálně jetý Primky za 65 tisíc - jedině CHRONOMAGOR :D (a podotýkám, že toto není myšleno jako urážka, protože bych musel urazit i sám sebe)

Odesláno
  V 19. 3. 2013 v 15:39, bandicoot napsal:

Chlapi, nevim co tu porad resite (nekteri) s tou reedici a jeji cenou vs. cenou puvodnich Orliku. To spolu vubec nesouvisi.

To je jak porovnavat Kaipan a Lotus Seven.

Osobne si myslim, ze aktualni cena vubec neni prehnana a ze v realu ten kousek nebude tak nevratne jety jak se zda.

Myslíš jako porovnávat orlíky a omega seamaster 300m? :-)

Odesláno
  V 20. 3. 2013 v 8:45, odjinud napsal:

Myslíš jako porovnávat orlíky a omega seamaster 300m? :-)

Ano, taky kravina... Nikdo nepopírá kopírku, ale ta nemá na kult a cenu Orlíků žádný vliv.

Měl jsem možnost nějakou dobu jezdit ve Svobodově starý Čajce. Mělo to daleko větší grády než kdybych jezdil Cadillacem.

Odesláno (upraveno)
  V 20. 3. 2013 v 9:23, bandicoot napsal:

Ano, taky kravina... Nikdo nepopírá kopírku, ale ta nemá na kult a cenu Orlíků žádný vliv.

Měl jsem možnost nějakou dobu jezdit ve Svobodově starý Čajce. Mělo to daleko větší grády než kdybych jezdil Cadillacem.

Chápu. Kolikrát jsi seděl v tom kadílaku?

Odesláno
  V 20. 3. 2013 v 9:23, bandicoot napsal:

V 20. 3. 2013 v 9:29, straspol napsal:

Chápu. Kolikrát jsi seděl v tom kadílaku?

:gora:

Odesláno (upraveno)
  V 20. 3. 2013 v 8:26, booker007 napsal:

Pokud se nepletu tak je členem našeho tábora a mnozí z nás možná vlastní jeho hodinky ať už PRIM nebo jiné značky. Vždyť přeci který magor může koupit totálně jetý Primky za 65 tisíc - jedině CHRONOMAGOR :D (a podotýkám, že toto není myšleno jako urážka, protože bych musel urazit i sám sebe)

Já osobně, kdybych byl kupcem Orlíků, tak v tomto případě bych se klidně na tomto místě pochlubil, byť ta cena a stav budí rozpaky. Přece jen je to vzácnost a pochlubení se k tomu patří svým způsobem, sdílet to zapálení či chtít třeba sklidit obdiv i s mírným klepáním na čelo :))).  

Sám vlastním relativně vzácný kousek tříkolky, či spíše torzo, každý by jej chtěl, i ode mne, ale zároveň každý říká, že to je na kompletní svaření nové kostry a použít se dá jen velmi malá část z toho torza. Je jich totiž málo. Stálo mne skoro jen odvoz, ale snad jej jednou zrenovuji pro sebe, tak se ho nechci vzdát.. Jenže renovace přijde stonásobek kupní částky. A to se vyplatí  :giljotiini:  :eek:  :notworthy: . Jojo, jeden můj kamarád, který mne tu hned objevil, by mohl potvrdit, jaká je toto droga :)))

Upraveno uživatelem velorexar
Odesláno
  V 20. 3. 2013 v 10:43, velorexar napsal:

Stálo mne skoro jen odvoz, ale snad jej jednou zrenovuji pro sebe, tak se ho nechci vzdát.. Jenže renovace přijde stonásobek kupní částky.

:eek: Takže renovace = 100 x odvoz? To se dost najezdíš. :goof:

Jinak přesně vím, jak to s těma renovacema starejch střepů je. Už jsem renovoval dva, u jednoho jsem v půlce a jeden čeká a to ten první už pomalu čeká znova. :suicide_anim: Zlatý primky. :cheers:

Odesláno (upraveno)
  V 20. 3. 2013 v 11:05, Honza.manta napsal:

:eek: Takže renovace = 100 x odvoz? To se dost najezdíš. :goof:

Jinak přesně vím, jak to s těma renovacema starejch střepů je. Už jsem renovoval dva, u jednoho jsem v půlce a jeden čeká a to ten první už pomalu čeká znova. :suicide_anim: Zlatý primky. :cheers:

pakliže za odvoz dosadíš litr, jsi skoro doma, no, spíš tak na 80-90% částky a musím si část udělat sám a šetřit na chrómu, ale ten tam stejně nechcu :/

ale zase by to jednou mohlo vypadat třeba jako toto :) http://blog.knihavelorex.cz/os-kar-228-53#

Upraveno uživatelem velorexar
Odesláno
  V 20. 3. 2013 v 6:33, Josef01 napsal:

Já bych řekl, že za tím nákupem stojí Prodejce sandrumila  (86). Všimněte si, že na prakticky všech hodinkových aukcích je tajemný m...6*(926) jako první nebo druhý příhozce.

http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=27638395

jako třeba takto?  no všeobecně se proslýchá o fingovaných příhozech, že byly a budou, že někdo známý to "rozhýbá" a pak to nějak dopadne, i kdyby se platily poplatky za obchod  http://aukro.cz/rolex-original-c-6-i3105635542.html  

Odesláno
  V 20. 3. 2013 v 10:43, velorexar napsal:

Já osobně, kdybych byl kupcem Orlíků, tak v tomto případě bych se klidně na tomto místě pochlubil, byť ta cena a stav budí rozpaky. Přece jen je to vzácnost a pochlubení se k tomu patří svým způsobem, sdílet to zapálení či chtít třeba sklidit obdiv i s mírným klepáním na čelo :))).  

Sám vlastním relativně vzácný kousek tříkolky, či spíše torzo, každý by jej chtěl, i ode mne, ale zároveň každý říká, že to je na kompletní svaření nové kostry a použít se dá jen velmi malá část z toho torza. Je jich totiž málo. Stálo mne skoro jen odvoz, ale snad jej jednou zrenovuji pro sebe, tak se ho nechci vzdát.. Jenže renovace přijde stonásobek kupní částky. A to se vyplatí  :giljotiini:  :eek:  :notworthy: . Jojo, jeden můj kamarád, který mne tu hned objevil, by mohl potvrdit, jaká je toto droga :)))

Doufám že se toho tvůj Os-kar také někdy dožije. Já už mám holou kostru hotovou. Nebyla tak shnilá jako tvoje ale zase byla ohnutá po nehodě. Padlo na ni 60 m nových trubek a 150 h práce. Plynu a kotoučků nepočítaně.  V porovnání s tím jsou Orlíky za 65 tis. maličkost.  

Na renovaci počítej raději 150 x cena tvého odvozu.

Odesláno
  V 20. 3. 2013 v 12:25, Mila_T napsal:

Doufám že se toho tvůj Os-kar také někdy dožije. Já už mám holou kostru hotovou. Nebyla tak shnilá jako tvoje ale zase byla ohnutá po nehodě. Padlo na ni 60 m nových trubek a 150 h práce. Plynu a kotoučků nepočítaně.  V porovnání s tím jsou Orlíky za 65 tis. maličkost.  

Na renovaci počítej raději 150 x cena tvého odvozu.

Dík za útěchu, to mi pomohlo :D  :frusty:  . no já vím. No čítám s barvou místo chromů, koženka nakoupena, ale vím, ono to skáče, navíc je to nekomplet.  Ale to je mimo PRIMácké téma :) . Doufám, že jej brzo uvidím na srazech!. Já zatím i tu svou garáž doost zanedbávám.

Odesláno
  V 20. 3. 2013 v 12:41, bandicoot napsal:

Nechápeš nic. Až budeš mít Orlíky, nebudeš tak zapšklý.

Chachá, tak teď jsi to trefil. Až je někde za těch patnáct stováků koupím, budu se tady bít v prsa a psát, že by měly stát alespoň stodvácu.Máš naprostou pravdu :lol2:

Odesláno

Třeba to ten tajemný kupec koupil jen kvůli dýnku.Myslím, že se v minulosti nějaké někde stratily a nemůže s nima na světlo.Toto by byla dobrá investice.Vyměnit jen dýnko a šup s nima na aukro za 100k a ještě může prodat šrotové zbytky bez dýnka za dvacet. Berte to prosím jako doměnku.Nenapadá mě totiž co by z těchto dost jetých kousků někdo mohl udělat.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...